|
Евреите и христијаните заедно! |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 19> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво ти објасни ми како можеш да бидеш и жена, и ќерка и сопруга? |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ја разбирам Муслима.... и не разбрав кој се смеел на к*ранските ајети...!!!
а жал ми е за оние од џенетот, кој ќе се молеле за овие да не излезат од џенемот.......
|
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
IHLAS_MUSLIMA
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ete edna so vika deka mnogu fantazirate deka ke uzivaat mazite so rajskite ubavici huriite i deka mladi momcinja ke gi sluzat so vino i so zlatni pehari to0a go kazal gospod vo k*ranot koj e bogobojazliv musliman toa gospod ne go dava na sekoj musliman so toa sakav da kazam deka taa gi izmejuvase zborovite na gospod od k*ranot sto se pa so toa sakav da kazam deka ima eden hadis ne znam dali znaete sto e hadis kako sto rekol poslanikot nas muhammed s.a.v.s. rekol koj nevernik na ovaa zemja ke mu se smee na muslimanot ke go ponizava i ke gi ismejuva ajetite na gospod znaci zborovite tie sto ke se smejat gospod ke gi frli na glavecki vo dzehennemot a tie musliman i sto bile strplivi na ovoj svt od toa ponizuvanje sto gi ponizuvale nevernicite ke bidat vo dzennetot i tie sto se vo dzennetot muslimanite ke otidat vo dzehennemot i ke im recat na tie nevernictie sto im se semeja na ovoj svet sto te dovete vo ognot sehar znaci imeto na dzehennemot ima ogan so se vika sehar toj e mnogu strasen ogan, nevernictie ke recat pa nie ve ismejuvavme na zemjata i lazni gi smetavme ajeite na vashiot gospodar i ozivuvanjeto i sudniot den go smetavme za lazen ne veruvavme tie vo dzennet so se ke im recat na gospod gospodaru nash te molam zgolemi im ja kaznata na ovie nevernici sto ni se smeeja na toj svet za ovoj svet podrav ne znam dali sum jasna
|
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
evangelos sega ne sporeduvaj babi zabi znaci zborime za gosdpod i za isus ne za mene objasnimi vaka kratko i jasno dali gospod imal potreba od nuzda molitva jadenje pienje spienje a seto toa isus neka e bozjiot mir nad nego imal potreba od toa sega gospod ne moze da bide covecka forma a nitu gospod ne moze da vleze vo coveckiot duh i da kaze ej ja sum vashiot gospodar toa nesto nesvesno e da se kaze
|
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kazete mi ova zasto vo vremeto na muhammed s,a,v,s lugjeto sakale da go nacrtat da imat nekoj uspomen od nego tuku muhammed s,a,v,s ne go dozvolil toa tuku rekol so ovie zborovi: nema da dozvolam nikoj da ima od mene sika zasto ke dojde vreme mene ke mi se molite mene ke me prajte gospodar kako sto go pravea isus deka e gospod aj sega evangelosd kazi mi koj go videl isus pa da go nacrtat eve muhammed sekoj go ima videno od vremeto negovo ama nikoj nema slika od nego nitu nekoj go nacrtal zasto rkeol ke dojde vreme ke se molite na mene kako sto se moli narodot na isus go pravat nivni gopsodar a isus e isto so i jas i dvajcata sme poslanici od gospod da ja propovedame verata zasto allah vo k*ranot veli isus ne bese ni hristijanin ni evreij tuku bese eden dobar bezgreshen musliman
|
||
al__ISLAM
Сениор Регистриран: 23.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
musliman(islam) --- sto znaci pokoren na boga celosno potcinuvanje na sopstvenata volja kon bog.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I sto ima seto ova govorenje za Islamot i muslimanstvoto so evreite i hristijanite?
Drzhete se za temata i shirete sekakvi muabeti. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo k*ranot allah veli dodeka evreite i hristijanite ne vodat rad nema da dojde smak sveta kijameckiot den pa ete gledate deka vo denesno vreme muslimani i evrei ratuvaat vo izrael palestina i drugi zemji
|
||
al__ISLAM
Сениор Регистриран: 23.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo pravo si no ova go spmnuvame samo da mu dokazeme na evangelos |
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
al islam hajrinshallah site sakame da postigneme vistinski argumenti no mislam deka kaf....e gi nemaat pa taka da ne se maci sellam alejkum brate
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Исус ниеднаш не се поклонувал кон дрво, слика, склуптура или камен, туку само кон Живиот БОГ во неговото чисто Срце! Селам + Шалом! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
spiros ako isus e gospod nemal potreba da ja navednuva glavata da se moli na bog sega isus ako e gospod na koj drug gospod se molel ne mi e jasno ?
|
||
Logos
Група Регистриран: 13.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 67 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не постои друг бог,бог е еден и единствен.Исус Христос е синот божји,тој е вдахновен со духот божји,ако не знаеш природата на Исус е двојна: човечка и божествена токму поради вдахновеноста од бога.Значи тој го претставуав бога на земјата и бог прку него ги подучува во своето име и во својат верба.Молејки се на Исуса Христа се молиме на бога за опрост на нашите гревови.Сето ова е докажано преку светото тројство: Во името на отецот,синот и светиот дух(преку ова се ти е кажано) |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, Исус дошол во човечко тело и се разбира дека имал потреба од сите овие работи.
Но покрај овие работи, Исус исто така имал власт над природата (чекорел по вода, стивнувал бури), имал власт над демоните (ги бркал со еден збор), имал власт над болестите (со еден збор луѓето оздравувале), имал власт над животот (го воскреснал Лазар), понатаму не одбивал кога му се поклонувале, не одбивал кога Го нарекувале Бог и Господ, и самиот се нарекол Божји Син и Господ итн Овие работи, а и многу други го објавуваат Исус како Господ, како Божјиот Син, како дел од Божјото Тројство.
Па нели Господ е семоќен? Од каде сега Господ не може ова, Господ не може она?
Ако Бог е Бог, тогаш за Него би било најмал проблем да се отелотвори, да дојде на земјата во човечка форма.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |