IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - BREAKING NEWS......!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

BREAKING NEWS......!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 75>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 4,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
cro Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Март.2008
Локација: Albania
Статус: Офлајн
Поени: 77
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 19:56
Originally posted by moira moira напиша:

BACHIOS, историјатот со требо.ра е малку подолг од последниот негов пост, но ти очигледно не си запознаен.
Постовите во кои тој плука по Македонија, навредува и провоцира, секако дека се избришани, затоа не можеш да ги видиш. Тој токму поради тоа што го прави беше и суспендиран извесно време.

И те молам во преписка за која не си запознаен мислам дека е непристојно да се вклушуваш, а уште помалку да делиш совет дали ми личи како модератор или не.

Поздрав

A kolku pati albancite bile plukani, navreduvani i provocirani i nikomu nisto a? ako se pocituvat principite na bon tonot treba da vazat za site a ne za edniot majka a za drugiot maceha, i posle se bunis sto barat albancive povece vo ova drzava.
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 20:05

Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

а зошто велиш заложници на антидемократската логика на Али Ахмети????

добро за Тачи се согласувам,,,ама Али Ахмети????,,,

тој е единствениот политичар кој заслужува почит,,,и доверба,,,штета што нема повеке луѓе околу него со кои да соработува...

кај него најмногу ценам тоа што е оригинален,,,не глуми,,,многу е искрен,,,а тие се особини кои кај политичарите и со микроскоп да ги бараш не можеш да ги најдеш.....

Ако лицето А.А. го сметаш за политичар, навистина имаш сериозен проблем. Може да биде се, но политичар никако.
Инаку да се согласувам доста е искрен, особено кога говори преку нишан, со оружје и преку комуникеата кои сега сите ги заборавивме. Или пак тие не смее да се споменуваат за да не се наруши имиџот на единствениот ''политичар'' кој заслужува почит, бидејки вообичаено е политичарите да не бидат баш искрени, а тој со комуникеата кои ако не се лажам беа седум на број, беше доста искрен.

добро Моира,,,јас само мое мисленје си кажав,,,што не значи дека мора да е и твое,,,,

почитта е нешто релативно,,,секој може да го толкува на свој начин...

за комуникеата не можам да речам ништо,,,сум била многу мала во тоа време,,, за да ме интересираат големи работи,,,
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 20:41
Originally posted by trebo.r.a trebo.r.a напиша:

Ti ke kazuvas koj trebal da odi vo Hag a koj ne. Zasrami se. Namesto da se povleces i da ne komentiras za neprincipielnosti, ti uste muskuli pokazuvas.
Sto se odnesuva do liceto A.A. i te kako se moze bez nego vo ovaa drzava. Se mozese do 2001 i ke se moze i ponatamu. Istoto vazi za site onie koi ne ja cuvstvuvaat ovaa drzava za svoja i postojano plukaat po nea.
Bez sekogo se moze.
pa kioja si ti mori da nareduvash nekomu shto ce kaze a shto nema da kaze .ti galiba zaboravi edna rabota deka zaminaa vash*te 55 feudalni godini koga samo vije kazuvavte a mije mirno slushavme.ti i takvite kako tebe trebat dase zasramat shto nemozete komunistickoto -feudalno opshtestvo dao ostavite zadvas.bez ALI AHMETI vije nishto neste sposobni i parlmentot bez nego neste kadarni dago raspushtete.a za muskulite e tuka gooolema greshka pravish edinstven moderator na ovoj forum si ti ne samo muskuli nego i drskoznsposeduvash a za drzavata ,ako mi pruzi moznost kolku vam shto vi ima pruzeno moznot togashnema da plukame kaku shto ti se izrazuvash po nea.koga nema da bidee gradzani od drugi red e togash mozem da diskutirame zase drugo.a sega slobodno mozesh dame banirash posho i na licnata poraka toa go kaza.

... ako smetash deka Ali Ahmeti e najsovrsheniot prestavnik na Albancite togash mnogu greshish... Zoshto nikoj od Albancite ne saka da zboruva za familijata intelektualci Starova,Murati (poznavam barem 5 fakultetski profesori so ova prezime, od razlicni familii) sudii, lekari, dostojni za pocit, a ne nacionalisti ni "borci za covekovi prava".. kolku shto znam i tie se Albanci,  ili za niv ne bile mracni "55godini feudalizam"...kako tie ucele...zavrshile...zazele dostojni mesta vo opshtestvoto... trebo.r.a. nikoj ne se zalazuva... ni samite Albanci intelektualci... deka ovie sega koi se reprezenti na Albancite... se tie shto se najvrednoto... tie se izborija da go narushat dobroto kaj Albancite... zatoa shto so intelektualnost nikojpat nemashe da dojdat do vrvot... na koj se sega...ke ostanea da gi cistat kanalizaciite po zapadnogermanskite zemji...
Кон врв
zmejko_zmejko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Април.2008
Локација: Djibouti
Поени: 242
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zmejko_zmejko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 21:30

за комуникеата не можам да речам ништо,,,сум била многу мала во тоа време,,, за да ме интересираат големи работи,,,

hahahaah .... simptomaticen odgovor ... klise ... ili sum bila vo podrum ili sum bila mala .... hahahahah ... ama zatoa dobro znaete koj pukal .... policija .... KLISHE .....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zmejko_zmejko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 22:18
a koga ce razmislam poubavo , ne e klise ..... MATRICA E .... kako rasipana gramofonska ploca .... koj pukase od seloto? ..... NE ZNAM , SUM BIL NA PODRUM .... a koj pukase na seloto .... POLICIJA .... hahahahahah .... e toa se vika kolektiven dogovor i odgovor ..... mora da se hranat od ista kujna .... hahahahahah
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zmejko_zmejko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 22:21
dobro de , site gledaat fudbal ? a mi preporacaa da se logiram zosto imalo najubavi temi za razgovor .... pa kaj sa ljudeve?
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 23:18
Originally posted by zmejko_zmejko zmejko_zmejko напиша:

a koga ce razmislam poubavo , ne e klise ..... MATRICA E .... kako rasipana gramofonska ploca .... koj pukase od seloto? ..... NE ZNAM , SUM BIL NA PODRUM .... a koj pukase na seloto .... POLICIJA .... hahahahahah .... e toa se vika kolektiven dogovor i odgovor ..... mora da se hranat od ista kujna .... hahahahahah

bas taka.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 23:28

Ако лицето А.А. го сметаш за политичар, навистина имаш сериозен проблем. Може да биде се, но политичар никако.
Инаку да се согласувам доста е искрен, особено кога говори преку нишан, со оружје и преку комуникеата кои сега сите ги заборавивме. Или пак тие не смее да се споменуваат за да не се наруши имиџот на единствениот ''политичар'' кој заслужува почит, бидејки вообичаено е политичарите да не бидат баш искрени, а тој со комуникеата кои ако не се лажам беа седум на број, беше доста искрен.

добро Моира,,,јас само мое мисленје си кажав,,,што не значи дека мора да е и твое,,,,

почитта е нешто релативно,,,секој може да го толкува на свој начин...

И јас истотака дадов свое мислење, со тоа што објаснив зошто не го сметам за единствениот ''политичар'' кој заслужува почит, туку за нешто сосема друго, или пак сметаш дека мене правото на мислење и коментирање на ваши постови ми е ускратено....?

Патем очигледнo ти требаше некој да ти ја освежи меморијата или пак да ти каже и да научиш дека постојат комуникеа во кој тој толку убаво се промовираше во ''политичар'' кој заслужува почит....но ти, мала си била, па не знаеш за нив....те разбирам во целост....познат ни е тој одговор....ништо ново......

Изменето од moira - 23.Април.2008 во 23:28
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 02:20
аиии,,,гледам сите сте ме разбрале погрешно,,,кога реков дека сум била мала,,,не ми беше поентата да се одбранам,,,или да се оградам од таквиот чин..итн,,,туку Моира зборуваше за искреноста на А.А во врска со комуникеата,,,,и јас добро одговорив дека неможам да зборувам за нив пошто не знам,,,сега веке друга работа е тoa што некој уште од бебенце се занимавал со политика,,,а инаку баш би сакала да ги видам,,,па тогаш можеби би коментирала,,, нормално.....ги има ли некој комуникеата да ги постира тука???

П.с. Моира,,,секако дека имаш право да изнесеш свое мислење,,,но немаш право да осудуваш....и да зборуваш за тоа кој заслужува почит а кој не,,,бидејки реков тоа е релативно нешто,,,секој свои критериуми,,,,за да оцени што е тоа почит....
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 02:42
Бидејки се е релативно и секој според свои критериуми нели, токму тоа и го сторив.

А за да коментираш нешто или некоја личност и да не бидеш погрешно сватена, треба да бидеш информирана мила.

Поздрав
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 17:22
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... ako smetash deka Ali Ahmeti e najsovrsheniot prestavnik na Albancite togash mnogu greshish... Zoshto nikoj od Albancite ne saka da zboruva za familijata intelektualci Starova,Murati (poznavam barem 5 fakultetski profesori so ova prezime, od razlicni familii) sudii, lekari, dostojni za pocit, a ne nacionalisti ni "borci za covekovi prava".. kolku shto znam i tie se Albanci,  ili za niv ne bile mracni "55godini feudalizam"...kako tie ucele...zavrshile...zazele dostojni mesta vo opshtestvoto... trebo.r.a. nikoj ne se zalazuva... ni samite Albanci intelektualci... deka ovie sega koi se reprezenti na Albancite... se tie shto se najvrednoto... tie se izborija da go narushat dobroto kaj Albancite... zatoa shto so intelektualnost nikojpat nemashe da dojdat do vrvot... na koj se sega...ke ostanea da gi cistat kanalizaciite po zapadnogermanskite zemji...

Ponekogash se potrebni i nacionalisti,,,bidejki da ne beshe toj "nacionalizam" deneska ke ostanevme samo so onie semjestva,,,koi mozhat da se brojat niz prsti,,,si se prashala li zoshto e toa taka???
blagodarenie na tie nacionalisti deneska ke mozheme da imame poveke “Starova”..”Murati”,,,i drugi takvi semejstva,,,,

sekade niz istorijata sodejstvuvaat megju sebe dve sili,,,edni na uloga na realizatori,,,drugi krojachi na planovi....

...nekako mnogu bezvrska mi doagja da ti zboram za toa kako bilo vo minatoto,,koga veruvam deka ti treba da znaesh podobro od mene,,,no ete,,,poveli da ja prashame baba mi koja se shkoluvala vo "dalechnoto minato",,pa taa ke ni raskazhuva dali bile "mrachni",,,ili "svetlosni"...uslovite za nea,,,,
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 17:29
da da... mnogu se potrebni nacionalisti. prasaj gi samo semejstvata na 60 milioni zrtvi na nacizmot.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 19:56

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ponekogash se potrebni i nacionalisti,,,bidejki da ne beshe toj "nacionalizam" deneska ke ostanevme samo so onie semjestva,,,koi mozhat da se brojat niz prsti,,,si se prashala li zoshto e toa taka???
blagodarenie na tie nacionalisti deneska ke mozheme da imame poveke “Starova”..”Murati”,,,i drugi takvi semejstva,,,,

sekade niz istorijata sodejstvuvaat megju sebe dve sili,,,edni na uloga na realizatori,,,drugi krojachi na planovi....

...nekako mnogu bezvrska mi doagja da ti zboram za toa kako bilo vo minatoto,,koga veruvam deka ti treba da znaesh podobro od mene,,,no ete,,,poveli da ja prashame baba mi koja se shkoluvala vo "dalechnoto minato",,pa taa ke ni raskazhuva dali bile "mrachni",,,ili "svetlosni"...uslovite za nea,,,,

...zal mi e shto ke te razocaram...i nema da go podelam tvoeto mislenje deka Makedonija... i sistemot prethoden... malcinstvata gi drzele  vo mrak...jas ne sum od mnozinstvoto....tuku  sum on malcinstvata... samo shto moeto malcinstvo nikogash ne zema pushka vo raka... da gi ubeduva drugite deka e obespraveno... naprotiv so rabota...so ucenje.. so misionerstvo... so pesna... so dobro za rodnata zemja... a ne so separacija go zivee zivotot.... Site onie koi sakaa mozea da stanat Starova... Murati... i mnogu ...mnogu drugi familii... uceni... ceneti... i ne mislam deka nekoi od segashnite "kvazi bogatashi" nekogash ke go dostigne dostoinstvoto na tie... zatoa shto skoroevizmot....ostanuva skoroevizam....nieden clen na tie familii nema da iznajmi skuter... i da gi prska gostite na plaza... kako shto go pravea Tacevci... letoto vo Ohrid... e za toa zboruvam... ne za Albancite... za koi ti zboruvash...

Изменето од mamamd - 24.Април.2008 во 19:58
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 21:07
Сега дали ке го поделиш моето мислење тоа си е твоја работа,,,друго е да зборуваме за сонови,,,друго е да ја согледаш реалноста....

Јас ти зборувам лично за моето семејство..каде што сите постари членови се школувале,,,,и од нивното искуство произнесувам мислење за тоа дали условите биле мрачни или светлосни ,,,а ти си упорна во твојата заблуда,,,,,,освен .... ...ако не ми збориш за оние кои соработувале со системот....е за нив тогаш не се двоумам дека биле светлосни условите,,,,дури и брилјантни....

П.с ... не знам кај си најде врска меѓу интелектуалци и квази богаташи....па да ги спомнуваш тука,,,,
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 75>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.