IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија - ФИРОМ и за Србите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија - ФИРОМ и за Србите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 33>
Автор
Порака
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 23:55
Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

Она подржува за една цел.Прашањето е дали ќе влезе Косово во ЕУнамигнување
А ти не ни живееш во Македонија.За твоја информација од кога се симна Али Ахмети од власт шипците само губат секој ден по некое право +.
И јас живеам во земјава и бев во Охрид.
Имаше доста СРБИ И ХРВАТИ немаше во Охрид албанци.
јас знам дека живеат во Струга доста албанци, ама пак не се 20 % и тие албанци што биле таму главно биле од Албанија и тие што ги викаш ти од ТЕ ,ГВ.

За твоја информација имам и роднини во Тетово.Во Тетово пак живеат повеќе македонци ама се спуштаат албанците од околните села  и затоа преку ден има доста албанци во Тетово иначе внатре во градот не живеат повеќе албанци живеат МАКЕДОНЦИ.

Во Маврово пак имам викендица.Таму живеат кај што имам јас викендица околу 500 албанци (одприлика).
АМА имотите повеќето ги контролираат МАКЕДОНЦИ.

И ги користат за распусти пикнизи и.т.н.

Пензиите што ги бара ОНА никогаш нема да ги добие.Реков и зошто зошто Али Ахмети не е на власт.И секој ден се повеќе и повеќе губат права албанците зошто се ВМРО на власт сега.

I ne mi kazuvaj za Albanskite turisti, zatoa sto najgolemi "turisti" vo Struga se imigrantite od USA i EU -albanci emigranti , i nasive Albanci od TE, GV i SK.

Значи пак се албанци дали се од албанија или не знам си што пак се емигранти и пак дошле во Струга само на 10(десет) дневен одмор.

Друго..

Ти  живееш надвор од земјава така???

А зборуваш ние да правиме 4-5 деца.

Ќе правиме, ама дојди и ти да правиш со нас не само да збориш од некоја си земја како СОЕДИНЕТИТЕ ФАШИСТИЧКИ ДРЖАВИ.Јас ќе разберам ако си ја сакаш земјата по историјата или не знам си што, ама да зборуваш за правење 4 деца а самиот ти си надвор од државата батка мислам и дека не ни имаш право да збориш

Или со еден збор.

Ем шуто, ем боде.

И за крај

ТЕМАТА НЕ Е ЗА ШКИПЕРИА ТУКУ Е ЗА СРБИТЕ И ЗА ТОА ШТО НЕ НАРЕКЛЕ ФИРОМ.

Od kade znaes ti deka jas veke nemam 4-5 deca, koi imaat Makedonsko Drzavjanstvo? Tuka vo EU nema veke zakon vo koj po avtomatizam deteto dobiva drzavjanstvo vo zemjata vo koe e rodeno.
 Taka da moite deca moraa da vadat Makedonski pasos, i se Makedonski Gragjani.

Za Albancite, mislam deka nekoj od Struga ili Kicevo, treba da ti kaze, nekoj koj e merodaven i koj sekojdnevieto go deli so tie Albanci, so teritorijalnata podelba od pred nekolku godini opstina Struga od Dominantno Makedonska Opstina stana Dominantno Albanska Opstina.
  Kicevo isto taka ke stane Albansko, taka bea pregovorite, da ima nepromenet status 3-4 god a potoa da se resava povtorno.
  Za Gostivar i Tetovo, nema ni da zboruvam. Ako bea Makedoncite dominantni po broj na naselenie, nemase DUI i DPA da dobivaat 90% od izbornite glasovi, i nemase sekoj direktor na javno pretprijatie da e etnicki Albanec.
  Gledam si zivees vo nekoj son...

A strancite iskreno k*r gi boli za toa dali imalo vo Makedonija genocid ili ne... dali tebe te interesira sto napravile Anglicanite vo Irska?????
  Aj iskreno odgovori...
    koga ke go napravis toa, togas ke vidis kolku na Anglicanecot ili Irecot mu e gajle dali imalo genocid vrz Makedonskiot narod...

Edno da razberes. Makedonija ne e centar na svetot, nie sme edna mala 2 milionska, siromasna balkanska drzava, koja doprva treba da se razviva,ete taka ne gleda svetot.
  Takva e realnosta- 35% nevrabotenost, korupcija,vizno geto, ilegalna imigracija,megju poslednite po koristenje informaticka tehnologija, za mobilnite telefoni i da ne zboruvam, dali nekoj znae sto e 3G vo Makedonija, i dali nekoj telekom poddrzuva 3G tehnologija???
  I dodeka ti raspravas koi bile Antickite Makedonci, svetot odi napred, i ti sovetuvam da ostavis minatoto, i fatis cekor so idninata i segasnosta pred se...

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 01:07
Golema nepravda .
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 07:17
Епа затоа од што к*р ги боли треба неправдата да се исправи.Дали ти знаеш зошто така к*р ги боли???
Затоа што другите преку пропаганда направиле к*р да ги боли.
Имај почит спрема оние кој биле егзекутирани,асимилирани или истерани од родните домови.Ако немаш почит тогаш немој ни да се нарекуваш македонец.

Работите не може да тргнат напред ако не расчистиш првин со минатото.Инаку никогаш нема работите да тргнат на подобро.

Тие што загинале од српска,бугарска и грчка страна ЗАСЛУЖУВААТ неправдата да се исправи.Имај почит спрема македонскиот народ.

А и знам дека сум дел од ТАА МАКЕДОНИЈА која била управувана од страна на ФИЛИП и АЛЕКСАНДАР.

Ти не знаеш изгледа како е да ти доаѓа некој во твојата куќа да ти кажува дека си србин,бугарин или славо-скопјанец.

Тоа барем не го заслужува македонскиот народ.

Странците к*р ги боли?Затоа кај и да е Белгија можеби и ќе се распадне а и гледам  и Ирска е се пожелна да се отцепи од кралството.

И разбери дека нема 20% албанци дека се ПОМАЛКУ.

Ја знам дека во СТРУГА живеат албанци ама џабе им е.Кога ќе влеземе во ЕУ (за 4 години) ќе видиш и тие што не се 20% каде ќе отидат.

И да те прашам нешто.Имаш деца така???

Епа дојди бе со децата да живееш во Македонија што ако имаат пасош или државјанство дојди да живееш во Македонија направи еден македонски + за македонското население попис не се прави во ФАКИНГ ЧЕШКА туку се прави во МАКЕДОНИЈА.
И ја знам дека надвор живеат 10 милиони македонци па никому ништо.

Дојди бе батка насели се во Македонија живеј го животот во Македонија зошто утре кога ќе се прави попис нема да доаѓаат во ЧЕШКА да прават попис туку ќе прават во Македонија.

Во спротивно не ми продавај муда за бубрези.

Ти па најмалку треба тогаш да зборуваш за правење деца.

И имај почит спрема тие што умреле од страна на окупаторот.
А и воопшто спрема македонската историја која цел живот е негирана од друга страна.
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
триморета Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 05.Декември.2007
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај триморета Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 09:32

.Друго..Ти живееш надвор од земјава така???А зборуваш ние да правиме 4-5 деца.Ќе правиме, ама дојди и ти да правиш со нас не само да збориш од некоја си земја како СОЕДИНЕТИТЕ ФАШИСТИЧКИ ДРЖАВИ.

За правене на деца и аз ке помогнам.За тоа са приятелите
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 10:55
Не, не фала не требагазење%20од%20смеење

Изменето од test_glusec - 09.Декември.2007 во 10:56
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 11:29
&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;
Кон врв
AK-47 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 81
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK-47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 15:30
Od kaj vo Tetovo imalo mnozinstvo makedonci ziti se ??
Samo gradot bez selata ima 60 iljadi ziteli (spored posledniot popis) , dodeka brojot na makedoncite vo CELATA opstina Tetovo , znaci i so selata e 20 iljadi odnosno 20%. Posto opstina Tetovo ima 86 iljadi ziteli.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 16:01
Originally posted by AK-47 AK-47 напиша:

Samo gradot bez selata ima 60 iljadi ziteli (spored posledniot popis) , dodeka brojot na makedoncite vo CELATA opstina Tetovo , znaci i so selata e 20 iljadi odnosno 20%. Posto opstina Tetovo ima 86 iljadi ziteli.

Poveke makedonci ziveat vnatre vo gradot.Samo sto od selata se spustaat dole albanci po rabota zatoa preku den ima poveke albanci vo gradot.

Inace so zivealista ima poveke MAKEDONCI otkolku albanci.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK-47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 18:12

Poveke makedonci ziveat vnatre vo gradot.Samo sto od selata se spustaat dole albanci po rabota zatoa preku den ima poveke albanci vo gradot.Inace so zivealista ima poveke MAKEDONCI otkolku albanci.

UFFF abe razbiras ti ili ne, Tetovo samiot grad ima 60 iljadi ziteli, dodeka kako opstina ima 86 iljadi. Makedonci vo nivo na opstina ima 20 iljadi , znaci ajde da receme deka site izbrojani makedonci se od gradot ( sto ne e taka) i spagja deka vo gradot makedonci ima 33%. MAKSIMAAALNO. Sto ne e tocno deka ima 33%, ima pomalku, za onie koi bile tamu znaat, jas vo Tetovo sum minal 4 godini. i go znam gradot super.
Jas ne ti zboruvam koj poveke go frekfentira gradot, tuku ti zboruvam kolku naselenie ima vo Tetovo. Sto se gubis tolku , dali razbiras makedonski ??
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 18:31

Poveke makedonci ziveat vnatre vo gradot.Samo sto od selata se spustaat dole albanci po rabota zatoa preku den ima poveke albanci vo gradot.Inace so zivealista ima poveke MAKEDONCI otkolku albanci.

UFFF abe razbiras ti ili ne, Tetovo samiot grad ima 60 iljadi ziteli, dodeka kako opstina ima 86 iljadi. Makedonci vo nivo na opstina ima 20 iljadi , znaci ajde da receme deka site izbrojani makedonci se od gradot ( sto ne e taka) i spagja deka vo gradot makedonci ima 33%. MAKSIMAAALNO. Sto ne e tocno deka ima 33%, ima pomalku, za onie koi bile tamu znaat, jas vo Tetovo sum minal 4 godini. i go znam gradot super.
Jas ne ti zboruvam koj poveke go frekfentira gradot, tuku ti zboruvam kolku naselenie ima vo Tetovo. Sto se gubis tolku , dali razbiras makedonski ??

Abe vidi jas te razbiram kako i sekoj albanec sakate sekoj grad da go napravite albanski i deka paradiras tuka so sekakvi gluposti.

Jas imam rodnini vo Tetovo i po poteklo sum od Zapadna Makedonija.Ne mi prodavaj prikazni ako nisto drugo sekoja 2 nedela sum tamu
I razbiram deka premnogu citas WIKIPEDIA.By the way WIKIPEDIA nemoj ni da ja citas zosto sekoj moze da gi promeni statiite taka da jas mozam da ja napravam statijata za Skopje od 500 000 ziteli da napravam da ima 15 miliona i da go napravam New York.

I za tvoja informacija i vo Skopje se vika deka ima 500 000 ziteli, ama ima 750 000 do 800 000 ziteliнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK-47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 18:50
nc , ovaa e od statistikata od 2002 , sega sigurno ima uste poveke albanci. A ako ne gi priznavas rezultatite koi odat od tvoite institucii, togas nikako ne baraj nekoj drug da ti gi pocituva instituciite,
www.stat.gov.mk
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 21:01

Епа затоа од што к*р ги боли треба неправдата да се исправи.Дали ти знаеш зошто така к*р ги боли???
Затоа што другите преку пропаганда направиле к*р да ги боли.
Имај почит спрема оние кој биле егзекутирани,асимилирани или истерани од родните домови.Ако немаш почит тогаш немој ни да се нарекуваш македонец.

Работите не може да тргнат напред ако не расчистиш првин со минатото.Инаку никогаш нема работите да тргнат на подобро.

Тие што загинале од српска,бугарска и грчка страна ЗАСЛУЖУВААТ неправдата да се исправи.Имај почит спрема македонскиот народ.

А и знам дека сум дел од ТАА МАКЕДОНИЈА која била управувана од страна на ФИЛИП и АЛЕКСАНДАР.

Ти не знаеш изгледа како е да ти доаѓа некој во твојата куќа да ти кажува дека си србин,бугарин или славо-скопјанец.

Тоа барем не го заслужува македонскиот народ.

Странците к*р ги боли?Затоа кај и да е Белгија можеби и ќе се распадне а и гледам  и Ирска е се пожелна да се отцепи од кралството.

И разбери дека нема 20% албанци дека се ПОМАЛКУ.

Ја знам дека во СТРУГА живеат албанци ама џабе им е.Кога ќе влеземе во ЕУ (за 4 години) ќе видиш и тие што не се 20% каде ќе отидат.

И да те прашам нешто.Имаш деца така???

Епа дојди бе со децата да живееш во Македонија што ако имаат пасош или државјанство дојди да живееш во Македонија направи еден македонски + за македонското население попис не се прави во ФАКИНГ ЧЕШКА туку се прави во МАКЕДОНИЈА.
И ја знам дека надвор живеат 10 милиони македонци па никому ништо.

Дојди бе батка насели се во Македонија живеј го животот во Македонија зошто утре кога ќе се прави попис нема да доаѓаат во ЧЕШКА да прават попис туку ќе прават во Македонија.

Во спротивно не ми продавај муда за бубрези.

Ти па најмалку треба тогаш да зборуваш за правење деца.

И имај почит спрема тие што умреле од страна на окупаторот.
А и воопшто спрема македонската историја која цел живот е негирана од друга страна.

Koga tvojot pocituvan Premier Gluevski, koj gi postavuva antickite statuetki pred Vladata, i koj mi prezentira kampanja "EDUCIRAJ SE"..ke mi obezbedi soodvetna moznost za vrabotuvanje po moja struka( Magister po internacionalni odnosi i diplomatija)vo Makedonija, samo togas ke dojdam jas vo Makedonija da ziveam rabotam i tvoram za taa zemja(iako i od tuka tvoram i se boram za promocija na  Makedonija vo Svetot,bez razlika sto  Makedonija kako drzava, niti me obrazuvala, nitu mi obezbedila rabota,se sum napravil sam).

Lesno e da se gradi populizam, so kampanji kako "Obrazuvaj se" , a vo realen zivot ima lugje koi zavrsile visoko obrazovanie, stanale doktori inzenjeri, a rabotat po piljari,pazari ili vozat taksi.

Zar so taa kampanja saka da ima uste poveke Taxisti so Univerzitetski diplomi?Tuka treba da se naseti negovata povrsnost, vo ona sto im go servira na narodot, a tie slepo veruvaat vo nego...cist Populizam!

Treba najprvo da im pruzi moznost za vrabotuvanje na tie lugje sto zavrsile Visko Obrazovanie, a potoa da pokrenuva kampanji "obrazuvaj se",za da imame uste poveke educirani kadri.

Sekoj mlad covek se prasuva zosto da zavrsam fakultet, koga i tie so fakultet koi vlozile 4 godini od svoite mladi zivoti,nemaat opcija osven da rabotat kako taxisti, ili po tezgi, piljari i pazarcinja, ili kraen slucaj da ja napustat zemjata.(drug slucaj e da imas partiska kniska, i da bides partiski platen vojnik, kako nekoi "uspesni" kadrovski resenija-vprocem,ne e ni cudo deka ni "CUTI" diplomatijata,i koga e VMRO i koga e SDSM na vlast, cista utka! )

E toa e klasicno prodavanje "Muda za Bubrezi" koe ti go spomna.Samo jas ne sum prodavacot tuku tvojot premier e prodavacot, vo slucajov...

A sto se odnesuva so minatoto, i tuka gresis, ako Evropa ne bese sposobna da go zaboravi minatoto, i site tie vojni na Evropskiot kontinent, nemase denes da bide edno parce zemja od Atina do London, i od Madrid do Riga bez granici..
  Mislis deka nekoj gi rascisti smetkite za 100 godisnata Anglisko -Francuska vojna?  Ili pak Svedsko-Ceskata vojna? 1va-ta Svetska Vojna? 2ra-ta Svetska Vojna, i mnogu drugi megju-nacionalni vojni?
  Kolku Poljaci zaginaa od strana na Germancite, Sto stana so Italijancite vo Dalmacija  po krajot na WW2,Dali Izrael ne treba da ima Diplomatski odnosi so Germanija zatoa sto Germanija gi "istrebuvase" Evreite kako gluvci?

Ocigledno lugjeto go zakopaa minatoto, so cel da imaat podobra idnina.Toa treba da go napravime i nie,na Balkanot.

Lugjeto koi go dale zivotot za Makedonija, ja imaat mojata pocit, i treba da ja imaat pocitta na Makedonskiot narod, a ne da ocekuvas deka i Kongo ili Germanija ili UK trebaat da imaat pocit za niv, zosto ednostavno ne gi zasega.
  Dali tebe te zasega Ermenskiot navoden genocid, izvrsen od Otomanskata Imprerija? 100% sum siguren deka voopsto ne te zasega.

P.S koga jas i moeto semejstvo gi vadevme novite pasosi, veke popolnivme formular vo koj jasno se naglasuva deka sme Makedonci koi privremeno se otseleni vo stranstvo, sto po avtomatizam znaci deka ke bideme vkluceni vo naredniot popis, bidejki Makedonija uste figurira kako postojano mesto na ziveenje. Toa bese eden od skoresnite doneseni zakoni, za Makedonskata populacija koja zivee von Maticnata Drzava.Toa sto sme nadvor od MK, ne ne isklucuva od popisot, tuku vleguvame vo nego po avtomatizam.

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 21:14
аплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплаузаплауз
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 21:27

Поздрав до сите македонци.

Ова е доказ за тоа колку не сакаат србите покрај бугарите.

Нашите православни браќа не Косово, Војводина да им ја земат зошто се непоправливи гомна!!!

На денешниот настап во Брисел во одбрана на српско Косово и презентирајќи ја состојбата во регионот вицепремиерот Божидар Ѓелиќ нашата земја ја нарече со референцата ФИРОМ.

Зошто рековте ФИРОМ денеска? 
“Не, не, не, ние ја признаваме Македонија под нејзиното име“, рече Ѓелиќ

• Зошто тогаш рековте ФИЈРОМ?

“Затоа што така ја нарекуваат“, рече Ѓелиќ.

• Има ли некаков договор со Грција?
 “Нема ништо такво и бев во Македонија повеќе пати. Македонија ја нарекувам Македонија. Немојте да пробувате од се да направите приказна или афера, ние сме во контакт со Македонија и ја признаваме под нејзиното уставно име, и сите институции во Србија, вклучувајќи ги и оние кои не беа во согласност, тоа го сменија за да се вика Македонија, тоа е нашата политика“, рече Ѓелиќ.

За британскиот експерт за Балкан, Тим Џуда, станува збор за умилкување кон Грција во пресрет на решавањето на конечниот статус на Косово.

“Тој не сака да ја иритира Грција во овие круцијални недели пред одлуката за косовскиот статус, Србија гледа во Грција клучна членка на ЕУ. Грција до сега беше против независноста на Косово, а Србија сака тоа да остане така и затоа не сака да и даде причина за навреда“, вели Џуда.

Џуда е умерен и во однос на евентуално вето од грчка страна брз македонското членство во НАТО. Тој очекува да се смират страстите на априлскиот самит во Бук*решт кога НАТО сојузниците ќе и порачаат на Атина да се соочи со реалноста

„Всушност кога ќе дојде до тоа во Бук*решт, би ме изненадило тие да инсистираат на тоа, Грција ќе биде под силен притисок да не става вето врз поканата за членство во НАТО за Македонија. Да ви дадам добар пример, денеска е добар ден за регионот бидејќи Босна го парафира договорот за стабилизација и асоцијација со ЕУ. Ова го велам затоа што стана јасно дека е многу важно Босна да добие Стабилизација и Асоцијација и покрај проблемите. Голем притисок се направи врз ЕУ членките и Комисијата ова да биде сторено. На ист начин, Грција ќе се најде под силен притисок да не става вето“, рече Џуда.

http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=26952&mid=1500&tabId=1&tabindex=0

И пак викајте дека србите ни се пријатели..

Мореее и нив и бугарине и грците и албанците во еден кош и со напалм

Ова е повеќе од доказ дека не не сака никој.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,252 секунди.