IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Мали поуки за животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мали поуки за животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 114115116117118 186>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2012 во 17:33
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Не плаши се од растојанието помеѓу твоите соништа и реалноста. Ако можеш да сонуваш за нешто,можеш и да го направиш тоа !
koj be kazal vakva glupost?...изненадување

...inache,

...bez pari , ne mozesh nieden son da si go ostvarish,,
...pa duri i  obrazovanieto,... so koeshto  bi mozel donekade da  go ostvaruvash !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2012 во 23:16
Не се секирај дека ќе се заборавиш на овој свет,Господ е тука да те потсети..ангел
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2012 во 17:33
на способниот не му требаат пари (ќе ги заработи на било кој начин)
на неспособниот џабе му се пари (ќе ги изгуби на било кој начин)

голема насмевкаангел
Кон врв
nena_princess Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Април.2010
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nena_princess Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2012 во 17:37
Секогаш бори се за она што го Сакаш и верувај ќе успееш !
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2012 во 17:43
да
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2012 во 18:13
Оној кој има ‘зошто‘ да живее може да поднесе скоро ‘било што‘.

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2012 во 18:21
Нешто што научив јас периодов:

И кога цел свет што сум го градела ќе почне да ми се руши над глава, кога разочарувањата ќе почнат да се редат едно по друго и кога се чувствувам толку многу безнадежно и безживотно доволно е само да ја ставам главата на перница, да се гушнам со двете раце, да се исплачам ко мало дете - има еден дел од мене кој секогаш ќе проба да најде уште една причина за да продолжам да живеам. И еве ме, на две нозе, благодарение на тој дел, дел кои сите го имаме. Значи, сосема е во ред да се биде очаен, скршен кога цел свет ни се руши буквално пред очи, во ред е да одмориме макар не мрднале од кревет, чизмата пак ќе ни ја удри клоцата во гз за да не отфрли од таа мртва точка за да започнеме некое ново ниво на живот.
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Модератор
Модератор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2012 во 19:21
Можеби не можеме да живееме од воздух, ама можеме од љубов. намигнување

Махатма Ганди и Мајка Тереза вода можат да ми носат. трепкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2012 во 19:25
смеење ја и едно Пепси би набавила по пат големо гушкање
Кон врв
Модератор
Модератор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2012 во 19:28
Може и Цедевита на растворање повеќе да им трае... газење од смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2012 во 19:31
смеење море за мудрец како тебе би му личело една ж'та 
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2012 во 02:08
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Нешто што научив јас периодов:

И кога цел свет што сум го градела ќе почне да ми се руши над глава, кога разочарувањата ќе почнат да се редат едно по друго и кога се чувствувам толку многу безнадежно и безживотно доволно е само да ја ставам главата на перница, да се гушнам со двете раце, да се исплачам ко мало дете - има еден дел од мене кој секогаш ќе проба да најде уште една причина за да продолжам да живеам. И еве ме, на две нозе, благодарение на тој дел, дел кои сите го имаме. Значи, сосема е во ред да се биде очаен, скршен кога цел свет ни се руши буквално пред очи, во ред е да одмориме макар не мрднале од кревет, чизмата пак ќе ни ја удри клоцата во гз за да не отфрли од таа мртва точка за да започнеме некое ново ниво на живот.

Тоа е твоето вистинско ЈАС.

Оноа другото е твоето Его.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2012 во 02:34
Да, се согласувам. Ти благодарам што ми укажа на ова среќа
Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2012 во 16:59
Само дождот и снегот паѓаат од небото......
се друго мора да се заслужи.......

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 114115116117118 186>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.