|
Што прави оваа влада?! |
Внеси реплика | страница <1 112113114115116 200> |
Автор | |||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Човече ти неможеш да ми/ни кажуваш од таму што за мене/нас овде е добро или не ! Можеш да коментираш за себе , да го изнесеш сопственото мислење , убедување но неможеш да им се уфрлуваш на другите и да им кажуваш ова прави го и слави го тоа не !
|
|||
I'm out bcz of pathetic around here
|
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не е лошо да го прочиташ уставот на РМ, да поднаучиш нешто ново, па вероватно ќе ти бидат појасни некои работи. Ова што овде го протежираш, односно на одредена категорија граѓани на Македонија да им забрануваш слободно изразување односно да си кажат што мислат, не само што не е законски, туку е и неморално и примитивно. Не знам на што години си, ама забрани на слободно изразување беа одлика на некои минати времиња. И кај јас тоа сум рекол на некого да прави вака или онака, секогаш го кажувам мојот став, кој не е обврзувачки за никого. Искажувањето на став не е спротивно на законите на РМ!!!! ( или е според тебе и твоите закони ) |
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zeksi, vo zemja kakva shto e Republika Makedonija, so mala kupovna mokj, so nizok standard i so golem broj nevraboteni, najmalku shto i treba na ovaa drzava se crkvite. Nema Skopje da go pravime Ohrid 2 kade shto za sekoj den ima po edna. Shto znam, kako shto trgnalo vo Skopje mozebi kje ima ushte povekje. Crkvite ne treba da bidat predmet na diskusija. Tie se verski objekti i se dodeka se gradat so pari na MPC, donacii od organizacii, biznismeni i slichno, nema zoshto da smetaat. No, tuka zboruvam za verski objekti izgradeni na privatno zemjishte ili zemjishte na MPC. A ne za taa namena da se otstapuvaat parkovi i placovi na drzavata ili edinicite na lokalnata samouprava. Od druga strana pak, bi sakala da te zaprasham zoshto spored tebe ni se crkvite na nas?
Od edna replika na chlen razbrav deka ne ziveesh vo Makedonija. Me zachuduva faktot shto i pokraj toa shto najverojatno (po tvoeto kazuvanje) si Makedonski drzavjanin i kako shto se iskaza nekade plakjash danok na imotot (shto mozebi go imash, a mozebi go nemash) vo RM, seushte se osmeluvash da ja nametnesh izgradbata na crkvite kako dobra rabota?! Jas ne velam deka ne e dobra, velam deka e nepotrebna. Ajde sega objasni ni na nas (bidejkji gledam deka se sporish so odredeni chlenovi) koe e dobroto od tvoeto nametnuvanje na crkvite? Jas sum od onie koi imaat sopstven stav i ne sum partiski opredelena. Bez razlika na toa, ima raboti koi shto gi napravile chlenovite na aktuelnata vlast koi gi mrazam, a ima i raboti koi me impresioniraat. Vo toj kontekst, bi te prashala zoshto ja meshash aktuelnata vlast vo nametnatoto prashanje so crkvata? (citatot ne se odnesuva na moeto pishuvanje, no go koristam istoto za da se razjasnat nekoi raboti)
Zoshto treba crkovnite raboti da se prepishuvaat na vlasta ili opozicijata? Neli se toa potezi koi shto treba da gi pravi MPC? Neli vo 8miot Amandman od Ustavot na RM stoi deka MPC, IVZ, Katolichkata crkva i site drugi verski zaednici i religiozni grupi se odvoeni od drzavata i se ednakvi pred zakonot? So toa celiot muabet ti nema osnova. Povekje od ochigledno e deka ne si vo pravo so toa shto go pishuvash i sekoe tvoe razmisluvanje e politichki povrzano. Treba da ti e jasno deka bez razlika shto ti plakjash danok na imot vo RM a ziveesh vo stransto, ne ti dava za pravo da ja poddrzuvash vlasta vo gradenjeto na verski objekti, samo od edna edinstvena prichina - Drzavata ne moze da gradi. Ti mozesh da gi uzivash blagodetite na zagadeniot skopski vozduh, na site prirodni ubavini vo Makedonija, mozesh da uzivash dodeka vozish po patishtata niz Makedonija, mozesh da gi donesesh tvoite deca (pod pretpostavka deka gi imash) vo Makedonija i da gi zapisheh besplatno vo osnovno i sredno uchilishte, mozat da go koristat gradskiot prevoz besplatno i red drugi beneficii poradi toa shto ti plakjash danok. |
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Инаку за познавањето на состојбата во РМ од страна на оние кои не живеат тука... само така ми се наместија коцките...то е исто како јас да кажам дека Обама нема поим како да го реформира здравствениот систем во САД... или Меркел не знае дека патиштата во нејзината Шпанија не се на задоволително ниво... ако речеш дека Меркел нема врска со Шпанија... то е исто ко јас да ти речам дека Марјан Ѓорчев нема врска со општина Кисела Вода... и дека прасињата од Вол Стрит за Нова Година избегале во сомнителен правец... најверојатно некаде накај општинските функционери... ама тебе те заболе за тоа... исто како мене за ланскиот снег во Канада... П.С. Постот на Zeksi71 го искористив за да го изнесам или истресам, моето мислење... окулу даденото право за гласање од страна на дијаспората... немам ништо лично против Zeksi71, иако нему му се обраќам... |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
Ajde sega vratete se na temata.
Ako sakate da prodolzhite vo ovaa nasoka pojdete na podforumot Македонци ширум светот. P.S. kojsumjas, ne si 100% vo pravo. Изменето од Messenger - 15.Јануари.2012 во 15:54 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Оваа влада им даде право на глас... на Македонците од дијаспората... па затоа и тука продискутирав, иако и на друга тема истото го имам кажано... П.С. Меси, никој не е 100% во право... |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
Natamoshnite komentari vo vrska so pravata i dolzhnostite na iselenicite prefrleni se vo temata
Каква е користа од Македонците во странстbo ( Македонци ширум светот)Изменето од Messenger - 16.Јануари.2012 во 01:03 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изгледа разрешува (бавно)или сами си заминуваат
Радио Илинден: Амбасадорот љубовџија заминува од амбасадорската функција! |
|||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nemilosrdnata borba protiv vrabotuvanjeto na crno e dobra borba dokolku ima kontra borba za zajaknuvanje i potiknuvanje na vrabotuvanjeto na nevrabotenite.no dokolku toa ostane samo ednostrano so sprechuvanje na posledniot nachin na egzistencija pri tolkav procent na nevrabotenost, e toa ke ima losi posledici vo odnos na kriminalitetot.
|
|||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пааа владата ќе прави нова фасада!
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ветува покачување по неполна година (за нив имаше веднаш оти им се троа мали). Не се криви тие-ние кои не гласање во декември- а не на денот на изборите.Живи били-на наредните избори и ние ЌЕ
Владата останува на ветувањата за зголемување на платите и пензиитеИзменето од mamamd - 21.Јануари.2012 во 21:12 |
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ОВА Е НАВИСТИНА СТРАМНО АЈ МАЛКУ ПРЕИСПИТАЈ ЈА ГРУЈО ОДЛУКАВА ЌЕ НИ ДАДЕШ ПОКАЧУВАЊЕ НА ГОДИШНО НИВО ОД 750, ДЕНАРИ НЕЛИ Е ПОМАЛКУ СМЕШНО, ДРСКО И БИЗАРНО Г- НЕ ГРУЕВСКИ? КОГА НЕКОЈ ГО ВЕЛИ ОВА А Е ОД ТВОЈОТ ТАБОР НАВИСТИНА ВРЕДИ ДА СЕ РАЗМИСЛИ.............. ДАЛИ ДА ГИ ДАДАМ ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА ИЛИ МОЖЕБИ ЗА СМЕТКАТА ЗА ПАРНО?! |
|||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ИЛИ МОЖЕБИ ЗА 33% ЗА МОЌНОСТ ВО СМЕТКАТА НА ЕВН ЧТО ГИ ДАВАМЕ ЦЕЛ ЖИВОТ НА ЕВН БЕЗ НИКОЈ ДА ПОВЕДЕ СМЕТКА ЗА ТОА
|
|||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|||
Внеси реплика | страница <1 112113114115116 200> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |