|
УЕФА Лига на Шампиони |
Внеси реплика | страница <1 910111213 43> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZAVRSI PRENOS ZA OVA GODINA
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toj Anjelka znaci navistina e najgolemata fudbalska kvazi-zvezda..koj tragicar...kako be on da sutira..koj mu dade upste...placam iskreno |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cestitki za mancester....
za tery mi e mnogu zal...lelel....covekon uste dolgo ke se progonuva samiot sebesi....zalosno...ne gi sakam ni ednite ni drugite, ali sakav celzi da pobedat...
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Среда 21 Мај 2008 година
ФИНАЛЕ НА ЛИГАТА НА ШАМПИОНИ Стадион "Лужники" - Москва Судија : Љубош Михел (Словачка) За Манчестер - Едвин Ван Дер Сар,Весли Браун(Андерсон 120’),Мајкл Керик,Патрис Евра,Рио Фернинанд,Овен Харгривс,Кристиано Роналдо,Вејн Руни(Нани 101’),Пол Сколс(Рајан Гигс 87’),Карлос Тевез,Немања Видич. Тренер - Сер Алекс Фергусон За Челзи - Петар Чех,Михаил Балак,Рикардо Карваљо,Ешли Кол,Џо Кол(Николас Ањелка 99’),Дидие Дрогба,Михаил Есјен,Франк Лампард,Клод Макелеле(Белети 120 ’),Флорент Малуда(Калу 92’),Џон Тери. Тренер - Аврам Грант Стрелци на головите: Кристиано Роналдо 26’(1:0) Франка Лампард 45’(1:1) Финале на лигата на шампиони во фудбал.Нити еден фудбалски фан не ја пропушта таа величенствена вечер,тоа фудбалско доживување.Челзи и Манчестер,два гигантски фудбалски клубови ќе ги измерат своите сили овојпат во големото финале кое за Челзи е премиерно а за Манчестер трето.Она што не му успеа на грандиозниот Мурињо му успеа на неговиот помошник Грант.Меѓутоа,среќата не беше на нивна страна вечерва.Сер Алекс Фергусон во својот орман нанижа уште еден и тоа многу вреден и значаен трофеј. Кратка анализа : Почеток на мечот.Манчестер презема почетна иницијатива која вродува со неколку изразити шанси.Челзи е отпорен на налетот на Манчестер се до 26 минута кога по убаво изведен центаршут на Вес Браун Кристиано Роналдо со глава ја забива топката во мрежата на Петар Чех.1:0 за црвените ѓаволи.Манчестер во тој период на првото полувреме ја има иницијативата , ја освојува средината и лесно доаѓа до голот на Чех.Прави 2-3 изразити шанси.Челзи успева да се одбрани.По една акција во последната минута од првото полувреме по ударот на Есјен топката по малку среќно иде до Лампард и ја забива во празната тогаш мрежа на Ван Дер Сар. 1:1 и крај на првото полувреме.Почеток на второ полувреме.Челзи се враќа во игра и во целост доминира на теренот.Нити трага од Манчестер од она што беше во првото полувреме.Челзи игра сигурно и прави две 100% шанси .Не ги користи.На крај сепак натпреварот завршува 1:1. Ќе има продолженија.Неизвесноста продолжува.Дождот кој почна обилно да паѓа самоп ја правеше оваа драма се поинтересна и понеизвесна.На теренот помеѓу играчите избувнаа искрите кои почнаа уште од почетокот на натпреварот.Челзи доминира во двете продолженија има и пречка,но сепак резултатот останува 1:1.Ќе се изведуваат пенали.Оваа фудбалска драма иде до својата кулминација а за брзо и до својот расплет.Сите се на нозе.По промашувањето на Роналдо по малку се очекуваше дека Челзи ќе биде тој кој што во своето прво финале во лигата на шампионите ќе го подигне првиот свој најзначаен за нив пехар.Тери во петтата серија ја има меч топката во своите раце.Промашува.Се продолжува пенал за пенал.Анелка изведува пенал за Челзи и неговиот удар е одбранет од ВанДер Сар.Крај.Манчестер по трет пат во својата историја го подигнува најпосакуваниот трофеј.Неизмерна радост на нивните лица.Во спротивниот табор солзи на лицата на Челзи.Посебно на трагичарот на овај натпревар "големиот" Тери.Челзи не успева во своето прво финале.Манчестер го презема приматот Европски Шампион за 2008 година. Од друга страна судењето беше налик катастрофално.Во тоа имаше удел и главниот судија но најмногу киксови направи линискиот судија(долу на ТВ екраните) кој направи повеќе грешки.Како да му недостигаше вид.А со сето тоа најмногу оштетен е Челзи. Изменето од $BlackDevil$ - 22.Мај.2008 во 00:19 |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
napolno se soglasuvam so komentarot podole od $Black Devil$...SUDENJETO BESE KATASTROFALNO,OSTETEN E CHELSEA
|
|
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шампиони.....
Цркнете Евреи.
Изменето од Dogi - 23.Мај.2008 во 00:26 |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema sto da ti bvide zal za TERI..On e golem,takov i ke ostane..Treba da go sozaluvas..NIkolas Anjelka..ubavo rece komentatorot..najgolemata fudbalska katastrofa..Koj li voopsto go dovede u Chelsea ? |
|
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
j te molam...dosta mi e od kladilnicive..na sekoj kosh gi ima,site pari mi gi sobraa..pa sega uste tuka ti ke me potsetuvas kade sum zaribal i ke mi ja pojacuvas nervozata..a i glupavo e na FORUM da objavuvas rezultati..koj go zanima,,samo neka ukuca www.livescore.com i gi ima site mozni rezultati..od fudbal do hokej na treva
|
|
|
|
shy_girl
Група Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Glory Glory Manchester
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ааааааааааааа,......... што ви реков јас...........
ту бе како не се кладев,......... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pozdrav miki
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pozdrav .. i do site navivaci na chelsea ...... narednava sezona e nasa najmalku 3 tituli ... garant
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
naredna e nasaaaaaaaaaaaa
garaaaaaaaaaaant vcera mnogu psuev im se izvinuvam na celsi so gi narekov sini gomnari |
|
|
|
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
RED STAR FOREVER!!!
Delije SEVER!!! |
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 43> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |