|
ВЕРСКИ ВЕСТИ |
Внеси реплика | страница <1 910111213 86> |
Автор | ||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo shkolite,...i imaat pravo,....koj shto si e neka si bide,ama,ne vo javni ustanovi,..posebno vo shkoli ,..kade shto od mali decata go zapoznavaat svetot,...i sto ke im bide prvo shto ke nauchat?
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NE...zoshto?Mene lichno poveke mi smetaat politicharite...a da se trgnat tie od decata i od uchilishtata podaleku!!!A da se zabrani da se glasa vo gradinki i uchilishta????
|
||
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
токму така белег, за гласањето...
а за веронаука во школите, треба ли со тоа да се оптоваруваат мали деца? |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
treba!,...da im vneseme vo nivniot "svez"um,deka zenata nekoj ja napravil od rebroto na nekoj maz,.....i posle tie si prodolzile sami,...bez negova pomosh?,...tuku edno prashanje:-a,koj go naptravil adam?
|
||
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
veoranaukata ni malku ne e opteretuvanje na decata....sto nudi veronaukata...moral etika, pocituvanje....
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Decata nema da se optovarat,decata treba da slushaat i uchat,a vernici veruvaj nema da stanat ako ja nauchat filozofijata na religiite...vernik se stanuva na drug nachin,sigurno ne so toa shto ke ja nauchish napamet lekcijata.
|
||
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а која е соодветната возраст, не може од 1- 4 одделение, што претстава ке си створи детето???... мислам дека во средно школо е потребна веронаука и те како, во основно, хм, мислам дека ке оптеретува, Изменето од ACELERA - 21.Март.2007 во 14:06 |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da brzo, ako ne ja cuvale nash*te predci verata praslavna, denes ne da veruvas vo Gospod Isus Hristos, ke veruvase vo Allah i 5 pati na den kje se klanjase, a i zenati i kjerkati kje nosat feredze, a sinovite krc, krc-kako se vikase sunet, pa razmisli...
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mi se dopaga shto i posle sve,...iimash smisol za humor,..
|
||
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само уште треба да се објасни што тоа ќе значи! Една религија, сите... од кој „агол“... итн... И на кое ниво се 10годишни деца способни за религиозно размислување? ќе покаже времето... |
||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na koe nivo se sposobni decata vo Italija ushte od prvo odd. da imaat veronauka kako zadolzitelen predmet i toa catolika....mojot vnuk e osloboden od tie chasovi zatoa shto e ortodox,megjutoa koga pred 2 god.mislam beshe vo isto vreme veligden profesorkata mu rekla da ostane zatoa shto toa shto ke go predava toj den,za voskresenieto Hristovo e zaednichko za dvete veriE sega vo Italija pod veronauka vsushnost se podrazbira-izuchuvanje na katolichka i samo katolichka vera,nema fakultativna nitu bilo kakva druga nastava za ostanatite religii.Vsushnost za ostanatite religii se uchi po predmetot geografija na kulturite i civilizaciite i toa na primer edna cela godina samo za religiite vo svetot Znachi neznam kako ke bide kaj nas....ama sigurno kalabalak ke napravat Изменето од beleg - 21.Март.2007 во 23:39 |
||
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
верувам дека калабалак е прав збор!
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АНАЛИЗА НА ВЕСНИКОТ „ПОЛИТИКА“ Радикален исламизам продира на Балканот Според Меѓународната кризна група, вехабизмот во регионот на Нови Пазар се појавил уште во 1997 година, кога новиот имам во една локална џамија барал од муслиманските верници да се молат на вехабистички начин Српскиот полковник Момир Стојановиќ пред три години беше сменет од
функцијата директор на Воено-безбедносната агенција по неговото смело
предупредување дека се очекува продор на радикалниот исламизам во
Србија и Црна Гора. |
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кај нас има џамија која ај да кажам вака е резервирана за дечки кои се со долги бради и панталоните ги носат до глуждови завратени, никако да им ја допрат земјата... во таа џамија не одат останатите комшии муслимани? а зошто? различно поимаат?!? изгледа....
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 86> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |