IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Религија и хомосексуалност
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Религија и хомосексуалност

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 16>
Автор
Порака
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 01:44
Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Originally posted by аџија аџија напиша:

не може овие цитати, да се злоупотребуваат за сокривање на нечија вина. На пример, замисли си убиец, да вели „не ме суди за убиството, пошто така вели Христос“...

Значи НИКАКВО оправдување за грев не постои, и овие стихови нема да ви помогнат ни 1%.

А и всушност, не постои такво нешто како хомофобија. НЕ знам еден човек што има страв од хомичи.... Поише може да се каже дека имаат жал, дека им се одвратни, и такво нешто... ама страв не!

„Не убивај!“ е една од 10те (или 12те како сакате) Божји заповеди! Исто така како што кажав и порано, убиството е одземање живот, односно одземање на ПРАВОТО НА живот, што е во директна спротивност со основните човекови права. Затоа е и казниво. Од друга страна, Левит 18:22 не е дел од 10те Божји заповеди а исто така (пак како што реков) не загрозува никое од основните човекови права, затоа и не е казниво.

sekoja cest decko..makar sto ko sto spomnav pred malku na druga tema..ova ti e Sizifovska rabota..da mu objasnis na adzija плазење..ke razbere koga ke bide prekasno голема%20насмевка

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 01:49
мало морген не е казниво... или треба да лепам што била старозаветната казна за хомосексуалност? голема%20насмевка
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 02:25

мало морген не е казниво... или треба да лепам што била старозаветната казна за хомосексуалност? голема%20насмевка

bilo kaznivo adzija bilo..u pravo si..zatoa i se narekuvale "dark ages"..(bi trebalo da se vratis tamu..odma bi se snasol)... ke kaznuvas homici,ke palis vesterki vo Salem..sekogas ke imas rabota голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 02:36
види, Библијата и христијанството, во неговата чиста форма (не зборам за мрачниот век) ги санкционира сите девијатни појави. Хомосексуалноста не може да избегне на ова санкционирање... НО ова не значи дека сте единствени вие! Напротив, постојат многу гревови и пороци што се осудени... Сепак, вистина е дека Библијата прави разлика, т.е. градација на казнивоста на одреден грев, а хомосексуалност е во најстрогата група, што значи од христијанска гледна точка, нема разлика меѓу хомосексуалност, силување, педофилија и слично...
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 02:46

Не зборував за казниво според библијата, туку според законите на државата, судскиот систем.намигнување

-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 02:53
ехх.... па од кога тоа судскиот систем е меродавен? па нашиов па ич...

има пример каде, еве во с. арабија, жена што е силувана, добива казна 200 стапа... и шо сеа?
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 04:29
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Матеја 7:

„1. Не судете, за да не бидете судени;
2. оти, со каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери.
3. Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш?
4. Или, како ќе кажеш на брата си - чекај да ти ја извадам раската од окото; а, пак, ете, во твоето око има греда?
5. Лицемере, извади ја прво гредата од своето око, па тогаш ќе видиш како да ја извадиш раската од окото на брата си.“

Евреите 10:

„30. Оти ние Го знаеме Оној што рекол: ‘Одмаздата е Моја, Јас ќе отплатам‘, вели Господ. и пак ‘Господ ќе му суди на својот народ‘“

итн итн итн... ако сакате уште вакви цитати - вечер среќа

убави цитати...
Ама каква врска имаат со хомосексуалците?
овие горе не важат за хомосексуалноста....
не легнувај со маж како со жена-тоа е одвратност! ЛЕВИТСКА 18:22

Aj bi te zamolil,protolkuvaj go istoto toa za ZENITE HOMOSEKSUALKI??

не легнувај со маж како со жена-тоа е одвратност! ЛЕВИТСКА 18:22

Ili togas lezbejkite i zena-zena ne bilo smetano za homoseksualnost pa zatoa ne bilo ni navedeno vo Biblijata??
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 04:31
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

bilo kaznivo adzija bilo..u pravo si..zatoa i se narekuvale "dark ages"..(bi trebalo da se vratis tamu..odma bi se snasol)... ke kaznuvas homici,ke palis vesterki vo Salem..sekogas ke imas rabota голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Hahaha , i ja toa mu go kazav, Lost in Time, moze i Krstonosec da stane pa i da go osvojuva Erusalim vo ime na Gospod Bog газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 04:36

види, Библијата и христијанството, во неговата чиста форма (не зборам за мрачниот век) ги санкционира сите девијатни појави. Хомосексуалноста не може да избегне на ова санкционирање... НО ова не значи дека сте единствени вие! Напротив, постојат многу гревови и пороци што се осудени... Сепак, вистина е дека Библијата прави разлика, т.е. градација на казнивоста на одреден грев, а хомосексуалност е во најстрогата група, што значи од христијанска гледна точка, нема разлика меѓу хомосексуалност, силување, педофилија и слично...

"Likewise, the Bible permitted behaviors that we today condemn: prostitution, polygamy, levirate marriage, sex with slaves, concubinage, treatment of women as property, and very early marriage (for the girl, age 11-13)"

Biblijata dozvoluva poligamija,belo robje, i sex so robovi, tretiranje na zenata kako sopstvenost, i mnogu mlad brak( sex so devojcinja od 11-13 godini)

Znaci siluvanje aka prinuden sex so robovi
 Mnogu mlad brak aka Pedofilija

Ako ja procitase studijata koja ja postirav (taa golemata) ke go svatese ova, zosto vo nea se i citatite koi ukazuvaat na ova pogore.

Si ja tolkuvate Biblijata onaka kako sto vi odgovara za vasi propagandi....
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 05:44

ехх.... па од кога тоа судскиот систем е меродавен? па нашиов па ич...има пример каде, еве во с. арабија, жена што е силувана, добива казна 200 стапа... и шо сеа?

da ne si previdel malku nekoi raboti adzija?
siluvanata e kaznuvana ili siluvacot?
i od kade 200 stapa?
da ne se povece,a?:)
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 06:36
(За оние кои не се замараат да го читаат долгиот пост на Неоник - еве мој елаборат и надоврзување)
Колку и да негирате, сепак селективно ја користите библијата. Селективно значи, она што ви одговара го тупите нон-стоп, а она што не ви одговара го занемарувате. Цитирате од Левит ЕДЕН стих против хомосексуалците, а ги заборавате другите религиски правила кои се спомнуваат во Левит, како што се: силување (oк нема во Левит ами во Броеви 31:18; Повторени Закони 22:23-29; Судии 21:20-21 итн многу се)
, геноцид (Броеви 31:7; 31:17...) кражби (Повторени Закони 23:24-25...), робување (да не почнувам да набројувам), третирање на жените како приватна сопственост (исто така)... Значи ако одиме по правилата на Стариот Завет, ок е да се силуваат невини жени, да се убиваат сите што не се Христијани, и сите кои мислите дека се лажни пророци и гатачи, да се земаат робови од други народи, посебно жени..................

Велите дека основите на Христијанството се на Новиот Завет, а сепак го корисите Левит 18:22 кога ги напаѓате хомосексуалците.

---

И покрај силните и легитимни докази дека хомосексуалноста не е болест, не е избор, не е ненормална и не е нешто што се менува (Светската Здравствена Организација, еве ви бонус: Американската Психолошка Асоцијација итн), вие пак со глата в ѕид (или со библијата по глава) го тврдите спротивното. И кој доказ го имате? Пак цитирате квоти од библијата. Книга која е стара 3000 години, без легитимни докази, може ли да се мери со заклучоци од над 35 години истражувања извршени од професионалци во своите области?

---

Државата и Црквата, фала богу се одделени, и вашите лични религиски верувања, било да се за „неморалот“ на хомосексуалците, или за било што, неможите да ги земите како причина зoшто хомосексуалците не треба да имаат еднакви права со хетеросексуалците.

Изменето од RebeL - 20.Декември.2007 во 12:10
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 06:37
И пак Неоник ме претекна дури сум го пишел ова.....среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 12:26
Originally posted by efendija efendija напиша:

ехх.... па од кога тоа судскиот систем е меродавен? па нашиов па ич...има пример каде, еве во с. арабија, жена што е силувана, добива казна 200 стапа... и шо сеа?

i od kade 200 stapa?

силуваната другар.... силуваната...

тоа може само во исламска земја и нигде другде...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 15:53

Originally posted by efendija efendija напиша:

i od kade 200 stapa?

силуваната другар.... силуваната...

тоа може само во исламска земја и нигде другде...

Pa toa samo ti dokazuva kolku STARITE SPISI KAKO k*rANOT I BIBLIJATA MOZAT DA BIDAT NEMERODAVNI, I KONTRADIKTORNI, VO MODERNOTO OPSTESTVO.prakticno : NEPRIMENLIVI vo praksa.Zosto se kosat so samite Ustavi, i Zakoni vo Opstestvoto.
  Saudiska Arabija ti e primer na Drzava koja k*ranot go ima za zakon.
 I sto msilis dali taa zena zasluzila 200 stapa? ili pak trebalo da gi kastriraat tie sto ja siluvale?
  Znaes deka vo Saudiska Arabija ne im  e dozvoleno na zenite da glasaat spored k*ranot?????

I vo Biblijata zenata e ponisko od mazot, i ako nie zdravo za gotovo ja sledime biblijata , ke se vratime vo DARK AGES
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.