|
ВЕРСКИ ОБИЧАИ |
Внеси реплика | страница <1 910111213 25> |
Автор | |||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од maria_magdalena - 24.Март.2008 во 08:49 |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Slabo predanie! Samiot sostavuvac na zbirkata "Abu dawud" go stavel vo redot na "Daif" t.e. slabi hadisi spored koi nemoze da se postapuva i cija avtenticnost ne e potvrdena. Isto imas i vakov hadis "Obrezuvanjeto za mazite e sunnet,a za zenite e cest" Isto i ova predanie e "Daif"t.e. slabo. Pa bidejki nemoze da se potvrdi deka ova se zborovi na Pejgamberot zatoa i ne gledam pricina zasto bi objasnuval za toa. Se nadevam deka mojot odgovor te zadovoli Изменето од khaleefah - 23.Март.2008 во 18:49 |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ниту еден твој одговор не ме задоволи до сега.
|
|||
|
|||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znam i zasto...
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зашто, според тебе?
|
|||
|
|||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bravo, se slozuvam!
|
|||
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
|||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znaci mene me islucuvas, a?
|
|||
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Овде забележав подвојување во ставовите помеѓу членовите од исламска вероисповед во однос на вехабитите и нивните обичаи. Како да не сакате да зборувате многу за тоа?
|
|||
|
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зошто мислиш дека има подвојување во ставовите меѓу муслиманите по ова прашање? Единствено може да има недоволно познавање за ова движење и неговата цел.Инаку,Аиша во кратки црти многу убаво ја објасна суштината на Вехабиите.Многу е погрешно некој да мисли дека Вехабиите се Исламот!-Треба да се направи дигресија помеѓу движење,правец и вера. |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo red no zosto na primer vo Novi Pazar odredena grupa se narekuvaat Vehabii?? |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е затоа Темплариус барем јас незнам,зошто тие се нарекуваат така.Тоа ќе ги прашаш нив. Освен да претпоставувам ..... |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blagodaram na odogovort Efendija jas mislam deka e vo prasanje nekoj vid na versko pomodarstvo ili nesto slicno koe kaj mladite pravi da se pravat posuperiorni ... ce porasnat se nadevam..
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
TEMP. NE se narekuvaat - GI NAREKUVAAT!
ISKRENO! BEV, VIDOV.....TI KAZUVAM! zatao nekolku pati ponovuvam, nikoj za sebe ne rekol deka e vahabija, sekogas toa se etiketi od strana na drugite. inaku ne gledam podovenost za ovaa tema tuka, ona sto jas na pocetokot go napisav kako stav od islamot, a khaleefah podocna go narece "vehabisko" a potoa mojot stav go dopolni so konkretni propisi t.e. hadisi, taka jas negovite zborovi gi sfativ kako sega, bidejki i toj go delese istoto miselnje za taa tema. |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Епа кои се тогаш тие 90%кои на пример имаат толкаво влијание врз народот во СА?
Изменето од maria_magdalena - 24.Март.2008 во 00:57 |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 910111213 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |