|
ДА СЕ СЛЕДИ ИСУС ИЛИ ДА СЕ СЛЕДИ ПАВЛЕ? |
Внеси реплика | страница <1 910111213 15> |
Автор | ||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aisha, vo pogled na kvalifikacijata "Hristijanki" - pogledni shto odgovoriv vo edna druga tema, za toa shto se "muslimanki" - i primeni go istiot arshin i tuka. Lichnite stavovi na razlichni lugje vo vrska so Pavle, se samo toa - lichni stavovi. Kako shto Shiitite imaat svoi lichni stavovi i sfakjanja i se narekuvaat muslimani (a ochigledno od vash*te objasnuvanja ne se), taka e i vo ovoj sluchaj. (analogijata ja pravam, za da stane pojasno) |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E ajde de,da te cueme i tebe pastorce vo senka,proiznesi se,dosta se skrivas na forumov! |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што сакаш да чуеш од мене мило?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zidarski apsolutno te razbiram, i znam koj e hristijanin a koj ne. Pojasnuvanjeto koe go dobiv mi bese pokrepeno so pasusi od biblijata, vo koi neli Pavle objasnuva kako treba da izgleda i da se odnesuva edna zena. Dali poradi toa ili nesto slicno, jas ne znam. Ne mi bese celta da navredam, tuku navistina lugeto taka go narekuvaat. Mozebi e kontradiktorno hristijanka navreduva Apostol no mene taka mi e receno. |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da im kazes na pravoslavnive ovde DALI VASATA BIBLIJA E ISTA SO ONAA PRAVOSLAVNITE ILI IMATE SKROENO VASA VERZIJA? Pa posle ce diskutirame kolku sto sakas,ama bez beganje! P.S. Beganjeto e stetno po zdravjeto! |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е иста, јас си имам скроено своја библија по мерка, како што мене ми одговара
А твојот к*ран? Дали и тој е ист со шиитите, сунитите, вахабитите, дервишите, торбешите итн?
Се извинувам за оф-топик т.е. што му го играм орото на ефендија, но доста му беше, ќе бегам пак ефендија, не за друго - опасен си, поставуваш шах-мат прашања на кои не можам да одговорам и кои внесуваат сомнежи во мојата вера и ме предомислуваат да преминам во Ислам, тоа е уште поштетно за здравјето
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aisha - nedorazbiranjeto doagja, zatoa shto nachinot na koj Pavle opishuva kako treba da izgleda zhena, voopshto ne sovpagja so modernata ideja za zhenata... toa na zapadot vo dobata na feminizmot, se smetalo kako da e protiv zhenite vo celost, odnosno zhenomrzec. Zatoa. Inaku - toj ne nosi pravila ili zakoni za toa kako treba da izgleda zhenata, a iskazhuva svoe mislenje (zboruvam samo za konkretniov primer!). Zatoa rekov - toa e stav na nekoi lugje, no ne e realno validen. Najdobro objasnuvanje e kako shto rekov za shiitite... istata situacija...
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti citirav hristijanki koisto "go ziveat Slovoto Bozje", a ne tugi mislenja.
|
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
He,he,he vece videno od tvoja strana pastorce! |
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da Aisha, te razbrav... vo red e toa... ako mislat taka, toa e nivno pravo. Samo Toj kje ni sudi i kje kazhe dali sme bile vo pravo i dali sme gi razbrale pravilno negovite nameri.
So pochit, Zidarski |
||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ушче со Павлета си имете работа, ајјјјјјјј..и тој да знаил колку че бидит критикуан од вуду и следбениците ич немело да пишит
Изменето од blagorodna - 25.Јануари.2008 во 22:36 |
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovoj tekst e visoko navrdliv za mene kako HRISTIJANIN. Avtorkata mu pridava na Sveti apostol Pavle nedostojni kvalifikacii za negovata Svetost. Na avtorkata ne i mestoto vo forumot Veroispoved - taa ima fanatiziran um. Go molam MODERATOROT da reagira Изменето од Anthony - 26.Јануари.2008 во 07:01 |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislam deka ovoj clen zasluzuva da ostane na forumot VEROISPOVED i da mu se dade ushte pogolema sloboda vo negovoto izrazuvanje koe izobiluva so domashno vospitanie i visokao nivo na opshta kultura. Go molam MODERATOROT da mu ovozmozi ushte pogolema sloboda vo izrazuvanjeto na ovoj chlen,i voedno apeliram vednash Moderatotrot da reagira |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga go oslobodile Bitushancevo od prangite na perenjeto mozok?????? Dokaz za tvojata ispranost na mozokot se tvoive postovi!!! Vo Islamot postojat samo MUSLIMANI site drugi iminja koi samite vie so pomosh na mediumite gi nametnuvate na Muslimanite se samo vash dokaz protiv samite sebesi koga ke stoite pred Boga!!! Evangelos najdimi eden citat od Quranot kade se veli sledbenicite na Islamot ke se narekuvaat Vehabisti, Shiiti Dervishi... Pa kaj najde be i torbesh*te da gi stavish vo sekta na Islamot Imash li t poima koja glupost tresna????? Torbesh*te so koi si go pominal cel zivot pred da ja duvnesh sk. te znaat poveke, a i ti gi znaesh pveke od bilo koj drug, deka ne se sekta na islamot, imeto e nametnato od samite makedonci, celta e ocigledna.... A shto ste napishale na misionerskata adresa??? Biblijata ima poveke od 60 knigi Se sramite da kazete deka imate svoja protestanska Biblija, James King verziata koja sodrzi 66 knigi, a Biblijata so koja te poducuvale vo Bitushe sodrzi 77 knigi, za koi vie protestantite smetate deka ovie 11 knigi ne se zborovi od Boga te. ne veruvate vo niv gi odfrlate.... Idisi na Marifet tamu ste jaki so Adzia, ovde nie si terame ubavo so ostanatite Hristijanski braka, i sestri. Изменето од Sahih Bukhari - 26.Јануари.2008 во 10:47 |
||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |