|
Вицотека |
Внеси реплика | страница <1 106107108109110 240> |
Автор | |
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе се запослил во галерија како чувар, и на крајот од својот прв работен ден оди кај шефот:
- Шефе, како сте задоволни од мене? За два часа продадов две слики од Пикасо и една од Ренбрант. *** Си чека Трпе автобус и си џвака мастика. Поминува бабичка покрај него. - Џабе збориш дечко, ништо не те слушам! |
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отишол Груевски кај берберот брицо да се подсрижи и како што е редот почнале муабет и брицо го прашува :
абе Коле се плашиш ли од Бранко Црвенковски,
а овој одма, ма каков Бранко готов е тој нема што да се плашам,
па го прашува а од Фрчко се плашиш ли а овој каков Фрчко кој е тој Фрчко,
па го прашува а од Тито се плашиш ли а овој одма, каков Тито ние го растуривме Тито тој повеќе нема ништо,
па го прашува а од Бранко Црвенковски се плашиш ли а овој малце лут
абе каков Бранко нели ти кажав еднаш нема ништо тој, брицо продолжува: а Коле,
од Андов се плашиш ли а овој одма
каков Андов тој нема веќе партија му ја растуривме од него ќе се плашам, а од Ахмети се плашиш ли? овој одма, ма готоb e и тој на овие избори, па го прашува а од Манасиевски сe плашиш ли,
а овoј абе каков Манасиевски и тој нема што да бара веќе готов е,
и пак брицо го прашувa од Бранко Црвенковски се плашиш ли,
и Груевски веќе многу лут му вика абе два пати ти реков не се плашам и не ме прашувај веќе за него,
што си запнал толку од никој не се плашам па ни од
него,,, и тогаш брицо му вика абе Коле кога ке ти
го спомнам Бранко само од него косата ти се крева нагоре и многу ми е полесно да те шишам, а на другиве не реагираш му рекол брицо. |
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И вика зајко на змијата:
- Змијо, извини што те заебавав дека немаш нозе. - Ма, нема везе, јас заборавив на тоа. - Добро, дај рака. *** Отишла Трпана на гатачка: - Гледам, на пат ќе ви застане некоја машка личност. - Леле, зар пак, вчера згазив еден кога одев накај работа. |
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
........ Dječak sjedi na trotoaru i plače.
Dolazi Superman i pita ga-"Ko te dirao dečko?" Dječak kroz suze odgovara-"Chuck Norris" Superman -"E jebi ga ,što si ga zajebavao...." |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..... setaat sin i tatko kanibali niz dzungla vo potraga po hrana
naiduvaat na edna avionska olupina i gledaat deka preziveala nekoja zanosna plavusa .......... siot radosen , maliov mu veli na tatkovo
" tato , tato .......... ajde brzo da e nosime doma i da ja jademe " ......
a tatkovo mrtov ozbilen mu veli " ne sine .............. mama kje e jademe a ovaa kje e ebeme " ....................
|
|
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баланс
Некогаш одамна, Господ го немало седум дена од царството не*есно. Кога повторно се појавил, Архангел Габриел го прашал:
- Каде бевте?
- Гледај што направив, гордо рекол Господ и покажал долу меѓу облаците.
- Што е тоа? – збунето прашал Габриел.
- Планета, рекол Господ. – А направив да има и живот. Ја нареков Земја. Тоа ќе биде место со многу добар баланс.
- Баланс? – прашал се уште збунет Архангел Габриел.
Господ почнал да му објаснува, покажувајќи на различни делови од Земјата:
- На пример, Северна Европа ќе биде место со големи можности и богатство, додека Јужна Европа ќе биде место со многу пријатна клима, Блискиот Исток секогаш ќе биде место со конфликти. Ваму ставив континент со жолти, а ваму континент со црни луѓе. А, тука ја ставив Америка. Северна Америка ќе биде богата, додека јужна ќе биде сиромашна, но затоа топла и пријателска. Го забележуваш ли балансот?
- Да – рекол Архангел Габриел.
Импресиониран од Господовото дело, покажал на едно место во Југоисточна Европа.
- А, што е ова? – прашал.
- Ах, рекол Господ. Тоа е Македонија. Најславното место на Земјата. Таму направив да има прекрасни планини со врвови покриени со снег, недопрени извори, потоци, шуми, реки, ливади, езера, рудно богатство, плодни полиња на кои успеваат најдобрите домати, краставици, јаболка, лубеници, грозје........ Таму ќе живеат Македонците. Тие ќе бидат многу способни, паметни, вредни и талентирани луѓе.
Архангел Габриел се воодушевил од тоа што го видел и слушнал, но едно го збунувало – Но, вие рековте дека ќе има баланс?!
Господ одговорил:
- Чекај само да видиш какви соседи им подготвив. |
|
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мујо му раскажува на Хасо:
- Абе што ти е Германија. Одиш во хотел, јадеш колку сакаш, пиеш колку можеш, после одиш и спиеш, а сабајле кога ќе си одиш ништо не плаќаш и уште ти даваат 100 марки. - И ти се ова си го видел? - Не бе, Фата ми кажуваше. |
|
Ne znam kako da pobegnem
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Maz vo restoran mu poracuva na kelnerot- imate li peceno pile?
- Da, imame! - A, na gril? - Da, imame! - A, peceno vo furna? - Da, imame? - A peceno na skara? - Da imame! - Vkusno li e? - Da! - Aj donesete mi togas edno krilce. - Levo ili desno? |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... од машко пиле или од женско? - од машко - војска одено да е или не? - одено. ... |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mujo mu vika na Haso :
- Imam dve losi vesti, ama mozam odma da ti gi kazam i dvete. - Aj. - Tvojana Fata ne vara. |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Kako se poznava sreken motordzija?
- Na zabite mu se zalepile mushicki !! Изменето од Gabriela_S - 21.Март.2009 во 00:55 |
|
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Охридски виц на денот
Белграѓанка му вели на охриѓанец: - Ја би се удала за тебе! А тој и одговара: - Ти аку се удајш за мене, јас се бесам на чинарон! |
|
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... Obama kaj nekoj prorok .... kolku godini kje vladeam ? .......
... vrti kartive ovoj i mu veli ..... gledam deka i narednite 4 godini kje bides izbran ........
.... ubavo ... ubavo ........ a kje ima li mir vo svetot dodeka sum pretsedatel ? ......
..... ne ...... posle 5 godini kje ima vojna so Rusija ...........
....... koj kje pobedi ? .........
........ za zal , toa ne smeam da ti kazam ............
......... dobro ......... kazi mi barem , dali posle toa kje se proizveduva coca - cola ? ........
........ da .... kje se proizveduva i kje cini 5 rublji ...........
|
|
Gabriela_S
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako se kacuva kompjuterdzija na 12 sprat so lift?
Vleguva vo liftot, pritiska 1, pritiska 2 i bara ENTER |
|
Внеси реплика | страница <1 106107108109110 240> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |