![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 99100101102103 213> |
Автор | ||||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Бууугиии ме разочара.Војводина самата себе во 1848 година се има наречено Српска Војводина.Од 1918 година е во Србија.Тоа дека Војводина за Македонија е земена нема везе. ![]() |
||||
![]() |
||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|||
citaj malku poubavo pred da resis da repliciras ... kazav deka ziveevme so edna rabotnicka plata so koja duri i se skoluvavme ...... i ziveevme poubavo za razlika od sega ........ Изменето од miroslav_g8 - 09.Ноември.2008 во 12:00 |
||||
![]() |
||||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|||
Ма знам јас Војводина како што него погрешно си ме сватил,се тврди дека Македонија некој ја поклонил,некој му дал на Македонскиот народ слобода или незнам што уште па сакав само да потсетам колку Македонци загинаа на Сремски фронт а колку Македонци беа исклани како јагниња бидејки на некого му беше побитна Војводина а не Пиринска и Егејска Македонија - не сакам ни да спомнам за Истра и Трст |
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|||
Народе Македонски,
со какви идеи си ти? Доста веќе, разбуди се, свести се не спиј ти. Не знаеш кој си, што си, други тебе знајат, страм голем је за тебе, сам да се не знајеш. Не сакаме богатство, Не сакаме пари, Туку сакаме слобода И човечки правдини [2] Мој народе Македонски со какви идеи си ти? Доста беше, разбуди се, свести се не спиј ти. [2] |
||||
![]() |
||||
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
|||
~,,~Moite pra dedovci nikogash ne se oblekuvale vo charshafi i apostolki,moite pra dedovcvi nosele krzna i bile pagani i gi osvoile balkanskite prostori go asimilirale narodot,jas poteknuvam od takvi pretci i gord sum na toa ,roden sum vo bratskata zemja Jugoslavija kako Jugosloven.~,,~
|
||||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Епа видиш моите прадедовци биле Македонци,носеле апостолки,биле вредни занаетчии и народни писатели.Ја измислиле азбуката која твоите крзнени прадедовци ја научиле кога се христијанизирале и се претопиле во Македонски народ нормално.Такви претопени уште незнаат кои се и што се точно па секогаш кога ке излезе некоја нова држава тие се полојални на новата отколку на старата држава - тоа е тоа
![]() |
||||
![]() |
||||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|||
Измислиле? А да не ја рафинирале од латинското и грчкото писмо?Кое е рафинирано од феникијско? И тако даље до без крај?
![]() |
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Како и да е - поради тие во апостолките ние денес имаме азбука кирилична
![]() |
||||
![]() |
||||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
|||
и голем број на други на балканот и малу погоре кон северо-исток ![]() Изменето од fiks - 09.Ноември.2008 во 13:51 |
||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||||
![]() |
||||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|||
автор: Стефан Стамболов |
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
автор - С.Гугуловски
![]() |
||||
![]() |
||||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|||
да
бе ако Гугуловски има 130 години Изменето од да бе - 09.Ноември.2008 во 14:46 |
||||
![]() |
||||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|||
Gugulovski ne e avtor, toj samo ja peese i si vmetna nova strofa , a originalnite gi isfrli
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Автор е на оваа јас што ја постирав
![]() |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 99100101102103 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |