|
ЧУДА |
Внеси реплика | страница <1 89101112 22> |
Автор | ||||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ај да речеме, Од Се По Малку. Ако сакам подетални работи за нешто , ќе ти кажам повремено.
Ако неможе да ги објасниш овде, тогаш би имал ли проблем да го кажеш тоа лично, на е-мејл? |
||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Еве ти за Палестинците бидејќи тоа најмногу те копка...
Арапите во Израел се поделени меѓу христијани и муслимани. Христијаните се најголем број Православни, но во голем број и протестанти и католици, како и одредени групи како Коптите... Со нив, никој нема проблем, живеат мирно. Нивните жени се почитувани, не се забулуваат и немаат проблеми од потежок вид со Израелците. Нивните коли се сопираат, како и сите други, но не се проверуваат детално, заради довербата која ја имаат стекнато како мирољубиви... Од другата страна има и муслимани Палестинци. Раздвоени се со ОГРОМЕН ѕид, што на ТВ, не ни можеш да си замислиш колкав навистина е. Тие се воглавном тешки фанатици. Кога нема евреи наоколу, се тепаат до бесвест едни со други. Живеат како пред 1000 години, со козите во шталите во кои и спијат и јадат... Мизерија. Од другата страна живеат евреите со богати куќи, со базени и чистота, а од Палестинската страна на ѕидот - бедотија, нечистотија, ужас... Имаат и голема омраза кон сопствените арапи кои се христијани. Имавме прилика еден арап христијанин да не вози до мртвото море, кога му рековме да не однесе во Ерихон, категорично одби, велејќи дека таму нема намера никогаш во животот да оди, бидејќи таму живееле дивјаци. Ова е истиот човек што без проблем возеше во Тел Авив, Ерусалим и другите еврејски градови. Ерусалим е поделен, но не со ѕид. Сите негови жители имаат Еврејски лични карти и во голем дел се асимилирани. Гледајќи го прогресивниот живот на евреите и христијаните, и тие полека стануваат послободоумни и помалку терористи. Во Ерусалим немало напад од некој од овие луѓе мислам веќе многу многу долго време. Тие гледаат на секој можен начин да заработат од туристите. Неверојатна глетка беше да се види дека овие Арапи Муслимани (но од Ерусалим), на улиците продаваа не само крстови, менори и давидови Ѕвезди, туку и капчиња со маскирна боја на која пишуваше US ARMY, па дури и ISRAELI ARMY. Ова се луѓе кои ги нервира до бесвест Палестинската политика, бидејќи им го ремети нормалниот и убав живот што си го имаат во Израелската земја.... Доволно беше за сега??? |
||||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Незнам што се зафаќаш со Аџија ако ја читаш внимателно целосно темата ке си најдеш одговор ако те мрзи да читаш еве ти нешто интересно
|
||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
||||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
би можел да ти предложам книга во врска со палестинците, арапите и евреите. Мислам дека воопшто незнаеш што ме копкат па и нее логично да знаеш што мене ме копкало! И, тоа што го напиша нема врска со АЏИЛОКОТ и нее воопшто доволно. НО, го почитувам тоа што несакаш да одговориш па нема да те прашам. Со почит. |
||||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
орто, нее потрено да ги повторуваш коментарите. Тоа го имам прочитано НО јас побарав коментар од аџија за неговиот аџилок на кој бил .. неговото видуање.
А што се однесува на поранешните коментари, мислам дека треба тие да се остават настрана .. ако веќе почнавме од почеток, ако веќе сме за толеранција, за културно и професионално однесување ... Благодарам. |
||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ти можеш од книги да учиш, оти како што ти реков, ни со главата надолу нема да влезеш таму... А јас ти кажав како Е!!!
Не ти спомнав за аџилакот, оти тоа најмалку те интересира... Прокоментирај нешто за мојот пост... Не ме оставај толку ич без коментар, на сета мака и малтретирање да ти напишам некој збор... |
||||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Некои коментари не заслужуваат реплика.
|
||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Аман бе? Што те заболе толку? Тоа што реков дека муслиманите таму се фанатици па се тепаат меѓу себе? Или тоа што продаваат Капчиња со I Love Israel? Што е проблемот... Јас напишав свое видување од лице место (или ко што рекоа Топ Листа Надреалиста: on the face of the place )...
Ти сега повели реплицирај... |
||||
begu
Сениор Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Azija te molam bez dozi na racizam i bez ironicni navredi .
|
||||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
aj probajte vaka daja vidite foto... Изменето од Nela Bella - 13.Декември.2006 во 02:26 |
||||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ova e cudo brakja i sestri moi :
|
||||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||||
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
mali simo погоре во ОВАА ТЕМА имам поставено линк кон сите Чуда од Веб Страната од која ти пренесуваш слики. Јас твоите слики НЕ МОЖАМ ДА ГИ ВИДАМ - не ми се прикажуваат
Најдобро е да се референцираме на слиедниот линк на кој ги има сите Чуда
Еве го линкот: http://www.orthodoxphotos.com/Orthodox_Miracles/Various/
|
||||
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 89101112 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |