|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 89101112 229> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е јавен форум и на него секој има право да дискутира на темите, без разлика дали е од провинција, село или од главниот град.
Затоа без навредливи префрлања ќе ве молам. deni_majstor , “мрш“ можеш да кажеш некому кога ДОМА ќе ти дојде неповикан на гости, на форум не. |
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овој проект, СКОПЈЕ 2014, воопшто не ми се допаѓа.Залудно потрошени пари.
Одличен начин за да се избркаат малубројните посетители-туристи на Скопје. |
|
Кој бара ќе најде.
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу ми се допаѓа проектов,мене лично туристи не ме эасегаат што е важно најмногу е дека ке оставиме на идните генерации град со кој што ке се гордеат - го гледав видеото и просто се ежам од колку е добро направено
|
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
balansot na Aleks malce e opasen
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најповеке ми се допаѓа Никола Карев и спомениците во жена парк - плус Александар и портата кои се грандиоэни
|
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kleopatra i drugi MK devojki trebe da stavite poveke
|
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се надевам ќе се гордеат и на 300те милиони долг што ќе им го оставиме да го исплаќаат уште 20 колена... |
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма глуп е Грујо,наместо како претходните политичари да префрла на своја сметка тој троши на градот и на гордоста на народот
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе Буги, што зборуваш бе друже..
Знајш ти колку се тие 300 милиони евра???????? 4 месеци се стегам ко за на инекција, 300 евра барам и никако да дојдам до нив.... Гордеј се, блазеси ти ако можиш да се гордееш со тоа што градот ќе стане лавиринтот |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се гордеам,и ке се гордеат многу генерации по мене - сепак ова не е эа луѓе кои плачат эа пари туку е эа луѓе кои эагинале эа да постои таа пара и оваа држава.Некако се повеке гледам дека попрво би почитувале кока кола отколку Карев или Гемиџиите,эар не эаслужиле луѓето да се најдат на плоштадот во престолнината на неэависната татковина эа која сите тие ги дале животите - ЗБОРУВАМЕ ЗА ДАВАЊЕ ЖИВОТ А ТИ 4 МЕСЕЦИ ИНЕКЦИИ МИ СПОМНУВАШ - браво
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
чекај бе дечко...
која бе престолнина, да не си ги испомешал малце вековите Не велам не, ама онаа триумфалната капија и сите тие други накази не треба да ги има... не требаше да ја има ни шмизлата, ни тој пе**рот (фраер , ор ватевр)... претерување е ова бре луѓе, отворете ги очите.... Ако си наклонет (или припадник) кон една политичка партија не значи дека треба да затвориш очи и на се да викаш АМИН Очигледно не ме разбра, па еве...ама не можам да ти објаснам |
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од сето тоа, никако не можам да го сфатам менувањето на фасадите, како и градење згради во стил на барок и романтизам. кога многу добро знаеме сите дека барокот во Македонија не дошол, романтизмот дошол, но не се рефлектирал на градбите, туку само во поезијата. Што сакаат да постигнат, не ми е јасно, искрено. Сепак, тоа за мене барем е "силување" на историјата на градот.
Единствено кое ми се допаѓа навистина е обновата на офицерскиот дом, фонтаната и споменикот на Александар Македонски и Никола Карев, другото воопшто не. |
|
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас заслушав нешто како кроз маглу, ама не се сеќавам точно...
наводно Гоце Делчев на споменикот требало да биде качен на коњ, а??? БООООООЖЕЕЕЕЕЕ.... па никад не се спомнува во цела историја дека гоце делчев имал некој коњ и во ниедна приказна не го има истото што знам... глупо малце, нели???? |
|
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па се кроз магла слушате затоа се ви смета
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |