IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали може да постои добро без лошо?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали може да постои добро без лошо?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8910
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2014 во 11:10

Знам дека ми е лошо кога ме боли главата. Ама треба да знам какво е чувството и кога не ме боли, за да направам разлика.
Знам колку е убаво чувството кога си среќен. Ама треба да знам какво е и кога си несреќен, за да направам разлика.
Или... ако не постои ден туку само ноќ, ќе си мислиме дека ноќта е нормална состојба, нели?

Тоа што го мислев, со еден цитат од омилениот ти Балашевиќ: плазење

“Без црне, бела не би вредела...“

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2014 во 13:46
Слепиот човек не знае што е темнина.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13934
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2014 во 08:16
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Знам дека ми е лошо кога ме боли главата. Ама треба да знам какво е чувството и кога не ме боли, за да направам разлика.
Знам колку е убаво чувството кога си среќен. Ама треба да знам какво е и кога си несреќен, за да направам разлика.
Или... ако не постои ден туку само ноќ, ќе си мислиме дека ноќта е нормална состојба, нели?

Тоа што го мислев, со еден цитат од омилениот ти Балашевиќ: плазење

“Без црне, бела не би вредела...“

,,,ako znaeš deka ti e lošo koga te.boli glavata,,/demek ima nešto. vo nea,,,:),/normalno e da znaeš koga ne te boli ,,
,,,,gubitokot na čuvstvoto na sreka ke ti donese ĉuvstvo na neprijatnosti,,,,
,,,ako e samo nok ke bide nok,,i voopšto ne bi seprsšuvala za nešto drugo,,,a koga nokta ke se promeni vo den ,,,toa sigurno nema da te prsša tebe/nas,,,,ednostavno ke se sluči,,
,,,,se e do našiot um ,,,našite želbi,,,,,i site drugi atributi na ĉovečko suštestvo,,,,
,,,belite noki,,i temnite denovi za eskimite se sosema normalna sostojba,,,koe i samiot go doživeav,,,
,,,ili ribite od ogromnite dlaboĉini,,,imaat li pretstava za nešto drugo,,,
,,,samo ĉovekot bara šarki barki,,,: ::))),,,,

nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2014 во 08:19
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Слепиот човек не знае што е темнина.

,,,,,,lebati definiraj mi sostojba na slep ĉovek da znae ili neznae što e temnina,,,
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2014 во 13:08
Да осознае слепиот што е темнина треба да знае што е светлина.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2014 во 13:35
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Да осознае слепиот што е темнина треба да знае што е светлина.

,,,hendikepiraniot slep čovek živee vo odredena zanego konstantna sostojba,,,,koja ne dozvoluva osoznavanje na svetlo ili temno,,,limitiran e so negoviot hendikep za razlikuvanje na dvete sostojbi,,,,,

,,,,a što trebe e sosema druga rabota,,,bidejki za nego nema svetlina,,,,
,,,davaj drug argument ovoj ti e faličen,,,,
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2014 во 13:48
,,,i PS. poĉni so drug primer ovoj što si go posoĉil so hendikepiranite slepi lica voopšto ne e korekten,,,,
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2014 во 17:02
Makijaveli...

ustvari...збунетост

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2014 во 17:34
,,,,točno,,,,
,,,,ne postoi ništo na svetot osven čistata logika i samiotsebe,,,,
,,dobivkata e varijabilen termin,,
,,,,ili što,,, ,,
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2014 во 17:51
tocnosta na dadena izjava...
e varijabilna sama po sebe...
filozofskata poenta nema logika...
dobroto i losoto e izbor...
i posledica...
a filozofijata e pricina...
jbg..намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2014 во 20:00
,,,,jbg,,,намигнување
,,,koga seushte se bara samoidentitetot ,,,
,,,sekoja logika se gubi vo folozofijata,,,
,,,izborot i posledicata se pricina,,
,,,tochnosta nikogash ne e nechija,,,
,,,,mha,,,osven na,,,,
,,,ustvari,,,,,збунетост

Изменето од pajser - 06.Јули.2014 во 20:00
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2014 во 00:56
Може,доколку ние луѓето би функционирале на едно сосема поинакво ниво, а тоа некогаш во далечна иднина ќе се случи .
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8910
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.