IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Библиски христијани
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Библиски христијани

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 15>
Автор
Порака
izvoren Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 700
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 00:22
Originally posted by Tetratka Tetratka напиша:

овде имаме
неправда - значи некој може да ја вреѓа нашата СВЕТА ПРАВОСЛАВНА ВЕРА, А НИЕ НЕ МОЖЕМЕ ДА ЈА КАЖИМЕ ВИСТИНАТА - ДЕКА ОВИЕ СЕ СЕКТАШИ... шо има лошо тука и нарведливо

ЕРЕТИЦИ - СЕКТАШИ ...

ТО Е ВИСТИНАТА!!!

Vrz osnova na sto donese zaklucok deka toa se eretici?

Ako mislis deka ako gi nareces niv "sektasi" i deka pred Bog ke dobies pozitivni poeni vo zabluda si.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 00:35
Тетратка - имаш опомена за овој пост. На три опомени се добива бан.

Изворен - дали жените држат предавања в црква?
Затоа што има многу сведоштва дека токму во цркви кои се нарекуваат себе си библиски - има жени кои активно учествуваат во службите (со зборување, не само со помагање на службата).

Првото прашање беше - кои точно деноминации се смета дека се библиски христијани - пример - евангелисти, методисти, баптисти итн... прашувам - за да е појасно кога се прави споредба и кога се зема пример.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 00:49
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Тетратка - имаш опомена за овој пост. На три опомени се добива бан.

Изворен - дали жените држат предавања в црква?
Затоа што има многу сведоштва дека токму во цркви кои се нарекуваат себе си библиски - има жени кои активно учествуваат во службите (со зборување, не само со помагање на службата).

Првото прашање беше - кои точно деноминации се смета дека се библиски христијани - пример - евангелисти, методисти, баптисти итн... прашувам - за да е појасно кога се прави споредба и кога се зема пример.

Zenite ne drzat predavanje vo crkva.

Koi denominacii se smetaat za bibliski hristijani?
    Nie nema sega da izmisluvame topla voda, koj ja smeta Biblijata za edinstven verodostoen dokument potpisan i odobren od Bog.Sigurno deka e bibliski hristijanin.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 05:20
Изворен - прашањето е сосема конкретно и се надевам на таков одговор...
Те молам наведи неколку деноминации кои се присутни во Македонија и кои може да се наречат Библиски Христијани. Ќе помогне во разбирањето на целосната идеја и не гледам што има страшно да се спомнат јавно?!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 14:03

Те молам наведи неколку деноминации кои се присутни во Македонија и кои може да се наречат Библиски Христијани. Ќе помогне во разбирањето на целосната идеја и не гледам што има страшно да се спомнат јавно?!

Nema nisto strasno vo toa da se navedat denominaciite koi se pridrzuvaat do bibliskoto ucenje,neznam kakov odgovr ocekuvas ama pak ke recam site sto se deklariraat deka temel na nivnata vera e Biblijata.Kolku znam jas evangelci,   baptisti,kongresanci a ima i nekoj sto se narekuvaat samo hristijani.
   Mozebi i nekoj sum ispustil, ama veruvam deka e dovolno za da mi repliciras nesto za ovoj odgovor.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 14:58
Изворен, велиш дека на овие деноминации кои ги наведе, а и јас претходно, темел им е Библијата.

Како го објаснуваш тогаш проповедањето на жените в црква-забрането во Библијата? Зошто никој не ми одговори на тоа прашање?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 15:07
Originally posted by izvoren izvoren напиша:

Nema nisto strasno vo toa da se navedat denominaciite koi se pridrzuvaat do bibliskoto ucenje,neznam kakov odgovr ocekuvas ama pak ke recam site sto se deklariraat deka temel na nivnata vera e Biblijata.Kolku znam jas evangelci,   baptisti,kongresanci a ima i nekoj sto se narekuvaat samo hristijani.
   Mozebi i nekoj sum ispustil, ama veruvam deka e dovolno za da mi repliciras nesto za ovoj odgovor.

Po sekoja zdrava logika, smetam deka ako ovie denominacii, sto bea nabroeni od tvoja strana, se biblijski hristijani, site tie ke imaa isto ucenje i nemase da bidat podeleni na, kako sto sam kaza, evangelci, baptisti, kongresanci....
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 15:17
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Изворен, велиш дека на овие деноминации кои ги наведе, а и јас претходно, темел им е Библијата.Како го објаснуваш тогаш проповедањето на жените в црква-забрането во Библијата? Зошто никој не ми одговори на тоа прашање?

Ne veruvam niti pak imam slusnato deka vo vakvi crkvi propovedaat zeni.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 15:23
    Maran Ata !

Mozes da bides siguren deka imaat isto ucenje zatoa sto ucat od edna ista KNIGA.
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 15:25

Maran Ata !

Mozes da bides siguren deka imaat isto ucenje zatoa sto ucat od edna ista KNIGA.

Aj ke go razgledame toa utre - sega nemam vreme. Iako i samiot fakt vo podelba na iminjata kazuva deka ucenjeto ne im e isto - sekoj si go tolkuva Svetoto Pismo razlicno!
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 15:28

Изворен, велиш дека на овие деноминации кои ги наведе, а и јас претходно, темел им е Библијата.Како го објаснуваш тогаш проповедањето на жените в црква-забрането во Библијата? Зошто никој не ми одговори на тоа прашање?

Аманте бре со тоа неверување...Ете и спирос вчера ви кажа и дури посочи конкретен пример, претходно јас во неколку наврати зборува за тоа, па мислам ако дебатираме треба и да си веруваме, та не сме овде да се лажеме. Можеби во твојата Библиска не проповедаат, но во другите ДА, распрашај се па ќе видиш.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 15:50

Аманте бре со тоа неверување...Ете и спирос вчера ви кажа и дури посочи конкретен пример, претходно јас во неколку наврати зборува за тоа, па мислам ако дебатираме треба и да си веруваме, та не сме овде да се лажеме. Можеби во твојата Библиска не проповедаат, но во другите ДА, распрашај се па ќе видиш.

Togas ne e bibliska crkva, odma prefrlija vo fleksibilni crkvi.
Кон врв
Cinik Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Септември.2008
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cinik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 16:07
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Po sekoja zdrava logika, smetam deka ako ovie denominacii, sto bea nabroeni od tvoja strana, se biblijski hristijani, site tie ke imaa isto ucenje i nemase da bidat podeleni na, kako sto sam kaza, evangelci, baptisti, kongresanci....

Dobar zaklucok    

Изменето од Cinik - 14.Октомври.2008 во 16:11
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2008 во 18:26
Изворен, благодарам за одговорот (Конгрешаните не ми се познати, ако може некој да каже нешто повеќе за нив).
Тогаш... повторно - конкретно прашање, и се надевам на конкретен одговор (иако беше ова неколку пати поставено).

Зошто тие библиски христијани се разделени на повеќе сосема различни цркви, доколку имаат апсолутно идентично учење? Зошто постојат разлики меѓу нив, доколку имаат идентична идеја и се придржуваат само до Библијата и до ништо друго?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,750 секунди.