![]() |
|
Тројство |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 19> |
Автор | |
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Секој може различно да разбере и различно да го примени тоа што го разбрал... така што - секој си го носи своето бреме...
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
![]() |
|
svemirski_duh ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Sto se odnesuva do toa,vo Qur'anot mnogu jasno e kazano: "Vo verata nema prisilba,PRAVIOT PAT JASNO SE RAZLIKUVA OD ZABLUDATA" Vo drug Aet se veli: "Vam vasata vera Mene Mojata." Tuka samo Muabet si prajme. Visinata e EDNA.Nemoze da ima 2 vistini. Ili ima Bog ili nema. Nemoze i da ima i da nema. Ili sum ukral ili ne sum ukral. EDNO E VISTINA. |
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Да... и само Тој ја знае...
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
![]() |
|
svemirski_duh ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Toj Apsolutno ja znae. No sigurno ostavil i drugi da mozat da ja svatat ![]() |
|
![]() |
|
Vikentij ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 29.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Zosto da mora vo potpolnost sekoj da moze da go poznae Boga, onakov kakov sto e? Zarem sekoj moze da go razbere sovrsenstvoto? Kako sto kazav vo prikaznata za monahot i deteto, postojat raboti koi se nad nasiot razum, i pred toa treba da se smiruvame. Bog ni se otkriva onolku kolku sto mozeme da go spoznaeme. Dokolku mozeme da gi razbereme site Negovi tajni, znaci nasiot razum go izravnuvame so negoviot! Da se ponizime pred sovrsenosta Bozja!
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Pa, taka mu doagja... tochno e deka sme site Bozhji cheda, deka sme neddeliv element od negovata Kreacija, deka sme Negova ekstencija sozdadeni spored negoviot lik, no fakt e deka sme sozdadeni vo ramkite na svoite limiti, pa spored toa nemozheme da se poistovetime so Nego. Posledicata od toa e deka najverojatno ne bi bile vo mozhnost da go osoznaeme vo potpolnost.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Vikenti,znaeme deka Bog ne moze da se spoznae vo potpolnost. Svesni sme deka tuka sme ograniceni i nesmeeme do tamu da talkame. Nie poprvo samite ne se poznavame. Ne sme svesni kolkava misterija e samiot covek i sto se krie vo nego. Nikoj ne se potrudil da se spoznae samite a kritikuvame drugi.
Nie tuka zboruvame za Osnovnoto veruvanje. Dali e EDEN Bog ili se trojca. Ova e osnovno koe treba da go znaeme. Velite tri vo eden se. Ako e taka prasuvame i barame da ni objasnite. Togas velite "dzaba e,ne svakjate,ne vi raboti svesta"
E toa celo vreme zboruvam jas. Ni se otkriva onoklku kolku sto moze covekot da razbere i negovata svest.Vo sprotivno nepravedno e da ne' povikuva na odgovornost ! Sto bi me povikal na odgovornost sto ne veruvam vo Trojstvoto ako samiot toj me ogranicil da nemozam da go svatam i sam znae deka e nesvatlivo ! Ke recete kako togas Nie go razbirame ?! Ako amerikanec se rodi i porasne vo makedonija (na primer) toj zivotot bi go dal za nea. No koi se korenite ? So ova sakam da kazam deka toa e nasledno od roditelite. Bezbroj pati slucajot so zenata vo Bosna i so decata go kazav,koga vo kamenjata veruvale kako vo meso. Taka gi naucila majkata. Messenger, za razlikite isto taka bezbroj pati se pisuvalo.Do koga li ke filozofirame ? Nema sto da se debatira tuka,sosema e jasno. Ako e Bog SAMO EDEN togas i negovata objava e SAMO EDNA. Ne mu objavil nisto posebno na Mojsie od ona sto mu go objavil na Isus,samo sto go nadopolnil zakonot a nisto ne e smeneto.Nitu ima razlika pomegju objavata Isusova a.s od onaa koja na Muhammed s.a.w.s mu bese dadena (Qur'anot) samo sto i toj bese nadopolnet i konecen,zavrsen. Zapamti Messenger,nie ne zboruvame za razlikata pomegju lugeto,tuku za OBJAVATA,Verata Bozja,PRAVIOT PAT ! Toj pat e EDEN,na toj pat sekoj upatuval od pratenicite Bozji. No lakomosta kaj lugeto patot go izmenile ! Inaku,nie blagodarni sme na Sozdatelot sto ne sozdal razlicni. Da bi se pokazala sposobnosta na eden Hirurg,prethodno nekoj treba da ja skrsi nogata ! Znacenjeto na medicinata ke znaeme da go cenime tokmu togas koga bolesta masovno ke zahara ! AKO NE POSTOESE OBICNIOT BAKAR,KAKO KE SE ZNAESE ZNACENJETO NA ALKEMIJATA ? Nasite mani ni ukazuvaat kolkava e se'mokta Bozja (Allahova) i dobrotata. Sprotivnosta se pokazuva so sprotivnosta. Slasta na medot se znae posle luto sirce ! Dodeka covekot ne gi spoznae svoite mani,nemoze da odjava na konj prema sovrsenstvoto. Sku si go umot. Neka ne go sedla konjot i neka ne java prema Gospodarot onoj koj misli deka e potpoln i sovrsen covek. Ako imas razbiranje,togas znaj deka nema poteska bolest od toa da mislis deka si sovrsen covek. Messenger,prazni filozofii koi mesto ne drzat,ne bavi se so niv. I samiot znaes deka toa ne e taka i deka nemoze da bide. Od tvoeto oko treba da potecat krvavi solzi dodeka go izvadis od okoto beganjeto od samiot sebesi. Ako mi kazes deka ne se cuvstvuvas poznaen od site nas,togas povtorno samiot sebesi ke se izlazes. No da znaes,bolest na Sejtanot bese sto mislese deka e podobar od Adem a.s. Ovaa bolest ja ima kaj sekoj ziv covek. Koj e zadovolen so samiot sebesi,znaj deka e slomen. Toa e togas na vrvot voda a ispod necistotija. Da se uveris deka gore e voda a dolu necistija,promesaj gi tie dve,ke osetis smrad. Vo dlabocinata na nekoi luge e necistotija a nam ni se pokazuvaat kako voda na vrvot. Na lugeto im e potreben Sejh,koj go znae patot poln so razboritost.Obrati mu se nemu,toj go poznava individualitetot kaj lugeto. Vistinskiot vodic ke go prepoznaeme po toa sto zboruva mudrosti koi gi dobiva od Allah dz.s Kaj covekot neznam kolku da e jaka desnicata,toj nemoze da gi popravi slupanostite i tapost na sabjata. Odi kaj sabjarot da ja popravi ranata na sabjata. Uste ova. Po ranite na covekot se sobiraat muvi i ja pokrivaat,da ne vidi covekot kolku mu e pogana ranata. Muvite po ranata se tvoite misli i imanjeto tvoe.Ranata e tvoja i na tebe.Toa e tvoeto mracno svakanje. Ako ti stavat Mehlem na ranata,ti ke se smiris i ranata ke ti se isceli. Sega si ubeden deka Mehlemot ti pomognal i deka ranite ti pominale samo od Mehlemot. Koristi Mehlem i upotrebi go,no znaj,deka samiot Mehlem ne te izlecil ! |
|
![]() |
|
Odma da kazam,da ne zaboravam,od mudrostite golem del se na eden Golem Mudrec...
|
|
![]() |
|
KarolinaXP ![]() Група ![]() Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Бог,Исус и Духот Свет,...Бог, Човекот и Природата,...
Соломон единствениот голем мудрец во Светата Книга многу убаво кажува за проблемите во Човештвото и нивното вистинско решавање, тоа не е случајно,...зарем не? Соломон е мудрец вдахновен со Дух Свет премудар и секој ден денес може да го вдахне доколку ги учи и проучува мудростите негови,...Тоа го правеле многумина во негово време и во минатото и денес.Затоа големата премудрост не учи додека сме живи на овој Свет да бидеме стрпливи, смирени,мудри,кротки и благословени.Горделивоста не е доблесна особина , а најмалку човечна и божествена.Учете и читајте повеќе за Светото Тројство на сајтот од ПРЕМИН и многу работи ќе ви се разјаснат,што е тоа?! |
|
![]() |
|
Kolku poveke trud za objasnuvanje na trojstvoto tolku poveke komplicirano postanuva istoto.
Od sekogo ke slusnes nesto novo,sto uste poveke e daleku od zdraviot razum. |
|
![]() |
|
KarolinaXP ![]() Група ![]() Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 39 |
ДАЛЕКУ ОД ЗДРАВИОТ РАЗУМ?!
ЗАРЕМ САМО СВЕМИРСКИ ДУХ ИМА ЗДРАВ РАЗУМ И РАСУДУВАЊЕ, ЗАРЕМ ТВОЕТО УБЕДУВАЊЕ И ВЕРУВАЊЕ СЕ НАЈТОЧНИ???ТАМАН СИ ПОМИСЛИВ ДЕКА ИМАШ ВДАХНОВЕНО И ТИ ОД СВЕТИОТ ДУХ, ОД ХРИСТОС ИЛИ ИСУС, КАКО САКАШ КАЖИ ГО, ТВОЕ ПРАВО ТВОЈ ГРЕВ,НЕЛИ, ОДМА РЕВОЛТ КОН САЈТОТ НА ПРЕМИН,ПРОЧИТАЈ ДЕ НЕ СЕ ПЛАШИ,АКО ЈАС МОЖАМ ДА ГО ЧИТАМ КОРАНОТ,И ДА СУМ ЗДРАВА И ЖИВА, ТОГАШ СЕКОЈ ЕДЕН МОЖЕ ДА ВЕРУВА И ДА ЧИТА ЗА БОГ ОД СИТЕ СВЕТИ КНИГИ НА ЗЕМЈАВА ОД ВЕДСКИТЕ СПИСИ ДО ДЕНЕШНИТЕ СВЕТИ СВЕДОШТВА ЗА ПОСТОЕЊЕТО НА АПСОЛУТНИОТ БОГ. |
|
![]() |
|
deshad ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
![]() ![]() ![]() Тројството,хмммммммм...самиот збор автоматски ме наведува да помислам на три личности, а тоа пак ми укажува дека нешто не е во ред со тоа. Ај да видам, убаво објаснување за ова. Можеш Темплариус да објасниш, ама убаво? ![]() |
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
eve .... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
Ebu-Hurejre ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
vratise na poranesnive postovi i go imas odgovorot od nasa strana
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |