IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Статусот на жената во Кyранот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Статусот на жената во Кyранот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 38>
Автор
Порака
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:25
Originally posted by ivan_grozni ivan_grozni напиша:

e da ... na toa mislev samo nikako ne mi idese uglava deka postoi i nesto takvo ... tradicionalno i " kulturno " .....

tesko da mojs da misles ti, zabetoniran tie mozokot, pa znajs samo gluposti da tresis i da klevetis se islamsko.

a istoto vazi i za onoj templarius ( neznam dal e istiot od porano)
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:29
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

e da ... na toa mislev samo nikako ne mi idese uglava deka postoi i nesto takvo ... tradicionalno i " kulturno " .....
tesko da mojs da misles ti, zabetoniran tie mozokot, pa znajs samo gluposti da tresis i da klevetis se islamsko.a istoto vazi i za onoj templarius ( neznam dal e istiot od porano)

A zasto ne odgovoris ako znaes bez da navreduvas, jas mislam deka toa bi bilo mnogu poubavo i ne bi go pretvoralo forumot vo bojno pole ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
ivan_grozni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Април.2008
Локација: Western Sahara
Поени: 267
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:30
e toa bi bilo i povece od " kulturnite " nacela i principi na koi se temeli nivniot nacin na komuniciranje so site onie koi ne se istomislenici ... totalitaristicki i komunisticki ... nema sto ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:30
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

tesko da mojs da misles ti, zabetoniran tie mozokot, pa znajs samo gluposti da tresis i da klevetis se islamsko.a istoto vazi i za onoj templarius ( neznam dal e istiot od porano)

A zasto ne odgovoris ako znaes bez da navreduvas, jas mislam deka toa bi bilo mnogu poubavo i ne bi go pretvoralo forumot vo bojno pole ????

ko ca naucis prvo da postavjas prasanje kako sto treba toga da baras adekvaten odnos od sprotivnata strana.
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:35
Moeto prasanje bese na mesto i vo nego nemase nikakva navreda...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:36
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Во овој контекст, кога сме кај одбивањето и гревот, јас би се надоврзала со следниов Хадис бр.295 (бидејќи темата е сепак Статусот на жената во к*ранот па да не забегаме)

Имено, Хадисов вели

“Жену, која без оправдана разлога одбије мужа кад је позове у постељу-због чега он заночи љут на њу-прокљиначе мелеки све до зоре“

Значи, она е должна да хмммм...не одбие.....
кои се тие оправдани причини?
Ако истите не се видливи-незначи дека ги нема, нели?
Во хадисот се вели оправдани причини, никаде не пишува видливи или невидливи.
Или пак, едноставно, може ли некогаш да се нема желба? Или од жената се очекува во секое време да биде навиена за исполнување на сексуалните барања на мажот?збунетост
И немањето желба е оправдана причина.

П.С.Како и обично, не ми беше одговорено на културно поставеното прашање за Мута бракот.
П.П.С. За депилацијата од погоре, Мистер икс и компанија-сте слушнале ли за Бразилска депилација? Епа тоа е тој тренд кој доаѓа од Бразил, а не од к*ранотнамигнување
Не намагнувај, Мистер икс, посочи на тоа да вие се исмејувавте кога порано некоја муслиманка се депилираше. Не рече дека го презедовте тоа од к*ран, тука касно ви текнува
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:38
Кој тоа се исмејувал? Доста со обвиненија.
Културно си прашав, културно си одговарам. Што тоа касно ни текнува?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:38

ajde dosta ne mi blefiraj. лутина
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:39
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Во овој контекст, кога сме кај одбивањето и гревот, јас би се надоврзала со следниов Хадис бр.295 (бидејќи темата е сепак Статусот на жената во к*ранот па да не забегаме)

Имено, Хадисов вели

“Жену, која без оправдана разлога одбије мужа кад је позове у постељу-због чега он заночи љут на њу-прокљиначе мелеки све до зоре“

Значи, она е должна да хмммм...не одбие.....
кои се тие оправдани причини?
Ако истите не се видливи-незначи дека ги нема, нели?
Во хадисот се вели оправдани причини, никаде не пишува видливи или невидливи.
Или пак, едноставно, може ли некогаш да се нема желба? Или од жената се очекува во секое време да биде навиена за исполнување на сексуалните барања на мажот?збунетост
И немањето желба е оправдана причина.

Во овој поглед, зошто тогаш да ја колнат мелеците?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:44
Depiliranjeto bilo praktikuvano uste vo stariot egipet..
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:45
Ова со депилацијата, па тоа е тренд од пред некоја година, кога одиш на козметичар не викаш “Направи ми депилација по к*ран“ туку “Бразили“. Ако било земено од к*ранот ќе се земело и порано, што има сега ова врска?

Кон врв
Gazija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 164
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gazija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:45

Во овој контекст, кога сме кај одбивањето и гревот, јас би се надоврзала со следниов Хадис бр.295 (бидејќи темата е сепак Статусот на жената во к*ранот па да не забегаме)Имено, Хадисов вели“Жену, која без оправдана разлога одбије мужа кад је позове у постељу-због чега он заночи љут на њу-прокљиначе мелеки све до зоре“Значи, она е должна да хмммм...не одбие.....кои се тие оправдани причини?Ако истите не се видливи-незначи дека ги нема, нели?Во хадисот се вели оправдани причини, никаде не пишува видливи или невидливи.Или пак, едноставно, може ли некогаш да се нема желба? Или од жената се очекува во секое време да биде навиена за исполнување на сексуалните барања на мажот?збунетостИ немањето желба е оправдана причина.

Mnogu ednostavno!-Zatoa sto od neopravdana pricina go odbila mazot.

Od zenata ne se ocekuva da e naviena kako nekoj casovnik za da mu gi ispolnet seksualnite baranja na mazot,tuku si imat red.Ama od zenata ne se ocekuvat ni,non stop da bidet zalepena za monitorot(posocuvam primer),do dva-tri satot po polnoc,a mazot sirot ceka li ceka li.....ceka.....i ceka....i taka vo cekanje
ce zaspie.E zatoa melekite ce ja kolnat dodeka ne se razdenet. Razbra al ne?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:46

ajde dosta ne mi blefiraj. лутина

Nemam namera nikogo da blefiram jas samo postaviv prasanje ti ne sakas ili neznaes da odogvoris na nego- vo red e - ne moras da navreduvas nikogo za toa..
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:48
Originally posted by Gazija Gazija напиша:

Во овој контекст, кога сме кај одбивањето и гревот, јас би се надоврзала со следниов Хадис бр.295 (бидејќи темата е сепак Статусот на жената во к*ранот па да не забегаме)Имено, Хадисов вели“Жену, која без оправдана разлога одбије мужа кад је позове у постељу-због чега он заночи љут на њу-прокљиначе мелеки све до зоре“Значи, она е должна да хмммм...не одбие.....кои се тие оправдани причини?Ако истите не се видливи-незначи дека ги нема, нели?Во хадисот се вели оправдани причини, никаде не пишува видливи или невидливи.Или пак, едноставно, може ли некогаш да се нема желба? Или од жената се очекува во секое време да биде навиена за исполнување на сексуалните барања на мажот?збунетостИ немањето желба е оправдана причина.

Mnogu ednostavno!-Zatoa sto od neopravdana pricina go odbila mazot.

Od zenata ne se ocekuva da e naviena kako nekoj casovnik za da mu gi ispolnet seksualnite baranja na mazot,tuku si imat red.Ama od zenata ne se ocekuvat ni,non stop da bidet zalepena za monitorot(posocuvam primer),do dva-tri satot po polnoc,a mazot sirot ceka li ceka li.....ceka.....i ceka....i taka vo cekanje
ce zaspie.E zatoa melekite ce ja kolnat dodeka ne se razdenet. Razbra al ne?

Ептен се разбравме.
Мене мелеките може само да ме благословуваат што прво со ќеиф го заспивам мажот па ме бива и за пред монитор....
А нусето твое сем за тоа изгледа не го бидува за други работиголема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,453 секунди.