IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Библијата одобрува ропство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Библијата одобрува ропство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112>
Автор
Порака
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:46
Originally posted by KGB KGB напиша:

Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

Zosto jas da sum nasledil grev od nekogo koga ne go imam naravenoзбунетостголема%20насмевкаEpten nepravedno taka da si znajteтага

Od roditelite gi imsah nasledeno fizickite karakteristiki taka i grevot go imash nasledeno.
Grevot e nesovrshenost.
Grevot i smrtta ne treba da ne frustiraat bidejki Isus ne ima oslobodeno ednash zasekogash.

Kakov grev be, mene majkami vezden mi veli deka cist bez grevovi sum se rodil.трепкање  Mnogu me fustrira i grevot i smrta, mene isus od nisto ne me oslobodilтагаголема%20насмевка

Изменето од Pustinski-Lav - 05.Април.2008 во 20:47
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 20:49
Znaci togash ispaga deka si sovrshen odnosno bezgreshen?
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 00:39

Еве еден интересен разговор на Исус со едни евреи кој дирекно се вклопува во оваа тема:

Исус: Ако пребивате во Моето слово, навистина сте Мои ученици; и ќе ја познаете вистината, и вистината ќе ве ослободи.”

Евреите: „Ние сме Авраамово потомство и никогаш никому не сме му робувале; како велиш Ти: ‘Ќе бидете слободни?’

Исус: „Вистина, вистина ви велам, дека секој кој прави грев, роб му е на гревот. А робот не останува дома довека; туку Синот останува довека. И така, ако Синот ве ослободи, навистина ќе бидете слободни. "

(Јован 8:31-36)
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 14:34
Originally posted by efendija efendija напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by tofu tofu напиша:

Битие 16:8-9 и ја праша: „Агаро, Сарина слугинко, откаде доаѓаш и каде одиш?” А таа одговори: „Еве, бегам од својата господарка Сара.” А Господовиот ангел и рече: „Врати се кај господарката твоја и покори и се под нејзините раце!

Се сомневам дека ќе ги сфатат овие зборови, ама ајде да пробаме...

"Кажете ми, вие, кои сакате да бидете под Законот: не го слушате ли Законот? Зашто е напишано дека Авраам имал два сина: едниот од робинката, а другиот од слободната. Но оној, од робинката, роден е по тело, а оној од слободната преку ветувањето. Ова е речено сликовито: тие жени се двата завета; едниот од гората Синај, кој раѓа за ропство; тој е Агара - зашто Агара е Синајската Гора во Арабија, и му одговара на сегашниот Ерусалим, кој робува со своите деца. Но небесниот Ерусалим е слободен, тој е наша мајка, зашто е напишано: „Весели се неплодна, која не раѓаш; воскликни и извикај ти, која не си имала породилни маки; зашто оставената има повеќе деца, отколку онаа, која има маж.” И вие сте, браќа, деца на ветувањето како Исак. И како што некогаш оној, кој се роди по тело, го гонеше оној, кој се роди по дух, така е и сега. А што вели Писмото? „Истерај ја робинката и нејзиниот син, зашто синот на робинката нема да наследи со синот на слободната!” Затоа, браќа, ние не сме деца на робинката, туку на слободната."
(Галатјаните 4:21-31)

Јас сеуште чекам коментар на овие Библиски пасуси ЕвАнгелос.

"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Templarka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2008
Локација: Israel
Поени: 31
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 14:37

Битие 16:8-9 и ја праша: „Агаро, Сарина слугинко, откаде доаѓаш и каде одиш?” А таа одговори: „Еве, бегам од својата господарка Сара.” А Господовиот ангел и рече: „Врати се кај господарката твоја и покори и се под нејзините раце!

"Кажете ми, вие, кои сакате да бидете под Законот: не го слушате ли Законот? Зашто е напишано дека Авраам имал два сина: едниот од робинката, а другиот од слободната. Но оној, од робинката, роден е по тело, а оној од слободната преку ветувањето. Ова е речено сликовито: тие жени се двата завета; едниот од гората Синај, кој раѓа за ропство; тој е Агара - зашто Агара е Синајската Гора во Арабија, и му одговара на сегашниот Ерусалим, кој робува со своите деца. Но небесниот Ерусалим е слободен, тој е наша мајка, зашто е напишано: „Весели се неплодна, која не раѓаш; воскликни и извикај ти, која не си имала породилни маки; зашто оставената има повеќе деца, отколку онаа, која има маж.” И вие сте, браќа, деца на ветувањето како Исак. И како што некогаш оној, кој се роди по тело, го гонеше оној, кој се роди по дух, така е и сега. А што вели Писмото? „Истерај ја робинката и нејзиниот син, зашто синот на робинката нема да наследи со синот на слободната!” Затоа, браќа, ние не сме деца на робинката, туку на слободната."

I veli da se vrati kaj svojata gospodarka zasto site onie koi bile maceni na ovoj svet koga ce otidat kaj boga ce bidat nagradeni i beganjeto vo ovoj slucaj ne e resenie zato i e naredeno da se vrati a za drugoto bog ce se pogrizi t.e ce i ja spasi dusata.
There is no soundness in my flesh because of thine anger; neither is there any rest in my bones because of my sin.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 14:41
Originally posted by Templarka Templarka напиша:

I veli da se vrati kaj svojata gospodarka zasto site onie koi bile maceni na ovoj svet koga ce otidat kaj boga ce bidat nagradeni i beganjeto vo ovoj slucaj ne e resenie zato i e naredeno da se vrati a za drugoto bog ce se pogrizi t.e ce i ja spasi dusata.

Ти благодарам на одговорот.

Ме интересира зошто се потцртани зборовите АГАРА,РОПСТВО и АРАБИЈА?-На што се алудира овде?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 14:45
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 14:47

лажго

Кон врв
Templarka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2008
Локација: Israel
Поени: 31
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 14:47
Pa procitaj go celiot pasus sto si go navel i ce ti bide jasno toa e tolku vidlivo i ubavo napisano - nepokornosta vo kakva i da e forma e onaa sto go krasi sekoj koj na ovoj svet e osuden na ropstvo ovdeka ropstvoto se odnesuva na onie koi veruvaat vo hristijanstvoto i poradi toa se vo ropstvo znaci tuka se dokazuva verata i nepokornosta na hristijanskiot duh.
There is no soundness in my flesh because of thine anger; neither is there any rest in my bones because of my sin.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 14:49

лажго

Имаш или немаш храброст да ми ги протолкуваш овие цитати,или да ги сватам дословно како што се напишани?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 14:56
Зошто би ми била потрабна храбост? Работата е што немам воља/мотив тебе да ти објаснувам. Сфати си ги како сакаш, твое неразбирање, твој проблем. Не сум должен никому ништо да објансувам, толкувам. Кому сакам објаснувам, кому не сакам не објаснувам. Господин прве класе голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 14:58

Зошто би ми била потрабна храбост? Работата е што немам воља/мотив тебе да ти објаснувам. Сфати си ги како сакаш, твое неразбирање, твој проблем. Не сум должен никому ништо да објансувам, толкувам. Кому сакам објаснувам, кому не сакам не објаснувам. Господин прве класе голема%20насмевка

Ок,Вангеле,нека биде така како што велиш ти.Во меѓувреме се надевам дека ќе дојде некој поучен и подобар Христијанин од тебе кој ќе има воља да ми објасни.

Очигледно е кога не знаеш и кога си во тесно,тогаш не сакаш да објаснуваш.
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 14:59

лажго

hahahahahahahahahh
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 16:54
Поголемиот ќе му робува на помалиот
(Римјаните 9:12)
Од Исака потомството ќе се нарече со Твое име, односно, не чедата на телото се чеда Божји, туку чедата на ветувањето ќе се признаат како потомци......“
(Римјаните 9:7-12)

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,187 секунди.