|
Името е се што имаме |
Внеси реплика | страница <1 89101112 56> |
Автор | |||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ti vo ON si FYROM...a sega krsis glava za imeto tuka...koj si ti znaes li ili imas BG pasos |
|||
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nemam Bugarski pasos i nikakov drug osven MAKEDONSKIOT, FIROM e privremena referenca koja poleka isceznuva 120drzavi ne priznavaat pod ustavnoto ime. Od druga strana na pasot sto go imam pisuva Makedonija a ne firom. A ovoj predlog sto sega ni se nametnuva e zasekogas i ke nema beganje od toa. Veruvaj mi mnogu ke izgubime so toa. |
|||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako so promena na imeto t.e. so pridavkata demokratska go izgubime identitetot, togas kako ne go izgubivme istiot so promenata na znameto i grbot? Pa luge ili ste slepi ili samo se pravite takvi. Nie pod vlijanie na Grcija i nejzinata pozicija veke smenivme nesto sto e isto tolku sveto kolku i imeto. JAs ne se sekavam deka togas imase referendumi ili pak se krena fama okolu toa. Sto se odnesuva do imeto za razlika od znameto toa voopsto ne e smeneto dokolku se dodade zboot demokratska ili nezavisna. Znameto ni nalikuva na ventilator i toa e drasticno smeneto od prvobitnoto. Kako sega naednas za ova se grizime a za drugite raboti od porano ne se grizime? Изменето од misterX - 21.Февруари.2008 во 20:24 |
|||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znameto vo istorijata Makedonska se menuvalo poveke pati ... imeto Makedonija NIKOGAS!!!!Za toa se borele i vo Ilindenskoto Vostanie, za toa stradale mnogu lugje,peele mnogu pejaci, pisuvale mnogu poeti!!! Ne pisuval Misirkov za "Demokratsko Makedonskite Raboti..." procitaj go clenot na predlogot na Nimic za koristenje na Pridavkata Makedonski /Makedonska .... |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne gubete vreme , drugari , na ovie izrodi da im objasnite ... nim im e povazen pasos otkolku se drugo ... predavnici kleti ... fuj fuj fuj
|
|||
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ako 97% od forumov se so tebe neznaci deka isto tolku luge nadvor, mislat isto kako tebe. Sto se odnesuva do tvojot mozok jas ne znam kako ti go steknuvas i kako go razvivas i ne me ni interesira. Ti ja pocna fintata so mozocite i kako sto mozam da vidam ocigledno ne si mnogu nadaren vo glavata. Ama dobro e sto sepak si na vakvi forumi zatoa sto tuka mozebi i ke naucius nesto. A treba i da znaes deka ako nekogo napadnes(kako sto rece deka treba da jadam riba...) togas i ke bides napadnat. Neznam od kade proceni deka 97% go delat mislenjeto so tebe, da ne si statisticar mozebi? Ajde jas i ti da se oblozime deka za dve nedeli Makedonija ke ima nova pridavka do imeto i so toa nema nisto da i se nasteti na nacijata a ti ke bides mnogu sreken? Kazi vo sto sakas da se oblozime, ajde!!!! Изменето од misterX - 21.Февруари.2008 во 20:30 |
|||
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Koe zname se menavalo be? Sto lupas ti be? Ona zname pod koe komitite davele zakletva? NE mi se veruva. Pa tie togas go baknuvale znameto i go cuvale isto kako sto go cuvale imeto Makedonija a ne imeto republika Makedonija zatoa sto togas mozelo da bide i Golema makedonija ili mozebi i anticka makedonija.... Ako veke se prasuvaa tie, nikogas nemase ni dozvolat da se trgnat lavot i sonceto kako Makedonski simboli. Jas ne znam niedna drzava koja gi menjava simbolite kako nas. Britancite imaat eden kup iminja no se soedineti pod edno zname.Ne mi se veruva kako si gi terate rabotite samo onaka kako sto vi odgovara. |
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa toa i e problemot ako togas ne popustevme mozebi i nemase da dojde do ova, jas licno isto bev protiv promena na znameto i den denes za mene 16kraci se Makedonsko zname. Megutoa kako stoi vo togasniot dogovor ,Grcija nema da ja sprecuva Makedonija vo nejzinata integracija vo EU i NATO, a sto se slucuva denes obratnoto, zato mora ednas da se kaze NE, dosega se pokazavme kako mnogu mek orev megutoa mislam deka e dojdeno do linija preku koja ednostavno netreba da se pomine, bidejki ako pomines toagas se e gotovo i nema vrakanje. |
|||
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
OK jas ne vikam deka ne si vo pravo. No ne li podobro da i se kaze ne otkako ke staneme ramnopravni vo svetot i evropa. Neka ni go dadat pravoto za veto i se sto ni sleduva pa posle nie ke gi zaebavame koga ke im treba nesto da resavaat so Turcija i so uste eden kup drzavi so koi se vo spor. Sega samo treba da sme mnogu poumni od niv. Makedoncite bile sekogas poumni od Grcite.
|
|||
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тоа значи дека ние немаме држава откако станавме ФИРОМ?
|
|||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Последни вести кои се однесуваат на спорот што елините го имаат со Македонија, а се однесува на уставното име:
Име „Горна Македонија“ со најширок опфат за меѓународна употреба, предложил грчкиот преговарач Адемантиос Василакис на последната рунда преговори за името што завчеравечер заврши во Њујорк без приближување на ставовите на двете земји. Грција силно инсистирала на ново име, кое ќе содржи исклучиво географска одредница. Василакис се заложил тоа да биде името Горна Македонија, да се употребува за билатерална комуникација, но и во сите меѓународни организации, акти, договори и во пасошите на граѓаните. Според македонскиот преговарач, Никола Димитров, и покрај тоа што Македонија сака да влезе во НАТО, не може да ја исече гранката на која седи поигрувајќи си со својот национален идентитет. Посредникот Метју Нимиц предупреди дека ако не се најде решение за спорот за името, може да има сериозни последици врз регионалната стабилност во контекст на косовското прашање. Изменето од moira - 03.Март.2008 во 16:45 |
|||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мислам дека сега во овој момент инаетењето од наша страна НИ оди во прилог и треба да го издржиме....посебно што САД предупредуваат дека ако не влеземе во НАТО ќе има проблем со стабилноста и што договорот е сите три земји во пакет да влезат во НАТО....така да ако Грција блокира ќе ја блокира и Албанија и Хрватска....заради тоа мора да ги одржуваме преговорите во живот - само тоа не вади инаку ќе добиеме вето....и нормално со ладни глави да играме не да си го мериме колкав ни е сега каде што нема место
|
|||
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
|||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пази..денес ти истекнува 12-сетиот ден од тебе кажаните две недели..односно 14 дена ..за да се исполни твоето „предвидување„..покажано погоре со големи слова.. пс Абе..да не си ти во некаков род ..со покојната Баба Ванѓа од Петрич..а ?. Инаку Струмичанка по род...нели? |
|||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па од каде проценив.....сега пред некој ден имаше протести, има исто така премногу луѓе кои го поддржуваат мојот став..... Што сакаш повеќе од тоа не ми е јасно ?? Тешко дека ќе има додавка на името, тешко..... И молим те немој да зборуваш за надареност.... Се гледа твојата надареност, не си седнал да размислиш што ќе се случи ако се промени името, или пак си седнал да размислиш и знаеш што ќе се случи ако има некоја додавка на името, ама си викаш, ајде поважни се инвестициите....спремен да си го продадеш идентитетот, или со еден збор продадена душа... Ете тоа сакам да ти кажам цело време.....тоа се последиците од јадење премногу рибји мозок....гледаш како знам дека си јадел рибји мозок како мал.. Ова се последиците од премногу јадење рибји мозок..... Изменето од Vladimir88 - 03.Март.2008 во 16:54 |
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |