![]() |
|
Дали Марија имала деца после Исус? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112> |
Автор | ||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
а јас го молам модераторот да не ги брише оти го менеше насловот на темата и не е фер
![]() |
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
So tebe sum! ![]() |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Поранешниот наслов на темава беше: Дали Марија останала девица по Исус?
а сегашниот е: Дали Марија имала деца после Исус?
Разликата е само синтаксичка, додека суштината е иста.
Или можеби не сум во право?
![]() |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
Mene nekako mi zvuci za dva razlicni naslova.
|
||
|
||
![]() |
||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
|
леле ама вадење
мислиш не се сеќавам? темата беше дали марија била девица, не се прави на луд ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Да, јас мислам дека не се сеќаваш.
Јас се сеќавам затоа што проверив во еден мој пост на 7ма страна од оваа тема.
Тогаш насловот на темата сеуште не беше сменет и јас го цитирав/препирашв од самата тема.
Немам јас никаква причина да се "вадам" connected. Се вадат оние кои немаат што аргументирано да напишат на темава и одвај чекаат оф-топик муабети да се појават и да почнат да се прават јунаци во сериозната дебата "Како беше насловот на темава"
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
глупости
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
... а кога треба да напишат нешто он-топик на темава, единствениот аргумент им е: "Не ми е гајле што вели Бог, доволно ми е да ја прифатам догмата на мојата црква"
![]() Глупости, се согласувам
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
пфффффффффф
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Да не прдна connected?
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
Lolita ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
|
Ajdeeee, ne mi se veruva deka ste otvorile rasprava za poranesnoto ime na temava demek zosto bila smeneta od
Dali Marija ostanala devica posle Isus, vo Dali Marija imala deca posle Isus, rabotava e ne e vrat sija e hehe mila connected od cela tema ti najde za naslovot da komentiras, pa da za sto drugo i bi komentirala ![]() Izvinete jas malku bev otsutna, da ne napisa nekoj vo megjuvreme nekoj seriozen argument deka Marija nemala deca posle Isus? |
||
Your sweetest nightmare
|
||
![]() |
||
|
Eve jas napisav:I IMALA I NEMALA!-A ti sega dumaj muja. ![]() |
||
|
||
![]() |
||
postariot brat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
|
Moram da priznam deka sum iznenaden od sudenjeto na povekjeto na forumov, pa videte i ako vi e celta da dokazete deka Marija ne e Bog togas otvorete takva tema, zosto se drugo spagja vo sud, a site znaeme deka nikoj od nas ne e dostoen da sudi, i toa sto Marija ima visoko mesto vo hierarhijata na pravoslavieto nema vrska so ovaa tema ami so nejziniot zivot kako neporocna, pa ako nejze i bilo od Boga nalozeno da se mazi so Josif, togas nekoj tuka li treba da si pravi filmovi sto tie pravele koga bile sami, ovaa tema navistina nemam pojma kako se tretira od pravoslavieto iako sum pravoslaven, ne veruvam deka tuka pisuva nekoj koj e profesor po teologija na teoloski pravoslaven. Za izjavata na Jovan Pavle vtori ne znam, no nie ke ja vikame Bogorodica i Deva zatoa sto takva bila pred i po porogjajot na Isus, a dali podocna odkako im dozvolil Bog da si se zemat imale deca toa i ne e tolu bitno prasanje moze da bide i da mu se tie fizicki brakja a moze i da se Apostolite, bidejki znaeme deka Isus na Marija i rekol ova e tvoj sin mislejki na site negovi sledbenici. I ako Isus odbral zbor sin ne znam zosto Evangelos ja degradira vo sestra , sega znam deka Evangelos ke rece deka so toa sto ja smeta za sestra ne ja degradira, i mozda e vo pravo arno ama so toa toj se vozdignuva sebe si.
Znam deka protestantite imaat nekoja omraza kon katolicizmot protiv kogo seuste tolku ostro protestiraat, i ne znam za niv ama Pravoslavnite se molime vo imeto na Tatkoto, i Sinot, i Svetiot Duh, ama ve molam i dokolku nekoj veruva deka taa koja se udostoila da bide narecena Bogorodica od prosta pricina sto go rodila nasiot Bog, togas moze i da ja molime dokolku smetame deka e ziva vo vecnosta da i taa se moli za nas kako za svoi ceda.Za nas pravoslavnite site vo koi prebival Svetiot Duh i koi se poistovetile so nego se proglaseni za svetci zosto ne od svoe ami od imeto na trojstvoto pravele dobrini, so sto stanale edno so boga i preku tretoto bozjo lice se udostoeni da se spomnat so svojata zrtva Zarem tolku ne razbirate deka site poimi od tipot vistinski i polu ili duhoven brat ili sin ili kerka ili majka za hristijanite se veke nevazni. koj veruva vo Boga za nego site postari zeni se Majki i site pomladi zeni mu se sestrii i site najmladi devojcina mu se kerki i sekoj hristijanin treba da gi saka i da se moli za niv i da gi pocituva, i site maski mu se tatkovci, brakja i sinovi koi treba da gi saka pocituva i za koi treba da se moli. Samava diskusija koja eve mesto kon sloga vodi kon nov razdor pomegju hristijanite znaci deka e tema koja cepka vo individualnite prasanja koi si gi ima sekoj od nas so Boga i samo so Boga, i zatoa ve molam da ne sudime tuka nitu na Marija, nitu na nekoj Papa nitu pak na Patrijarsite, pa makar da se raboti nesamo za nekoja naivnost i ne poznavanje ami i duri ako namerno se propagiraat nekoi neobjasnivi raboti da ne bidime nie tie koi sudat ami toa neka bide Bog, a nie da pocneme sekoj da si ja bara gredata vo svoeto oko a ne da ja bara raskata vo tugjoto se so cel sto povekje da se mirime a ne da se karame, zosto Bog sigurno nemal zamisla da bideme raskarani, bez razlika koj prv pocna , nie treba da bideme faktor na mirot a ne na razdorot pogotovo pomegju hristijanite. Jas licno samo ke potvrdam deka vo mojata Biblija a toa e onaa ispecatena od MPC vo delot kade se opisuva zivotot na Josif i Marija od strana na Matej se veli (Matej 1.25)"I ne se doblizi do nea, se dodeka taa ne Go rodi svojot prvoroden sin i ne Go narece Isus." bez pritoa da komentiram sto znaci toa, i dali rodile deca i pogotovo ne znam zosto toa bi znacelo deka taa ne treba da se narekuva Deva Marija ili Bogorodica koga toa e osnova na naseto veruvanje. ![]() |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |