|
УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА? |
Внеси реплика | страница 123 11> |
Автор | ||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Август.2007 во 23:14 |
|
Ме интересира кои услови треба да бидат исполнети, за да го промените вашето верско убедување (без разлика дали тоа е теизам или атеизам)?
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од beleg - 17.Ноември.2007 во 21:06 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Доколку некое друго убедување ме убеди дека она во што верувам јас не е вистина, би преминал кон општ и неодреден теизам.
А дококлу истото убедување ме убеди и дека Бог не постои, тогаш би преминал и во атеизам.
А дококлу истото убедување ме убеди и дека тоа е вистината, би поверувал (сменил вера) во тоа убедување.
И потоа најверојатно би ме разбудил будилникот
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i som toa se zamarate?!,...ochgigledno seushte ne vi e do,...koska!,..
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас го сменив моето верско убедување кое беше мешвина од јога ,источна филозофија, каде немаше Бог, туку Креатор-енергија која е во се,сите луѓе се своевидни богови и тра -ла -ла
во ова денес- христијанство. кои услови биле исполенти? најпрво одговрите на прашањата- зошто постојам, дали сето ова има смисла, настанокот на светот, гревот и последиците, па ако веке идеме у детали и одговори за диносаурусите... |
||
Trilili
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Mr.Bodycheck Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1780 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga bi bil uveren vo "novata" vera
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama bas pod nikakvi. nikoj nemoze da me ubedi vo sprotivnoto na ona vo koe jas veruvam, toa nema nikakva smisla
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
диносаурусите биле клучот а? |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vise nema uslovi radi koi bi smenil vera. Porano razmisluvav za toa
deka ne smeam da sledam vera koja mi e nametnata od kolevka i zatoa pocnav da baram odgovori na sve sto me macese. Za ateizam nema sansi da bi se odlucil. Hristijanstvoto i Judaizmot se nisto vo osnos na Islamot. Taka da mojata odluka do smrt e deka ke si bidam Musliman, zatoa sto ne naogam nesto sto ima poveke smisla za veruvanje od veruvanjeto vo eden edinstven Bog. |
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еден од многуте детали, реков...клучно беше што за прв пат почувствував дека е она ‘вистинското‘ едноставно се си е на место.секое прашање си го доби својот одговор |
||
Trilili
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Mr.Bodycheck Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1780 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a kade se spomnuvat dionsaurusite vo biblijata
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
во стар завет, но со друго име |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
извини, ама ова е некако многу површно размислување. Што ако ти бил испран мозокот, какво што доживеал на пример калифот, и сега тврдоглаво ќе удара во ѕид и ниедна вистина, ниедно објаснување кое јасно ја укажува лагата на неговото уверување, тој нема да прифател, оти така му одговара... Затоа ми се чини, дека за некои луѓе, Христос да се појави во крв и месо пред нив, пак нема да веруваат... |
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa koga bi se pojavil mozebi a sega nikako nema da veruvam vo nesto sto ne sum 100 % ubeden deka e taka........
|
||
end off days 15...14...13....
|
||
Внеси реплика | страница 123 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |