|
A1 Teлевизија најгледана? Зошто? |
Внеси реплика | страница 123 41> |
Автор | |
kriticar
Нов член Регистриран: 17.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Јуни.2006 во 10:00 |
Пред некој ден имав шанса да читам еден извештај на Советот за радиодифузија од анкета на некоја си агенција Стратеџик Маркетинг, која редовно врши анализа на гледаност на нашите тв станици. Во истиот е наведено дека веќе 5 и повеќе години најгледана тв станица кај нас е А1 и тоа во добар дел скоро дупло повеќе од Сител. Дури и појавата на Канал 5 многу не и ја загрозува позицијата. Па добро бе луѓе вистина лие ова? Што најмногу гледате на А1? Што имаат добро? Емисии, филмови, серии, утринска, спорт . . .? Што гледате вие и дали а1 ја сметате за најдобра тв во Македонија?
Изменето од kriticar - 17.Јуни.2006 во 10:01 |
|
Kriticar from Macedonia
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби е точна таа анкета,јас таму ги гледам само вестите во 19.00, па не ми изгледа за веродостојна. Канал 5 и Телам имаат многу поквалитетни емисии а Сител ми е некако банален.
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, ама ова го зборуваат луѓе кои знаат што гледаат и знаат што сакаат да гледаат. Прво Канал5 и Телма некако слабо ги рекламираат своите содржини. Второ децата повеќе сакаат да гледаат желки, покемони, вештерки и слично, за разлика од класичната музика која најмногу ја има на Телма. Трето Канал5 има многу проблеми со звукот, не е квалитетен и изгледа мораат да го попуштаат појако, а после се појавува шуштење и слично. Четврто Пецко, еднооки, па и Милионерот да не заборавиме ги гледаат и постарите. Пето еве сега гледам и земјоделците почнаа се повеќе да ги слушаат лагите на чичо Велија. Шесто Емисии од типот на Вртелешка, К-15, Топки се извртеа на сите телевизии и завршија во Канал5. Седмо Како бре на никој не им текна дека без телетекст како да слушам радио, џабе сликите. Кога и го пишав ова за телетекстот на Гордана Стошиќ, ми вика „тоа многу тешко е остварливо„. Ама ете чичо Велија го оствари! Осмо Јуниор Куп е не зафрканција! Девето Мене А1 ми е на третиот канал, веднаш после Прва и Втора програма на МТВ! Иако размислувам, ако не почнаат да титлуваат овие во Втората на македонски, а според закон би требало, ќе ги ставам на 56 канал. Десето и крајно, Кога ќе размислиш тие и ја почнаа војната, со нивната баксузна репортерка, која си ги бараше поените во Танушевци! А плус и лажговците од А1 најавуваа и хеликоптер, за јавување во живо од секаде во Македонија. ЛАЖГОВЦИ! Да, лажговци се, ама такви сме ние луѓето, сакаме да не лажат, изгледа! Изменето од Dogi - 17.Јуни.2006 во 14:24 |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На Канал 5 ги следам вестите, а посебно им се добри Бизнис вестите. Понекогаш ги следам и вестите на Телма.
На А1 ги гледам редовно Домаќинките и SCI. Понекогаш го гледам Милионер. На Телма ги гледам Ѕвездени патеки (кога можам да стигнам). На сите телевизии слаб квалитет на цртани филмови. Ме чуди само зошто МТВ не ги извадат од архива руските цртани филмови, па Лолек и Болек (чешки ми се чини беше), па мечето Ушко, па цртаниот со кучето (заборавив како се викаше)...Тие можат да се гледаат стопати. Сега се' некакви чудовишта, извитоперени јунаци, се' нешто ненормално... |
|
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мечето Ушко го даваат, изгледа ти не си го фатила само. |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да бе, имаш право, сум го фатила еднаш Ама најмногу ми недостигаат руските цртани. Еве, на син ми скоро секоја недела навечер му ги глумам 3 банани и Зевзела, а почнав и мечето Умка да ја кажувам
Барем еднаш да ги дадат да си повторам дијалозите |
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu retko gledam A1...vprocem i ne gledam...samo noke-vesterkia preku den i zaboravam deka ima TV
|
|
|
|
mishel
Сениор Регистриран: 22.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 306 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A1 E NAJGLEDANA TELEVIZIJA ZATOA STO IMASE, NEZNAM DALI SEUSTE IMA NAJDIBRI VESTI.OPSTESTVENATA SITUACIJA E TAKVA VO R. M, IMENO SITE SE OPTERETENI SO POLITIKA PA OTTUKA PROIZLEGUVA TOJ PROCENT.
ISTO TAKA SEKAKO DEKA IMA I DOBRI EMISII I SERII
-CUMU SO A. COMOVSKI
-SPIC SO GEROVSKI
-RANODEN
-MILIONEROT E NA A1
-SERII OCAJNI DOMAKINKI, SOPRANOVI, VESTERKI, PRIAJTELI
-FILMOVI I MN. DRUGI RABOTI
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zaboraviv i Milioner da go spomnam....
|
|
|
|
Jo be
Сениор Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 274 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da bese najdobra no mislam iako ima dobri emisii vpecatokot go rasipuva politikata a najmnogu sto se forsira partijata na gazdata na a1 tv Velija Ramkovski
|
|
TALE
|
|
mishel
Сениор Регистриран: 22.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 306 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TUKA SI VO PRAVO NO GAZDA SI E GAZDA!KE IZDRZIME SE RAZBIRA!
LOGA NA MTV 4 GOD. JA FORSIRAAT VLADAVA I NEJZINITE DOSTIGNUVANJA, POSLE TOA SE MOZE DA SE IZDRZI!
|
|
angelwings
Сениор Регистриран: 10.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1927 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na a1 davaat interesni serii koi ne seod spansko govorno podracje friends, domkinkite , ludiot grad , csi i the charmed one, toa e pricinata poradi koja jas ja gledam
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите телевизии форсираат некого, а МТВ како државна , нормално дека ја форсира владата, така беше и со минатата влада ....ама ова е далеку од темата |
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MTV e podobrena vo nekoj pogled , A1 ima kvalitetni vesti , od druga strana Velija Ramkovski e odlicen biznismen , za politicar ne znam , mada iskustvoto pokaza biznismen vo politika go boli k*r za narodot
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
Внеси реплика | страница 123 41> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |