|
Ми треба рецепт за... |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Септември.2013 во 20:07 |
|
инспирирана да ми даде некој рецепт за потпчени везени пиперки со лук како зимница, ја отварам темава, се надевам некој има испробан рецепт
се надевам и други ке се обратат овде кога ќе им затреба брза помош |
||
vivi
|
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vivi eve neshto okolu zimnicata so vezenki:)
Potrebno: 5 kg piperki ( se potpekuvaat) povekje od pola fildzan kiselina (vo sekoja tegla) pomalku od pola fildzan maslo (vo sekoja tegla) Se mesha magnos,sol i lik i se stavaat vo teglite Se pachat vo rerna 1,5 saat na 150 stepeni! Receptov mi e pozajmen,ne mi e isproban iskreno:) |
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eeejjjjj...ova nekade go citav i vo eden od komentarite nekoja gospogja sd zalese deka i ispukale teglite i.ka napravila partal rernata....
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
:)))))Hahaha,Ninjaaa...neka proba Vivi,pa ke kazhe,kje vnimava ,se nadevam:)
|
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke probam Val, ti blagodaram...
|
||
vivi
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vikni i nekoj ninja za da gi izvadi teglite....
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a mora ki da gi potpekuvam
|
||
vivi
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Рецептот ми е испробан мене, само со солта пазете. Некоја е посолена некоја помалку солена.
Кога ќе ги потпекуваш, потпечи ги а не да ги испечеш како што направи една моја колешка! Помалку масло, како редиш ред пиперки, ред од магданосот, лукот и солта, ќе ставаш и по една две лажички од киселината и маслото и ке ги стискаш надолу да се наредат како што треба. Во врска со печењето, ќе ги ставиш теглите додека е ладна. Ќе пуштиш прво на 80 степени, па по 10тина мин на 100, па на 150.
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Треба да ги потпечеш, ако не сакаш да ги јадеш расипани.
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve i od mene eden recept - ne se peche vo rerna
pechi - gmechi vo sad na ogan se stava 3 lazh. zejtin, mala lazh. sol i isto takva sheker 3 lazh -alkoholen ili 5 vinski ocet potpechenite piperki se stavaat vo sadot da gi fati toa smesata i vednash se stavaat vo tegla - po vkus luk i magdanos se zatvaraat se vrtat naopachki i se zamotuvaat vo kebence ..... taka nekako ps. da ne se zaboravi deka piperkite se gmechat koga se redat vo tegla pa taka kje se soberat poishe Изменето од viktorija123 - 22.Септември.2013 во 20:36 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaci vo ladna rerna, postepeno...ok bas ke probam...
|
||
vivi
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па инаку ќе ги шокираш теглите директно во топла
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da ne treba i konzervans malku ili ne
|
||
vivi
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Везени Пиперки2 кгр. везени пиперки3 филџана ексенција 2 главици лук 1 китка магданос сол масло Измијте ти пиперките и засечете ги малку дршките и подпечете ги по малку. Вo длабок сад ставете масло и кога ќе ги вадите од оган пиперките веднаш ставајте ги во маслото провалкувајте ги и ставајте ги во друг сад. Од како ќе бидат сите испечени редете ги во тетла, ред пиперки, ред магданос и лукче сечкани, се додека не се потрошат пиперките. Ставете во сад 3 литра вода ставете ја на оrан да зоврие. Тргнете ја од отан и веднаш ставете 3 филџани ексенција и сол. Со оваа течност налејте ги пиперките веднаш, врзете ги одозтора теглите и завиткајте ги во весници или кебиња да стојат 24 часа. Утредента ставете ги кај другата зимница. ova pa so eksencija e..razni recepti....koja e dobra Изменето од vivi1 - 22.Септември.2013 во 20:44 |
||
vivi
|
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |