|
Смртна казна за напуштање на Ислам |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Октомври.2011 во 17:36 |
||
Во Иран е притворен еден христијански пастор и храбро си ја чека смртната казна која неодамна му беше потврдена и од апелациониот суд во Иран заради тоа што одлучил да го напишти Исламот и да стане христијанин.
Иранските власти велат дека не е илегално да си христијанин во Иран, но дека е илегално доколку си муслиман/ка да преминеш во друга вера (пр. христијанство). Доколку сакате повеќе да прочитате за ова, само напишете го на гугл името Youcef Nadarkhani и ќе добиете над 600.000 веб сајтови за оваа актуелна вест. http://www.mysanantonio.com/community/bulverde/article/Christian-pastor-in-Iran-faces-death-sentence-2204311.php http://www2.starexponent.com/news/2011/oct/04/gospel-youcef-nadarkhani-and-barack-obama-ar-1357038/ Што мислите вие за ова? Дали човекот треба да има слободна воља и да си одлучи сам во што ќе верува или пак е принуден да ја наследи религијата од своите родители и бесилката да му биде единствен излез од таа религија? Изменето од EvAngelos - 06.Октомври.2011 во 17:44 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вистинскиот Ислам - како што БОГ лично ни го престави во Исус Христос - не познава убиство, нити смртна казна! |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во вистинскиот шеријат правилото е јасно: -нема присилба во верата, т.е. секој традиционален муслиман кога ќе навлезе во полнолетноста има право доколку не се согласува да биде муслиман, да се обрати пред шеријатското законодавно тело и да ги извести дека според своја слободна волја не сака да биде муслиман туку припадник на некоја друга вера. Додека сите оние кои слободно се изразиле како муслимани, па после го напуштиле исламот, се повикуваат на советување за да се покајат, ако не се покајат треба да бидат мирни и да не провоцираат со ширење антишеријатска пропаганда, некои се оддалечуваат од шеријатската земја, а некои кои и покрај сите укори и напори продолжуваат со антиисламската пропаганда се сметаат за отворени непријатели на исламот и шеријатската држава и како такви се осудуваат на смрт. |
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точно, за разлика од лажното христијанство кое имало и има убава палета од справи за измачување до смрт на еретиците. |
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Hahahahahaaa Nekoj vika vo islamot ako promenish vera ce te ubijat, drugiot vika pa toa ne e tolku strasno, tretiot filozofira a cetvrtiot kak mene eve neka bide treska gluposti. Prekrasno e neli... Ajde site veseli srecni ce si mizime i ce se pravime na tri i pol.
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ионака за верниците смртта е слатка.
|
|||
saguaro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Проблемот е кај џелатите, во чие име го одземаат животот?
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вистинските верници нити се вооружени, нити ја сметаат смртта за слатка чаша, ниту со сила ја бараат да ја испијат, ... но ако поинака не оди, тогаш: „Оче Мој, ако не може да ме одмине оваа чаша без да ја пијам, тогаш нека биде волјата Твоја!” (Ев. Мат 26:42)
Па уште и ќе настапи време кога секој што ќе ве убие, ќе мисли дека на Бога Му принесува служба. Тоа ќе го прават, зашто не Го познаа Отецот, ниту Мене. (Ев. Јован 16: 2+3) Изменето од spiros - 06.Октомври.2011 во 23:27 |
|||
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не би рекол дека е така. Да видиме што веил Д-р. Мухамед Мукадам: http://www.youtube.com/watch?v=pQzuFrMRA3M А тоа се вели во еден од најверодостоните исламски хадиси: Bukhari’s Hadith Collection
Човекот не шири антиисламска пропаганда, туку го шири христијанството. Тој не издава книги против Исламот, за разлика од муслиманите кои во секоја земја во светот ја уживаат слободата не само да издаваат исламистички книги и пропагандни брошури (повеќето од нив залепени и по форумиве), туку ја уживаат и слободата да печатат анти-христијански киги и брошури и јавно да ги делат дури и по саемите за книги. Ете тоа е верска толеранција, ете тоа е слобода на вероисповед, ете тоа е мирољубива религија, ете тоа е слободна воља - за разлика од Исламот што е дијаметерално спротивнен од сето ова. |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
saguaro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тука е парадоксот. Осудениот умира поради верба во Господ, убиецот убива во име на Господ. Мислам дека може да се отвори еден топик баш за Божјата заповед „Не убивај“. Да се види кој што подразбира под оваа заповед. |
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Без вистинска љубов кон Совршениот БОГ и кон својот несовршен ближен, не е возможно човекот да ја одржи нити оваа заповед! |
|||
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Potpolno si vo pravo i posebno iritira tvrdenjeto na muslimanite deka Islamot, kako religija, e tolerantna i deka ne samo shto ne gi unishtuva drugite religii, tuku propoveda zashtita na nivnite hramovi i vernici od strana na onie koi gi zagrozuvaat. Изменето од Messenger - 07.Октомври.2011 во 20:29 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kazhanovo e strashna rabota! Prvo, nema prisilba vo verata, a potoa nominalniot muslimanski vernik (onoj koj se rodil vo muslimansko semejstvo) mora da se obrati do sherijatskoto zakonodavstvo so izvestuvanje deka ne saka da bide musliman ?!?! Pa, ako nekoj s'e ushte po slobodna volja ne stanal musliman, togash zoshto mora da izvestuva sherijatski zakonodavec deka ne saka da bide onoa shto ushte ne posakal da bide ?!?! Teshka demagogija ! Kako vtoro, onie koi od nominalni muslimanski vernici po avtomatizam bile poromovirani vo revni vernici bidejkji ne se izjasnile oti ne sakaat da bidat toa ili toa go storile po svoja sopstvena slobodna volja (izjava), dokolku sakaat da izlezat od taa vera mora da se oglasat na sovetuvanje vo koe od niv kje se bara da se pokajat za nivnata odluka ?!?! Pa, ako nekoj treba da vleze vo nekakva vera po slobodna volja, bez da mu se vrshi pritisok, togash treba i da izleze od nea bez da mu se vrshi nikakov pritisok. A da se tvrdi deka Islamot e toleranten kon drugite veri i religii, a istovremeno da se smeta deka nekogashen musliman so prifakjanjeto i promoviranjeto na druga vera ili religija pravi antiislamska propaganda za koja zasluzhuva smrt ne e nishto drugo tuku najflagrantno krshenje na Bogopodarenata garantirana slobodna volja. Ova ne pretstavuva nishto drugo tuku drzhenje na sopstvenite vernici kako dozhivotni zalozhnici. Изменето од Messenger - 07.Октомври.2011 во 20:55 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |