![]() |
|
Комуникација |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 6> |
Автор | |
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 03.Мај.2010 во 13:01 |
Некои луѓе комуницираат преку зборови, некои преку чувства, некои преку
слика, некои преку знаци....ама комуникацијата мора да постои (или не?)
Ако таа бара медиум, содржина и примател, тогаш која е поентата на сето тоа? Зошто луѓето, животните, секој жив субјект на оваа планета има огромна потреба од неа? Што со содржината? Зошто толку проблеми околу таа СОДРЖИНА? Зошто толку недоразбирања? Како до подобра комуникација и дали воопшто ја сметате за важна? Што е потребно да поседува секој медиум за да ја пренесе содржината на пораката како што треба? Ако е поентата на комуникацијата да ја дознаеме Вистината, тогаш зошто се јавуваат толку проблеми? |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
- Јас и ти сме во оваа соба, само ние двајца и се што е надвор од оваа соба, за нас е небитно. Она што е побитно е дека ние двајца сме заедно, а не со некои други луѓе. Заедно сме затоа што јас сакам да бидам со тебе, и ти сакаш да бидеш со мене. Штом сакаме да бидеме заедно, зошто тогаш би имале несогласувања, расправии? Зборувај со мене, јас сакам само да разговараме...
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Toa nemora da znaci deka se razbirame,neli?
![]() Bi mu preporacal na avtorot na temata da stavi ako saka....Komunikacija i razbiranje.... ![]() Komunicirame DA Dali se razbirame.....diskutabilno ![]() Изменето од Joshua_Tree - 03.Мај.2010 во 13:40 |
|
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Тоа значи дека јас сакам да бидам со некого, без разлика дали се согласувам со сите негови гледишта. А, за да се разбираш, треба разговор.
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Koj vika deka ako ima komunikacija ima i razbiranje???Tuka veke se raboti za razlicno gledanje na rabotite,razlicni karakteri,razlicni razmisluvanja.....razbiranje ima koga licnostite koi komuniciraat imaam mnogu slicni razmisluvanja na rabotite,a sekogas nemozes da imas takov sogovornik duri i koga se raboti za partner |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
Sto e posustinsko,da se razbereme ili da komunicirame?
I kolkava e mokta na procesiranje na razlicni gledanja? |
|
|
![]() |
|
Посуштинско од разбирањето и комуницирањето, е тоа што јас сакам да разговарам со таа личност, а исто и таа сака да разговара со мене.
Или, некогаш сакаме само да си молчиме... Изменето од Anarchy - 03.Мај.2010 во 13:43 |
|
![]() |
|
Davam hipoteticki primer....
Sakam da komuniciram so tebe i da ti objasnam jas kako sto umeam... Ke me razberes? |
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Ako znaes da go prezentiras cisto i jasno,bez vrtenje i zaobikoluvanje na toa sto sakas da go kazes normalno deka ke te razberam
|
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
За да комуницираш со мене, треба да бидеме заедно во една соба, т.е. да сакам јас да поминам време со тебе, и да сакаш ти да поминеш време со мене. Без разлика што би правеле, дали би комуницирале. Е сега, кога јас и ти би биле заедно, а не јас на едно, ти на друго место, има нешто заради што сме заедно....т.е. сакаме да сме заедно.
Ако комуницираме на правилен начин, сигурно би се разбрале еден со друг. |
|
![]() |
|
Nikogas i nikako ne vrtam i zaobikoluvam,sto ne znaci deka ke me razberes
![]() Poentata mi e vo taa FQ ako ja procita....ne sekoe zivo bitie se razbira so istototo od istata vrsta. |
|
|
![]() |
|
Ne gledam nikakva pricina za vreme i mesto,Anarchy....komunikacijata ili ja ima ili ja nema....nezavisna e od vremeto i prostorot
Изменето од Joshua_Tree - 03.Мај.2010 во 13:51 |
|
|
![]() |
|
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Според еден мит, Боговите се исплашиле од луѓето бидејќи луѓето станале многу моќни и поради тоа ги казниле со тоа што на секој народ му дале свој сопствен јазик на комуникација, само за да не се разбираат народите едни со други.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |