|
Вонбрачен Sexappeal ? |
Внеси реплика | страница 123 14> |
Автор | ||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Април.2010 во 22:15 |
|
Дали - според вашето уверување - човекот треба (или нетреба) да култивира вонбрачен Sexappeal и зошто?
Поздрав |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас се извинувам, брате спиросе, ама малку да појасниш што подразбираш под тоа вонбрачен сексапел? Флерт или што?
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема никаква потреба да се извинуваш, љубезна сестричке!
Па, мислам на секој вид вонбрачен сексуален апел и тоа почнувајќи од главица ... па се’ до петица. |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A prvin da go kazesh tvoeto mislenje... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Види сега спиросе,
ако човек свесно го култивира тој секс-апел како што самиот наведуваш во прашањето, тогаш не е в ред зашто тоа подразбира дека тој/таа свесно заведуваат, флертуваат од причина што имаат таква потреба, било само за површно заведување заради можеби, подигање на самодовербата (поради ниска самодоверба), или пак како вовед за подлабока интимна релација. Во тој случај, ова вонбрачно провоцирање, фркање со очи, нишање колкови, машки финти секако дека се противни на она што налага верата. Значи штом имаш намера да заведуваш а си во брак автоматски вршиш прељуба. Од друга страна, некои луѓе се просто такви, без да прават ништо тие делуваат на околината т.е. спротивниот пол. Едноставно, магнетски се привлечни но не предизвикуваат намерно никого. Може и да не се свесни, просто опчинуваат, и сега? Во тој случај мислам тие не прават ништо, нека се мислат оние на кои им доаѓаат грешни мисли за тие особи. Изменето од maria_magdalena - 25.Април.2010 во 23:12 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
maria_magdalena, tochno taka.
Inaku, malu nastrana od toa, ama sepak vo kontekst na temata, vo angliskiot jazik ima dobar zbor za toa - presence. Isto taka, chesto pati se veli deka takov chovek ima harizma, "nekakva aura okolu nego/nea", "ima magija vo nego/nea". Toa e energetskata vibracija na lichnosta shto se dolzhi na nejzinoto nivoto na svesta. Toa se reflektira so sigurnost, spokoj, samodoverba, ljubov, neposrednost... takvoto zrachenje e neodbeglivo i lesno zabelezhitelno. Toa narodot go narekuva Bozhji dar (tokmu zatoa shto e nesekojdneven i izgleda bozhenstveno) , no jas bi rekol deka e kvalitet za koj se izboruva i se steknuva niz zhivotot. P.S. Da ne bidam pogreshno razbran, ova e razlichno od chisto estetska fizichka pojava (ubavinata) na chovekot/zhenata. Fizichkata ubavina e navistina Bozhji (priroden) dar i onoj koj e zdobien so nea nema mnogu golem udel vo seto toa, osven mozhebi do otkrivanjeto, odrzhuvanjeto i eventualnoto otkrivanje i spodeluvanje na taa ubavina na onie okolu nego. Изменето од Messenger - 26.Април.2010 во 04:57 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nazad na temata...
... chovekot e Bozhja kreacija i ako Bog go/ja napravi fizichki prekrasno, togash toa treba da bide tokmu taka - PREKARSNO. Toa e bozhenstvenoto vo chovekot. A kako shto velat srbite "shto je lepo i Bogu je milo". Nema nishto losho vo chekovata ubavina, taa e bozhenstven kvalitet, pa taa nema zoshto da se skriva. Shtom Bog ja stvoril, togash taa zasluzhuva da se vidi. Ako ne bila vredna, togash Bog nemal nikogash da ja kreira. Druga rabota e kako se koristi... no, zatoa imame dobar patokaz - ne pravi nikomu onoa shto ne sakash da ti pravat i tebe. Mislam deka onie koi se bogodareni so osobena fizichka ubavina imaat blagoslov i dadena im e posebna odgovornost vo isto vreme. Od edna strana gi uzhivaat blagodetite na svojata fizichka manifestacija, no od druga strana treba da zhiveat so odgovornosta za nea. Изменето од Messenger - 26.Април.2010 во 00:21 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sto so predbracen 'sexappeal'...nekako mnogu mi e labava temava...a uvodot e cela recenica, pa ti odi sega i pogadjaj na sto mislel poetot...pa i uste vo veroispoved...cccc...
|
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алал да тие, сестричке! Го потрефи клинецот баш на главата.
Што правиш? – Еве ништо неправам! Ова е една вообичаена флоска ... не само во нашата малечка македонија. Можно лие ништо да не правиме? Ние дишиме ... се смееме, мрштиме, ... гледаме или мижиме ... ја носиме облеката или можеби не ... ... мислиме или пак се ослободуваме од мислите ... култивираме свестност или можеби не ... но јас мислам дека не е возможно ништо да не правиме! Со твојата погорна изјава ...: нека се мислат оние на кои им доаѓаат грешни мисли за тие особи. ... за жал (или на среќа) неможам потполно да се сложам, бидејќи кој е во БОЖЈАТА Љубов тој ја надминал (или се труди да ја надмине) строгата одделеност помеѓу мене и тебе и помеѓу нас и вас. А ако пак оддржува една одредена одделеност, тогаш - тој/таа - тоа го прави исклучиво поради Божјата животопријатана хармонија. Еве еден пример: јас и ти се запознаваме реално во реалниот живот и делуваме едниот на другиот страшно привлечно. Како би требал да се однесува оној кој што страшно го привлекува другиот? Како се однесувал Исус, Марија, Петар, ...? Поздрав во братска љубов п.с. Мислам дека на оние луѓе на кои им е дарена привлечност - исто како и на оние на кои им е дарена “свестност“ – време е да се разбудат ...! Кому му е многу дадено, многу и ќе се бара од него; и кому му е доверено повеќе, повеќе ќе се бара од него. > Лука 12:48 Изменето од spiros - 01.Мај.2010 во 09:23 |
||
||
Tor
Сениор Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo nekoja crkva vo italija, zenite malku porazgoleni vleguvale vo crkva pa nekoj svestenik napisal:"Nema potreba da se razgoluvate, Bog znae kako izgledate goli", apelirajki na toa da ne vleguvat so goli stomacinja ili malku poveke otvoreni dekoltea.I nekoja zena napisala ova:"Gospod neka gleda na drugo mesto". Sekako, svestenici i verski fanatici se tie na koi im preci sexipilot kaj zenite, ne e toa Gospod.
|
||
Tor
Сениор Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo nekoja crkva vo italija, zenite malku porazgoleni vleguvale vo crkva pa nekoj svestenik napisal:"Nema potreba da se razgoluvate, Bog znae kako izgledate goli", apelirajki na toa da ne vleguvat so goli stomacinja ili malku poveke otvoreni dekoltea.I nekoja zena napisala ova:"Gospod neka gleda na drugo mesto". Sekako, svestenici i verski fanatici se tie na koi im preci sexipilot kaj zenite, ne e toa Gospod.
NAPOMENA: Ova vazi za site tie koi se protiv sexualnosta na zenata...Koga vleguvam vo crkva uzivam da gledam lepotici nategnati vo tesni farmerki...Komu smeta toa, ne e nacisto so sebe! Bog gi stvoril zenite takvi kakvi sto se, a tie se cudo! |
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
спирос сакајќи нешто арно да направи со темата, испадна дека е чисто шовинистичка (без навреда спирос )
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
п.с.
секој статус на „украсни елементи“ кој го поседува секоја личност немаат врска со одговорноста. љубовта како и Бог се безусловни |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Жената е круната на БОЖЈАТА креација, која - за жал - фанатичните мрачни сили се' повеќе и повеќе се трудат да ја претворат во јавен сексуален објект, се' повеќе кроен и креиран според терекот на одредени изопачени еротски па дури и п***ографски “идоли“.
Жената е навистина за жалење! Од една страна фанатичните верски шовинисти која ја редуцираат на второкласно или помалу вредно битие, а од другастрана сексистичките фанатици на која им служи ... http://blog.rebellen.info/wp-content/uploads/2008/05/madonna-hard-candy-cover.jpg Изменето од spiros - 03.Мај.2010 во 00:49 |
||
||
Внеси реплика | страница 123 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |