|
АПАРАТИ ВО НАШИОТ ДОМ....ПОТРЕБА ИЛИ ЛУКСУЗ... |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Април.2010 во 23:10 |
|
Ајде да видиме кои апарати имаме или ги користиме во нашиот дом......
колку сте задоволни од нив....колку често ги користите...... дали некој ве заменува во нивна примена... дали знаете некои тајни во нивната поефикасна примена.... дали некогаш сами сте гИ поправиле.....на кој начин?? во еден пост одлучете се за само еден апарат...... или едноставно ставите слика од него...... п.с. Инспирација за оваа подетма ја добив од mamamd .... која често постира смешни емо икони на домаќински работи....пеглање , перење , готвење.. ..........барајќи на шала помош околу тоа.... Изменето од bijonse1 - 15.Април.2010 во 22:11 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
elektrichen noz?!..samo sobira prashina..poglupa rabota nemam kupeno,...ama , mozebi i ke najdam ...koj znae...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Голем љубител сум на апарати за домаќинство и често си докупувам вакви работи. Искрено, јас за себе и не купувам баш нешто, но за овие работи...Сите ми се драги-и максимално ангажирани во кујната.
Најмногу користен е се разбира Неговото Височество Сецко. Тој ми е прав помошник, чуда правам со него, го користам заедно со чашката за блендирање постојано: од сецкање кромид, сосови, преливи за јадења, домашни кечапи за пица, супи.....овошни коктели...Ма незамисливо ми е без него. Секојдневно го упоребувам. За рачниот миксер и да не споменувам, и тој е еден од најчесто користените апарати кај нас, too. Плотната за печење палачинки е нешто што исто така бааги се користи кај нас, а деновиве планирам на неа да направам тортиљи Е тие ми се најупотребувани, а тука е и цедалката која ја користев особено зимоска, секое утро на децата обавезно им цедев црвени цитрони, портокали...море и соковникот ама планирам да си купам нов. Е сега, немам ствар која сум ја купила за џабе или да е глупост. Се ми треба и се што ми треба купувам, но ми се случило да не ми се погоди ствар, а тоа ми се случи последен пат со апаратот за пуканки. Имено, да не ги мислам децата кога се сами да им текне да прават пуканки, им купив зимово едно апаратче за пуканки. Со право можам да го наречам апарат за правење ѓубре низ кујна. Прво, од дозата пуканки што се става, испукува само 1/3. Од останатите 2/3, 1/3 не испукуваат и се мешаат со малкуте испикани, а една добра третина-лета низ кујната, по плочкте, елементите.....Третината која имала карма да испука-не се јаде. Невкусна, тврда...Никакви. Мислам, нема споредба со класична пуканка на путер или масло... Ете, тоа ми е промашено, но...ништо страшно или прескапо. Е сега сум намерачила нешто ама незнам дали е добро, имено ми фати око едно машинче за леб..меси и пече. Долго време го демнам, планирамКако мини фурниче е, незнам дал е само за леб или може на пример да пече други пецива, милиброд на пр.? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Правосмукалка.....
еден од апаратите кои дооооообро ме потат..... може и да конк*рира за една од добри справи за аеробик.... инаку секој ...некако забушава да ја користи давајќи предност на другите.... инаку кога ќе се земе во рака богами целиот дом се проаѓа нема тука шала..... и како последно многу ми е интересно зошто сите кесите од правосмукалката ги тресаат баш до прљавиот контајнер..... как да не може на друго почисто место..... |
||
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мислам дека не се баш и некој луксуз...на пример кај мене дома непотребна работа е микробрановата...и не коментирам за неа..стои само како украс
најкористен апарат кај мене дома е соковникот...нема ден по 2-3 пати да не го употребам...а со оглед дека живеам сама...другите апарати мноооогу ретко наоѓаат примена |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу ми фати око најновиот производ на топ шоп, булет експрес мислам дека се вика. Да се растеретам малку финансиски би го купила.
Ако некој го има нека каже искуство, не е баш ефтин... Изменето од maria_magdalena - 27.Април.2010 во 13:53 |
||
|
||
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
namesto da investiras u aparatce za pecenje leb (sto za mene licno e nepotrebno) podobro e da si kupis mikro, za decata da si pravat pukanki na raat... za mikro ima specijalni pukanki sto se vo hartiena kesa i nepravat nikakva prljavstina, pukankite se gotovi za 2 min. i se isturaat od kesata direktno vo zdelata za jadenje.. za 3.000 den imas raat vo dusata i cista kujna
|
||
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, ама си ја однесов во Охрид, мислев дека нема да ми треба...Некако ми зафаќаше место а не ја користев.
Али апаратчево дека мало, ај викам, ќе е згодно...Ама:( |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...kilo pchenka za pukanki e okolu 60-tina dinari ( a toa se , bogam, bajagi ukanki !),...a, samo edno pakuvanje od 100 gr "instant" plukankite, koshta skoro tolku,..... a nema ni za ednash da se nasitat ,...ako imash povekje deca. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Instant" pukankite se 30 den., znaci i ne zasteduvas tooolku mnogu, a kolicinata na ispukani pukanki ja sobira vo zdela od 3 kg...pa sega ti vidi...... aj po tvoja logika ke odime...A strujata potrosena za pukanje vo tendjere? A zejtin potrosen? A sredstvo za sadovi za mienje na istoto tendjere (da ne spomnuvam abraziv, zatoa sto redovno zagoruva)????
Nekogas kolicinata zadovolstvoto i kolicinata na zasteda ne se pravopropocionalni!
Bidi PRAKTICEN! Изменето од mimicria - 28.Април.2010 во 09:28 |
||
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас мислам дека бормашината е еден од најважните апарати во нашиот дом........ |
||
donvito
Нов член Регистриран: 21.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
cepter posebno tendzerinjata a sto se odnesuva do najeksploatirana stvar vo kujnata bidejki sum meraklija za pravenje mandzi e negovoto velicestvo EKSPRES LONEC
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тостер за правење сендвичи, многу практично, незаменливо, вечно помагало и решение за вкусен и домашен оброк (вечера, доручек...). |
||
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега ја видов темава
Дома имам се шт е практично и ија олеснува работата на вработената жена. Како поранешен презентер, а доживотен корисник на цептеровите производи можам да кажам дека што се кажува за лесното готвење е вистина, |
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |