IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Како делуваат пофалните зборови кај човекот?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како делуваат пофалните зборови кај човекот?

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Како делуваат пофалните зборови кај човекот?
    Испратена: 22.Октомври.2009 во 15:03
Темата е отворам по една дилема што ми се случи во умот по разговор со MyWay на темата Сакам да кажам во Разно. Што мислите вие како делуваат пофалните зборови на психата на човекот, дали доваѓа повеќе до самобендисаност и до горделивост или тоа му дава мотив на човекот т.е го мотивира да продолжи така, пример: во школо со тоа темпо, на работа, по карактер и слично.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2009 во 15:08
dobra temaсреќа
sekogas pozitivno deluvaat neli,,iako nekogas se trudime da ostaneme vozdrzani pred drugite za nekoja pofalba sepak ja posakuvame i taa mnogu ni znaci..Ubavo e da se pofali bilo koj taka se stimulira za ponatamosen uspeh napredok i dobra volja...

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2009 во 15:09
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Темата е отворам по една дилема што ми се случи во умот по разговор со MyWay на темата Сакам да кажам во Разно. Што мислите вие како делуваат пофалните зборови на психата на човекот, дали доваѓа повеќе до самобендисаност и до горделивост или тоа му дава мотив на човекот т.е го мотивира да продолжи така, пример: во школо со тоа темпо, на работа, по карактер и слично.

Се е добро кога не се претерува..со пофалбите...ретко, но отворено...и тоа ке си биде стимули мотивациjа.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2009 во 15:10
Originally posted by pagane pagane напиша:

Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Се е добро кога не се претерува..со пофалбите...ретко, но отворено...и тоа ке си биде стимули мотивациjа.

preteruvanje vo nikoj slucaj,taka se gubi od vrednostнамигнување

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2009 во 15:33
Ахам, претерувањата или народно кажано одењето од краја до краја е негативната страна на секое материјално или духовно добро. За ова Messenger е добар, тој може да даде некое дополнително објаснување. И уште нешто, пофалиби, грди зборови, ова она, ако сака човек да успее треба да се држи за средината. т.е крајот и почетокот да го заборави.намигнување
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2009 во 15:40
Ima edna pogovorka od indijancite koja mozhebi najubavo ja osvetluva ovaa rabota:

Pobrzo kje fatish pcheli so med otkolku so stap.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2009 во 16:00
Пофалните зборови се афродизијак за суетата на човекот.
Можат да ја нахранат... ако се претерани можат и да ја “прејадат“, а после прејадување знаеме што следува.голема%20насмевка

Убаво е да се кажа пофален збор, кога е заслужен... како поттик и стимулација т.е. за “отварање апетит“ намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2009 во 16:13
Убаво кажано, отварање апетит, но не и прејадување.намигнувањесреќа
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2009 во 16:16

Стимулативно ми делуваат, зашто ретко ги добивам. Човек треба да го пофалиш кога навистина постои причина за тоа. Попусто упатени фалби не се добри ни за фалениот, ниту за оној што фали.

Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2009 во 23:14
Kolku lugje ,tolku karakteri...
Kaj skromnite ,pofalnite zborovi deluvaat motivirachki,tie  gi dozivuvaat kako eden vid ocenka za nivnite dela i voedno se stremat kon prodolzuvanje po potot po koj trgnale ,ne zaradi dokazuvanje i hranenje na suetata,tuku zatoa shto mislat deka taka treba,no ima i drug vid na lichnosti kaj koi pofalnite zborovi imaat kontraefekt,pa stremejkji se kon  najvisokata ocenka,zaboravaat na nekoi moralni vrednosti.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2009 во 20:44
Зависи од човекот. Некому му ги дигаат акциите, некои пак добиваат причина плус да се вообразат, некои пак ги примаат онака со незаинтересираност и кажуваат само едно: Фала!
Јас пак кога ќе добијам некоја пофалба чувствувам поголема самодоверба во себе, ќе се насмеам и ќе кажам : Благодарам.
Меѓутоа веднаш се познава човек дали искрено го мисли она што го кажува или не. Дали пофалбата е искрена или само е кажана онака ради реда...
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2009 во 10:41
Значи да те фалиме само...големо%20гушкање

за мене пак зависи од делото ако знам дека сум за пофалба и ме пофалат тогаш тоа ми дава мотив. ако знам дека нешто не сум направил како што треба а некој ме убедува дека е убаво тогаш се нервирам и оставам таа работа..
Кон врв
After Dark Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Октомври.2009
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај After Dark Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2009 во 19:16
Pa najdobri se sekako iskrenite i umerenite pofalbi potrebni im se tie na lugeto za da ziveat...Secija sueta mora po malku da se hrani...Sekako koj ne bi primetil ako pofalbite se preuveliceni i izvestaceni... Najmnogu mrazam koga lugeto si gi iznuduvaat pofalbite, potocno sami se falat i cekaat potvrda..E vo tie slucai obozavam da potvrduvam so sarkazam i ironija ili so nasmevka da im gi pobivam falbite..
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2009 во 19:23
Кај повеќето луѓе би требало тоа да биде мотивирачко делување, освен ако некој не е премногу срамежлив, ама мислам навистина-премногу, или пак толку самокритичен што можеби ќе ги отфрли пофалбите.

Мене како ми делуваат?
Навистина зависно од ситуацијата, бидејќи сум строга кон себе, прво се преиспитувам дали сум ја заслужила пофалбата, колку таа била искрена...Со други зборови-пофалбата мене ме-измачува
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.