|
Делата кој Бог ги направил за вас. |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 20.Мај.2009 во 21:38 |
||
Како што Пентакосталец, а исто и јас, се охрабрува кога ќе сушне или прочита некое сведоштво, исто јас се повеќе охрабрувам кога ќе слушнам или прочитам за некое чудесно дело кое Господ ви го склонил вам.
Па затоа ќе ве замолам на оваа тема да ги пишувате делата и своите секојдневни доживувања со Бог! |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Gi ima tolku mnogu,sto ako pocnam da im raspravam nema kraj. Toj me sakal i mi pomagal uste pred da poveruvam vo Nego, a sega pravi uste poveke za mene ... Ne sakam da otkrivam intimni detali od mojot zivot, BOG e veke edinaeset godini del od mojot zivot, mnogu sum sreken poradi toa. Fala ti Boze sto si sekogas so mene i vo dobro i vo zlo,AMIN! |
|||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
(Псалм 111:2) Големи се Господовите дела, нека размислуваат за нив сите, што ги љубат.
|
|||
IzGubEnA
Сениор Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mislam deka treba sama da se sakam i da si pomagam...da se boram za sebe...nemoze cel zivot da places za losata sudbina i da cekas gospod da ti pomogne
|
|||
|
|||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Реј Чарлс
Никаде во Библијата, ниту во Стариот, ниту во Новиот завет, не пишува „Ако верувате во Мене, ќе немате никакви проблеми“. Изрека...Вистинита.! |
|||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хаха......ако веруваш во Бог, нема да плачеш за лошата судбина.......малку си се помешала... |
|||
МИР со сите
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Taka e polzavce! Raduvajte se vo Gospoda! ALELUJAH! ZIVOTOT E TOLKU UBAV KOGA SE ZIVEE SO BOGA! AMIN! |
|||
IzGubEnA
Сениор Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sakas da kazes...kolku i da mi e mizeren i los zivotot i bilo sto loso da mi se sluci...ja ke se smeam i ke si svirkam zatoa sto veruvam vo gospod i netreba da se zalam i da placam za losata sudbina Изменето од IzGubEnA - 22.Мај.2009 во 00:57 |
|||
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nieden vistinski vernik vo Hrista ne zivee mizerno. Toj e ispolnet so vera i Sveti Duh i ne zavisi od okolnostite vo zivotot,znae deka Nebesniot Tatko vnimava i pazi na nego, ima pozitiven stav kon zivotot i nadez za idninata i za vecen zivot, bez razlika kolkavo mu e bogatstvoto. Toa treba da se iskusi, da se dozivee , ne moze da se raskazuva ni da se opise. P.S. Se izvinuvam sto jas ti odgovoriv namesto polzavce, sigurno i taa ke ti go kaze svojot stav Bog neka te blagoslovi |
|||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Животот со Исус е вечна авантура...
Некаде пречки, па искушенија, па победа во Христа.... |
|||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ИЗГУБЕНА, кога би живеела духовно твојот живот не би го перцепирала, не би го доживувала како мизерен.......Знам дека вака малку идеалистички ти звучи зашто сеуште си надво од верата......Кога ќе зачекориш по духовните патеки на спасението (ако сакаш се разбира), тогаш ќе ти се сменат многу погледи на свет....Поинаку ќе гледаш на материјалните состојби во светов, на односите меѓу луѓето, на својата позиција во општеството и сл..многу поинаку ќе просудуваш за тоа што значи среќа а што несреќа, што е мизерија, а што не е тоа....... |
|||
МИР со сите
|
|||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Телесниот живот е најмалку важен, што ќе се јаде и што ќе се пие, мораме да се одржуваме и духовно и да го заслужиме спасението на нашите души!
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mene samo belji mi napravil,..ama, ...ne e toa prichinata shto ne ,..postoi !
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Белји Господ не прави, туку сатаната се радува кога ние страдаме и твдриме дека нема Господ и такви слични работи, тој ужива во не верието...Да не му дозволиме да не победи, сами не можеме, но со вера во Христа сме посилни.
|
|||
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |