|
Ти што мислиш? |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |||
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Октомври.2008 во 14:49 |
||
Ова е типично неполатонски оригенски начин на размислување „став„ и систематизација ... Ако некој се родил КАКО МУСЛИМАН (или нешто друго) - тој не е виновен што се родил како таков ... дали тој ке се спаси ако до крајот на својот живот си ја држи својата вера, и ако слушнал за Христос? Изменето од evangelist - 18.Октомври.2008 во 15:17 |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ili... da pretpostavime deka nekoj se rodil na nekakvo ostrovche na sredinata na Pacifikot, nikogash ne slushnal za Isus i Hristijanstvoto, normalno ne e krsten, nitu mozhe da veruva vo neshto za sto ne bil nikogash zapoznaen...
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
отворив за ова тема
прва моја во веронаутиката Изменето од anakin - 18.Октомври.2008 во 15:35 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Можеби неговите уши неслушнале и очи невиделе но срцето сигурно Го познава својот Создавател. Но ако ушите слушнале и очите виделе па од некоја нечиста причина се противеле на *ДУХОТ БОЖЈИ, *ОТЕЦОТ - и МАЈКАТА - на Животот, чија СВЕТЛИНА се отелотвори во * ИСУС, тогаш тоа било и е стварно нечиста работа.
|
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прашањето е многу едноставно - многу логично и реално ... и теолошки осмислено ... акакин мислам дека си во право ... има и такви кои не слушнале, а и такви кои слушнале (тоа си ти), е сега нека одговорат другите браќа (христијани), дали ти ке се спасиш? Што мислат тие - затоа што во првиот пост сме сведоци на една нелогична систематизација Изменето од evangelist - 18.Октомври.2008 во 15:35 |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас да се спасам??????????
хахахахахаххаххаха генијалче мое , грижи се за себе, и неупотребувај збор СПАСЕЊЕ оти сам незнаеш шо е тоа |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а шо ако слушнав???? слушнав јас за
црвен капа и одисеј и за крал артур па не правам големо од сето тоа |
|||
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ти прво со направи, ме нападна ,,,, ц ц ц ц,,,,, религиозна доброта бате мил |
|||
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ВИСТИНАТА е како сказна, кој и се противи, самиот си нанесува казна! Не повредувајсе те молам најљубезно, бидејќи ќе бидеш на грбот од ЧЕДАТА на ЦАРСТВОТО БОЖЈЕ. |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
evangelist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не бе бате - муабетот е доста сериозен... е сега не мора ти тоа булвално да го толкуваш - може и динамично ... Изменето од evangelist - 18.Октомври.2008 во 16:21 |
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако некој се родил како муслиман,и ако го практикува Исламот како што треба, тој веќе се спасил.Тој му го дал вистинското место на Иса а.с. / Исус. Јас би го преформулирал прашањето: -Што со оние кои слушнале за Исламот, се опоменети, и пак си тераат по старо? Изменето од deshad - 18.Октомври.2008 во 18:40 |
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имено чувствата, мислите, зборовите и постапките(во смисла колку се тие во склад или против Божјите закони)ги создаваат магнетите за наредните отелотворувања. Ако некој се насочува кон одредена религија во текот на овој живот, тогаш тој магнетично ќе биде привлечен како душа за да облече тело во земја каде таа религија интензивно се практикува. Или ќе се роди во семејство кое е во одредената вероисповед и ја практикува. Ако некој заговарал, или финансирал или оправдувал војна(верска, политичка било каква) еден ден ќе се најде во земја каде владеат воени околности и поради тоа ќе страда. Ако некој во текот на животот луѓето ги насочувал намерно кон криво учење поради кои тие морале потоа да патат, тогаш и самиот тој ќе се роди под околности каде поради верските догми и обичаји ќе му се наметнува туѓа воља и ќе мора душевно а можеби и физички да пати итн. итн.. Затоа е добро човек да не се насочува кон теологии и мислења - кои се човечки продукти, туку кон остварување на Божјите закони со цел да ја прошири својата свест и се ослободи од тркалото на повторното раѓање. Христос на сите волни луѓе и души ја дава силата за тоа ако тие доброволно, без присила, замолат за водство и живеат според тоа. Изменето од Majkl - 18.Октомври.2008 во 19:33 |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako nekoj saka da go otkrie BOG, toj ke mu se objavi.Toa najcesto go pravi preku lugje, propovednici itn. A ako nekoj covek umre bez da go zapoznae Hristos i nikogas ne slusnal za nego,Bog ke mu sudi spored sovesta i dobrite dela sto gi pravel vo zivotot.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Според нашето верување, лицето родено како муслиман и кое имало прилика да слушне и да го прифати Исус за Божји син и да поверува во Него, да поверува во неговото жртвување на Голгота (а не дека Алах се предомислил па испратил двојник),а го отфрлило тоа, т.е. не поверувало-нема да се спаси. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |