|
Како би реагирале ако ви кажат дека сте посвоени? |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 27.Август.2008 во 20:34 |
|
Прашањето е јасно "Што би направиле ако ви кажат дека сте посвоени". Мене ако ми кажат моите ова нема да ми донесе некои големи промени, туку ке ги сакат уште повеке бидејки знам дека не сум нивен син, а толку многу ме сакаат. Ајде вие сте на ред.
|
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bi se custvuval vo sekoj slucaj POSVOENO
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas ke se custvuvam posvoeno, ama ke gi sakam mnogu poveke otkolku sega. Ne deka sega ne gi sakam, ama ke se smeni samo ova. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... ne mozam da razmisluvam hipoteticki...ama mi se dopadna razmisluvanjeto na ...neo... plemeniti se onie luge koi vo zivotot odbrale da bidat roditeli... lesno e da rodish dete..teshko e da go iscuvash i vospitash... da go sakash...
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke se potresam!,..a be, ajde,...ako sum porasnal nekade,..pa ushte mi bilo ubavo,...bash bi me zabolelo za nekoj shto,...poradi shto i da e,.... me ostavil .
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So Bi Pravel...nz oti znam ne sum posvoen haha dada mi kazuase koa sum se rodil deka mn sum placel
|
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema nikakva vrska dali si posvoen ili ne. Ima ramnopravno dovolno idioti i od dvete strani. Sto prestavuva roditel ? Ogranicuvacki faktor i izvor na traumi...
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...aj ne se sili mnogu...od denes si bez dzeparac... vidi go ti nego... em zbuneto...em se sili..kaj go ima be ova... |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a kako da izreagira be?...nikako,jas gi znam ovi roditeli,tie me izgledale,kakvi se takvu se,shto ima da pravam drugo...
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве неколку стандартни реакции:
1. Лесно се прифакjа за верна ова информациjа, особено ако дознаеш во годините наречени тиjнеjджарски. Во тие године се се прифакjа како лична и непоправима трагедиjа. 2. Секогаш се обидуват да пронаjдат билогичните си родители. Сакат да разберат зошто се изоставени. Дали тие родители се имале друг могучен избор.... и зошто... зошто...зошто. 3. Обично влегуват во внатрешна и надворешна конфронтациjа со тие кои ги гледат и воспитават, т.е. вистинските родители. 4. Обично не можат да пронаjдат биологичните родители, тагуват, барат мир надвор од фамилиjата, и сосема нормално упагат во нетипични понекогаш сериозни ситуации и проблеми. 5. накраj се помируват со "неправдата" сторена од биологичните родители и разбират смисола и улогата, значението на родителjа, и дека не е важно коj те створил, него коj дава се од себе за твоето добруване, за твоjата добра социализациjа, за добар старт во животот, за добар стандарт на живот воопшто. И наj важното - не е нужно да носиш нечиjа крв за да бидеш сакан. Е, има и исклучоци- некои остават вечно незадоволни и навредени... което им смета да создадат своjа фамилиjа. Но за срекjа - ово се само исклучоци. |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke se cuvstvuvam very sad
|
||
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
можеби разочарано,знаејќи дека некој ме напуштил
|
||
bojan81
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 16.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одсекогаш сум се восхитувал на големината на тие луѓе, но и деца. И едните и другите се сакаат и почитуваат за нианса повеќе од крвните родители и деца. Не е мала работа да прифатиш друго дете за свое, тие луѓе се човечишта со големо Ч. Јас тешко би се сложил да посвојам дете најверојатно не сум толкав човек кој знае.
Инаку бабами од мајками страната е посвоена, познавам и други посвоени деца на кои животот им се променил одкако го сториле тоа. Исто познавам многу стари парови кои неможат да имаат деца а имаат огромни можности да посвојат но не го прават тоа. Не осудувам никој но сепак многу е поубаво едно дете кое е оставено само да се прифати од друго семејство како свое. И уште ова да имам дете како збунет е исто ко да те казнил господ збунет сигурно твоите се слика на тебе штом вака размислуваш |
||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |