|
Колку верувате во Кодот на Да Винчи? |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
jenny
Сениор Регистриран: 23.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Август.2008 во 18:53 |
Mene iskreno filmot i knigata me nateraa da razmisluvam za Religijata.Gi ocekuvam i vasite razmisluvanja vo vrska so temava.
Изменето од jenny - 23.Август.2008 во 19:02 |
|
Ljubovta e centar na Univerzumot
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tемава воопшто не е за овој подфорум. ке размислам каде да се префрли и ке ја префрлам. Се надевам авторот на темата нема да замери!
Поздрав |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Postoi tema Kodot na Da Vinchi..nekade po forumov...stavi ja tamu...
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Тоа и правам, барам но не можам да ја најдам...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako kje go najdete koga e taen kod?
taka se naogjalo |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dan Brown..moze tuka...a i ke ja najdam konkretno temata...
|
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...премести ја мамма...иако мисалм дека и таму не и е место, затоашто сака да иницира дискусија за религијата...во вероисповед можеби...?
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moira,...ja najdov temata,..no vo pravo si...temata e za veroispovest
prefrli ja tamu. |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...yes, mamma...
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ајде - добре дојде темава кај нас... ама не верувам дека некој ќе може нешто смислено да каже од аспект на вероисповед во врска со Кодот на ДаВинчи.
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
jenny
Сениор Регистриран: 23.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema sto da se zameruva prv den mi e na forum pa mislam deka pred malku ne mozev da se snajdam za temava i slucajno ja staviv vo filozofskiot forum sto go citav. blagodarnost za izvrsenata korekcija pozzz |
|
Ljubovta e centar na Univerzumot
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jenny - ќе ни биде драго да ги чуеме твоите размислувања во врска со религијата и врската со книгата...
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Околу книгата и филмот имаше доста врева. Авторот Ден Браун во едно интервију изјави дека се работи за негова книжевно-уметничка фикција. Во една од Скопските книжарници сретнав книга со наслов „Дешифрирање на кодот на да Винчи„ каде авторката ја анализираше книгата низ лупата на Библијата или барем како таа ја сфаќа Библијата и романот на Браун.
Јас досега ниту ја прочитав ниту го гледав филмот па немам некое конкретно мислење, освен да констатирам дека е мошне популарна. |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се гледа дека не си ја пипнал книгата...
...седи 1... Изменето од moira - 23.Август.2008 во 20:08 |
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |