|
Едно-две, и оп - промени на уставот |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Август.2008 во 11:05 |
|
Со оглед на фактот дека претседателот го злоупотребува своето право на помилување (Верушевски, Заев..), би требало да се промени уставот, и на претседателот да му се одземат тие права. Не може некој да ги штити тешките криминалци, а заштитен со уставот да не сноси одговорност. Штета што Бранко е над законот, па за овие криминални акти нема да одговара.
|
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па кога веќе никој во оваа држава не одговара-зошто тој да одговара?Јас незнам што толку сите се потресени од аболицијата?Како ова прв пат да се случува Досега требаше да се навикнеме на глупостите од Б.Ц.Кога веќе не сакаме да ја смениме политичката состојба тогаш барем да се навикнеме.Типичен ВМРОвски и СДСМовски синдром една грешка човек да направи одма сите како песови се нафрлаат.
Изменето од Zajcef - 06.Август.2008 во 11:16 |
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е многу убаво! Браво...
Зошто баш Бранко да одговара, па не смее он да одговара пред закон, за него закон не важи... Него ќе го прогласиме за апсолутен доживотен монарх со единствена функција - аболиција на криминалци... Сите закони ќе ги поништиме, он ќе решава за се... Судовите ќе се укинат, шо ќе ни се... Море и изборите ќе ги укинеме, шо ќе ни се кога си го имаме Бранко... Секој ќе е слободен да си прави во државата што сака, после Бранко одма го аболицира, ама под услов прво да си извади членска книшка од СДСМ, оти мислам дека за останатите граѓани аболицијата нема да важи...
Да се навикнеме викаш?.. Да ги оставиме да не дупчат у здрав мозок... Се извинувам за изразот, ама ова е многу патетичен став... Слободно навикни си се ти на што сакаш, твое право си е... Само кога еднаш веќе ќе се навикнеш на нешто, тешко оди одуката после...
Уставот треба под итно да се промени, во овој дел. Или најстрого да се определат критериумите под кои услови некое лице ќе се аболира или ако веќе сме склони кон злоупотреба на оваа институција, тогаш или нека се укине или барем да се ограничи... Да се најде некое решение, оти вака како што тргнало аболицијата ќе ни стане најпопуларна законска мерка, со оглед на огромниот број криминалци кои ќе застанат во редот за чекање... Изменето од Анастеа - 03.Март.2010 во 15:39 |
||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па кога не сакате да се смени тоа-јас долго време викав да се симнат сите тие џукели од власт комплетно сите 120 а вие мене ме обвинувавте за Нихилизам.Кога не сакате да ги смените-навикнетесе на нив!Ама вие сакате да ги симнеме и да одговараат СДСМ а тие сакаат да одговара ВМРО-епа така неможе!Или сите криминалци-или никој!
|
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас лично не ги делам криминалците на припадници на ВМРО или на СДСМ. Криминалец си е криминалец, тоа си е посебна сорта прецизно утврдена со закон, па нека си одговараат сите кои законот ги дефинира како криминалци (на било кој начин) пред судовите и надлежните институции. Во контекст на темата сакав да кажам дека никако не оправдувам аболиција како оваа на Заев или онаа на Д.Димовска и Цветков, од страна на Б.Трајковски. Од страна на Бранко потегот беше оправдан со враќањето на опозицијата во парламент. Тоа воопшто не е причина од државен интерес (поради фактот што никој не ги избрка од собрание, си заминаа во сопствена режија)... Ниту пак Заев (или Димовска порано) за мене е причина од државен интерес... Глупости... Ако некој тука сака да си игра Бог од теснопартиски или лични причини, не мора и јас да се согласам со тоа или пак да се навикнам на такво нешто...
Впрочем и експертите си го кажаа своето... Недореченоста во Уставот остава голем простор за манипилации со мерката аболиција...
Секако дека тоа треба да се измени, за да не ни се намножат вакви немили ситуации...
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уставот не треба да се промени, треба да се промени човекот што е на власт... |
||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако го промениме човекот што е на власт, ќе дојде друг, кој можеби за осум милиони евра ќе аболира криминалци. Треба да се спречи самата можност за аболиција на криминалци. |
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, ако го смениме Црвенковски, ќе дојде по него некој Зеленковски што можеби и ќе е бетер од овој првиот (иако мислам дека бетер од него не може да има)...
Дали да се спречи можноста за аболиција или да се предефинираат критериумите под кој таа ќе се дава, нека кажат експертите, тие се најповикани... Ама сигурно дека вака како што е не смее да остане...
Убав пример е ова за сите... И имаат право останатите затвореници да го бараат тоа право и за себе... Зошто правдата (ако е ова правда) да биде селективна... Ако може за Заев сигурно може и за секое лице Н.Н....
|
||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас мислам дека треба да се смени тој дел од уставот за аболиција.Јас мислам дека аболиција треба да потпишува претседателот на собрание.
Јас кажав дека Б:Ц одма да се притвори во затвор бидејки ги крши уставот и законите на Македонија.Јас мислам дека цел устав треба да се промени. Изменето од Анастеа - 03.Март.2010 во 15:44 |
||
Јордан Шумарот
Сениор Регистриран: 08.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 230 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уставот треба да се промени на начин на подактите во тексас... кој не се декларира како тексашанец (македонец во случајов ) и се залага за сепарација на било кој дел од сад бес 51% поддржка од нехомланд населението... да биде обесен, ставен на ел. стол, вбизгана инекција или осуден на казна затвор кој нема да биде помала од 102 години...
Законите од конектикат би ги внеле каде кај нас со устав би се барало еднаш неделно да се тушираат луѓето... Да се воведе во Уставот и според Фридмановата монетаристичка идеологија која го победи кејнзијанизмот кон крајот на 90-тите, задолзителен раст на монетарната маса на делот М1 од минимум 3% какоо би се стварала стимулирачка и здрава инфлација... - Сите антигени елементи особено од пробугаска провиниенција да се стрелаат без судење. - секој сопственик на земја да не поседва само 30 сантими од земјата во длабочина туку конусно до центарот на земјата , за да не можад дебилните бирократи во скопје на секое откриено благо да се наситуваат а и да почнат да идааат странски фирми да истражуваат нафта, руди, минерали и др. - да се забрани изградбата на минариња а постоечките да се конзервираат како монументи и неми сведоци на едно ропство подолго дури и од она на црнците во САД. Да почнеме со овие чекори... а денес русите ни покажаа како се создаваат империи.... ама да не одиме толку далеку,,,,Ч) Позз Изменето од Анастеа - 03.Март.2010 во 15:44 |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто промена на Уставот? Поради албанците? Грешка и тоа фатална и катастрофална ќе биде доколку се случи тоа. Па, Америка 200- години опстојува и успешно функционира со еден ист устав. Малку задра во сопствениот Устав во 2001 година но со цел за да ни докаже дека ни е потребен повисок степен на демократија. А, таа промена воопшто не промени ништо во животот на Американците.
Значи нема потреба од промена. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе мене многу ми се чудни нашиве "експерти"(јас попрво би ги нарекол група шутраци), бараат промена на уставот за во иднина да не го злоупотребат овака како Б.Ц. другите претседатели..уставот си е во ред, треба само човекот да се смени, ништо повеќе..
Изменето од Vladimir88 - 08.Август.2008 во 21:53 |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За жал човекот знае дека ќе биде сменет, но си спрема од сенка да раководи и понатаму со државата, затоа сака да се се промени Уставот. Тоа не го бара народот. Тоа го бара дел ос народот кој државникот ги плаќа.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Јордан Шумарот
Сениор Регистриран: 08.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 230 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уставот вака ко шо е , дават поголема слобода на гнасите - повеке и САД и некои земји од Западна Европа ... Зборот ми беше да се напрајт порестриктивен устав.. и бај д веј... кажете нешо конструктивно.. не да менвеле луѓе не знам шо... работата се однесвит на есенцијата до каде да е уставната рамка а не политичко навивање, Б.Ц. педер Љубчо бугар... да ги надминиме секојдневните а ла Бичиклиски простачки надпуцувања... Дајте нешо конструктивно...
Изменето од moira - 11.Август.2008 во 15:56 |
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |