|
Присуство на таткото на породуање |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | ||
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 07.Март.2008 во 12:15 |
|
JAS TREBASE DA PRISUSTVUVAM NA PORODUVANJETO NA MOJATA ZENA AMA NEMAV SREKJA BIDEJKI SE PORODI SO CESAREA!
SAKAM DA SLUSNAM ISKUSTVA I MISLENJA NA OVAA TEMA!!! |
||
car's freack
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eeeeeeeeeee, ako mi beshe pred oci...mazot mi...koga se poragav...ke cueshe...kanonada od psosti....i navredi kakvi shto ne cul vo zivotot... vaka posle koga gi vidov sincinjata podzaboraviv...koj me "zaglavi" i donese do porodilna sala...
Изменето од mamamd - 07.Март.2008 во 13:09 |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Togas nemase takva moznost, ne znam sega, no jas ne bi prifatila maz mi da prisustvuva koga se poragjam
|
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sum i za i protiv !
Za-ubavo e da se podeli najubaviot moment na eden par,a pogotovo koga tatkota ja ima çesta da ja presçe papçanata vrpca na svoeto çedo
Protiv-sepak toa e moment na koj treba da se bide psihicki spremen,a ne tatkoto da prisustvuva na poraganjeto........onesvesten na ploçkite vo porodilnata sala
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i jas licno sum pravena carski...golema opasnost bese za mene... nikogas nema na mazmi toa da mu go zaboravam... od prviot moment se do carskiotres bese pokraj mene! 48 saati!!!! kako toj toa go dozivee... hmmm ... ne mozam da recam... no jas mozam da kazam deka golema podrska mi bese...i odma posle carskiot ( toj bese isto prisuten) mu go dadoja Angelceto nemu... jas tek pokasno mozev da si ja drzam vo raze
|
||
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tuka Spanija mozis da vlezis ako sakash. Izbor na soprugot.
Moeto poraganje beshe normalno i mozese da vlezi soprugot. Toa e eden moment koj sto e ubavo da se spodeli i navistina mi e milo sto vleze. Na pochetokot se dvoumese ama koga se si techese vo red dodeka lezev denta vo bolnicata i chekav da se porodam resi i toj da vlezi. Sakam da kazam deka toa zavisi od momentot. Koga soprugot vleze vo porodilnata sala sé bese gotovo za 5 min. Zaedno so bebeto site trojca si pojdovme v soba.
Stravot e pomal koga, a srekata pogolema koga se deli ovoj moment. Sekako ne e kraj na svet ako ne se vlezi vo porodilnata soba so soprugata, zatoa sto ostanuvaat mnogu raboti sto mozete da gi spodelite.
Moite roditeli se Mk negovite ziveat vo drug grad vo spanija daleku od nas i rabotat,taka sto samite uste od prv den si go gledavme bebeto. Toj mi pomagase vo sé i so bebeto za kapenje za jadenje i dr. Ovdeka taka si pomagaat . Nema mashka zenska rabota kako kaj nas.
toa e drug moment sto treba da se spodeli so NAJSAKANIOT. Od iskustvo vi kazuvam i eve pred toa na chasovi po `poraganje taka i me uchea da delime sé so soprugot. Toa e mnogu dobro zatoa sto uste poveke se povrzuvate so vasiot brachen drugar i na takov nachin se izbegnuva porodilnata depresija.
Koga za prv pat ke go vidis bebeto vo racete isvakas deka si nemoken sam. Nie gi viknavme sestrite vo bolnicata da ni pokazat kako se stavaat pelenite. Vednas vecherta dojdoa da ni pokazat kako se kapi bebeto. Soprugot navistina vo se mi pomagase ramno so mene se grizese za bebeto i plus za mene. Jas od sekoga sum go sakala do BESKRAJ ama posle ova USTE POVEKE. Toa e MAZ!!! A ne nashive (da mi izvinite ne se site takvi) sednati pred televizir, OVA KRAVAVA NEKA RABOTI. Nie zenive znaeme deka ne e isto so svekrva, taa ti kazuva kako se gleda dete. Vo mojov sluchaj svekrvami dojde samo 4 dena zosto raboteshe. Pomogna kolku sto mozeshe. Mojot soprug zede 2 nedeli odmor poradi bebeto mu sleduva i se toj mi pomagase.
Znachi da ne odolgovlechuvam. Za toa mazot si resava dali ke vleze ili ne. Ostanuvaat uste kup raboti sto treba da se spodelat so brachniot drugar. Toa ke ve napravi samo posrekni i popovrzani.
|
||
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I KAJ NAS MAZOT ODLUCUVA AMA NE 5 MINUTI PRED PORODUVANJETO TUKU MNOGU PORANO I TREBA DA POSETUVA PODGOTOVKA OD STRUCNI LICA!!!
|
||
car's freack
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ни кажуваше професорката по италијански, дека во една болница во Италија, во чекалната каде што идните татковци чекале да се породи мајката имало еден ѕид на кој им било дозволено да пишуваат, да цртаат, се со цел првите чувства што ги напливуваат кога ќе чујат дека нивното бебе е родено да ги преточат во убави мисли и желби. Инаку рано ми е да мислам за бременост и породување ама би сакала мажот да биде со мене во породилна сала.
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па јас не сум баш ЗА. Памтејки од тоа мајка ми што ми раскажала за после нејзиниот пород, кога татко ми ја видел кога се искомплицирало не бил баш за втор пород. Што има па мажот да присуствува на тоа? подобро нека си седи надвор и нека си чека отколку да гледа како се мачи жената.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I seto toa za da posle velite deka mazot go napravi i go ostade na zanata sama da go nosit , sama da go ragat pa i sama da go gledat!!! |
||
car's freack
|
||
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
podobro da si sedi nadvor, oti ako e vnatre ke mu ja pominam cela familija do sesto koleno
|
||
apce
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а тој што го носи цел живот? |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
na eden film gledav kako na mazot mu zakacija kabel za da gi oseka istite bolku sto gi oseka zenata na poroduvanje...toa ne bese ubavo sto mu go napravija...
|
||
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па јас сум за....баш симпатично таткото прв да си ги види децата
јас сум гледала пораѓај иако тоа беа непознати жени ..сепак чувството е посебно слатко убаво радосно и неописливо да гледаш како се раѓа нов човек нова душичка и тоа за непознати ..а за своите деца не ни можам да замислам |
||
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
||
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |