|
ВОЗОБНОВА НА МАКЕДОНСКОТО КРАЛСТВО |
Внеси реплика | страница 123 10> |
Автор | ||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Февруари.2008 во 10:10 |
|
Соседите имаа монархии и не поделија благодарејќи на тоа што кралските семејства даваа поддршка на политиката на територијални претензии на сметка на Македонија под дубиозни историски и други изговори. Тоа убаво го опиша Др. Ханс Лотар Штепан во "Македонксиот Јазол". Но се најде Македонец -- Боге Петер Колоски од Струга -- кој е единствен денес со докажано кралско потекло! Колоски пред 2 години бил прогласен за Гроф на Македонија и Епир во церемонија со 400 присутни кралски семејства. Имено, Колоски докажа дека е крвен пра-пра внук на Ана од Неапол (15. век) која била пруска принцеза на Долна Саксонија. Значи преку лозата на Пруските кралеви, Колоски стана кралски наследник осведочен лично од 89 годишната Кралица Ерна. За време на кралската конференција за доделување на оваа титула на Колоски, кога тој во свеченото обраќање го споменал Александар Трети Македонски во салата избувнал громогласен аплауз! По завршувањето на вечерата, секој присутен барон, принц и принцеза давале охрабрување дека ќе помогнат земјата на големиот Александар да стане земја која ќе биде почитуван дел од големото кралско семејство на Европа. Колоски ги поканил во Охрид и летово ќе се очекува да дојдат 100 кралски фамилии. Создадена е и Македонска кралска фондација пред осум години, но "институциите" -- конкретно Мин. за правда -- никако да ја регистрираат. Без таква фондација која што е уредно регистрирана, не може да се направи ништо ниту пак да се употребат големите парични средства кои допрва ќе ги донираат сите кралски семејства. Боге Петер Колоски договорил ова лето (2008) да се одржи средбата на стотина кралски семејства во Охрид - кој е кралски град. Но средбата ќе биде можна САМО АКО Министерството за правда на РМ ја регистрира Македонската кралска фондација. Засега Министерството покажува крајна неажурност. Боге Колоски дошол дури 9 пати во Македонија да го брка случајот. Инаку тој долго време живее и работи во Германија, а по струка е градежен инжинер. Боге Колоски е единствениот (засега) кој има право да претендира на титулата КРАЛ НА МАКЕДОНИЈА!!! Дванаесет години ја докажувал и на крај ја докажал крвната врска со неговата пра-пра баба, пруската принцеза Ана и со тоа и со главната лоза на пруските кралеви. Неговиот пра-пра дедо, Петер Колаја, бил многу богат човек-трговец со мрежа низ целиот Балкан. Тој во една расправија убил некој турски бег, и морал многу бргу да распродаде се' и да се пресели во Епир каде што семејството живеело 30 години. Но и таму се судрил со Турците, па заминал за Елбасан, Албанија. И таму имал проблеми па се преселил во Неапол - каде што живеат и денес многу Македонци-католици доселени од Епир, иако се претставуваат како Албанци. Во Неапол, синот на Петер, Никола, се оженил за Ана кон крајот на 15. век. Таа потекнувала од кралската лоза на Зибенбурген во Долна Саксонија. Во семејството Колоски, во текот на седум (7) генерации се пренесува името Никола. Боге Колоски сега поседува Кралски Указ со восочен кралски печат, доделен од Кралицата Ерна на Ниска Саксонија, во кој стои дека таа лично заедно со Кралскиот клуб на бароните, со особена чест и задоволство -- со одлука на Кралскиот Совет -- му ја предаваат на НЕГОВОТО ВИСОЧЕСТВО Боге Петер Колоски наследната титула Гроф! Во указот на Кралицата Ерна понатаму се вели: "Моите овластувања ми дозволуваат Со овој указ, Колоски е заведен во кралското семејство на Кралицата Ерна како ЕДИНСТВЕН НАСЛЕДНИК на кралството што треба да го наследи по нејзината смрт! Само да надополнам: се работи за ПАСИВНО кралство, бидејкји монархијата е укината во Германија во 1919 година (за разлика од Британија на пример, која е аткивно кралство). Седиштето на Кралството е близу Минхен, но Гроф Колоски работи на тоа неговото Кралство да е со престол во Скопје!!! За Колоски да стане Принц на Македонија и Епир, мора да се одржи кралска конференција САМО во земјата од каде што потекнува лицето кое претендира на таа титула! Затоа Гроф Колоски формираше Македонска кралска фондација според прописите и традицијата, која е основата за да се одржи таа кралска конференција. Владата изгледа не знае за значењето на оваа ситуација. А треба да знае, да е информирана, не само на национален план, туку бидејки со кралските семејства доаѓаат и бизнисмени за инвестиции. Да се надеваме дека тоа нема да ги застраши Ташковиќ и сличните типови. Поентата е дека меѓу кралските семејства на Европа постои голема подршка за Македонија како држава! Сите тие знаат дека Македонија е најстарото кралство!!! За нив е во најголем интерес и најголема чест да се поврзани со нас, да имаат врска со антиката, со Македонија! Тоа со пари не се купува, а ете им паднал Гроф (засега) Боге Колоски во скутот од Господ даден. Со појавата на Гроф Колоски, Македонија мозхе да стане пасивно кралство! Но уште еднаш, за Македонија да стане пасивно кралство (со можност потоа да стане и активно кралство) МОРА да се одржи Светската кралска конференција во Македонија закажана во јули во Охрид. А за тоа да стане, МОРА да се регистрира "инструментот" кој ја иницира средбата т.е. Македонската кралска фондација. Shokantno neli??? Megutoa vo isto vreme prijatno soznanie.
A EVE I EDEN KOMENTAR POSLE IZJAVUVANJETO NA OVAA STATIJA:
"Ова е одлична шанса, Македонија да добие силна поткрепа од светските кралски семејства, и да застанеме сите на цврсти нозе пред светот и да се гордееме на она што е наше! Сакам, и треба сите истото да го сакате - да се возобнови најстарото кралство во светот! Кралството Македонија!" Mene MI SE DOPAGJA OVAA IDEA - sto mislite VIE?????
|
||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne ni ochekuvavme "drug komentar" OD ALBANEC!!!!!!
Normalno deka NE vi odgovara ovaa kombinacija - ke vi go narushi planot za Golema Shqipija.
A aj samo za moment da ti go "odmeram" pametot, preku tvoite predhodni komentari:
- ako ste vie anticki,..........togas jas sum...........james bond! (a se narekuva kako takov, znachi se zamisluva deka e)
- koj faktor e turcija?
i drugite stotina zemji. koisto do pred nekoja decenija ne ni postoeja na planetava! (a i Amerika, Britanija, Rusija i Kina spagjaat vo tie "koisto do pred nekoja decenija ne ni postoeja na planetava" a da ne zboruvam za toa deka Amerika ja fali i poddrzuva vo sekoj negov komentar) koi se; - bogami,...pogolem e i od skopje,( a i poziv,sto posto!) - djungla?--t ek togas bi bila djungla,ako ne si go pikaat sekade amerikancite! - za potoa da prejde na vregjanje na se' sto e Makedonsko;
- strumicka,
kolku prosto zvuci?! - i da zavshi so Shqipskata vechna fantazija; - a,be sto tolku se sekirate?! PAK ke ve stavat naskoro,...na istok od zapadniot balkan!
Ljoch...Ljoch....razbirlivo e da ti e krivo....megutoa glej pobaraj tamu po starite zapisi...moze ke pronajdesh nekade, deka i ti si Makedonec (kako sto vo gore navedeniot text pishuva deka IMA TAKVI sluchaevi)....taka da nema da imash problemi posle - DURI I KE SE GORDEESH so zapisive!!!!!
|
||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Борец, ништо лично, но слагайте малко спирачки... Ако ви требе круна и крал - референдум и менувате името.. Кралство Македониjа ...добре звучи.. |
||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Me chudi bash, ZOSHTO NIEDEN Makedonec ne se izjasnuva po ova prashanje!!!!
Daj be kashete neshto da mu se snevidi!!!!
Ne vi se veruva li?? Smeshno li vi zvuchi??? Neostvarlivo li???
Mene bash OVA mi e idealno reshenie - kako adut!!!
NORMALNO, ZBORUVAM ZA PASIVNO KRALSTVO kako opcija.
|
||
Dejan]
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ја знам причината зошто министерството за правада зошто не ја регистрира оваа фондација, со со ова може многу да се придонесе за Македонија во секој поглед на опшественото живеење.
|
||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ALELUJA!!!
Ete imalo nekoj so dovolno gac, za da si go kaze svoeto mislenje!
Potpolno se slozuvam so tvojot post i stvarno nemozam da razberam kako i drugite nemozat toa da go vidat.
Pasivnoto kralstvo NEMA nikako da mu shteti na segashniov sistem a sekogash ke ima poddrshka od site kralski semejstva niz svetov!! Poubavo zdravje!!!
|
||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Господинот Колоски може да полага право само на Неаполското или Пруското кралство. Не гледам каква врска има тој со некои од кралевите или царевите што владееле со Македонија.
|
||
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
||
Dejan]
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хммм ете ти читај и чуди се... Господинот Колоски го признале сите потомци на кралските семејства во светот и му честитаат и воодушевуваат што е од Македонија, а малиот плука на него... патетика не видена...
|
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ja sum istaknat monarhist....a kraslkata kukja ni e vo solun
|
||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И зашто Солун? Зашто не Охрид, или Преспа? |
||
aurelianus
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 202 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се што е добро е далеку од срцето!Тешко проклетство и анатема фрлена врз овој народ и држава!Не ни доаѓа памет да смениме нешто на подобро!Не прифаќаме добри и проверени модели!До кога и зошто......?
|
||
8"
|
||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Момци - па ние имаме еден принц - унук на Симеон ІІ од неговата керка Калина. Името му е Симеон-Хасан. Мислам што он ке биде много квалитетен цар на Македониjа зоштото ке се ареса и на албанците заради второто си име - Хасан (крстен е на мароканскиот крал Хасан ІІ, коj е бил приjател на Симеон ІІ).
Да живее негово величество Симеон-Хасан! |
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aj razmisli..... |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пак окупација од ТуркоМонголи а. Симеон-Хасан! |
||
Внеси реплика | страница 123 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |