|
Арапските освојувања и исламот |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Февруари.2008 во 19:28 |
Dali nekoj od Muslimanite ke mi kaze prosto i jasno dali Muhamed komu Allah mu nalozil da ne napagja nikogo dokolku i samiot ne bide napadnat odkako go izdiktiral k*ranot pocnal megju drugoto i so Sabja ili mech seedno , da go siri Islamot.
|
|
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odgovorot lezi dlaboko vo tvojata podsvest, no ispranosta na tvojot mozok ne dozvoluva toj odgovor na izleze na svetlina!!!!
Ne izigruvaj klovn na forumov, i ne kreiraj temi na koi veke ti e odgovoreno!!!! Odgovorot e NE!!!!!! Nikogash Muhammed s.a.v.s ne zapocnal vojna, i nikogash ne go shirel Islamot so sabja!!!! Naslovot na temata i mislata vo tvojata glava, deka Islamot se shirel so sabja e bolna idea na orientalistite i na lugeto koi od srce go mrazat Islamot, pa se trudat na sekoj mozen nacin da nanesat etiketa na varvarska religija. Islamot e visoko nad toa shto mu go prepishuvate!!!! |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Postariot i Bukhari... tuka stanuva za eden interesen paradoks i nedorazbiranje, a imeno - Arapite se javuvaat kako osvojuvachi vo periodot na primanjeto na Islamot i vednash po smrtta na Prorokot. Od druga strana - ne go shirele islamot na sila, zatoa shto samiot k*ran go zabranuva toa. No - paradoksot e shto - iako k*ranot zabranuva vojuvanje osven vo sluchaj na odbrana (odnosno zabranuva zavladuvanje), sepak, arapite osvoile dosta golem del od Severna Afrika, celiot bliski istok, cela Shpanija, del of Francija, del od Italija... I ne go napravile toa samo kako proshetka, kacheni na konji. Toa bile vojni, jasno dokumentirani, duri i od arapski hronichari.
Bukhari - dali mozhesh da dadesh podetalno objasnuvanje za ova? I ve molam da ja zadrzhime diskusijata na seriozno nivo. Изменето од zidarski - 12.Февруари.2008 во 23:33 |
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Navistina mnogu predizvikuvacki naslova na temava.Ne mie jasno kako postariot brat si dozvolil na sebe da padne tolku nisko i da otvori vakva tema koja e daleku od realnosta i vistinata. Mene navistina ne mie jasno od kade dosol do ovoj podatok deka MUHAMMED OTKAKO GO IZDIKTIRAL QUR,ANOT POCNAL POMEDJU DRUGOTO I SO SABJA ILI MEC SEEDNO,DA GO SIRI ISLAMOT. Go Povikuvam postariot brat da mi kaze kade toj procital deka Allahoviot Pejgamber go sirel Islamot so mec? |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam zasto ste tolku navredeni so istoriski fakti inaku totalno go podrzuvam Golemiot brat inaku i den deneska islamot ima tendencija na nasilno sirenje so nivnata kazuza sveta vojna ili dzihad. I zasto sekogas koga ce se spomene islamot(koj vo istorijata se ima dokazano znaci ISTORIJATA fakti naucni)kako nasilen vie tuka se pravite demek ste mnogu kulturni i deka islamot ne podrzuva nasilstvo 99% od denesnite teroristicki organizacii se islamski. Jas ne se srama da kazam deka vo mojata religija imalo krstonosni vojni vsusnost sum gord na toa.
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bez navreda,no, jas bi ti rekol deka si i GORD i GLUP! Gord si so ona sto go napisa Postariot brat,kako sto mnogu povece si gord na krstonoscite koi VO IMETO NA BOGA napravija takvi zlostorstva ,od koi sekoj normalen i zdrav covek se zgorzuva.No,sepak toa e tvoja gordost koja nema nikade da te odvede. -Glup si: poradi raboti koi samo gi konstatiras ,a nikade ne gi dokazuvas.Eve i tebe ce te prasam kako i Postariot brat,KADE TOA MUHAMMED A.S. GO SIREL ISLAMOT SO MEC? Ako sakate da vodime konstruktivna diskusija togas :povelete so vasite dokazi za vasite tvrdenja. |
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A ti Golem Istoricar si bil be!! I gord si sto vo tvojata Religija imalo Krstonosci???? Podobro i poubedlivo ke bese da kazese Gord sum Sto vo Mojata religija IMA KRSTONOSNI VOJNI.. P.s. Zarem mislis se zavrseni Krstonosnite vojni???? Zarem te ubedile deka postoele tie 8,9 Krstonosni vojni????? koi vo skolo si gi ucel??? Otvorigo umot i razmisli zdravo.. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoj den na televizija mozete da vidite sto se slucuva ovdeka i kako se borat vo imeto na alah.
Bez navred a jas bi ti rekol deka demokratijata vo Makedonija premnogu te razgalila i ti dala. |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekoj ocigledno nemoze da si ja vidi daskata vo svoeto oko a ja primetuva slamkata vo tugoto. Nikogas nema da imate dovolno argumenti za da go suzbiete Islamot kako religija, nauka i nacin na ziveenje. Najprvin ke ve predupredam deka pravite ogromna greska sto Muhamed .a.s go pretstavuvate vo takvo svetlo i za toa treba da se zasramite. Muslimanite nikogas ne go navreduvaat Isus, i nego ne go obvinuvaat za toa sto vie od negovoto delo sozdadovte marketinska ikona. Vo site knigi koi vi bea posveteni kako na luge-hristijani ne pisuva deka so vojni treba dase siri hristijanskata religija. No sepak istorijata pokazuva deka vie voopsto ne go sledite patot koj vi go trasirase Isus. Palevte i porobuvavte a toa se uvstvuva do den denesen. Imavte krstonosni vojni nasekade i gi imate i denes. Hristijankite zemji do pred nekoja godina bea kolonizatori na polovina svet. Afrika ja iscrpija do kraj. So nejzinite bogatstva se gradea Amerika,Anglija,Spanija,francija i mnogu drugi. Rusija do pred nekoja godina harase niz Avganistan,sega toa go pravi nato.Taa zemja neznae kako izgleda sloboda a vie vikate deka treba dase vospostavi red tamu. Kazimi kako ke vospostavis red vo drzava kade sto ne te saka narodot-vo tuga zemja? Edinstveni zemji koi do pocetokot na minatiot vek gi koristea crncite za robovi se hristijanskite zemji(ako ne znaete za ova gledajte malku tv) Im gi zemavte zemjite i na indijancite i na aboridzinite i denes im se izvinuvate za toa sto ste gi kolele i kradele i pritoa ne gi napustate nivnite ognista,toa se hristijanksite maniri. Vojuvate na bezbroj strani i povtorno muslimanite se vinovni za vasata zabludenost i zed za krv. Muhamed a.s nikogas nikogo ne napadnal. Toj bil covek koj bil cenet od site koi go opkruzuvale. Bil miren i imal preubav milozliv lik i glas. Lugeto sakale dase druzat so nego i mu veruvale. Toj bil i politicar,i strateg i borec na patot na vistinata. Toj nikogas ne napadnal za da dobie nesto tugo,isto kako sto nieden musliman ne odi vo vojni za tugi teritorii. Toa go pravat rusija i amerika zaedno so ostanatite pioncinja. Ako ne e taka kade vie tuka praviloto da mu go svrtis drugiot obraz na onoj koj ke te udri po edniot? Togas odamna ke bevte porobeni,ama ne ste vie nekoi vernici,tuku samoza falenje i pomodarstvo go nosite isus raspnat na vasite gradi. Na golite cicki od sekoja oro...moze dase vidi kako stoi krstot,a vie mi zboruvate za pocituvanje na religija. Alkoholizirani i nemieni odite vo crkva za da muse molite na boga ili na isus. Daleku ste vie od vera!!!
Изменето од misterX - 13.Февруари.2008 во 00:18 |
|
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe ti si bil epten A ti vo cie ime se boris be tamu??? Vo imeto na Krstonoscite,more..So baras ti od Makedonija,vo Irak,sto tebe Irak ti odzel???Sto tebe Irak ti nastetil???? Sega koj vo cie ime vojuvat???Gledas li samiot deka si go potvrdi ona sto ti go kazav????Deka Krstonosnite vojni ne zavrsile... "Demokratijata vo Makedonija a??? me razgalila.... Изменето од Halid ibn Velid - 13.Февруари.2008 во 00:29 |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da go svrtime drugiot obraz pa i samiot velis deka bi bile porobeni odamna a od kogo ??? |
|
Give me your secrets
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako bevte cvekinja za mirisanje ne ke otidevte do krajot na svetov da zemate se sto e tugo. Za da go svrtis obrazot nekoj treba da te udri. Vie neudreni otidovte po svetot. Tamu ste i denes. Zarem treba da ti pisuvam za da ti tekne. Vie posegnavte po obrazot na muslimanite. a sega se pravite svetski zrtvi. Kavi zrtvi ste koga onie koi se branat so kamenja vo izrael gi tepate so tenkovi(ruski i amerikanski).Koja e remnotezata. Kolku islamski drzavi vo odnos na hritijanskite poseduvaat atomsko oruzje? Koi demokratii upotrebija takvo oruzje vrz covek? Onie koi go pravea toa,onie koi gi gradea svoite domovi na grbot na crncite,onie koi se vo silna potera po svetskata nafta i voda tie li ke kazuvaat sto e demokratija i ke se borat pod zakrilata na "neratobornoto" hristijansko ucenje. Pa vie ste licemeri so tapija. Od kogo se branat amerika i rusija(i nivnite sojuznici)/ vsetski sili nemozat da pobedat eden starec skrien vo planina? Toa mene mi nalikuva na uste edna zavera so miris na sveka zapalena pod krstot na onoj cie ime beskrajno go zloupotrebuvate.
Изменето од misterX - 13.Февруари.2008 во 00:35 |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj prv pocna. Koj prv pocna so teroristickite napadi???
Koj prv ja pocna vojnata vo Makedonija??? |
|
Give me your secrets
|
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eVE KAZI TI???? Iracanite,Avganistancite,Palestincite???? Koj od ovie..More ti si bil Epten!!! |
|
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |