|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика | страница 123 213> |
Автор | ||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Февруари.2008 во 11:38 |
|
e pa vaka..jas sum JUGONOSTALGICAR...priznavam..
Mnogu mi e tesko..da ja svatam gluposta..Yugoslavija..zemjata vo koja sum roden..nekoj so samo eden dekret da mi ja odzeme i da mi kaze deka poveke ne postoi..Za samo nekolku godini da se naviknam deka poveke Julijskite Alpi ne se pokrivot na mojot dom..nego toa e Sar Planina (vo koja baj d vej,sega se sankaat nekoi "novi decki")..da mi kazat deka ako sakam mozam da se brckam samo vo Ohridskoto ezero..na onie nekolku plazi polni so razni pozeri..ne blagodaram..ne sakam da stojam pred ogledalo nekolku casa pred plaza..Sakam povtorno da mozam da trgnam od Ulcinj kon Istra...da se brckam vo Bar..da setam po Stradun vo Dubrovnik..da odmaram na Splitskata Riva...da trknam do festivalot vo Neum..so traekt da prosetam do Korcula..a vecerta da ja zavrsam u nekoj lokal na Hvar..utredenta sakam da gi vidam Brioni..Plitvickite ezera..da vlezam vo Postoinskata jama...da vozam tocak nekade niz Alpite..a na vrakanje sakam da uzivam vo Slavonija..vo Vojvodina..da lezam u seno..da gledam vo neboto (koj ne go poglednal neboto nad Slavonija..mnogu izgubil)..sakam da se spustam po ubaviot plav Dunav..zal mi e no Vardar e premnogu maten za mene...A vecerta moze pijacka na Petrovaradin..ili Kalemegdan..zavisi do kade ke stignam (bidejki ovaa zemja ne se proaga za 3 casa..za nea trebaat 3 meseca)...na vrakanje..Kopaonik..Zlatibor...Da bidam iskren mene teritoriite nikogas ne mi nedostasuvale..mi falat lugeto na tie teritorii..i nivnite vina..Na Sar Planina ionaka ne sum bil 15 godini..a Aerodrom odamna go osekam kao moja republika.... ..Da mozeme bar da se vratime vo 1990 godina i malku poinaku da gi rezirame narednite 15 godini.Bi sakal Yugonostalgijata da se siri kako epidemija..Pod istoto zname osvojuvavme pehari..zlatni medali..bevme sampioni..evropski..svetski..i naednas pred 18 godini vremeto zastana..nisto..mrak..nekoi idioti ne zrtvuvaa site nas poradi udobnosta na sopstvenite fotelji.. ..Reagirajte kako sakate...me boli uvo..ali brate ne sakam Velika Srbija..ne sakam Hrvatska do Drina..ne sakam Golema Albanija..si ja sakam bre mojata stara dobra Yugoslavija |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najiskreno i realno napisano nesto dosega ..... ne si ostavil prostor za komentari ... nema potreba |
||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ima ima prostor za komentari...ovaa tema bese otvorena u podforum Istorija...i se najde nekoj pameten i ja zakluci a postigna najgolema posetenost samo za 3 dena...Zatoa sega ja pre*aciv tuka..da prodolzime so diskusijata |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
povece od ocigledno e deka nekomu nesto ne e po merak .... mozat da zaklucuvaat , zabranuvaat , pretat , etiketiraat i sto se uste ne .... ama edno e sigurno ... stravot .... ne napravija nisto sto bi go nateralo narodot da zaboravi kako ziveel i vo kakva drzava ziveel ......
|
||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eh..porano koga ke kazese deka si od Yugoslavija,lugeto vo stranstvo nekakov stravopocit imaa..a sega....eve
ke vi kazam mene sto mi se desi dodeka bev dva semestri na Columbia
University vo USA..imav profesor ...predavase opstestveni nauki..i
nesto na cas imame diskusija..koj od kade e..i jas im
vikam..Makedonija...Site se vrtat onaka zacudeno nakaj mene..a
profesorov onaka seretski se smee i prasuva..- Znae li nekoj kade e
Makedonija?...Site krevaat ramenici...a on onaka gordo vika..toa vi e
mal ostrov blizu Madagaskar..vo Afrika
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti za toa ne znaese dodeka ne zamina na semestar ? .... a dali gi zaprasa dali znaat za Jugoslavija ? ..... |
||
Oho Boho
Сениор Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не се секирай от некакви американски професори. То за тех главен град на Бугария е Бук*решт (за по-образованите де, инаку и ние во Африка). |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tie ne slusnale deka znaenjeto e sila
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро бе..
Па темава веќе беше отворена...зошто по втор пат?? КЛУЧ! Изменето од Vladimir88 - 08.Февруари.2008 во 12:14 |
||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a koj si dade pravo da ja zakluci?..kakva e taa demokratija..po terkot na dpmne ?..u koj vek ziveeme..do koga nekoj ke ne cezzurura? |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
STALJINISTI
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме боли мене стапот и за ДПМНЕ и за СДСМ.....ако сакаат и нека се испоубијат меѓусебе... Темата е по вторпат отворена и тоа на Политика?? Клуч! |
||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македонски
Жив е вечно, жив е духот Пустошејќи, нека бура Стоиме на стамен-прагот |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hej Sloveni, joste zivi
duh vasih dedova. Dok za narod srce bije njihovih sinova. Z ivi, zivi duh slovenski z ivjece vjekov'ma. Zalud preti ponor pakla, zalud vatra groma. Nek se sada i nad nama burom sve raznese. Stena puca, dub se lama zemlja nek se trese. Mi stojimo postojano kano klisurine. Proklet bio izdajica svoje domovine. |
||
Внеси реплика | страница 123 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |