![]() |
|
Машко- женска комуникација |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 17> |
Автор | |||||
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 04.Февруари.2008 во 19:11 |
||||
Ме интересира како треба човек да воспостави рамнотежа додека комуницира со некој од другиот пол , значи на пријателска основа? Па мајка му стара, често се случува да ме вадат другари од такт бидејки не можат да ме сфатат кога нешто ми смета и кога се обидувам тоа да им го кажам Е стварно не знам, треба ли на лист да им се нацрта и покаже што сакам да кажам. Искрено, ме интересира на кој начин вие го одржувате вашиот пријателски однос со личности од спротивниот пол. Има ли некоја посебна тајна ? |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Исто како и на форумот. Зависи од темата и од афинитетите кон неа кај соговорникот. Добра тема + соговорник со добри афинитети = добра дискусија
|
|||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||||
![]() |
|||||
analiticar ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 03.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 69 |
||||
ke te pofalam zatoa sto sakas da naucis nesto koe e mnogu vazno
pa ke pocnam od pocetok od pred iljadnici godini lujgeto togas se razbirale so pomos na instikt sto znaci toa toa sto celo vreme mislele da go napravat instiktot gi izdaval i taka nivniot partner odnosno drugar razbiral sto sakaat da se vratime vo segasno vreme ti ako celo vreme mislis na pr. na seks so decko koga ke bides vo blizina na masko instiktot ke te izdade inaku toa se znae mnogu odamna i preku religijata se kntrolira .......................... |
|||||
![]() |
|||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||||
Инстинктот е природна реакција и нема никакви допирни точки со комуникацијата.Ако инсатинктот го поистоветуваш со мимики, гестови и други знаци, пак грешиш - сите тие спаѓаат во средствата за комуникација.
|
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
analiticar ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 03.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 69 |
||||
sto razbiras ti od instikti
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Бркаш инескти со инстинкти - да не си аналитичар в полиција? |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
pa ako ne e taka togas daj drugo obrazlozenie za slucuvajneto i nie ke veruvame |
|||||
![]() |
|||||
||||
Во ред си е тоа, само замени ги инстинктите со гестови, мимики, погледи и слични примитивни средства за комуникација.Не се лути, не се согласувам само со инстинктите, а и комуникологијата како наука за општењето меѓу луѓето не се согласува со нив. ![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
dali znaes deka vo organizmot ima elementi kako na pr zelezo
elektronite od atomot na zlezoto mozat da izlezat od svojata orbita i da napravat nekoe zracejne [pa neli postoi aura okolu covekot] taka da ti signali koi gi isprajca ovekot pretstavuvaat instikt no isto taka toj prima i signali a toa sto zboris za mimiki gestovi toa e sosem druga tema jas porano otvoriv edna tema vo konteks na tema no moderatorot mi ja izbrisa a ako postoese sansite da treses vakvi gluposti setajci nadvor od temi nemase da se sluci........... |
|||||
![]() |
|||||
||||
Точно, постојат сигнали и симболи како средства за комуницирање. Ама сигналите се ненамерни знаци и немаат функција да остварат комуникација. Зарем кога човек се склупчува при силен студ сака да испрати порака дека му е студено? За разлика од нив симболите се знаци што се испраќаат со одредена намера, или да пренесат одредена порака |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
jas ti zboruvam za nesto drugo kako ke ja opises aurata |
|||||
![]() |
|||||
||||
На нешто што не можам да му дадам смисла во свеста не можам да го опишам. |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
a kako ke go opises izleguvajneto na elektronite od orbitite inaku samo da znaes zelezoto vo organizmot e sostaveno od atomi vo koi ima elektroni |
|||||
![]() |
|||||
||||
добро, ама не можам да ги видам ![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |