|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 4445464748 146> |
Автор | |
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Begstvo Trgnav i zaminav Zaminav za da izbegam Begav,no samo pobegnav Od kanxite na bedata No mig Mal mig Bedna i sama Sega kako nikoga[ Mo`ebi ne otsekoga[ No,sepak zasekoga[
Изменето од topsexy - 16.Март.2008 во 16:18 |
|
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pro(rok) Bela linija Pred mene, Pred nea ti, Pred tebe crna linija, Zad nea taa, A pred nea pak jas, Pocrna od grobovite, Pogrda od kosturite I sobiram i pak sobiram Kov~iwa,kov~i[tata I veruvam magija ke se stori Od zab za oko Od oko za zab Od tebe za mene, qubevme.... Изменето од topsexy - 16.Март.2008 во 16:18 |
|
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
@elba Mislam deka postoi A i koga znam Se pra[uvam zo[to Pa,ajde opej mi gi gradive Vo pesna peena bez usni So zbor nedopren od jazik Pa,ajde ispij mi gi o~ive Vo migot na nevremeto So strast bez slast Pa,ajde lapni mi go jadov Bez plunka za goltka Bez vkus.... |
|
topsexy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Son Voda Pocrna od crniot son Pogrda od grda `ena Me davi A ne me saka A sakam Denovi bez den No}i bez yvezdi Son bez sonuvawe I sakam Oh,da sakam |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PeopleWood
(Kолку сме смешни ние, луѓето кога успеваме самите да се убедиме дека љубовта живее во златни палати и се храни со дијамантски ѓердани.) Сигурно, таму некаде, во просторот, некој со солзи се смее на циркусот кој го приредуваме, на реквизитите што ги користиме, на маските кои неповратно ги лепиме на своите лица, на помпезните сценарија што ги измислува егото, на решетките и катанците со кои го заробуваме срцето... Ќе ги гледа некој нашите ниско-буџетни филмови и притискајќи EJECT ќе си рече: - Овие од PeopleWood се катастрофа! Ехото од неговата реченица, еден ден ќе ја фати за раце мислата: Луѓето ќе го убијат човекот! Изменето од Quentin - 16.Март.2008 во 16:36 |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОГЛЕДАЛО БЕЗ ОДРАЗ
Стихови - мазна вода недопрена- пивка непивната, усните уште ненаквасени а веќе се нагнасени; огледала без опачина, без одраз на светлината оти темнината посилна е а вистината проклетството ја бие силата и е одземена од смешните вообразби на сенките затворени во мртвото огледало што за мене си го направив; кој и даде крилја на глупоста та толку е сигурна во својот лет над гнездото на ЗБОРОЉУПЦИТЕ? Изменето од majstorce62 - 16.Март.2008 во 16:55 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
vodolija1977
Група Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ave Maria, Gratia plena,
Marija Gracija bela, Marija Gracija bela e alal da ti e sestro mi ja razubavi vecerta iskreno , Ti Blagodaram-omilena mi e |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AMI BRATE ONA GO KAZA SARKASTICNO
NO TI NE SFATI |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Анакин обожавам да те читам
мене појке ме бива за текстови ама бар се трудам еве нешто за некого што ми фали сега.... Да можам на небото ќе те насликам Да можам со ѕвезди ќе ги украсам твоите очи Да можам во морете со школки ќе го испишам твоето име Да можам со секој сончев зрак ќе те погалам Да можам и дождот за тебе ќе го сопрам засекогаш Но јас сум само грешник кој копнее по тебе, се моли за тебе, дише за тебе, на моменти тагува, Што можам јас? Само ова да ти го подарам и да го направам нешто вредно, големо искрено какви што се моите чуства. Големи колку планина, силни како твоите зборови, верни како зората, чисти како утрото... |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PAIN
It's the pain of being pushed aside, it's the pain of being constantly blamed, it's the pain of being vibrantly alive it's the pain of knowing soon I'll die. it's the pain of thinking I've found love, it's the pain of knowing I've been betrayed, it's the pain of seeing you again, it's the pain of never being without this pain. it's the pain of constantly saying good-bye, it's the pain of knowing I'll never know why, it's the pain of realizing it's another day, it was the pain of watching... ...you walk away... |
|
vodolija1977
Група Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Raskrvari me u ovoj kobnoj bitci
Proli mi krv , na ovoj crnoj zemlji Oduzmi mi zivot , samo zato sto sam vojnik I tvoj neprijatelj , crni konj na shakovskoj plochi Pomogni mi da sazdam istoriju Za buduce generacije da me pamte Da sam bio vojnik Da sam ostavio svoj zivot u nekoj poljani Da sam bio obliven krvi A samo zato jer smo bili neprijatelji Samo zato sto sam bio tugi vojnik Zato sto nismo bili na istoj strani Jer ja sam branio druge ideale Sledio druge ideje , a ti si voleo neshto drugo I kad bitka zavrshi Dok traje izgleda kao da se crni i beli andheli bore na nebu I kao da ce zlo da advlada i u zadnjoj minuti dobro pobedi Ti uzmi moj mach i odnesi svojoj kuci kao trofej i znak da si oduzeo nechiji zivot Jer i ti si varvarin kao i ja i zavrshices i ti slavno na nekoj poljani u nekoj drugoj bitci |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PEOPLE ACCEPT ON A PAGE
A country enraged Innocent,in a cage Lies people accept on a page Trapped in a phaze Counting down their dayz Crime that seems,except doestn't, pays On a death bed unknowingly much layz Righteous blinded by a green haze Into unknown darkness many gaze. Best friends is all i have and a people accept on a page. As drugs and money many times betrayz Infinite,drowning in a misty bays Knowledge not dazed Memories not to be saved Walking blindly around the circle Wisdom in a book it layz That could make many brave And free every chained slave. Best friends is all i have and a people accept on a page... |
|
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
FIGHT for FREEDOM I'M NOT GOING TO BE QUIET |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тетоважи во мислите За сè што не можеме да дофатиме правиме тетоважи во мислите. Од време на време мали зли џуџиња гребат по зараснатите рани што навидум ја заборавиле иглата која ги создала. Таа игла е времето. Нашето утре. Не зборувајте ми за утре. Утре е сега. А тоа “сега” се лизга низ дланките како ситен песок. Пребрзо за да можам да тврдам дека постои. Изменето од Quentin - 16.Март.2008 во 17:52 |
|
Внеси реплика | страница <1 4445464748 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |