IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дијалектика
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дијалектика

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
Автор
Порака
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:29
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Не си ти православен. Православните веруваат во преданијата на старите отци, во нивните житија, во одлуките на вселенските собори, во усното предание на црквата и сл.

Евангелос а што ако ова го поставиме малку изменето и го посочиме кон тебе: Не си ти Македонец. Македонците веруваат во преданијата на своите прародители, во нивните житија, во одлуките на врховниот Бог, во усното предание на своите прадедовци. Дали си ти ваков или онаков Македонец , дали верен или неверенн
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:34
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

МАКЕДОН-ФИЛИП, дали ја гледаше минатата Дијалектика? голема%20насмевка

Доколку повторни си "заборавил", еве ти линк од емисијата:

http://www.youtube.com/watch?v=PQTmSplkm3E&feature=related

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:48
Што е толку смешно Евангелос , кажи и ние да се насмееме.
Кон врв
infinity8 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 16.Март.2008
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај infinity8 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 02:08
http://video.google.com/videosearch?q=DIALECTICA+epizoda&hl=en&sitesearch=
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај infinity8 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 02:26
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

На А1 следи емисијата Дијалектика.Страшно ме интересира кој стои зад оваа емисија и со каква цел постојано се плука по Господ?збунетостЧинам дека целта и е да го обезвредни, изобличи Словото, толку е малициозна...вечерашнава “тема“ и е “Кој ја напишал Библијата“-но целта не е Вистината-туку искривување на истата. Сега ќе ја проследам па ќе прокоментирам.Дали ја гледате и што мислите? А? Кој е “позади“?

Koj stoi pozadi YOU TUBE, bidejki od tamu e prevzemena, kako i sto pisuva na pocetokot vprocem.
Hmm koj li e koj li e? hmmm?
(ova bese retoricko prasanje, nemora da odgovaras, samo razmisli)
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 12:26
Па можам само да претпоставам, но не и со сигурност да тврдам. Во секој случај некој кој сака не само да го разобличи туку сосем да го изобличи христијанството. Мислам дека се работи за една огромна пропаганда за обезвреднување на оваа вера, а од тоа секако извлекува полза во прилог на својата вера.
Пропаганда со еден зборнамигнување

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 12:32
maria ako ima nesto vo emisijata, sto ti e nejasno i nevistinito, treba da posoces na toa, i da kazes deka i laga. Grev e da posocuvas na drugi, prefarluvajki ja vinata, a da ne dades obrazlozenie.
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај infinity8 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 12:49
Religijata kako alatka za obezlicuvanje na licnosta,
Dialectica kako alatka za obezlicuvanje na religijata.

Nemora slepo da i se povinuvas na religijata a isto vazi i emisijata.

Dialectica - kontroverzen pogled na rabotite.

A i nema zosto da se sekiras, zar moze edna emisija da ja ruinira 2000 godisnata establirana religija ?

Vredi da se poglednat site opcionite pogledi na odredena tema, pa ti veruvaj si posle toa vo sto sakas.
Cak sto vise nemora da debatiras, toa e intimna stvar,
ama nemoj da nabeduvas i razubeduvas, ostavi go toa na sekoj individualno da si go stori.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 12:54
Муџахид, јас не правам никаков грев и не префрлам вина никому-освен на виновниците.

Ако ја гледаше првата епизода од “дијалектика“-а верувам дека не си ја гледал па затоа не знаеш на што мислам, во неа, значи во првата епизода, се негираше ВООПШТО постоењето на Исус Христос, и се споредуваше со легендата за индискиот бог Митра, па се зборуваше за тоа дека 12-те апостоли се 12-те зодијачки знаци...итн.

Доволно да помислам дека некој го направил со лоша тенденција нели?

П.С. Да се кажеше такво нешто за Мухамед и Исламот, ај признај, што ќе сторевте? Демонстрации, нереди...како за карикатурите на пример. Така?

Но еве гледаш, ние гледаме секакво ѓубре сервирано на ТВ приемникот. По 1-2 епизоди, јас престанав да ја следам, зашто тоа е се што можам да сторам кога нешто не ми одговара. Менувам програм. Мој избор. Исто како што на пример на форумов скокам постови на лица за кои сметам дека не се достојни за моето внимание, или не им одговарам.
Избирам што ќе праванм-но не клеветам.

А ти? Што ќе стореше доколку се кажеше такво нешто за исламот? Признај

Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 13:02
Maria nie sekojpat revoltot go iskazuvame kon vinovnicite. Ovde nekako sakas da posoces na nekoj drug, deka nekoj ti stoi od druga vera zad toa(mislam deka posocuvas na muslimanite). Vistinata ne treba da boli, treba da se prifati, a ako e laga treba da se demantira, namesto da se kleveti
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај infinity8 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 13:03
Mozebi ne ti odgovara nacinot na poinakvo razmisluvanje, a ne lugjeto sto postiraat.
Pa daj im shansa na site da kazat sto mislat i udostoi gi so odgovor, bidi barem tolku doblesna.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 13:09
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Maria nie sekojpat revoltot go iskazuvame kon vinovnicite. Ovde nekako sakas da posoces na nekoj drug, deka nekoj ti stoi od druga vera zad toa(mislam deka posocuvas na muslimanite). Vistinata ne treba da boli, treba da se prifati, a ako e laga treba da se demantira, namesto da se kleveti

Воопшто не мислев на виновник од друга конкретна религија, кој клевети некого? И која вистина ме боли, дека Исус бил Митра?

Ај заборавете што напишав, човек неможе да каже мислење без друг да мисли дека нему му е упатено.

Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај infinity8 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 13:14
Ete, toa e veke mudrost ....
taka govori vistinski vernik (a ne pripadnik na religija).

Ima razlika, neli?
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 22:06
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Муџахид, јас не правам никаков грев и не префрлам вина никому-освен на виновниците. Ако ја гледаше првата епизода од “дијалектика“-а верувам дека не си ја гледал па затоа не знаеш на што мислам, во неа, значи во првата епизода, се негираше ВООПШТО постоењето на Исус Христос, и се споредуваше со легендата за индискиот бог Митра, па се зборуваше за тоа дека 12-те апостоли се 12-те зодијачки знаци...итн.Доволно да помислам дека некој го направил со лоша тенденција нели?П.С. Да се кажеше такво нешто за Мухамед и Исламот, ај признај, што ќе сторевте? Демонстрации, нереди...како за карикатурите на пример. Така?Но еве гледаш, ние гледаме секакво ѓубре сервирано на ТВ приемникот. По 1-2 епизоди, јас престанав да ја следам, зашто тоа е се што можам да сторам кога нешто не ми одговара. Менувам програм. Мој избор. Исто како што на пример на форумов скокам постови на лица за кои сметам дека не се достојни за моето внимание, или не им одговарам. Избирам што ќе праванм-но не клеветам.А ти? Што ќе стореше доколку се кажеше такво нешто за исламот? Признај

zNACI mARIJA TI SITE MUSLIMANI GI stavas vo ist kos. ne go znaes mudzahid, a vednas znaes kako toj vi reagiral. Isreno e zalno od tvoja strana sto postojano pisuvas so izlisni komentari. Da neznaev deka Ev. e protestant a ti ne, ke veruvav deka on ti e tutor bidejki go pisuvas ona sto toj go kaza na pocetokot. Te molam prestani da gi pisuvas istite raboti, muslimani palat gumi, ubivaat konvertiti, sega i za dijalektika AMAN!!!! Smesna e ovaa tvoja KLEVETA, i znam sto tocno mislis so tvojot post ma kako sakas upakuvaj go.
A1 TELEVIZIJA E EDINSTVENATA KOJA JA DAVASE SERIAJTA TEROSITICKA KELIJA- koja vrodi ogromni predrasudi kaj javnosta.
A1 TELEVIZIJA JA DAVASE ANTISLAMSKATA SERIJA "ZADE", - koja isto taka vrodi ogromni predrasudi i isto taka nevistini za islamot i zenata muslimanka.
Togas A1 bese vo red. Ocigledno koga nekoj go napaga islamot, togas sleduva aplauz, a ako nekoj go napaga hristijanstvoto ODMA ETIKETA A?????

Dijalektika e emisija pritiv religijata,voopsto.
Prvata emisija vo koja go navreduvase Isus, bese i navredliva za muslimanite. Go negirase negovoto postoenje.
A toa sto vo emisijata SAMO EDNAS E SPOMNAT ISLAMOT, e pa izvini, za nego nema sto, on e sovrsen i nema sto da mu se najde za zamerka.
Ve molam izdignete se nad sopstvenite predrasudi i ego, i poglednete podaleku.
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,160 секунди.