Дијалектика
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: право на избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=12190
Датум на принтање: 25.Ноември.2024 во 16:58 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Дијалектика
Постирано од: maria_magdalena
Наслов: Дијалектика
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 00:07
На А1 следи емисијата Дијалектика.
Страшно ме интересира кој стои зад оваа емисија и со каква цел постојано се плука по Господ? Чинам дека целта и е да го обезвредни, изобличи Словото, толку е малициозна...вечерашнава “тема“ и е “Кој ја напишал Библијата“-но целта не е Вистината-туку искривување на истата. Сега ќе ја проследам па ќе прокоментирам.
Дали ја гледате и што мислите? А? Кој е “позади“?
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Коментари:
Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 00:33
Што мислите, зошто емисијава има потреба од црна рамка?
Зошто едноставно сликата не е низ целиот екран туку на толку мало прозорче?
Некој сака да го скрие 'другиот превод" или пак клипчево е од интернет со слаба резолуција па мора да биде на мало прозорче?
Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо.
Ајде, ќе му дадам уште една шанса, ќе погледам уште 10мин.
хаха, само што слушнав, типов вика дека христијаните верувале дека Повторени Закони ја напишал Мојсеј најголемиот теолошки лапсуз... толку од клипчево и од "теологов"
------------- Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 00:36
EvAngelos напиша:
Што мислите, зошто емисијава има потреба од црна рамка? |
Хахахаааа, дааааааа, никогаш немаше да ми текне на тоа, царче си
|
Постирано од: Aisha
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 00:52
EvAngelos напиша:
Некој сака да го скрие 'другиот превод" или пак клипчево е од интернет со слаба резолуција па мора да биде на мало прозорче?
Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо.
хаха, само што слушнав, типов вика дека христијаните верувале дека Повторени Закони ја напишал Мојсеј најголемиот теолошки лапсуз... толку од клипчево и од "теологов" |
Te molam objasni mi kakva vrska ima dijalektika so muslimanite.
Smesno e toa sto go velis!
IZbrisi pobrzo ne se srami, bez pricina!
------------- PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
Постирано од: muslim
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 01:17
ma ovoj poima nema so pisuva tuka muslimanite i dijalektika nemaat ama nisto zaednicko
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 01:29
Ne podcenuva, ocigledno!
Koga nie bi imale nekoj medium, tocno bi znaele kako da go koristime.
A ne so nekoi nisko budzetni filmcinja, vo koi ako Ev. gledal i porano, se navreduval i islamot.
|
Постирано од: MAKEDON-FILIP
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 01:52
Евангелосе дијалектика пред се не напаѓа никого само реално ги согледува работите а за да сватиш требало да гледаш од почетокот т.е. 1ва епизода каде спомнува дака не се обидуваат да ве премислат но ве замолуваат ако сакате и само ако сакате реално и со здрав разум да погледнете на работите, И тоа не е од муслиманска продукција зашто ако размислиш со самото напаѓање на библијата се напаѓа и к*ранот.
Твое е дали ке размислуваш со своја глава или ке дозволиш некој слепо да те убедува и во вера и во диалектика.
Ова последново некако нема смисла нели? И таму и таму некој некого убедува, хм?
------------- Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 02:09
kazav mislenje bese spomnato deka dijalektika e nekoj si muslimanski dokumentarec a toa nema niakva vrska
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 02:12
ок се согласувам со тоа нели пишав така погоре.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 02:20
MAKEDON-FILIP напиша:
Евангелосе дијалектика пред се не напаѓа никого само реално ги согледува работите |
Од кај знаеш па ти што е реалност кога врска немаш ни од Библија, ни од Кyран, ни од историја, ни од наука.. за тебе реално е само она што се поклопува со твојата фантазија во глава.
Само ти продолжи си да му се клањаш на Сонцето, а другиве работи остави ни ги на нас кои малку од малку се разбираме во нив
------------- Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 02:29
EvAngelos напиша:
MAKEDON-FILIP напиша:
Евангелосе дијалектика пред се не напаѓа никого само реално ги согледува работите |
Од кај знаеш па ти што е реалност кога врска немаш ни од Библија, ни од Кyран, ни од историја, ни од наука.. за тебе реално е само она што се поклопува со твојата фантазија во глава.
Само ти продолжи си да му се клањаш на Сонцето, а другиве работи остави ни ги на нас кои малку од малку се разбираме во нив |
Евангелос јас не му се клањам никому единствено на научно докажаните работи им симнувам капа , а тоа јас дали имам врска од нешто не си доволно компетентен да пресудиш ти , ако можеш нешто да докажеш докажи па ке симнам капа на тоа а не на она кај што вика верувај и само верувај не не не така не.
|
Постирано од: Sandokan
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 03:35
pa sto e razlikata pomegu denesnive hristijani i filip..toj veruva vo sonce,a toa e pojako nego li da veruvas vo covek..ili vo bogo...rodica!!???
a vo vrska so dijalektika..
ima dosta interesni raboti koi baraat odgovor,a za toa so Mojsie si najdovte odgovor neli.
------------- Случајот на Исус кај Аллах е ист како случајот со Адам:од земја го создаде, по што рече :„Биди“-и тој би.(Qуран 3;59)
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 10:37
Сандокан...ти се тропа?
|
Постирано од: mudzahid
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 15:06
Sandokan напиша:
pa sto e razlikata pomegu denesnive hristijani i filip..toj veruva vo sonce,a toa e pojako nego li da veruvas vo covek..ili vo bogo...rodica!!???
ima dosta interesni raboti koi baraat odgovor,a za toa so Mojsie si najdovte odgovor neli. |
Sandokan, mislam deka treba da prifatis, deka hristijanite ni se najbliski vo verata, iako imame razlicnosti ocigledni.
------------- И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 19:23
Tku da se vratime na temava!
Evangelos, odgovori mi kakva vrska ima vcerasnaat dijalektika so muslimanite?
Mozebi nemas odgovor, tuku samo kolku da gi napadnes so nesto muslimanite! Moram da priznaam, odamna ne si go storil toa!
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 19:46
Aisha, не знам каква врска има вчерашната дијалектика со муслиманите. Претпоставувам никаква.
Кога јас вчера реков...
EvAngelos напиша:
|
...мислев на поврзаноста на муслиманите со клипчето, а не со емисијата дијалектика.
Јас верувам дека Дијалектика го симнала од You Tube ова клипче, а дека зад клипчето стојат муслимани. И не се враѓај толку, тоа е само моја претпоставка/мислење, што не значи дека е 100% точно.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 19:47
ehhe smesno kaj vide tuka musliman jas ne znam ne nesi siguren 100% nego 1 % samo lupas
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 19:55
Sandokan напиша:
ima dosta interesni raboti koi baraat odgovor,a za toa so Mojsie si najdovte odgovor neli. |
Неможе да веруваш во нешто што веке постои и го гледаш секојдневно, никој не ми рекол дека сонцето е бог и дека тоа е таму некаде а јас како верник треба само да верувам и да не барам докази за тоа оти господ ке ме казни.
Познатите зборови КЕ БИДАМ СО ВАС СЕКОЈ ДЕН ВО ЖИВОТОТ се очигледни само треба да размислиш разумно кој е секој ден со вас во животот кај и да сте. Тоа го може само сонцето.
Во дијалектика беше представено потеклото на религиите и се се сведува на легенда за сонцето и се е ископирано од таа легенда само каде што е сонцето се вметнати Исус , буда , Митра , и компанија.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:00
EvAngelos напиша:
Aisha, не знам каква врска има вчерашната дијалектика со муслиманите. Претпоставувам никаква.
Кога јас вчера реков...
EvAngelos напиша:
|
...мислев на поврзаноста на муслиманите со клипчето, а не со емисијата дијалектика.
Јас верувам дека Дијалектика го симнала од You Tube ова клипче, а дека зад клипчето стојат муслимани. И не се враѓај толку, тоа е само моја претпоставка/мислење, што не значи дека е 100% точно. |
AKO SI JA GLEDAL EMISIJATA SI MOZEL DA UVIDIS DEKA E PODGOTVENA OD STRANA NA PORANESEN HRISITJANIN (JAS NE GO GLEDAV KRAJOT), I NEZNAM STO E SEGA!
POZADI TOA KLIPCE NE STOJAT MUSLIMINAI, BIDEJKI NASITE KLIPICINA SE ARGUMENIRANI I POSOFISICIRANI!TELEVIZIJATA KOJA JA DAVA EMISIJATA, BESE DINSTVENATA KOJA JA EMITRASE SERIJATA "TEROSRISTACKA MREZA" I "ZADE". DVE ANTIISLAMSKI EMISII. ZAREM ISTATA BI BILA VO KORIST NA MUSLIMANITE.
TVOJATA PREDPOSTAVKA E 0% TOCNA.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:02
Филипче, во една друга емисија што јас ја гледав, таму докажуваа дека се се сведува на легендата на Митра и се е ископирано од таа легенда, само каде што е Митра се вметнати сонцето, облаците, дождот, снегот итн.
И сега кому да веруваме, на твојата или на мојата емисија?
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:05
Aisha напиша:
AKO SI JA GLEDAL EMISIJATA SI MOZEL DA UVIDIS DEKA E PODGOTVENA OD STRANA NA PORANESEN HRISITJANIN |
Сум сретнал многу муслимани кои тврделе дека се "поранешни христијани", за на крајот да испадне дека не ја разбираат елементарната христијанска порака - евангелието.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:06
a od kaj pa ideje da e muslimanska emisijata toa nemozam da svatam ja mozam da recam tvoja e emisijata si uvidel deka neso ne e vo red vo biblijata i sea pravis emisija
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:12
Tie poranesni hrisitjani, jasno se deklariraat kako muslimani. Ne se krijat pozadi nekoi nisko budzetni klipcinja. Tuku javno govorat.
Ne e vo red povtorno velam, tvojata konstatacija, deka edna takva emisija, koja gi navreduva site religii, e plod na Muslimanite!
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:15
Не говорете лаги во мое име. Јас не реков дека емисијата е плод на муслимани, туку дека вчерашното клипче е плод на муслимани.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:41
Nie ne govorime lagi vo tvoe ime, TI SAMIOT GI GOVORIS!vo svoe normalno!
|
Постирано од: efendija
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:48
EvAngelos напиша:
Кога јас вчера реков...
EvAngelos напиша:
|
Јас верувам дека Дијалектика го симнала од You Tube ова клипче, а дека зад клипчето стојат муслимани. И не се враѓај толку, тоа е само моја претпоставка/мислење, што не значи дека е 100% точно. |
Не е ниту 1% точно.Ако добро забележа тој докторот што истражуваше беше доктор по теологија,ех христијанин.Затоа невкусно е да претпоставуваш дека зад тоа клипче стојат муслимани.
------------- "Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:50
Тогаш цитирај ме каде јас тоа реков дека емисијата е плод на муслиманите?
Ако не најдеш таков цитат, тогаш, за жал, ти ќе испаднеш лажга со следниов цитат:
Aisha напиша:
Ne e vo red povtorno velam, tvojata konstatacija, deka edna takva emisija, koja gi navreduva site religii, e plod na Muslimanite! |
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:52
EvAngelos напиша:
Ако не најдеш таков цитат, тогаш, за жал, ти ќе испаднеш лажга со следниов цитат:
Aisha напиша:
Ne e vo red povtorno velam, tvojata konstatacija, deka edna takva emisija, koja gi navreduva site religii, e plod na Muslimanite! | |
Абе царе,наместо да се влечиме за јазик цела ноќ,зарем не е подобро да речеш:ДОБРО,СЕ ИЗВИНУВАМ АКО ВЕ НАВРЕДИВ,ТОА БЕШЕ САМО МОЈА ПРЕТПОСТАВКА...итн...итн...,немој сега непотребно да ја комплицираш работава.
------------- "Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:57
efendija напиша:
Ако добро забележа тој докторот што истражуваше беше доктор по теологија, |
Добро гледав и уште подобро забележав дека типот врска немаше од теологија, ни од ТЕО, ни од ЛОГИЈА
Не мора човек да е доктор по теологија, доволно е да прашаш БРУЦОШ на теолошки факултет и ќе ти каже дека книгата Повторени Закони не ја напишал Мојсеј.
Па како можел Мојсеј да ја напишал таа книга, кога во неа, во последното поглавје, се опишува Мојсеевата смрт
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 20:58
jas lazga!!!
blagodaram Ev.
nesto neocekuvano od tvoja strana!
Znaci so toa sto toj nema vrska so teologijata, ti zakluci deka on e musliman, t.e. deka muslimanite go pravele klipceto. Ne ne podcenuvaj!
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:00
EvAngelos напиша:
Филипче, во една друга емисија што јас ја гледав, таму докажуваа дека се се сведува на легендата на Митра и се е ископирано од таа легенда, само каде што е Митра се вметнати сонцето, облаците, дождот, снегот итн.
И сега кому да веруваме, на твојата или на мојата емисија? |
Не е тоа да веруваш во се што ке исшлапаат нја ТВ туку постојат докази за Митра а она што кажуваш е дека Исус е копија на Митра а ја ти кажувам дека Митра и неговата копија се наптавени според легендата на сонцето.
Да не ги игнорираме египетските ископнини каде се најдени безбројни докази и аргументи , пишани пергаменти и свитоци од кои на повекето им се губи трага поради стравот од вистината. Нетреба да се плашиме од вистината и треба да ја прифатиме.
|
Постирано од: DAIJA
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:02
Se gleda deka covekot e poranesen hristijanin, po znaenjeto sto go imase...
Muslimanite povekje znaat za hristijanstvoto od nego, pa kolku i da sakase da se pokaze, slabooo....
A da napomenam deka negiranjeto na nekoi raboti od Biblijata ne zasega i nas....
Taka sto, Evengelose, dijalektika ne e delo na muslimanite!!!
------------- О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:04
oooooo
Aferim Daija!
Odamna te nema!
nesto e prazen forumov
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:04
Па токму и тоа прашање го потегна и тој доктор по теологија,поради фактот што во последното поглавје се опишува смртта на Мојсеј,и тој се сомневаше во Повторените Закони,и според него четворица анонимуси го пишувале Стариот Завет.Но,од друга страна твоите забелешки упати ги до ТИЕ КОИ ЈА ДАДОА ЕМИСИЈАТА,не мораш мене да ми се истураш,човекот беше претставен како доктор по Теологија,а за тоа колку вредел,и колку знаел ПРОТЕСТИРАЈ до надлежните кои му ја издале таа титула.Јас само ти пренесов што видов.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:05
Теологија е нешто што се занимава со недокажани работи и е сосема спротивно од Историја , Астрологија и друго размисли малку како ке го докажеш настанот на маж од кал и жена од ребро тоа е само ТЕО(рија(предпоставка))ЛОГИЈА(наука) ма каква ти е тоа наука без докази и аргументи.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:05
EvAngelos напиша:
Aisha напиша:
Ne e vo red povtorno velam, tvojata konstatacija, deka edna takva emisija, koja gi navreduva site religii, e plod na Muslimanite! | |
Aisha, цитирај ме каде тоа јас сум КОНСТАТИРАЛ дека емислијата Дијалектика е плод на муслиманите.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:06
DAIJA напиша:
Se gleda deka covekot e poranesen hristijanin, po znaenjeto sto go imase...
Muslimanite povekje znaat za hristijanstvoto od nego, pa kolku i da sakase da se pokaze, slabooo....
A da napomenam deka negiranjeto na nekoi raboti od Biblijata ne zasega i nas....
Taka sto, Evengelose, dijalektika ne e delo na muslimanite!!!
|
Selam brate...dobredojde nazad!
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:06
DAIJA напиша:
Muslimanite povekje znaat za hristijanstvoto od nego, pa kolku i da sakase da se pokaze, slabooo.... |
Значи се согласуваме дека типот не бил доктор по теологија?
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:12
Moze i da bil, no po nekoja americko-sektaska, sto znam?!
Mnogu bese slab. Vo knigata na Moris Bikaj "Biblija, k*ran i nauka" poubavo se objasnuvaat nekoi raboti...
No tuka treba da se vidi ne ona sto toj veli, tuku onie koi poseduvaat stari verzii na Sariot Zavet, odnosno, Torata, pa kako gi objasnuvaat 4. verzii i sl.
------------- О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:15
MAKEDON-FILIP напиша:
Теологија е нешто што се занимава со недокажани работи и е сосема спротивно од Историја , Астрологија.. |
Филипче, сакаш да кажеш дека историјата и астрологијата се егзакни науки?
Си чул за изреката: "Победниците ја запишуваат историјата"?
Знаеш ли колку контрадикторни историски ставови постојат на балканов?
Астрологијата се занимава со докажани работи? Е сега стварно ме збуни
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:15
Pa i jas za vcerasnata emisija govoram. ZA VCERASNATA!!!
Bidejku secie vreme e ceneto, taka i moeto.... ne mislam da se inaetam so tebe, samo sakav da ukazam na nevistinata koja bese iznesena od tebe, kako sto ti ja narekuvas PREDPOSTAVKA!!!!!
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:18
DAIJA, како можел типот да биде Д-р по теологија, кога муслиманите повеќе знаат за него од христијанството. Да разјасниме, не станува збор за дипломиран теолог, ниту за магистар по теологија, туку за ДОКТОР ејјјј, па тој коските ги оставил на теолошки факултет и на крај муслиманите да знаат повеќе од него?
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:22
Ne znam, ti rekov, amerika i se e mozno, ne mu ni lici, a nema ni tolku godini, ili jas ne mu gi gledam posto e temnolik....
A moze tuka e problemot pomegju poimanjeto na teologijata. Moze za niv e edno, a za muslimanite e drugo....
Nego aj ti objasni mi za verziite na petoknizieto!
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:23
Aisha напиша:
Pa i jas za vcerasnata emisija govoram. ZA VCERASNATA!!! Bidejku secie vreme e ceneto, taka i moeto.... ne mislam da se inaetam so tebe, samo sakav da ukazam na nevistinata koja bese iznesena od tebe, kako sto ti ja narekuvas PREDPOSTAVKA!!!!! |
Ќе ми укажеш тогаш кога ќе ме цитираш каде јас за ВЧЕРАШНАТА емисија Дијалектика сум рекол дека е плод на муслиманите.
Се додека не најдеш и цитираш таква изјава во некој мој пост, секој твој нареден коментар на оваа тема ќе биде ветар и магла
Упорен сум затоа што дадовте лажни изјави во мое име
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:24
EvAngelos напиша:
MAKEDON-FILIP напиша:
Теологија е нешто што се занимава со недокажани работи и е сосема спротивно од Историја , Астрологија.. |
Филипче, сакаш да кажеш дека историјата и астрологијата се егзакни науки?
Си чул за изреката: "Победниците ја запишуваат историјата"?
Знаеш ли колку контрадикторни историски ставови постојат на балканов?
Астрологијата се занимава со докажани работи? Е сега стварно ме збуни
|
Единствените докази би ти биле да се смееш ама тоа неможе да те доведе до вистината .
Историја пишувале победници а библија пишувала империја во очај на распаѓање па смеј се колку сакаш.
Астрологија хм ме замисли за момент , па објасни ми што во неа е измислено и што ја поврзува со теологија.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:25
Поентата ми беше да докажам дека типот не беше доктор по теологија. Значи го фативме типот како умислено лаже, а со тоа отпаѓа и веродостојноста на неговите тралалајќи од почетокот, до крајот на емисијата.
Филипче, замарај некој друг, јас и ти сме на различна фрекфенција
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:27
DAIJA напиша:
Nego aj ti objasni mi za verziite na petoknizieto! |
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:29
Не те разбирам на кои верзии мислиш
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:32
EvAngelos напиша:
хаха, само што слушнав, типов вика дека христијаните верувале дека Повторени Закони ја напишал Мојсеј најголемиот теолошки лапсуз... толку од клипчево и од "теологов" |
Eve kade EvAngelos:
Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:33
EvAngelos напиша:
Кога јас вчера реков...
EvAngelos напиша:
|
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:41
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:42
efendija напиша:
Eve kade EvAngelos:
Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо |
Како што читаш, јас таму зборам за клипчето, а не за емисијата Дијалектика.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 21:45
Za jehvisticka, popovska, elohisticka i uste edna...
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 22:01
EvAngelos напиша:
efendija напиша:
Eve kade EvAngelos: Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо |
Како што читаш, јас таму зборам за клипчето, а не за емисијата Дијалектика. |
Епа тоа клипче господине ЕвАнгелос беше токму во ТАА ЕМИСИЈА,така да немаш толкава потреба од заобиколување на твојата изјава,ионака не ти замерувам,барем јас лично.Твое право е да мислиш што сакаш.
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 22:05
e se soglasuvam so efendija-- deka sekoj ima pravo da mislis so saka
ama i da go iskaze
bravo efendija- zapravo bravo bravo
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 22:14
anakin напиша:
ama i da go iskaze
|
благодарам Анакине...благодарам!
ама да биде во границите на дозволеното..
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 17.Февруари.2008 во 22:18
efendija напиша:
anakin напиша:
ama i da go iskaze
|
благодарам Анакине...благодарам! ама да биде во границите на дозволеното.. |
normalno
postoi granica koja se vika VERBALEN DELIKT- toa ne e krivicno delo i
nemoze da se lezi za nego nego e gradjanska parnica i mozes slobodno da
tuzis i sudot odreduva otsteta- toa e pravilno odnesuvanje
pa koj saka da plakja neka poveli da ja precekori granicata na verbalniot delikt
no tuka sme pod nikovi
i se obrakjame na nepoznati licnosti
taka daa ovde pepostoi verbalen delikt
zasto osteteniot e nepoznat- i netrpi pshichicka osteta i javna osuda
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: zidarski
Датум на внесување: 18.Февруари.2008 во 00:02
Dali ima shansi nekade na net da se pogledne ovaa emisija? Zboruvate za nea dosta, bi bilo ubavo nie preku okeanot da ja vidime...
|
Датум на внесување: 18.Февруари.2008 во 00:15
Шанси... Врати се овде, глеј шо е убо, секакви емисии имет, а кај вас нишчо
|
Датум на внесување: 18.Февруари.2008 во 00:30
zidarski напиша:
Dali ima shansi nekade na net da se pogledne ovaa emisija? Zboruvate za nea dosta, bi bilo ubavo nie preku okeanot da ja vidime... |
Да ама не цела
|
Датум на внесување: 18.Февруари.2008 во 20:23
zidarski напиша:
Dali ima shansi nekade na net da se pogledne ovaa emisija? Zboruvate za nea dosta, bi bilo ubavo nie preku okeanot da ja vidime... |
Ja snimiv, ako sakas da ti ja pratam na cd....
|
Датум на внесување: 18.Февруари.2008 во 20:23
a, Evangelose, pa kaj si ti 24 casa?
Se spremas?
|
Постирано од: zidarski
Датум на внесување: 19.Февруари.2008 во 00:27
Ako ima nekade link (youtube, google video ili bilo kade) ve molam pushtete link...
|
Датум на внесување: 24.Февруари.2008 во 00:46
Добро утроооо, претпоставувам дека гледате “Дијалектика“?
|
Датум на внесување: 24.Февруари.2008 во 00:51
шо има на дијалектика? (не сум при ТВ моментално)
|
Датум на внесување: 24.Февруари.2008 во 00:56
Тоа па тоа... Прво почна со тоа кои книги ги исфрлил Константин и зошто, кои биле тие, па за гностичкото Евангелие по мојата имењачка...а сега за некојси Тиндл кој за првпат го превел Словото од грчки на англиски...ова последново многу не ме интересира па затоа не го следам
|
Датум на внесување: 24.Февруари.2008 во 01:02
Хм, станува интересно, со ова се слагам... Како Буш ја ЗЛОУПОТРЕБИЛ Библијата да го нападне Ирак...еве го и неговиот духовник....ММЕ, Ричард Лан се викал духовников...кој му обезбедил сигурна победа на христијанинот Буш.
Дефинитивно, ова беше највистинитото досега изнесено од оваа емисија.
|
Датум на внесување: 24.Февруари.2008 во 16:13
EvAngelos напиша:
шо има на дијалектика? (не сум при ТВ моментално) |
На Дијалектика се докажуваше дека Библијата не е Божји Збор,и дека како таква е пишувана и испревртувана многу пати.
П.С. Она на што ние муслиманите се обидуваме да ви укажеме,а по кое вие слепо се раководете!
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 01:02
MAKEDON-FILIP, како ти се допадна денешната епизода од твојата света книга - Дијалектика?
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 01:08
a sto bese densnata emisija?
Zaboraviv da gledam!
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 02:57
Аиша, извини што доцнам со одговорот. Денешната емисија беше за и околу Библискиот Код, но исто така и се објаснуваше за научните потврдувања за некои од чудата што се наведени во Петокнижието од Библијата.
EvAngelos напиша:
MAKEDON-FILIP, како ти се допадна денешната епизода од твојата света книга - Дијалектика? |
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 03:05
EvAngelos напиша:
И сега кому да веруваме, на твојата или на мојата емисија? |
Таа емисија што си/сум ја гледал е стриктно за Митра кој тоа го копирал од сонцето бидејки се знае кој е постар. Но во ред е тоа е само емисија со малку не сватливи поими ако си од другата страна на гледиштето. А во што ке веруваш тоа е твое право Евангелосе, твој избор и определба , јас си ја сакам вистината а тоа е мое право барем така мислам дека имам право на мое право.
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 03:06
EvAngelos напиша:
Аиша, извини што доцнам со одговорот. Денешната емисија беше за и околу Библискиот Код, но исто така и се објаснуваше за научните потврдувања за некои од чудата што се наведени во Петокнижието од Библијата.
EvAngelos напиша:
MAKEDON-FILIP, како ти се допадна денешната епизода од твојата света книга - Дијалектика? |
|
Немам коментар бидејки не ја гледав.
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 03:15
MAKEDON-FILIP напиша:
Немам коментар бидејки не ја гледав. |
Аааа значи не си бил во твојата црква денес?
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 03:19
Е сеа више претеруваш , пак ли да ти кажувам дека сум православен х.
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 03:24
Не си ти православен. Православните веруваат во преданијата на старите отци, во нивните житија, во одлуките на вселенските собори, во усното предание на црквата и сл.
Ти веруваш во емисијата Дијалектика. Таа е твојот "божји збор" и затоа ја нарекувам твоја Библија и твоја црква. Како што јас одам секоја недела на проповед во мојата црква, така и ти одиш секоја сабота на полноќна проповед пред твојот проповедник - телевизорот
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 03:29
EvAngelos напиша:
Не си ти православен. Православните веруваат во преданијата на старите отци, во нивните житија, во одлуките на вселенските собори, во усното предание на црквата и сл.
Ти веруваш во емисијата Дијалектика. Таа е твојот "божји збор" и затоа ја нарекувам твоја Библија и твоја црква. Како што јас одам секоја недела на проповед во мојата црква, така и ти одиш секоја сабота на полноќна проповед пред твојот проповедник - телевизорот |
И да е така имам право на тоа или ти си сега муслиман па така ти нареди книгата во која веруваш.
Неможам да верувам во зграда наменета за перење мозоци и земање на пари од пуста сиромаштија , тоа не е од Бога , бидејки сигурен сум дека кога ја стварал планетава не ја стварал за пари.
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 03:33
Така е, се сложувам со тебе. Кој рече дека јас и ти нема да се сложиме во нешто
Еве само за тебе, сум ти ја нашол денешната емисија од Дијалектика на YouTube, ама за жал без превод, претпостсавувам добар си со англискиот.
Еве ти линк, ова е првото клипче од вкупно 10. Сите ги имаш на YouTube.
http://www.youtube.com/watch?v=uRKAXToo1t0&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=uRKAXToo1t0&feature=related
Поздрав и добра ноќ!
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 03:36
Е сега ме изнасмеа и расположи а ке си одиш.
ОК добра ноќ и на тебе.
|
Постирано од: Azrael
Датум на внесување: 08.Март.2008 во 23:53
Ајде да видиме вечерва што ќе гледаме во оваа емисија. Ке биде за скриените кодови во Библијата
------------- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
Датум на внесување: 09.Март.2008 во 22:55
Дали некој ја гледа синоќешната емисија ДИЈАЛЕКТИКА?
Би сакал да знам за што се зборуваше во вториот дел за Библискиот Код.Имаше ли нешто ново?
|
Датум на внесување: 10.Март.2008 во 01:49
efendija напиша:
Би сакал да знам за што се зборуваше во вториот дел за Библискиот Код.Имаше ли нешто ново? |
Еве ти линк од емисијата:
http://www.youtube.com/watch?v=PQTmSplkm3E&feature=related -
|
Датум на внесување: 10.Март.2008 во 02:39
EvAngelos напиша:
efendija напиша:
Би сакал да знам за што се зборуваше во вториот дел за Библискиот Код.Имаше ли нешто ново? | Еве ти линк од емисијата: http://www.youtube.com/watch?v=PQTmSplkm3E&feature=related - [COLOR="#0000ff - http://www.youtube.com/watch?v=PQTmSplkm3E&feature=related[/COLOR - |
Ти благодарам комшо.
|
Датум на внесување: 15.Март.2008 во 01:18
МАКЕДОН-ФИЛИП, дали ја гледаше минатата Дијалектика?
Доколку повторни си "заборавил", еве ти линк од емисијата:
http://www.youtube.com/watch?v=PQTmSplkm3E&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=PQTmSplkm3E&feature=related
|
Датум на внесување: 15.Март.2008 во 01:29
EvAngelos напиша:
Не си ти православен. Православните веруваат во преданијата на старите отци, во нивните житија, во одлуките на вселенските собори, во усното предание на црквата и сл. |
Евангелос а што ако ова го поставиме малку изменето и го посочиме кон тебе: Не си ти Македонец. Македонците веруваат во преданијата на своите прародители, во нивните житија, во одлуките на врховниот Бог, во усното предание на своите прадедовци. Дали си ти ваков или онаков Македонец , дали верен или неверенн
|
Датум на внесување: 15.Март.2008 во 01:34
EvAngelos напиша:
МАКЕДОН-ФИЛИП, дали ја гледаше минатата Дијалектика?
Доколку повторни си "заборавил", еве ти линк од емисијата:
http://www.youtube.com/watch?v=PQTmSplkm3E&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=PQTmSplkm3E&feature=related
|
|
Датум на внесување: 15.Март.2008 во 01:48
Што е толку смешно Евангелос , кажи и ние да се насмееме.
|
Постирано од: infinity8
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 02:08
http://video.google.com/videosearch?q=DIALECTICA+epizoda&hl=en&sitesearch=
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 02:26
maria_magdalena напиша:
На А1 следи емисијата Дијалектика.Страшно ме интересира кој стои зад оваа емисија и со каква цел постојано се плука по Господ?Чинам дека целта и е да го обезвредни, изобличи Словото, толку е малициозна...вечерашнава “тема“ и е “Кој ја напишал Библијата“-но целта не е Вистината-туку искривување на истата. Сега ќе ја проследам па ќе прокоментирам.Дали ја гледате и што мислите? А? Кој е “позади“? |
Koj stoi pozadi YOU TUBE, bidejki od tamu e prevzemena, kako i sto pisuva na pocetokot vprocem.
Hmm koj li e koj li e? hmmm?
(ova bese retoricko prasanje, nemora da odgovaras, samo razmisli)
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 12:26
Па можам само да претпоставам, но не и со сигурност да тврдам. Во секој случај некој кој сака не само да го разобличи туку сосем да го изобличи христијанството. Мислам дека се работи за една огромна пропаганда за обезвреднување на оваа вера, а од тоа секако извлекува полза во прилог на својата вера. Пропаганда со еден збор
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 12:32
maria ako ima nesto vo emisijata, sto ti e nejasno i nevistinito, treba da posoces na toa, i da kazes deka i laga. Grev e da posocuvas na drugi, prefarluvajki ja vinata, a da ne dades obrazlozenie.
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 12:49
Religijata kako alatka za obezlicuvanje na licnosta,
Dialectica kako alatka za obezlicuvanje na religijata.
Nemora slepo da i se povinuvas na religijata a isto vazi i emisijata.
Dialectica - kontroverzen pogled na rabotite.
A i nema zosto da se sekiras, zar moze edna emisija da ja ruinira 2000 godisnata establirana religija ?
Vredi da se poglednat site opcionite pogledi na odredena tema, pa ti veruvaj si posle toa vo sto sakas.
Cak sto vise nemora da debatiras, toa e intimna stvar,
ama nemoj da nabeduvas i razubeduvas, ostavi go toa na sekoj individualno da si go stori.
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 12:54
Муџахид, јас не правам никаков грев и не префрлам вина никому-освен на виновниците.
Ако ја гледаше првата епизода од “дијалектика“-а верувам дека не си ја гледал па затоа не знаеш на што мислам, во неа, значи во првата епизода, се негираше ВООПШТО постоењето на Исус Христос, и се споредуваше со легендата за индискиот бог Митра, па се зборуваше за тоа дека 12-те апостоли се 12-те зодијачки знаци...итн.
Доволно да помислам дека некој го направил со лоша тенденција нели?
П.С. Да се кажеше такво нешто за Мухамед и Исламот, ај признај, што ќе сторевте? Демонстрации, нереди...како за карикатурите на пример. Така?
Но еве гледаш, ние гледаме секакво ѓубре сервирано на ТВ приемникот. По 1-2 епизоди, јас престанав да ја следам, зашто тоа е се што можам да сторам кога нешто не ми одговара. Менувам програм. Мој избор. Исто како што на пример на форумов скокам постови на лица за кои сметам дека не се достојни за моето внимание, или не им одговарам. Избирам што ќе праванм-но не клеветам.
А ти? Што ќе стореше доколку се кажеше такво нешто за исламот? Признај
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 13:02
Maria nie sekojpat revoltot go iskazuvame kon vinovnicite. Ovde nekako sakas da posoces na nekoj drug, deka nekoj ti stoi od druga vera zad toa(mislam deka posocuvas na muslimanite). Vistinata ne treba da boli, treba da se prifati, a ako e laga treba da se demantira, namesto da se kleveti
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 13:03
Mozebi ne ti odgovara nacinot na poinakvo razmisluvanje, a ne lugjeto sto postiraat.
Pa daj im shansa na site da kazat sto mislat i udostoi gi so odgovor, bidi barem tolku doblesna.
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 13:09
mudzahid напиша:
Maria nie sekojpat revoltot go iskazuvame kon vinovnicite. Ovde nekako sakas da posoces na nekoj drug, deka nekoj ti stoi od druga vera zad toa(mislam deka posocuvas na muslimanite). Vistinata ne treba da boli, treba da se prifati, a ako e laga treba da se demantira, namesto da se kleveti
|
Воопшто не мислев на виновник од друга конкретна религија, кој клевети некого? И која вистина ме боли, дека Исус бил Митра?
Ај заборавете што напишав, човек неможе да каже мислење без друг да мисли дека нему му е упатено.
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 13:14
Ete, toa e veke mudrost ....
taka govori vistinski vernik (a ne pripadnik na religija).
Ima razlika, neli?
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 22:06
maria_magdalena напиша:
Муџахид, јас не правам никаков грев и не префрлам вина никому-освен на виновниците. Ако ја гледаше првата епизода од “дијалектика“-а верувам дека не си ја гледал па затоа не знаеш на што мислам, во неа, значи во првата епизода, се негираше ВООПШТО постоењето на Исус Христос, и се споредуваше со легендата за индискиот бог Митра, па се зборуваше за тоа дека 12-те апостоли се 12-те зодијачки знаци...итн.Доволно да помислам дека некој го направил со лоша тенденција нели?П.С. Да се кажеше такво нешто за Мухамед и Исламот, ај признај, што ќе сторевте? Демонстрации, нереди...како за карикатурите на пример. Така?Но еве гледаш, ние гледаме секакво ѓубре сервирано на ТВ приемникот. По 1-2 епизоди, јас престанав да ја следам, зашто тоа е се што можам да сторам кога нешто не ми одговара. Менувам програм. Мој избор. Исто како што на пример на форумов скокам постови на лица за кои сметам дека не се достојни за моето внимание, или не им одговарам. Избирам што ќе праванм-но не клеветам.А ти? Што ќе стореше доколку се кажеше такво нешто за исламот? Признај
|
zNACI mARIJA TI SITE MUSLIMANI GI stavas vo ist kos. ne go znaes mudzahid, a vednas znaes kako toj vi reagiral. Isreno e zalno od tvoja strana sto postojano pisuvas so izlisni komentari. Da neznaev deka Ev. e protestant a ti ne, ke veruvav deka on ti e tutor bidejki go pisuvas ona sto toj go kaza na pocetokot. Te molam prestani da gi pisuvas istite raboti, muslimani palat gumi, ubivaat konvertiti, sega i za dijalektika AMAN!!!! Smesna e ovaa tvoja KLEVETA, i znam sto tocno mislis so tvojot post ma kako sakas upakuvaj go.
A1 TELEVIZIJA E EDINSTVENATA KOJA JA DAVASE SERIAJTA TEROSITICKA KELIJA- koja vrodi ogromni predrasudi kaj javnosta.
A1 TELEVIZIJA JA DAVASE ANTISLAMSKATA SERIJA "ZADE", - koja isto taka vrodi ogromni predrasudi i isto taka nevistini za islamot i zenata muslimanka.
Togas A1 bese vo red. Ocigledno koga nekoj go napaga islamot, togas sleduva aplauz, a ako nekoj go napaga hristijanstvoto ODMA ETIKETA A?????
Dijalektika e emisija pritiv religijata,voopsto.
Prvata emisija vo koja go navreduvase Isus, bese i navredliva za muslimanite. Go negirase negovoto postoenje.
A toa sto vo emisijata SAMO EDNAS E SPOMNAT ISLAMOT, e pa izvini, za nego nema sto, on e sovrsen i nema sto da mu se najde za zamerka.
Ve molam izdignete se nad sopstvenite predrasudi i ego, i poglednete podaleku.
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 23:05
Ајша, ќе те замолам внимателно да прочиташ пред да одговараш.
|
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 23:16
maria_magdalena напиша:
Па можам само да претпоставам, но не и со сигурност да тврдам. Во секој случај некој кој сака не само да го разобличи туку сосем да го изобличи христијанството. Мислам дека се работи за една огромна пропаганда за обезвреднување на оваа вера, а од тоа секако извлекува полза во прилог на својата вера.Пропаганда со еден збор
|
Poveke mi privlece vnimanie ovoj post, i moite zborovi se odneusvaat na nego!
No nekako se nadozvrzav na posledniot!
no sepak ne e bitno koj post, neli, bitno e deka tvoi se!
Iskreno se nadevam deka pogresno sum te razbrala!
Ako e taka primi iskreno izvinuvanje od moja strana!
te pozdravuvam
|
|