|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 4344454647 146> |
Автор | |
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znam deka na zvecka licam
sto da ja frlis koga sakas mozes, no, od evtina plastika sum i lesno se krsam, no, razmazen sum mnogu i zacmizdruvam brgu. Deneska takov den e koga maliot volk vo pestera se krie i po majkata si kvici, a mama ja nema, a na tato ne mu e gajle. Sumata e strasna i zverki ima, a meseto go boli od goltanje ligi gladni, gleda so ocinja tazni i so sepa solzi si brise Vo moment daden crvenkapa ide i volkot mal se zdade so nadez za parce od korp**ka polna deka ona ke mu dade, no samo kamen po glava dobi ispraten so urlici grozni dur bega volkot mal so opaska svitkana vo pestera stara za rani da si lize. Si lizese od krvta svoja glad da zalaze prasuvajki se zosto morase da ostane sam koga tolku hrabar ne e. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne postigna sprotiven efekt,
nitu jades gomna kako velis, nitu mirno spijam iako velis deka treba za da si ziveeme veselo i srekno do zivotite na kraj. Premnogu kopnezi cuvam kako pilinja vo kafez koi glasni se mnogu za da mozam bar oko edno da zatvoram, a koga raka ke piknam za hrana vestacka da im dadam me klukaat i grizat dur vresoci i kletvi od grlo mi ecat. I vo moment eden najsareniot izleta so sila sto me turna od patot negov, jas samo lelekav so tivko "ne ! Rasiri krilja i neboto go snema ne znaejki za goleminata svoja ni toj, ni jas, a ni ti. Toj krekase glasno za usi da bolat, a pogledi tvoi vo nozevi se pretvorija, se sklupcav kako pred da se rodam. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како лале во ноќта секогаш беше
кога ке паднеше нок беше овде за мене преку ден отворен а штом го снема сонцето се затвораш ни малце не научи од мене да не го згаснуваш сонцето за да останеш единствено лале кое не се затвора -единствено кое е за мене. и да многу грешам и да човек сум ме правиш убавица ми кажуваш зборови најубави а од тоа ништо не сум само еден цвет кој и без сонце и без зрак секогаш ке е отворен за тебе. зашто вистинското сонце и да го нема ти ке си ми сонце кое ме храни! |
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vlazni oci si imam ja
crveni ko bordel samo koga na tebe ke se setam kolku si zgodna, mila pametna i diva. Da znaes samo kolku mi se vreska imeto tvoe se dur vo ludacka kosula ne me smestat, vo kelija mracna kade ke mi svetis. Eve vreskaaaaaaaam ! |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не го слушам твојот глас
но го осеќам твојот дишење во мојот врат толку пријатно и заштитнички како пчела во цвет кога собира цветен прав така јас од твоите зборови собирам сила за напред олку рајско чуство не сум осетила никогаш досега за наеднаш и болно да ме спуштиш во пеколот се во исто време но и пеколот со тебе е убав... |
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slusam lonec vrie,
gledam senka mracna lizgavo e se, od borba vo borba mir nikogas. Sega rzam sega vijam za vozduh se boram dur kamen ronam dur mrazulec topam, ke legnam li nekogas so ocite dve zatvoreni i so vrati samo labavo pritvoreni. Gledam nekoj mi se smeska sigurno nesto ke bara, gledam nekoj popreku me gleda, znaci vo red e se. |
|
vodolija1977
Група Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..Mila prvo sum mil zatoa sto sum masko
ke ti pokazam i dokaz -darba gospod sto mi daril i gradba i dogradba se na edno mesto a ti probaj i vidi ako ne veruvas znam posle deka stalno ke me baras... Bez navreda no me inspirira, samo sakav da se nasalam so prethodnata replika , mi se sviga stilot i parabolite sto gi koristis. Sorry once again |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИГРА БЕЗ КРАЈ
Грачи гавранот црн, неугледен, Грачи на голата гранка На дрвото на сопствената гордост, Надмен,самобендисан, Со чувство на славеј во гласот му грд, Дури лисицата, со неговата глупост Стокмена во насмевката задоволкна, Мавта весело со опашот итар, Исчезнувајќи уште еднаш меѓу грмушките Да прави план за новата средба. А зарем требен е и е план? |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Посебни
ние сме чудна збирка: бунда со три ракава тенџере со дупка фрижидер што топли правосмукалка што дува телевизор што фаќа само канали од други планети подморница што лета срце што мисли око што зборува можеби сме стока со грешка - дојдени со надеж дека некој ќе нè земе и ќе нè третира како иновации со досега невидени перформанси. Изменето од filmadzijka - 16.Март.2008 во 13:00 |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ave Maria, Gratia plena
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
море, поседн ден!!! зарем било некогаш вака?
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
САЛ ЕДЕН ТИ Е ТОЈ
На Мона Лиза И извор и утока , Прекуглавиште и прибежеште – Мрестилиште... Како слика на премногусакана свршеница Во медалјон на прекапнат војник - Кога грбот му го вртиш, И роиште на стршлени настршени Штом коренот подлабоко во него го пуштиш... Те брка од себе, и во себе те вика Носталгијата мисли ако ти свитка... Гледај: утрото лице светнало Од солзи на блажена роса - Ерген стамен за бендисување, Бисерот седеф од школките слекол - Грганале реки од светлини силни... Со мирис на пролет се полни Мрестилиштето твое, Мое, Наше, Каво и да е - Само нека трае, трае, трае... Сал еден е оти, до крајот на векот... Изменето од majstorce62 - 16.Март.2008 во 14:03 |
|
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моите чувства,мисли се искрени, не посакувам зло.
Ш Т И Т Непробоен,цврст штит, отровни стрели летаат, црвени ноќи,плач небесен, црни јавачи бој водат. Распукна небо на безброј делови светлосен бран расветли темни ноќи црни јавачи ослепеа,непробоен штит светлоста ја следи со нови победи. |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
Внеси реплика | страница <1 4344454647 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |