|
Инџилот |
Внеси реплика | страница <1 56789 36> |
Автор | ||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EvAngelos sam napisa:
Kade bil narodot togas da proveri i da vidi deka Galileo bil vo pravo pa da se pobuni i da go zastedi nivniot zivot ? Kade bila biblijata togas ??? EvAngelos prodolzuva:
Da... za "srekja".... otkako ja izmenija,fino ja zakopaa onaa originalnata,"ubavo" doteraa nova... i vi rekoja "eve,kopajte ocite sega". Site onie koi ne se slozuvale so novata varijanta na konstantin bile nareceni Eretici i zivi bile paleni,dodeka im se zaginala sekoja raga. Pa EvAngelos,providno e brat. Ovie Fakti samite hristijanski teolozi gi potvrduvaat. A Muhammed s.a.w.s rekol deka koga ke go osvoite rim (ili vatikan,ne drzete me za zbor),ke odite vo Istocnata crkva,vo istocnata vrata i pod sedmata ploca ke go najdete Indzilot i Stapot na Musa a.s (Mojsie) !!! Ete kade moze da ja kupis... |
||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ete Muhadzir brate,barem eden Hadis ima od Muhammed s.a.w.s deka Indzilot sepak postoi. Utre,insAllah ke pobaram i tocno ke ti kazam kade moze da se najde i koj ni go prenesuva.
A Allah,sekako,naj ubavo znae. Samo da go stavam patem linkot,da ne ispadne deka prepravam zborovi na EvAngelos,neka vidi i sam kade toj napisa deka Biblijata eden izvesen period bila sokriena od lugeto..... PRICINATA MOZE SAMO EDNA DA BIDE. Ako ima druga pricina neka ni kaze toj,zosto Evangelieto bilo sokrieno ????????? http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7673&PN=1 Изменето од svemirski_duh - 15.Март.2008 во 21:30 |
||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Uste nesto bi go zamolil EvAngelos,ako go razbira katolicizmot da ni kaze nesto za Istocnata Crkva (vo katolicizmot).
Znam deka vo Vatikan vo edna od bas istocnite crkvi ima vrata,koja nikogas ne se otvara i ne smee da se otvori. Taa vrata se otvarala navodno samo koga ke se izbere nov papa i samo toj vnatre vleguval. Ova go imam slusnato od Taljani i jas vaka go imam razbrano.... |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аллах да те награди,брате Свемирски,посочи некои работи,кои навистина не ги знаев,а кои се многу интересни.
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Den Braun pisuva kniga povrzana so tajnite na k*ranot...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ваквите теми, прашања и коментари од Христијаните може да ги збунат Муслиманите кои не се добро запознаени со намерите на Христијаните. Ваквите теми пак, за добро упатените Муслимани се можност да го победат Христијанинот во неговата игра, да ги разоткријат неговите лаги и подли трикови пред луѓето. Изменето од Almahdi - 15.Март.2008 во 23:51 |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hahahahahahaha |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Навистина, навистина ти велам, оној кој подига вакви теми, прашува вакви прашања, тој навистина се издига над лажна подлога! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Svemirski duh, оваа тема е за Инџилот, а не за Библијата. Затоа нема тука да ја коментирам мојата изјава за актуелноста на Библијата во средниот век - едноставно не му е местото тука.
Но гледам дека твојот став е дека Инџилот се наоѓа сокриен во Рим, во Римокатоличката црква.
Тогаш, сакале ние или не, громогласно се наметнува прашањето:
На кој Инџил Мухамед ги повикувал следбениците на Книгата да се придржуваат, кога рекол...
"О следбеници на Книгата, вие не сте ништо додека не се придржувате кон Теврат и кон Инџил и кон она што ви е објавено на Господарот ваш."
(Сура 5:68) На скриениот ли?
Како е можно човек да се придржува до нешто што е сокриено од него?
Како можеш да се придржуваш до нешто до што немаш пристап?
Каков е овој контрадикторен повик на Мухамед?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga e Skrien Indzilot. ? Koja Godina. ? |
||
Nothing Remains !!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa se prashuvame site tuka na forumov.
Vsushnost jas za prv pat razbrav deka navodno na Isus mu e praten nekakov Indzhil od muslimanskite chlenovi na ovoj forum. Veke prethodno napishav deka mene toa ne mi pravi nekoja logika, no se ushte strplivo chekam na argumentirani odgovori... Изменето од Messenger - 16.Март.2008 во 01:13 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
]
|
||
Give me your secrets
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Muhhamed a.s. na nikoj Indzil ne povikuval.. Dali ti e jasno Evangelose! |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ми е јасно, затоа што вашата света книга вели поинаку.
"О следбеници на Книгата, вие не сте ништо додека не се придржувате кон Теврат и кон Инџил и кон она што ви е објавено на Господарот ваш."
(Сура 5:68) |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |