|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 4142434445 146> |
Автор | |||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...dobrodojde vodolija 1977...mnogu ubavo, imash stil kako na Zak Prever slichen vo poezijata tvoja...:)
|
|||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
сефтосување на англиски
Before Before the ruins start telling stories about my city, i want to pass it by with the strenght of an ant. Before my home turns into a spiders' kingdom, i want to gouge my signature in every corner of it. Before our looks stay captured on old pictures, i want to invent eyes who won't close up in the middle of those terrifying winds of time. Where are we headed to? Every new sunrise is a step towards the final sunset. |
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ti si poveke od se
i ne sakam nikoj da doznae zosto ke te ukradat volci vo nokta, a takva tajna da se deli so nikoj ne smee. A sepak ladno mi lazi niz rbet od misla izdajnicka deka ti ke spoznaes deka oci ke otvoris i togas dobro ke me zagledas so prezir ke me poglednes i zasekogas ke zamines. A jas megu bubalki ke legnam kon zvezdi ke gledam so zelba zasekogas da zaspijam. |
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Воинствените јавачи го најавија денот
Никогаш толку сенки друг пат немало на едно место Солзите не капеа зашто тој ги задржа туку немо во сивилото во внатрешноста се сливаа толку длабоко, во недопрената убавина. На главите на тие што судеа висеше клетва, заради една забранета љубов многу солзи и пар затворени очи. |
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Средба со болката
на сите што изгубиле сакан Во рани мугри, ја сретнав болката на старата патека што води до твојот дом. Во рацете држеше црни цветови. На вратот имаше алка од човечки солзи. Ме гледаше со провиден поглед. Беше тоа вчудовиден поглед, близнак на ноќната сенка. Мирно стоев спроти болката и јасно го гледав нејзиниот издлабен лик. А таа полека ги пружаше кон мене своите ковчести раце испреплетени со трње. Како да сакаше да ме допре, да се увери во моето постоење. Во тој миг се распара небесната утроба и силни дождови ја полија патеката што води до твојот дом. Со чекори кои повеќе наликуваа на лет, болката ме напушти пред една голема бара, да го проколнувам дождот што не ми дозволува да дојдам кај тебе. И тогаш го видов својот лик во барата. Во рацете држев црни цветови, а на вратот имав алка од човечки солзи. Дождовите секнаа. Со калливи чекори, стигнав до твојот дом. Го оставив моите црни цветови на твојот гроб и потрчав назад за да избегам од изгрејсонцето. Не сакав другите да видат дека сум се престорил во болка. Изменето од Quentin - 15.Март.2008 во 00:44 |
|||
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А јас, небаре стар и опитен алхемичар сакав да и' вдахнам здив на душата што како дим од цигара, брза да се прегрне со небесата. Попрво, од катран - злато ќе сочинам. |
|||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ОВА МИ ЛИЧИ НА ЕДНА СИМПАТИЧНА ИГРА „ПРОДОЛЖИ ЈА ПЕСНАТА“ КОЛКУ МИ Е ЖАЛ ШТО НЕ СУМ ВО ФОРМА, АЈ УТРЕ... |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Учам...
Учам да пуштам долга коса учам да пуштам брада учам да исчезнувам во општеството од време на време ме посетуваат службите за бричење и службите за шишање ме подбричуват ме потстрижуваат ме учат да ги исфрлам од употреба зборовите што значат чисто самољубие ме подбричуваат со уверувањето дека насекаде ме следат невидливи растенија Ме потсетуваат дека во автобусот со број 24 до мене седи еден безгрижен бог потоа останувам во општеството во автобусот во природата недоучен како се пушта коса или воопшто како се пушта брада во мислите ми останува сликата на нож вбоден во парче овчо сирење |
|||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нотите на тишината
Те познавам по тивкиот чекор, глува балерина која тивко се искрадува зад спуштената завеса и сака да ги наслушне меките звуци на кавалот кој одекнува од далечната пуста гора. Твојата мелодија во немиот простор, исполнет со погледи нанижени на ѓердан, која ја исполнува празнината претставува огледало на премолчените работи кои танцуваат на облаците заедно со сонцето. Прекрасна мелодија, посакав вечно да трае, но лажните зборови ја уништија, распука огледалото на вистината. |
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A DREAMER
Her reach falls short and yet she reaches to gasp that which she cannot hold yearning for those stardust skies and seeking for those suns of gold. She knows in truth it can't be done and yet she wont give up her quest she runs a race that can't be won pursues her goal with a dream she cleaves. Joyful to the stars she flees to land on shores she'll never see believing what she cannot see and seeing all that she believes. She basks in warmth from foreign suns and breathes air with scents of night caresses silver sands at dawn and bathes in rivers flowing bright. Now, who can tell what may yet be possible for you to see? ...what dream ?...what goal ?...what victory ?... ...Yet first you must a dreamer be. Изменето од ...Well... - 15.Март.2008 во 02:51 |
|||
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
PATOT NA NADEZTA
Kako ptica sto od kafez moli za slobodata svoja vreme e da se smenat patishtata bezkrajni ostavi gi tie temni snishta da izcheznat so maglata. Te drzat predolgo zarobena denovite ispolneti so bolka samo sto pristignati i ke minat i nokta samo sto pochna a zorata seushte ne e dojdena. Prodolzi malecka poeteso po patot svoj da chekorish... Ke se soochish so srekata vo zivotot koja doagaa od sekade naokolu i ke dojde i momentot da svatish deka zivotot e samo na chekor od tebe. Ako se setish na idninata i zaboravish na minatoto ke dojde i vremeto na sonceto posle dozdot i proshetkite po bezgriznite pateki. Prodolzi malecka poeteso po patot svoj da chekorish... Mina vremeto koga beshe budna cela nok i gi izgubi site tvoi slatki snishta dojde vreme da se oblechesh vo strasta i da ja raspushtish taa kosa novi vetrishta duvaat i mirisot na promenite se chustvuva naokolu. Prodolzi malecka poeteso po patot svoj da chekorish... |
|||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ЦЕР
Во фустан од најчиста светлина Стокми ја тагата, Накинџури ја, истафри ја како мома За мажење, Нека блескаат од неа монистрите На спомените Како очи на млада пуполка Што гушка бара од новиот ден... Од срма и свила извези вез На одразот стивнат Во времето зад, Кај што волчји заби бразди сечат А зборовите не можат да се доречат, Низ мигот сќутучен да се провлечат, Па месишта кинат, ко жарој печат, Ја парталат кожата, По стрништа паламидни ја влечат... Собери бронза од првата зора Дури сонот уште не истинал в черги, Дури мислата трње не пошла да гази, Троа бронза саде нацрпи Со солзата бисер бигоросан На насмевката на последната надеж – Кога стивнуваше плачот на закланите срни... Стокми ја тагата Во фустан од најчиста светлина... |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За освежувачот на оловниот воздух
Илуминација на неосветелноста, контраст на црнината, спротивност на неискреноста, патоказ на раскрсницата. Ти благодарам што постоиш! |
|||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|||
Внеси реплика | страница <1 4142434445 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |