IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Дали ДПА ќе ја напушти владата?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали ДПА ќе ја напушти владата?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 15>
Автор
Порака
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 01:14
И сценариото и режисерите се исти.
Дискутабилно е дали актерите ќе ја прифатат рољата.

Изменето од orlov - 14.Март.2008 во 19:07
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 01:31
znaci edno e sigurno i poveke od ocigledno deka albanskiot blok na partii vo Makednija ne saka Makedonija da vleze vo NATO...Zosto?? e pa koga Makedonija bi bila vo NATO oni ne ke mozat da si go "ostvarat sonot" odnosno ne ke mozat da se borat veke za golema shiptarija i Zapadna Makedonija ostanuva nasa...vtoro..nasive partiski lideri koi i da bidat na vlast ne ke morat da mu gi izglasaat zakonite koi sto tie gi baraat....pa sea im teknalo na umot nivni po cekoja cena da napravat mal zemjotres vnatre kako bi nasive bi popushtile...ama kako sto gledam ja gadno se zaebale docna im e ova.....taka da koa se spomna ona Referendumot za imeto nase koa se zboruvase oti e besmisleno i deka se znae odnapred deka na Referendumot nema da se izglasa za promena na imeto oni vikaa 30 % ke glasale ZA e pa sea ako se barem malce pametni nasive i da mu go nachukaat do kraj da ne gi primat nazad vo Vlada da se napravi malcinska Vlada i ako ima predvremeni izbori togas oni da bidat vo septemvri ,oktomvri i se ke bide barem malce onaka kako sto bi trebalo da bide
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 01:55
интересно е како се разгори играта.
но никој овде не ги спомна барањата заради кои, демек, г-дин Тачи сака да си замине, што би рекле Србите - Широко ти Косово Поле!

а внатре, како грчки тројански коњ е вметнато и барањето, Хашките случаи да се затворат со амнестијата!

значи каде лежи зајакот? па во грмушката, нормално.
мислите дека нив им е битно што ќе биде со нас и државата?
кој го мисли тоа, веднаш да си земе lexillium, а и нека одмара повеќе, ќе му помине.

на господинот Тачи му е битно контото, како и кожичката на грбот.
да сакаа албанците, т.е. нивните лидери, ние сега ќе бевме во Европа, како и Словенија. ама се запнаа за права, како да бараа права, кога внесуваа се повеќе и повеќе дрога и оружје, кога тргуваа, а и се уште тргуваат со луѓе.

какви комедии ќе испаднат ако се дознае дека Тачи е крив за 2001, а?

мене друго ме чуди, како тоа никогаш не им текна на вмро и сдсм да си направат влада во интерес на македонците, па да се сликаат овие шкипациве? толку ли им се битни и ним парите?
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 02:59
Zosto Taci si zaminuva.....porakata koja ja prenese i baranjeto za pazar so grcite, "neposlusniot" Gruevski ne mu go udovoli, kako sto ne gi udovili nitu baranjata od Majskiot dogovor....Vasington misli deka e vreme Gruevski da si gi spakuva kuferite!
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 06:42
Originally posted by moira moira напиша:

Zosto Taci si zaminuva.....porakata koja ja prenese i baranjeto za pazar so grcite, "neposlusniot" Gruevski ne mu go udovoli, kako sto ne gi udovili nitu baranjata od Majskiot dogovor....Vasington misli deka e vreme Gruevski da si gi spakuva kuferite!

Најважното од се сега е ..сплотеноста на Македонското гласачко тело..а кое е со сеуште неиспраните мозоци од сдсм-фабрикантите..преставени преку разно разни нивни преставници и  како високоумни  „аналитичари„ „новинари„ и други водачи на „невладини„ здруженија.
Груевски сега е исто како и Тито во 1948 година..кога после размислувањето да(ли да) му се „придружи„ на варшавскиот Пакт.. на т.н. „народни демоНкратии„ ...или пак не..?
И на крајот Тито ги „возикал„ и пари земал од кого сака и кога сака..
И починал со огромно присуство од истите тие кои го сакале за свој „другар„..да им стане..целеи 35 години.
Затоа и остана во сеќавањата на многу народ како таков..итрец..
Дали и Груевски ја знае оваа приказна..наскоро ќе видиме..
Оти е опкружен од истите по карактер „загрижени„ индивидуи за државата ...сега на Македонците...а тогаш на југословените..
Иста мета..... Исто растојание , што би рекле северните ни соседи..
т.н.мајски договор е „сдсм„ творба оркестрирано воглавно од крадумарули и цукеринска (внуката на ќиро фиромски) ..вклучувајќи ја тука и тајфата од „интелектуалци„  која непрестано ги следи насекаде..
намигнување

Изменето од novace - 14.Март.2008 во 06:46
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 08:48
Време е во сета ова сценографија на сценаристот Црвенквски- тој како режисер  и државник на народот да му каже дека до сега манипулирал- тргувал со него и дека од ,,морални,, побуди (како милуваат сите грешни политичари да кажат) ќе си замине од функцијата државник.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 10:18
Значи, Америка решила да не реши по брза постапка, конечно, нокаут.
Секогаш е тука етничкиот момент, најдостапен и најлесен за создавање проблем, -криза-.
И како ќе се извлечеме од таа криза, па можеби со една широка коалиција, и владата и опозицијата ќе седнат на маса.
Со тоа што тие никогаш не покажале чувство на државност, па не очекувам дека нивното заедништво има за цел зачувување на интегритетот и достоинството на нацијата, името и државата.
Туку напротив, Бранко зборува за додавки и придавки во стил, влезот во НАТО и ЕУ е важен за напредокот на Македонија, па зашто да не сме конструктивни и да покажеме волја за преговори...со понекоја додавка придавка измена во името..етнитетот..итн.

Најискрено се надевам дека барем Груевски има барем минимум на осет, и волја да го препознае и да го избегне овој магичен круг и да не се вклучи во бреинвошингот што ни се случува од нашата политичка елита...а и од медиумите, НВО, итн...

А уште повеќе се надевам да нашиот народ се сплоти на начин да ја препознае силата во себе и да види дека само тој може да биде вистински лидер и државник.
Ние имаме оружје, знаеме кои сме и што сме, и ништо повеќе не ни треба.
Ова станува се’ повеќе битка на Македонскиот Народ, бидејќи за жал, политичарите потфрлија big time.
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 10:41
Само да не се случи уште еден атентат, мислам Груевски ќе истрае. А сега ќе се кае за сите отстапки што ги направи пред „меѓународната заедница“(ми се гади од поимов). Предвремени избори требаше да има одамна, и со 70 пратеници немаше да има дилеми.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 10:44
Originally posted by Kali Kali напиша:

Значи, Америка решила да не реши по брза постапка, конечно, нокаут.
Секогаш е тука етничкиот момент, најдостапен и најлесен за создавање проблем, -криза-.
И како ќе се извлечеме од таа криза, па можеби со една широка коалиција, и владата и опозицијата ќе седнат на маса.
Со тоа што тие никогаш не покажале чувство на државност, па не очекувам дека нивното заедништво има за цел зачувување на интегритетот и достоинството на нацијата, името и државата.
Туку напротив, Бранко зборува за додавки и придавки во стил, влезот во НАТО и ЕУ е важен за напредокот на Македонија, па зашто да не сме конструктивни и да покажеме волја за преговори...со понекоја додавка придавка измена во името..етнитетот..итн.

Најискрено се надевам дека барем Груевски има барем минимум на осет, и волја да го препознае и да го избегне овој магичен круг и да не се вклучи во бреинвошингот што ни се случува од нашата политичка елита...а и од медиумите, НВО, итн...

А уште повеќе се надевам да нашиот народ се сплоти на начин да ја препознае силата во себе и да види дека само тој може да биде вистински лидер и државник.
Ние имаме оружје, знаеме кои сме и што сме, и ништо повеќе не ни треба.
Ова станува се’ повеќе битка на Македонскиот Народ, бидејќи за жал, политичарите потфрлија big time.

Зависи само што ти лично подразбираш.....што секрие зад  под поимот пулитичар???!!!
Особено македонски..
Мора ли да е ...например со ептен голем нос..мудар да е , да е спремен за распродажба на државата, да е за повеќекратна употреба....
А не и еднократна???
намигнување
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 11:03
Претседателката на СДСМ Радмила Шекеринска порача дека ваквото неодговорно однесување на ДПА и на ВМРО-ДПМНЕ

Jas navistina ne gledam neodgovorno odnesuvane od VMRO, sto trebase Gruevski da napravi spored Sekerka, da se potpise na 6 sramni baranja na Taci i togas site ke bea srekni zadovolni i ozbilni.

Abe jas nea ja razbiram ama ne gi razbiram onie 2% sto seuste veruvaat na vakvi ispeani pesni.

Ako se oni seriozna partija netreba da pobarat vo ovoj moment glasanje za doverba na vladata.
Me interesira bas kako ke se odnesuvaat SDSM vo ovoj moment.

A toa sto Gruevski molci ne e tolku ,loso podobro da molci i da raboti otkolku kako B.C. da se reklamira po televizii i sekoja moznost da ja koristi za sobiranje glasovi.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 11:29
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Претседателката на СДСМ Радмила Шекеринска порача дека ваквото неодговорно однесување на ДПА и на ВМРО-ДПМНЕ

Jas navistina ne gledam neodgovorno odnesuvane od VMRO, sto trebase Gruevski da napravi spored Sekerka, da se potpise na 6 sramni baranja na Taci i togas site ke bea srekni zadovolni i ozbilni.

Abe jas nea ja razbiram ama ne gi razbiram onie 2% sto seuste veruvaat na vakvi ispeani pesni.

Ako se oni seriozna partija netreba da pobarat vo ovoj moment glasanje za doverba na vladata.
Me interesira bas kako ke se odnesuvaat SDSM vo ovoj moment.

A toa sto Gruevski molci ne e tolku ,loso podobro da molci i da raboti otkolku kako B.C. da se reklamira po televizii i sekoja moznost da ja koristi za sobiranje glasovi.

Нека се рекламира..еве дури и со наши пари (а пак кога тој имал свои заработени пари?) ..ама  некако не им е по ќејф на тие каде (што мора) и треба  да иде..не сакаат комунист во непосредна близина..и тоа отворено и со презир и му го (по)кажуваат ...на сите ТВ снимки..се гледа...
Овој тоа си го знае..и затоа омилени дестинации за „кадросување„ (така тоа го нарекувале во слатино-славна дебарца) ..се се поранешни или сеуште комунистичко диктаторски режими и земји со „народна демоНкратија„
Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 12:11
размислување Гледајки ја вчерашната изјава на Тачи, и неговиот респект спрема ставот на Претседателот на РМ за тековната политичка состојба во земјава, ме става во размислување што се се крие зад последниве политички притисоци врз Македонија, и „ желбата да ни помогнат“ нашите пријатели и непријатели!.....
Дали Балканскиот регион ќе заврши без нови крвопролевања?....Кој ќе ја плати сметката......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 14:57
Шекеринска, незванично се сложила со промена на името. Согласно тоа цената ќе ја плати народот. А, провизијата најверојтно ќе легне на контотона Рада. Лично не верувам дека провизијата ќе ја сподели сосвоите сопартијци.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 18:01
„Би сакал да им порачам на сите граѓани на Република Македонија и да ги охрабрам дека нема да дозволам ниту еден политичар, ниту една политичка партија преку различни сценарија да им наштетат на интересите на Република Македонија и на граѓаните на Република Македонија“, изјави Никола Груевски, премиер.

„Ова се сериозни времиња. Република Македонија има капацитет да се справи со сите предизвици со мудрост и разум, со гордост и достоинство, со одговорност и патриотизам“, додаде Груевски.

Ova na Strumicki se vika " Taci odi da se slikas na Burco"

Ili ima edna pesna koja vika " Ma decko ajde oladi"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.