Испечати | Затвори го прозорот

Дали ДПА ќе ја напушти владата?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=12656
Датум на принтање: 29.Јануари.2025 во 09:59
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Дали ДПА ќе ја напушти владата?
Постирано од: Vladimir88
Наслов: Дали ДПА ќе ја напушти владата?
Датум на внесување: 12.Март.2008 во 15:29

12.03.2008 14:06

Учеството на ДПА во Владата е веќе завршено, изјави денеска лидерот на Демократската партија на Албанците Мендух Тачи, по средбата со американскиот амбасадор Џилијан Миловановиќ.

Тачи додаде дека вечерва ќе излезе со предлог за напуштање на власта пред централното претседателство на партијата, со очекување дека претседателството тоа ќе го прифати.

„Во прашање се часови, а не денови кога ДПА ќе ја напушти власта“, изјави попладнево Тачи.

Како главна причина за ваквиот чекор тој ги наведе шесте барања доставени до премиерот Никола Груевски, кои не ги прифатил. Лидерот на ДПА додаде дека има и други причини поради кои се решил на ваков чекор.

„Се забележува една несериозност во функционирањето на државните институции во овие многу важни и историски моменти за Република Македонија. Не би сакал мојата партија да биде дел од една таква несериозност“, рече Тачи.

Одговарајќи на новинарско прашање дали сега е тајмингот за ваква одлука, Тачи рече дека во овој „момент само го вклучува црвениот семафор за да не дојде до сообраќајка“.

Тој нагласи дека партијата нема да влегува во некои други води, екстремни и радикални.

Во врска со спорот со името, Тачи рече дека македонските власти треба повеќе да го слушаат зборот на САД и Европската унија.

По средбата со американскиот амбасадор во Македонија Џилијан Миловановиќ, Тачи денеска ќе се сретне и со евроамбасадорот Ерван Фуере.

http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=90671

Ќе има предвремени избори.

-------------

http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling

Коментари:
Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 12.Март.2008 во 15:51
Toa e toa, poslednos sto mozevme da ocekuvame od Albancite e da pomognat vo ovie momenti ili barem da ne odmagaat.

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 12.Март.2008 во 16:11
Што е тоа е. Друго од нив неможеме и да очекуваме. Сега се на потег нашите политичари, и се разбира ние, народот..................

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 16:13
Се зафркнаа на големо албанците..
Или пак предвремениве избори се веќе планирани..
Сепак одамна се зборуваше за ова...

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 16:19
Да, предвремени и тоа на 06.јули 2008 година. Се им е со математика на нив во договор со политичарите македонски.

-------------

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 16:20
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Moze ne se zafrknaa ama se pokazaa po koj znae koj pat sto i mislat na ovaa drzava vo koja ziveat i leb od nejze jadat.

Go nacekaa najteskiot moment za da gi ostvarat nivnite sramni baranja ,koi vodat kon prodlabocuvanje na netolerancijata, sto im e i zadnata cel vsusnost.

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 16:27
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Moze ne se zafrknaa ama se pokazaa po koj znae koj pat sto i mislat na ovaa drzava vo koja ziveat i leb od nejze jadat.

Go nacekaa najteskiot moment za da gi ostvarat nivnite sramni baranja ,koi vodat kon prodlabocuvanje na netolerancijata, sto im e i zadnata cel vsusnost.

А, као до сега ништо не се знаеше демек. Албанците, независно кој од која политчка опција е денес но и порано додека беше едноумието  секогаш беа деструктивци. Така да се е познато уште одамна.
Но и нашите грешки во ставовите кон нив се одамна грешни, константни и непоправливи а се по воља на поединци.

-------------

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 16:31
Brat jas se se nadevam deka ke se smenat, ke se civilizirat, ke gi dopre vremeto ako ne 21 barem 20vek, ama kako so minuva vremeto se polosi i polosi se.

Sekoja cast na isklucocite.

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 16:40

Brat jas se se nadevam deka ke se smenat, ke se civilizirat, ke gi dopre vremeto ako ne 21 barem 20vek, ama kako so minuva vremeto se polosi i polosi se.

Sekoja cast na isklucocite.

Нема шанси. Со нив разбирачка нема. Зад мене со нив се 1980/81, 1989, 1997/98, 2000 и на крај 2001 до пред малку. Сега се расправам со нив на друго поле и начин (но сепак од иста или приближна позиција) поврзано сите тие немири и моите активноси во нивното сузбивање.

-------------

Постирано од: Polaris
Датум на внесување: 12.Март.2008 во 16:47
Zosto praet sega vaka znaete zosto????? Za da ne vlezime vo NATO tuka e fintata....

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 17:02
Нема врска со НАТО. Тие се болни за власт и територија, сакаат доминантност. Затоа сакат да ја дестабилизират државата а со тоа и предизвикаат вонредни парламентарни ибори. 

-------------

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 17:07
Originally posted by xxll xxll напиша:

Zosto praet sega vaka znaete zosto????? Za da ne vlezime vo NATO tuka e fintata....

DOBRO UTRO

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 17:09

Не ги лажи луѓето.................

-------------

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 17:13
Originally posted by orlov orlov напиша:

Не ги лажи луѓето.................

A nisto cudno i Grcite malku finansiski da gi spricaat za ova.
Abe znaat oni ako ne primaat vo NATO deka ke nema veke so so da se zakanuvaat , a isto taka znaat deka vo slucaj da ne primat vo NATO VMRO bez problem ke imaat poveke od 61 pratenik i nema nisto da zavisi od Albanskite partii, zatoa sega koristat da zakacat nesto da ne im pomine posledniot voz.

Se nadevam deka Gruevski nema da popusti.

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 17:24
Зошто не сватите дека нема врска тоа со НАТО.

.....погоре го напишав следото:
,,Нема врска со НАТО. Тие се болни за власт и територија, сакаат доминантност. Затоа сакат да ја дестабилизират државата а со тоа и предизвикаат вонредни парламентарни ибори,,.

Финансии?.... тие од уште не добиваат финансии само да прават проблеми? Незнамдали некој може да одговори на ова?

-------------

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 17:30

Зошто не сватите дека нема врска тоа со НАТО......погоре го напишав следото:,,Нема врска со НАТО. Тие се болни за власт и
територија, сакаат доминантност. Затоа сакат да ја дестабилизират
државата а со тоа и предизвикаат вонредни парламентарни ибори,,. Финансии?.... тие од уште не добиваат финансии само да прават проблеми? Незнамдали некој може да одговори на ова?

So NATO ima vrska zatoa sto posle NATO , Makedonija ke bide posilna polititicki, sega sme zatrupani so problemi odnadvor i zatoa oni rijat odvnatre ,sega im e sansata me razbiras li.

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 17:35

Зошто не сватите дека нема врска тоа со НАТО......погоре го напишав следото:,,Нема врска со НАТО. Тие се болни за власт и
државата а со тоа и предизвикаат вонредни парламентарни ибори,,. Финансии?.... тие од уште не добиваат финансии само да прават проблеми? Незнамдали некој може да одговори на ова?

So NATO ima vrska zatoa sto posle NATO , Makedonija ke bide posilna polititicki, sega sme zatrupani so problemi odnadvor i zatoa oni rijat odvnatre ,sega im e sansata me razbiras li.

Со НАТО ке ни цвета само криминалот, и тоа на големо.

-------------

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 17:50

Со НАТО ке ни цвета само криминалот, и тоа на големо.

Pak ne razbiras bez razlika dali ke ne primat ili ne vo NATO ke bide sosema drugo, so sto ke ne ucenuvaat , vaka ova im e sansa me razbiras li?

Taka ke bide i koga ke treba da se pocnat pregovorite so Evropskata unija , ke vidis deka i togas ke imaat nekoj spektakularni baranja.

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 17:59
Bez razlika sto megusobno se prepukuvaat mislam deka Albanskite partii rabotat koordinirano megu sebe.

По денешните интензивни активности на американските дипломати со албанскиот политички блок, ќе дојде ли до разврска на политичката сцена во државата.

Тачи излегува од Владата, а ДУИ бара влада на широка коалиција и веднаш по НАТО одржување на предвремени избори.

Ахмети не прифаќа влез во Владата ако Тачи излезе, според партиски извори во ДУИ, цел за евентуалната идна коалиција, да се формира веднаш по изборите.

Во Собранието денеска Ахмети и Тачи се сретнаа и со евроамбасадорот Фуере. На прашањето прифаќа ли висока владина коалиција, Тачи одговори: Поважен е процесот од техниката, луѓето што размислуваат за техника, мислам дека не ја сфаќаат сериозноста на ситуацијата.

Фуере по средбата со двајцата лидери на ДПА и ДУИ, Тачи и Ахмети, изјави дека ова биле редовни средби со партиите.

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 18:00
Па очито дека не ги пратиш моите пишувања. Тоа цело време го кажувам. Тадури ги набројувам и годините во кои сум имал работа со нив, и затоа велам дек нивните апетити се бесконечни. Тие постојано нешто бараат. Така да исто е да дали ќе бидеме во нато или не.

-------------

Постирано од: Averoes
Датум на внесување: 12.Март.2008 во 18:55
Ova e ocaen obid na Menduh Chavez da go "pridobije" Albanskiot elektorat ... no sekako deka nema da mu uspee ,on veke nema sto da bara od Albancite ,Albanskiot narod ke go kazni nego za predavnickata politika sto ja vodese i sum siguren deka nema da dobije nitu eden Pratenik na Predvremenite izbori.A moze da se sluci da se otkaze od pretsedatelskata funkcija i da se povlece od Politikata ,osven ako ne se dogovorile so Gruevski on da bide ispraten kako Ambasador vo Venecuela.

-------------
NE POSTOJAT LUDI LUGE, TUKU SAMO TAKVI, KOI NE SE VO POTPOLNOST SFATENI OD OSTANATITE !

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 19:13

Originally posted by Averoes Averoes напиша:

Ova e ocaen obid na Menduh Chavez da go "pridobije" Albanskiot elektorat ... no sekako deka nema da mu uspee ,on veke nema sto da bara od Albancite ,Albanskiot narod ke go kazni nego za predavnickata politika sto ja vodese i sum siguren deka nema da dobije nitu eden Pratenik na Predvremenite izbori.A moze da se sluci da se otkaze od pretsedatelskata funkcija i da se povlece od Politikata ,osven ako ne se dogovorile so Gruevski on da bide ispraten kako Ambasador vo Venecuela.
голема%20насмевкаВиди измислици преточени во политика.

-------------

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 21:12
Нема да има промена на името..
А предвремените избори одамна се планирани..
Само Мендух Тачи(Тачи=Та ЧИВША ) повеќе изгуби со ова....

Колку седишта ќе освојат ДПМНЕ на овие избори.....

Екстра
Само да се најде некакво решение до самитот(добро 2 и пол недели се во прашање, ќе се издржи некако)
А и СДСМ ќе ги снема од собрание нормално.....

-------------

Linkin Park - Crawling

Постирано од: Gusarski
Датум на внесување: 12.Март.2008 во 22:13

Што друго да се каже, само напред Груевски и ВМРО, вистинската опција во Македонија! Ве поддржувам безусловно во што и да биде! Ако Груевски е тој еден човек кој што е решен да и биде верен на Македонија и да ја спаси од се што и се заканува, би го следел и поддржувал до самите врати на пеколот! За таков човек вреди да го поддржуваш и да се бориш!

НАПРЕД МАКЕДОНИЈОООООООООО!

-------------
Македонија е вечна!

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 22:25
http://www.youtube.com/watch?v=-44rUvCznFA&eurl=http://forums.vmacedonia.com/f11/vladata-e-vo-nokdaun-1-2-3-4-a-8141/">Пада,пада пада пада шта то падаааа пада влада...

-------------

Linkin Park - Crawling

Постирано од: novace
Датум на внесување: 12.Март.2008 во 22:29

Bez razlika sto megusobno se prepukuvaat mislam deka Albanskite partii rabotat koordinirano megu sebe.

По денешните интензивни активности на американските дипломати со албанскиот политички блок, ќе дојде ли до разврска на политичката сцена во државата.

Тачи излегува од Владата, а ДУИ бара влада на широка коалиција и веднаш по НАТО одржување на предвремени избори.

Ахмети не прифаќа влез во Владата ако Тачи излезе, според партиски извори во ДУИ, цел за евентуалната идна коалиција, да се формира веднаш по изборите.

Во Собранието денеска Ахмети и Тачи се сретнаа и со евроамбасадорот Фуере. На прашањето прифаќа ли висока владина коалиција, Тачи одговори: Поважен е процесот од техниката, луѓето што размислуваат за техника, мислам дека не ја сфаќаат сериозноста на ситуацијата.

Фуере по средбата со двајцата лидери на ДПА и ДУИ, Тачи и Ахмети, изјави дека ова биле редовни средби со партиите.

Нема (да има) и не смее да има НИКАКВА „широка коалиција„ поготове НЕ со веќе видените фактори во државата на македонците..а која заврши како што никако не смееше да заврши..со срамниот договор..со кој македонија стана држава на секкави „заедници„..или народно кажано какао РОГОВИ во ВРЕЌА.
Само ВОНРЕДНИ ИЗБОРИ веднаш и сега , и рекомпонирање на државата со напуштање засекојпат на клановскиот начин на раководење со државата викан и „лидерски средби„ , наместо модерниот и насекаде познати користен како ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕМОКАРАТИЈА..
пс
И укинување веднаш на малцинските партии ...оти Македонија беше... е ...и мора да остане УНИТАРНА држава по секоја цена...
ппс
Овде се очекува и учество на досега замаената опозиција..која со губењето на „компасот„ во политиката..повеќе (ми) делуваа како промотори на партиите кои се видливо непријателите на државта на македонците..
намигнување

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 22:41
Originally posted by novace novace напиша:

[QUOTE]
Нема (да има) и не смее да има НИКАКВА „широка коалиција„ поготове НЕ со веќе видените фактори во државата на македонците..а која заврши како што никако не смееше да заврши..со срамниот договор..со кој македонија стана држава на секкави „заедници„..или народно кажано какао РОГОВИ во ВРЕЌА.
Само ВОНРЕДНИ ИЗБОРИ веднаш и сега , и рекомпонирање на државата со напуштање засекојпат на клановскиот начин на раководење со државата викан и „лидерски средби„ , наместо модерниот и насекаде познати користен како ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕМОКАРАТИЈА..
пс
И укинување веднаш на малцинските партии ...оти Македонија беше... е ...и мора да остане УНИТАРНА држава по секоја цена...
ппс
Овде се очекува и учество на досега замаената опозиција..која со губењето на „компасот„ во политиката..повеќе (ми) делуваа како промотори на партиите кои се видливо непријателите на државта на македонците..
намигнување

Се слагам со тебе, Македонија мора да остане унитарна држава и ништо подруго! Шиптарите ништо друго не прават освен да и штетат на државата. На онаа емисијана, РЕД ЛИНЕ, пред некој ден имаше дебата меѓу тој шиптарот, не ми текнува името и овој Иван од НСДП. Па шиптарот цело време збореше како да е дојден од Косово и да е Косовски политичар а не политичар од Македонија. ТРЕБА ЈАВНО ДА СЕ КАЖЕ НА ТЕЛЕВИЗИЈА ДЕКА ШИПТАРИТЕ РАБОТАТ ПРОТИВ ДРЖАВАТА! А не да се прикрива!

А за тоа што СДС го загуби компасот и промовира и поддржува непријатели на Македонија и Македонскиот народ, тоа оддамна се случува... но никој ништо не презема и ме чуди кои се тие Македонци кои што ја поддржуваат таа изгубена партија со таа квачка Шеќеринска на чело и оној влах што само крека, Макрадули. А не се сеќаваат за нивните глупости додека беа на власт што ја однесоа државава у пропаст.

-------------
Македонија е вечна!

Постирано од: moira
Датум на внесување: 12.Март.2008 во 23:12
DPA donese odluka da izleze od Vladata!......izjavi liderot Menduh Taci, po poveke od dvocasovnoto zasedavanje na centralnoto pretsedatelstvo vo Tetovo....
Premierot Gruevski molci......

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 23:16
Убаво.
Ќе се најде некое решение до самитот на НАТО..после тоа....ќе има предвремени избори..

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 23:16
Одамна веќе очекувано. Ништо ново. Тие и онака цело време глумеа позиција, а беа жестока опозиција.

-------------

Постирано од: Zdravko81
Датум на внесување: 12.Март.2008 во 23:30

Што е тоа е. Друго од нив неможеме и да очекуваме. Сега се на потег нашите политичари, и се разбира ние, народот..................
NARODOT MASOVNO DA IZLEZE NA PREDVREMENITE IZBORI I DA GO DADE VOJOT GLAS ZA PARTIJATA KOJA GO VODI NARODOT VO PRAVA NASOKA, DA NE SE CEPKA NARODOT, DA SE OBEDINI POD EDNA KAPA.IMAME LIDER IMAME TIM IMAME REZULTATI KOI SE NESOBORLIVI IMAME IDNINA PODOBRA OD VCERA.

-------------
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор

Датум на внесување: 12.Март.2008 во 23:40
Originally posted by Zdravko81 Zdravko81 напиша:

NARODOT MASOVNO DA IZLEZE NA PREDVREMENITE IZBORI I DA GO DADE VOJOT GLAS ZA PARTIJATA KOJA GO VODI NARODOT VO PRAVA NASOKA, DA NE SE CEPKA NARODOT, DA SE OBEDINI POD EDNA KAPA.IMAME LIDER IMAME TIM IMAME REZULTATI KOI SE NESOBORLIVI IMAME IDNINA PODOBRA OD VCERA.

Да Здравко, конечно дојде денот ,,Д,,.

-------------

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 13.Март.2008 во 00:36
da se toa sredeno odnapred planirano PREDVREMENI IZBORI ,Menduh Tachi se povlece od Vlada,odnosite pomegju Gruevski i Petkovski ne se bas dobri,SDSM "okezeni" i sto......pak ke ima partiski delbi pomegju lugjeto,karanici i ne znam sto ti ne.....kako sto stoi poslednata anketa za rejtingot na partiite Dpmne(ne go pametam procentot) no dovolen bese za da sostavi sam Vlada....no sto e problemot spored mene....Problemot e sto koja partija i da e na vlast pak ke koalicira so albanskiot blok na partii koja bilo od niv,dosta e edna za da pritiska so pomos od Zapadot da do kraj im se ispolnat baranjata od Majskiot dogovor i sto imase ostanato od Oxridskiot.....e pa na kraj nie MAKEDONCITE ke bideme oshteni kako i da e...

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 00:42
Odlukata na DPA da ja napusti vladinata koalicija nosi eventualen pad na ovaa Vlada, moznost od onaa najnesrekna opcija siroka koalicija, a sekako i predvremenite izbori se vo igra.

Napustanjeto na Vladata vo ovakov delikaten moment za drzavata treba seriozno da se svati, i dokolku vcera nalikuvase na blef, denes veke pretstavuva UZBUNA...

Treba da se razgleda i opcijata deka ovoj navidum "nepromislen poteg", koj patem e do perfekcija so odlicno smislen tajming, moze realno da se odrazi na megjuetnickite odnosi.

Povtorno se povtoruva onaa nesrekna sudbina na samonazadauvanje poradi nepromisleni vetuvanja, izbrzani reakcii na poedinci koi se involvirani vo vlasta, i sekako poradi licnata suetata.

Premierot Gruevski uporno molci...imase drugi prioriteti denes....bese zafaten so ekoloski akcii... a, vo momentov ne e vo drzavata....

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Постирано од: bojan81
Датум на внесување: 13.Март.2008 во 01:15
Моето мислење е друго. Колку има до самитот во Бук*решт? 2 -3 недели, така не повеќе колку пати најави Груевски дека сака предвремени избори на лето, така да тоа веќе се знае, ако ДПА излезе со оваа популарност нема да освои ни 5 пратеници, значи постои една единствена цел, ДПА се спрема за парламентарни избори неколку недели пред ДПМНЕ да ги обелодени изборите. 

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 01:25
Sto Makedonija dobiva so predvremeni izbori.....Gruevski znaeme sto dobiva, najverojatno ke si ja zacvrsne svojata pozicija, ke napravi koalicija so DUI, sekako i za taa koalicija potrebno mu e alibi, no sto dobiva Makedonija so novi parlamentarni izbori?

Vrakanje nazad najmalku dve godini, povtorna stagnacija na politicki i ekonomski plan, zamrznuvanje na pregovorite za vlez vo EU......kupivanje vreme na novata Vlada....do koga???

-------------

Постирано од: harp13
Датум на внесување: 13.Март.2008 во 01:45
da gi ispratime so muzika so velite?

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 08:23

Треба ЈАВНО да се изјави до сите МЕЃУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ дека шиптарите РАБОТАТ ПРОТИВ ДРЖАВАТА!! Они се против Македонија!! Тоа го знаеме сите Македонци и немој некој да ми рекол дека постојат некои меѓуетнички односи, кога нема никакви, туку од наша страна јака толеранција кон нив поради притисок од западот.

Според мене, откако ќе се каже ова јавно, треба да се скине тој закон со кој што морало шиптарите да бидат у влада! ЈА ИЗГУБИЈА ШАНСАТА! РАБОТАТ ПРОТИВ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ, за кое што ние сме свесни одсекогаш, ама западот тоа не го знае (или го знае и не сака да го признае) ???

-------------
Македонија е вечна!

Постирано од: Lilija7
Датум на внесување: 13.Март.2008 во 08:47
избори се ближат....голема%20насмевка

-------------
ЧОВЕЧКИОТ МОЗОК Е КАКО ПАДОБРАН, ТРЕБА ДА БИДЕ ОТВОРЕН ЗА ДА МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА.

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 09:06
Originally posted by harp13 harp13 напиша:

da gi ispratime so muzika so velite?

Dobra komnbinacija bi bila muzikata so nivnita razgnevenost za neuspehot.

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 09:46
Vo ovoj moment nemozese nisto poloso da se napravi od toa sto go napravi TACI.

Od site strani problemi ,a sega i vnatre vo drzavata.
Sto li uste nema da pretrpi MAKEDONCETO, ama ke dojdat i nasite 5 minuti vo toa sum siguren.

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 13.Март.2008 во 10:52
a megu koja stoka zivees, svesen si ?
Cel svet brui deka Makedonija e na red po Kosovo, samo nie se pravime naudreni. Zalosno sto nekoj uporno ne saka da gi procita nivnite maloumni finti, a i se maloumni sto se zaletaa deka Amerika e tuka da im gi ispolnuva nivnite fasisticki celi, vprocem zatoa i bea sojuznik na fasisticka Germanija...ocite ke gi otvorime koga ke ni gi zapalat kukite i siluvaat zenite, no docna ke bide...

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 11:19
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

a megu koja stoka zivees, svesen si ?Cel svet brui deka Makedonija e na red po Kosovo, samo nie se pravime naudreni. Zalosno sto nekoj uporno ne saka da gi procita nivnite maloumni finti, a i se maloumni sto se zaletaa deka Amerika e tuka da im gi ispolnuva nivnite fasisticki celi, vprocem zatoa i bea sojuznik na fasisticka Germanija...ocite ke gi otvorime koga ke ni gi zapalat kukite i siluvaat zenite, no docna ke bide...

Gotovi se drugar gi ispukaa site djokeri , Kosovo im bese posledno, neli gledas deka veke nikoj ne ki podrzuva, za toa i sami se sveni i ke nema nikavi vojni i gluposti veruvaj mi?
A ako se desi takvo nesto dovolno sme spremni i za toa ic ne se sekiraj.

Постирано од: VE007MK
Датум на внесување: 13.Март.2008 во 11:31
Da vi kazam pravo(sega mi e sram)da priznaam,na Taci i ne gledav taka neprijatelski,koi sme NIE Makedoncinja,na site da podademe raka,ama ova najlicemernoto bilo od site Niv.Go obozavav(obozuvav)ministerot Selmani za zdravstvo,bas ke mi bide krivo za nego,ama Amerikancite gi imaat kupeno,politicki da go oslabnat Gruevski.NEMA POPUSTANJE GRUEVSKI.Od ovie domasnive pustiot ni NAS Gruevski ne moze da se otkaci,kako go zajadoa taa Sekerinska dva grama mozok nema,abe dajte be ludje imame problem so neprijatelot.pa i od samite da se branime li?

-------------
Мудриот човек не го кажува сето она што го мисли,но го мисли добро она што ке го каже!

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 11:56
SDSM od sekogas bil i ke bide neprijatel broj eden vo drzavata, pa posle niv doagaat drugite.

Megutoa narodot ja poznava SDSM-ovskata lesinarska politika i zatoa imaat rejting kakov sto imaat.

Za DPA i jas imav podobro mislenje , eve kako sto vikas ministerot Selmani bese mnogu OK pa i Taci vo nekolku situacii izigra dobro, megutoa si ostanuva ona starata pogovorka:

Volkot vlaknoto go menuva no nikogas navikite.

Od koj se podrzani neznam , mene poveke mi lici na Grcko otkolku na Americko maslo.
Mislam deka od Amerika nema sto poveke da ocekuvaat ,dobija ona sto sakaa, sega moze samo da se zafrknat i da si go pokazat vistinskoto lice ako pobaraa uste nesto , jas mislam deka dovolno im bese i premnogu duri.

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 12:34
Originally posted by moira moira напиша:

Sto Makedonija dobiva so predvremeni izbori.....Gruevski znaeme sto dobiva, najverojatno ke si ja zacvrsne svojata pozicija, ke napravi koalicija so DUI, sekako i za taa koalicija potrebno mu e alibi, no sto dobiva Makedonija so novi parlamentarni izbori?

Vrakanje nazad najmalku dve godini, povtorna stagnacija na politicki i ekonomski plan, zamrznuvanje na pregovorite za vlez vo EU......kupivanje vreme na novata Vlada....do koga???

Почитувана колешке..
Прашуваш што ќе прави премиерот...
А воопшто не прашуваш кој се овие мамлази кои секојпат прават бељи?
Дали се едни или други...сите си се ист фитиљ за правење свеќи
Чистка на нив прво...па после мора да е нормално.
А премиерот ќе прави она што мора и треба..а што тоа ќе биде??
Па има време ..ќе видиме сите...а и мамлазите..
Оти „мудриот„ Киро не сфати иако беше тамо 3 децении ...зашто србите на Косоово ги викале „овие„ ДАЈКЕ..оти стално барале дај дај дај..
А Грујо тоа го знае..и ако даде бог и ќе им даде ...ама долго ќе го помнат..сиогурно..
голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 12:53
Sosema normalno deka ke prasam i me interesira stavot na Premierot? Vladata se raspagja.....koj e najkompetenten da odgovori sto i kako???

A tie sto pravat belja znaeme koj se i kade se, nema potreba da prasuvam za niv......no me interesira zosto nikoj ne razmisluva dali voopsto sega, vo ovoj moment e potrebno ova sto se slucuva.......spekulacii ima mnogu.....igri istotaka......koja e matematikata???

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 12:55
Originally posted by Gusarski Gusarski напиша:

...."Според мене, откако ќе се каже ова јавно, треба да се скине тој закон со кој што морало шиптарите да бидат у влада!"....

Takov zakon ne postoi......toa e nepisano pravilo vostanoveno od dedo ni Kiro, poradi mir i ljubov vo "Oazata na Mirot"

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 14:03
Ke nema nikakov konflikt sto vi e na vas , ke gi sredime politicki, plus nemaat veke mok nestoi Amerika pozadi niv neli gledate kolku se mirnicki.
So ovoj poteg sakat da napravat problem ama nema da im uspee.

Ako veke ne postoi zakon za koaliciranje so Albanska partija togas moze da gi izvisime ,neka koalicirat SDSM i VMRO i prijatno , a na svetot ke mu objasnime deka momentalno se nepozelni za drzavata , bidejki onoj sto i misli dobro na ovaa drzava ne ucenuva i e izleguva od vlada vo ovoj tezok moment, osven toa ramkovniot dogovor im e ispolnet i moze da se slikat so nivnite novi baranja.

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 15:32

Ke nema nikakov konflikt sto vi e na vas , ke gi sredime politicki, plus nemaat veke mok nestoi Amerika pozadi niv neli gledate kolku se mirnicki.
So ovoj poteg sakat da napravat problem ama nema da im uspee.

Ako veke ne postoi zakon za koaliciranje so Albanska partija togas moze da gi izvisime ,neka koalicirat SDSM i VMRO i prijatno , a na svetot ke mu objasnime deka momentalno se nepozelni za drzavata , bidejki onoj sto i misli dobro na ovaa drzava ne ucenuva i e izleguva od vlada vo ovoj tezok moment, osven toa ramkovniot dogovor im e ispolnet i moze da se slikat so nivnite novi baranja.

Ееее тоа би било добро да се соединат двете најголеми политички партии заради националните интереси, само кога лешинарите од СДС Шеќеринска и компанија тоа би го сфатиле, ама тешко.... тоа ти е едно стадо говеда кои што работат против државата од секогаш и во најтешките моменти, како сега, само напаѓаат, ПРАВИ ЛЕШИНАРИ...

-------------
Македонија е вечна!

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 15:46
Originally posted by Gusarski Gusarski напиша:

Ke nema nikakov konflikt sto vi e na vas , ke gi sredime politicki, plus nemaat veke mok nestoi Amerika pozadi niv neli gledate kolku se mirnicki. So ovoj poteg sakat da napravat problem ama nema da im uspee. Ako veke ne postoi zakon za koaliciranje so Albanska partija togas moze da gi izvisime ,neka koalicirat SDSM i VMRO i prijatno , a na svetot ke mu objasnime deka momentalno se nepozelni za drzavata , bidejki onoj sto i misli dobro na ovaa drzava ne ucenuva i e izleguva od vlada vo ovoj tezok moment, osven toa ramkovniot dogovor im e ispolnet i moze da se slikat so nivnite novi baranja.

Ееее тоа би било добро да се соединат двете најголеми политички партии заради националните интереси, само кога лешинарите од СДС Шеќеринска и компанија тоа би го сфатиле, ама тешко.... тоа ти е едно стадо говеда кои што работат против државата од секогаш и во најтешките моменти, како сега, само напаѓаат, ПРАВИ ЛЕШИНАРИ...

Mislam deka muabetot sto go kazav ne e teoretski izvodliv zosto ke se zamesat od nadvor.

Sepak ne e loso vakva varijanta da se razmisli i da se ispita pulsot na Evropa i Amerika, a za SDSM ne se sekiraj se smiruvaat koga ke ja vidat foteljata kako bubicki se.

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 16:00

Sosema normalno deka ke prasam i me interesira stavot na Premierot? Vladata se raspagja.....koj e najkompetenten da odgovori sto i kako???

A tie sto pravat belja znaeme koj se i kade se, nema potreba da prasuvam za niv......no me interesira zosto nikoj ne razmisluva dali voopsto sega, vo ovoj moment e potrebno ova sto se slucuva.......spekulacii ima mnogu.....igri istotaka......koja e matematikata???

Прво јас не сум премиер..туку обичен и стандарден македонец..исто загрижен за државата како и сите нормални..освен не-нормалните..а тие веднаш се препознаваат веднаш..оти го нудат тоа што никој и не го бара..и ниту пак некому донело добро..
Ќе ги препознаеш веднаш..штом ќе ја „отворат„ усната шуплина„.
А дека се размислува..биди сигурна оти се размислува доста сериозно...затоа што тој кој ја превзел одговорноста на Изборите си РАБОТИ и молчи..оти заеддно не идат двете работи..ама не „работи„ како „онаа„ што некој ја нарече ...едноставно „штракалка„
На некоја „политичарка„ сигурен сум оти говорникот мислеше.
намигнување

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 16:05
Blagodaram Novace sto me prosvetli.... i sto mi objasni deka ti ne si Premier

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 16:11

Blagodaram Novace sto me prosvetli.... i sto mi objasni deka ti ne si Premier

После ова може и да се вообразам нели...ама и овојпат знам дека е добронамерно кажано како дискретна критика кон мене...

Јас секако дека не сум премиер..но ако решам ..и ако имам харизма за која не знам дали ја поседувам доволно...не гледам оти не би бил рамен на предходните...освен во материјалното богатство со тие сега располагаат споредено со моето со кое сега располагам јас.

Аха..патем речено ете немам никаква книшка..на партиска мислев??
голема%20насмевка.

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 16:11
Ova e Amerikanska igra neznam Amerikancite sto planirat samo znam deka Taci ne se povlekuva tuku taka ova e naredba od Amerikancite....

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 16:12
Shota e so sirtaki elementi!

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 16:14
Озбилно?

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 16:14

Ova e Amerikanska igra neznam Amerikancite sto planirat samo znam deka Taci ne se povlekuva tuku taka ova e naredba od Amerikancite....

Побарај негде нешто за Марфиевите Закони.
Барем еден од нив ...сигурно ќе ти го даде посакуваниот одговор на твојата дилема.
намигнување

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 16:20

<SPAN id=_ctl3_ReviewList__ctl2_Label3 NAME="Label3">Ova e Amerikanska igra neznam Amerikancite sto planirat samo znam deka Taci ne se povlekuva tuku taka ova e naredba od Amerikancite....</SPAN>

Nema vrska ova so Amerika prijatele, ova e posledniot impuls na mrtovecot.

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 16:23

<SPAN id=_ctl3_ReviewList__ctl2_Label3 NAME="Label3">Ova e Amerikanska igra neznam Amerikancite sto planirat samo znam deka Taci ne se povlekuva tuku taka ova e naredba od Amerikancite....</SPAN>

Nema vrska ova so Amerika prijatele, ova e posledniot impuls na mrtovecot.
  pa da tuka vo pravo siнамигнување

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 16:26

Ова ти е политичка ПОКЕР партија а кој го барем летимично познава покерот..тој и знае што се се става на „маса„ во играта..
голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 20:28
moira, nikakva voobrazenost vo sluchajov nema. Sosema e logicno da se prasa onoa koe ti go postavi. Me raduva podatokot shto ovaa situacija kje ne obedini i nas forumdjiite, neavisno koj e koj i shto. Definitivno morame da zavzeme edistven stav za situacijata koja e i ne e dobra.

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 20:36
...orlov, iskazi se jasno.....nisto ne te razbrav....

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 20:39
Eve i od ova izjava na Fuare se gleda deka poleka Albancite stanuvaat vetar i magla , i nemaat nikakva podrska, jas denes neslusnav nikakva podrska od stranskite politicari za stavot na DPA deka treba da im se ispolnat 6- zelbi , a eve sto kaza Fuare, nikakvi zelbi nespomna.

Фуере: Не сум магионичар да го вратам Тачи во Владата
13.03.2008 18:54
Ерван Фуере

Не сум магионичар да го вратам Мендух Тачи во Владата, но апелирам на воздржаност во овие моменти, изјави за А1 евроамбасадорот Фуере.

За него од витална важност е Владата да остане обединета, да демонстрира лидерство и водство повеќе од кога и да е, за да ги разреши сите реформи и предизвиците на патот кон Европската Унија.

„Од витална важност е Владата да остане обединета, коалиционата Влада да работи колективно, заедно и сега, повеќе од кога било, да покаже чувство на лидерство, а исто така и детерминираност и одлучност во спроведувањето на овие реформи“, изјави Ерван Фуере, амбасадор на ЕУ во Македонија.

„Сега е моментот сите политички партии наместо својата енергија да ја насочуваат на разговори за избори, повеќе да зборуваат за тоа што треба да се направи, со цел да се испорачаат овие реформи, неопходни за придвижување на земјата кон ЕУ“, рече Фуере.

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 20:45
Do koga ke se ocekuva stranskite mesetari da gi resavaat nasite problemi. Ne znam zosto se raduvas na stupidnava izjava od irskata dadilka.

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 20:59

...orlov, iskazi se jasno.....nisto ne te razbrav....

Незнам зошто е неразбирливо? Децидно е напишано, кратко и јасно.  member_profile.asp?PF=12236&FID=49 - novace , кажува дека добро е што прашуваш за премиерот што сега тој би превзел,  што е сосема логично, а јас децидно велам дека добро е што конечно и ние завзимаме едиствен став. Така и треба да продолжиме.
Но дај види успат кој е тој кој ми брише постови за Б.Ц. во темата која е специјално наменетета за него.

Сепак жалам што Б.Ц нема да има шанси да избега на Флорида, затоа што Драган Пацинов не може да го смисли.

Многу треба за да ги осознаете Љубе и Бранко Црвенковски.

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 23:14
GRUESKI, MAKEDONIJA E SO TEBE
Makedoncire vidoa kako treba da se raboti vo edna drzava, GRUESKI SITE SME SO TEBE

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 00:28
eh DPA izlegla od Vladata....uste podobro....a so koja cel izleze ona od Vladata...mislam koe mu e trikceto na Tachi sto go napravi ovoj poteg????

-------------

Постирано од: harp13
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 01:00
a koe im etrikceto na nasite sdsmovci i vmrovci so se otepaja 17 god koj da dojde na vlast za da pustosat se pred sebe. more da ti e*am i sdsm i vmro air da ne vidat.pa sega se cudime oti gorgi e sardisan od site strani(grcija,bugarija,kosovo,srbija,NSDP,DPA,NATO,EU....)pa koj ni e kriv a?STRASNA RABOTA pa i gospod ni svti grb

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 01:03

Dali nastanite od 2001 se vraka???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 01:14
И сценариото и режисерите се исти.
Дискутабилно е дали актерите ќе ја прифатат рољата.

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 01:31
znaci edno e sigurno i poveke od ocigledno deka albanskiot blok na partii vo Makednija ne saka Makedonija da vleze vo NATO...Zosto?? e pa koga Makedonija bi bila vo NATO oni ne ke mozat da si go "ostvarat sonot" odnosno ne ke mozat da se borat veke za golema shiptarija i Zapadna Makedonija ostanuva nasa...vtoro..nasive partiski lideri koi i da bidat na vlast ne ke morat da mu gi izglasaat zakonite koi sto tie gi baraat....pa sea im teknalo na umot nivni po cekoja cena da napravat mal zemjotres vnatre kako bi nasive bi popushtile...ama kako sto gledam ja gadno se zaebale docna im e ova.....taka da koa se spomna ona Referendumot za imeto nase koa se zboruvase oti e besmisleno i deka se znae odnapred deka na Referendumot nema da se izglasa za promena na imeto oni vikaa 30 % ke glasale ZA e pa sea ako se barem malce pametni nasive i da mu go nachukaat do kraj da ne gi primat nazad vo Vlada da se napravi malcinska Vlada i ako ima predvremeni izbori togas oni da bidat vo septemvri ,oktomvri i se ke bide barem malce onaka kako sto bi trebalo da bide

-------------

Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 01:55
интересно е како се разгори играта.
но никој овде не ги спомна барањата заради кои, демек, г-дин Тачи сака да си замине, што би рекле Србите - Широко ти Косово Поле!

а внатре, како грчки тројански коњ е вметнато и барањето, Хашките случаи да се затворат со амнестијата!

значи каде лежи зајакот? па во грмушката, нормално.
мислите дека нив им е битно што ќе биде со нас и државата?
кој го мисли тоа, веднаш да си земе lexillium, а и нека одмара повеќе, ќе му помине.

на господинот Тачи му е битно контото, како и кожичката на грбот.
да сакаа албанците, т.е. нивните лидери, ние сега ќе бевме во Европа, како и Словенија. ама се запнаа за права, како да бараа права, кога внесуваа се повеќе и повеќе дрога и оружје, кога тргуваа, а и се уште тргуваат со луѓе.

какви комедии ќе испаднат ако се дознае дека Тачи е крив за 2001, а?

мене друго ме чуди, како тоа никогаш не им текна на вмро и сдсм да си направат влада во интерес на македонците, па да се сликаат овие шкипациве? толку ли им се битни и ним парите?

-------------
Јас сум мајстор!

http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 02:59
Zosto Taci si zaminuva.....porakata koja ja prenese i baranjeto za pazar so grcite, "neposlusniot" Gruevski ne mu go udovoli, kako sto ne gi udovili nitu baranjata od Majskiot dogovor....Vasington misli deka e vreme Gruevski da si gi spakuva kuferite!

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 06:42

Zosto Taci si zaminuva.....porakata koja ja prenese i baranjeto za pazar so grcite, "neposlusniot" Gruevski ne mu go udovoli, kako sto ne gi udovili nitu baranjata od Majskiot dogovor....Vasington misli deka e vreme Gruevski da si gi spakuva kuferite!

Најважното од се сега е ..сплотеноста на Македонското гласачко тело..а кое е со сеуште неиспраните мозоци од сдсм-фабрикантите..преставени преку разно разни нивни преставници и  како високоумни  „аналитичари„ „новинари„ и други водачи на „невладини„ здруженија.
Груевски сега е исто како и Тито во 1948 година..кога после размислувањето да(ли да) му се „придружи„ на варшавскиот Пакт.. на т.н. „народни демоНкратии„ ...или пак не..?
И на крајот Тито ги „возикал„ и пари земал од кого сака и кога сака..
И починал со огромно присуство од истите тие кои го сакале за свој „другар„..да им стане..целеи 35 години.
Затоа и остана во сеќавањата на многу народ како таков..итрец..
Дали и Груевски ја знае оваа приказна..наскоро ќе видиме..
Оти е опкружен од истите по карактер „загрижени„ индивидуи за државата ...сега на Македонците...а тогаш на југословените..
Иста мета..... Исто растојание , што би рекле северните ни соседи..
т.н.мајски договор е „сдсм„ творба оркестрирано воглавно од крадумарули и цукеринска (внуката на ќиро фиромски) ..вклучувајќи ја тука и тајфата од „интелектуалци„  која непрестано ги следи насекаде..
намигнување

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 08:48
Време е во сета ова сценографија на сценаристот Црвенквски- тој како режисер  и државник на народот да му каже дека до сега манипулирал- тргувал со него и дека од ,,морални,, побуди (како милуваат сите грешни политичари да кажат) ќе си замине од функцијата државник.

-------------

Постирано од: Kali
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 10:18
Значи, Америка решила да не реши по брза постапка, конечно, нокаут.
Секогаш е тука етничкиот момент, најдостапен и најлесен за создавање проблем, -криза-.
И како ќе се извлечеме од таа криза, па можеби со една широка коалиција, и владата и опозицијата ќе седнат на маса.
Со тоа што тие никогаш не покажале чувство на државност, па не очекувам дека нивното заедништво има за цел зачувување на интегритетот и достоинството на нацијата, името и државата.
Туку напротив, Бранко зборува за додавки и придавки во стил, влезот во НАТО и ЕУ е важен за напредокот на Македонија, па зашто да не сме конструктивни и да покажеме волја за преговори...со понекоја додавка придавка измена во името..етнитетот..итн.

Најискрено се надевам дека барем Груевски има барем минимум на осет, и волја да го препознае и да го избегне овој магичен круг и да не се вклучи во бреинвошингот што ни се случува од нашата политичка елита...а и од медиумите, НВО, итн...

А уште повеќе се надевам да нашиот народ се сплоти на начин да ја препознае силата во себе и да види дека само тој може да биде вистински лидер и државник.
Ние имаме оружје, знаеме кои сме и што сме, и ништо повеќе не ни треба.
Ова станува се’ повеќе битка на Македонскиот Народ, бидејќи за жал, политичарите потфрлија big time.

-------------

Постирано од: sensei
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 10:41
Само да не се случи уште еден атентат, мислам Груевски ќе истрае. А сега ќе се кае за сите отстапки што ги направи пред „меѓународната заедница“(ми се гади од поимов). Предвремени избори требаше да има одамна, и со 70 пратеници немаше да има дилеми.

-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 10:44
Originally posted by Kali Kali напиша:

Значи, Америка решила да не реши по брза постапка, конечно, нокаут.
Секогаш е тука етничкиот момент, најдостапен и најлесен за создавање проблем, -криза-.
И како ќе се извлечеме од таа криза, па можеби со една широка коалиција, и владата и опозицијата ќе седнат на маса.
Со тоа што тие никогаш не покажале чувство на државност, па не очекувам дека нивното заедништво има за цел зачувување на интегритетот и достоинството на нацијата, името и државата.
Туку напротив, Бранко зборува за додавки и придавки во стил, влезот во НАТО и ЕУ е важен за напредокот на Македонија, па зашто да не сме конструктивни и да покажеме волја за преговори...со понекоја додавка придавка измена во името..етнитетот..итн.

Најискрено се надевам дека барем Груевски има барем минимум на осет, и волја да го препознае и да го избегне овој магичен круг и да не се вклучи во бреинвошингот што ни се случува од нашата политичка елита...а и од медиумите, НВО, итн...

А уште повеќе се надевам да нашиот народ се сплоти на начин да ја препознае силата во себе и да види дека само тој може да биде вистински лидер и државник.
Ние имаме оружје, знаеме кои сме и што сме, и ништо повеќе не ни треба.
Ова станува се’ повеќе битка на Македонскиот Народ, бидејќи за жал, политичарите потфрлија big time.

Зависи само што ти лично подразбираш.....што секрие зад  под поимот пулитичар???!!!
Особено македонски..
Мора ли да е ...например со ептен голем нос..мудар да е , да е спремен за распродажба на државата, да е за повеќекратна употреба....
А не и еднократна???
намигнување

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 11:03
Претседателката на СДСМ Радмила Шекеринска порача дека ваквото неодговорно однесување на ДПА и на ВМРО-ДПМНЕ

Jas navistina ne gledam neodgovorno odnesuvane od VMRO, sto trebase Gruevski da napravi spored Sekerka, da se potpise na 6 sramni baranja na Taci i togas site ke bea srekni zadovolni i ozbilni.

Abe jas nea ja razbiram ama ne gi razbiram onie 2% sto seuste veruvaat na vakvi ispeani pesni.

Ako se oni seriozna partija netreba da pobarat vo ovoj moment glasanje za doverba na vladata.
Me interesira bas kako ke se odnesuvaat SDSM vo ovoj moment.

A toa sto Gruevski molci ne e tolku ,loso podobro da molci i da raboti otkolku kako B.C. da se reklamira po televizii i sekoja moznost da ja koristi za sobiranje glasovi.

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 11:29

Претседателката на СДСМ Радмила Шекеринска порача дека ваквото неодговорно однесување на ДПА и на ВМРО-ДПМНЕ

Jas navistina ne gledam neodgovorno odnesuvane od VMRO, sto trebase Gruevski da napravi spored Sekerka, da se potpise na 6 sramni baranja na Taci i togas site ke bea srekni zadovolni i ozbilni.

Abe jas nea ja razbiram ama ne gi razbiram onie 2% sto seuste veruvaat na vakvi ispeani pesni.

Ako se oni seriozna partija netreba da pobarat vo ovoj moment glasanje za doverba na vladata.
Me interesira bas kako ke se odnesuvaat SDSM vo ovoj moment.

A toa sto Gruevski molci ne e tolku ,loso podobro da molci i da raboti otkolku kako B.C. da se reklamira po televizii i sekoja moznost da ja koristi za sobiranje glasovi.

Нека се рекламира..еве дури и со наши пари (а пак кога тој имал свои заработени пари?) ..ама  некако не им е по ќејф на тие каде (што мора) и треба  да иде..не сакаат комунист во непосредна близина..и тоа отворено и со презир и му го (по)кажуваат ...на сите ТВ снимки..се гледа...
Овој тоа си го знае..и затоа омилени дестинации за „кадросување„ (така тоа го нарекувале во слатино-славна дебарца) ..се се поранешни или сеуште комунистичко диктаторски режими и земји со „народна демоНкратија„

-------------

Постирано од: dras
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 12:11
размислување Гледајки ја вчерашната изјава на Тачи, и неговиот респект спрема ставот на Претседателот на РМ за тековната политичка состојба во земјава, ме става во размислување што се се крие зад последниве политички притисоци врз Македонија, и „ желбата да ни помогнат“ нашите пријатели и непријатели!.....
Дали Балканскиот регион ќе заврши без нови крвопролевања?....Кој ќе ја плати сметката......

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 14:57
Шекеринска, незванично се сложила со промена на името. Согласно тоа цената ќе ја плати народот. А, провизијата најверојтно ќе легне на контотона Рада. Лично не верувам дека провизијата ќе ја сподели сосвоите сопартијци.

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 18:01
„Би сакал да им порачам на сите граѓани на Република Македонија и да ги охрабрам дека нема да дозволам ниту еден политичар, ниту една политичка партија преку различни сценарија да им наштетат на интересите на Република Македонија и на граѓаните на Република Македонија“, изјави Никола Груевски, премиер.

„Ова се сериозни времиња. Република Македонија има капацитет да се справи со сите предизвици со мудрост и разум, со гордост и достоинство, со одговорност и патриотизам“, додаде Груевски.

Ova na Strumicki se vika " Taci odi da se slikas na Burco"

Ili ima edna pesna koja vika " Ma decko ajde oladi"

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 18:06
Изјавата е ОК, ама треба и да се реализира, затоа што не е обична изјава тоа е порака. Храбра порака, само уште да ја реализира. Но ако ние сме понастрана тешко дека тоа ќе се случи. Треба да му помогнеме, не само ние, туку целиот македонски народ.

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 18:11
Pa toa e i poentata ako narodot ne zastane zad Gruevski sam nisto nepravi.

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 18:16

Pa toa e i poentata ako narodot ne zastane zad Gruevski sam nisto nepravi.

Нема да застанат зад него само овие кои и на форумот се против власта и кои бришат се кое ќе се напише против државникот. И тука имаме велепредавници. Кртот итука е уфрлен.

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 19:03

И сценариото и решисерите се исти. Дискутабилно е дали актерите ќе ја прифатат рољата.
Ovoj pat, NE !!!

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 19:49

И сценариото и решисерите се исти. Дискутабилно е дали актерите ќе ја прифатат рољата.
Ovoj pat, NE !!!

Мислам дека уште кртот не се опаметува, а несака ни малку да помисли каде би одел и што би правел во воени услови.
Да Здравко, кртот работи. Сепак, полека но сигурно умира.  Сепак е крт, не е човек. животот му е пократок.

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 22:06
Originally posted by dras dras напиша:

размислување Гледајки ја вчерашната изјава на Тачи, и неговиот респект спрема ставот на Претседателот на РМ за тековната политичка состојба во земјава, ме става во размислување што се се крие зад последниве политички притисоци врз Македонија, и „ желбата да ни помогнат“ нашите пријатели и непријатели!.....
Дали Балканскиот регион ќе заврши без нови крвопролевања?....Кој ќе ја плати сметката......

http://www.tonight.com.mk/forum/viewtopic.php?p=43904#43904">Мислење   http://www.tonight.com.mk/forum/posting.php?mode=quote&p=43904">Одговори%20со%20цитат

Arrow КОГА ОДБИРАШ ПРИЈАТЕЛИ - НЕ БРЗАЈ, УШТЕ ПОМАЛКУ КОГА ГИ БИРАШ 

Arrow ЛАЖНИТЕ ПРИЈАТЕЛИ СЕ АКО СЕНКИТЕ, ПРИСУТНИ СЕ КОГА Е СОНЧЕВО, А ГИ СНЕМУВА КОГА Е ОБЛАЧНО

Arrow ПОДОБРО Е ДА СИ ВО ОКОВИ СО ПРИЈАТЕЛИ, ОДОШТО ВО ГРАДИНА СО ЛИЦЕМЕРИ

Arrow ПРИЈАТЕЛИТЕ НЕ СЕ РЕЗЕРВНА ГУМА, ПА ДА ГИ БАРАШ САМО КОГА ЌЕ ТИ ПУКНЕ!!!

Arrow ТОЈ ШТО ИМ Е ПРИЈАТЕЛ НА СИТЕ, НЕ МУ Е ПРИЈАТЕЛ НИКОМУ

Arrow НЕ СЕ ВИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЛИ ОНИЕ ШТО МОРАШ ДА ГИ ВИНКЕШ, ТУКУ ОНИЕ КОИ САМИ ДОАЃААТ ДА ТИ ПОМОГНАТ

Arrow КОИ ТИ СЕ ПРИЈАТЕЛИ ЌЕ ОТКРИЕШ ПОСЛЕ ТВОИТЕ ПОРАЗИ

Arrow НА КРАЈОТ НЕМА ДА СЕ СЕЌАВАМЕ НА ЗБОРОВИТЕ НА НАШИТЕ НЕПРИЈАТЕЛИ, ТУКУ НА МОЛЧЕЊЕТО НА НАШИТЕ ПРИЈАТЕЛИ.

Arrow НЕМАМ ПРОБЛЕМИ СО НЕПРИЈАТЕЛИ... НО ОД ПРИЈАТЕЛИ СОН НЕМАМ!!!

Arrow СЕКОЈ ТИ Е ПРИЈАТЕЛ... ДОДЕКА НЕ СЕ ПОКАЖЕ ПОИНАКОВ!!!

голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 14.Март.2008 во 23:47
Едно е повеќе од сигурно,
*Балканот за кратка стабилност и делумна сигурност никогаш, ама баш никогаш не бил поштеден од данокт во крв што со јазикот на милитаризмот би се рекло војна или во најблага форма крво пролевање. Така ни сега тоа нема да изостане-  нема да бидеме поштедени.
*Од причини што платежното средство е крвта, депонент ќе биде народот, на сметка на шака политички берзијанци- трговци со животите на народот.
*Во тој случај на регионот и на локално ниво на нас ни престој покрај војна од пошироки размери и изравнување на рачуните на локално ниво со наште глобални домашни трговци.
*На крај и покрај големите загуби народот иако оштетен- унаказан и повреден ќе биде победник, но повторно или којзнае по кој пат ќе мора да ја гради сопствената држава и да ја издига од рушевините кои ќе бидат дело на нашите политичари кои тогаш веќ ќе ги нема.

п.с.
наменето за оној кој ја руши туѓата градба.

Тоа кое не си го изградил не го реновирај. Само креаторт знае како треба тоа да изгледа и дал итрпи евентуални промени. Почитувајте се самите за да ве почитуваат и другите.

-------------

Датум на внесување: 15.Март.2008 во 00:53

Ovoj pat, NE !!!
Мислам дека уште кртот не се опаметува, а несака ни малку да помисли каде би одел и што би правел во воени услови. Да Здравко, кртот работи. Сепак, полека но сигурно умира.  Сепак е крт, не е човек. животот му е пократок.
Krtot e krt, i prepoznaen e, mamecot mu e postaven, sam ke si stavi kraj, od ova nema beganje. SUD ke mu bidi pogledot na sekoj makedonec koga ke izleze niz luge, kazna ke mu bide mislata deka napravil predasvstvo na svojot narod od kade shto piel mleko da porasne. Kako ke zivee ponatamu, samo gospod neka mu e na pomosh.

-------------

Постирано од: dras
Датум на внесување: 15.Март.2008 во 10:44
среќа

СЕКОЈ ТИ Е ПРИЈАТЕЛ... ДОДЕКА НЕ СЕ ПОКАЖЕ ПОИНАКОВ!!!

Мислев на пријателите кои сакаат да кажат дека ни се пријатели?..... што може капка во еден океан,......Македонија останува за идните поколенија.....

Датум на внесување: 15.Март.2008 во 19:40
Albanskiot premier Sali Berisa, denes, mu dade bezrezervna podrska na "vojvodata" Menduh Taci za odlukata DPA da ja napusti Vladata, kako i za baranjata koi ostanaa neispolneti a "dogovoreni" so majskiot dogovor.....zarem ova ne e mesanje vo vnatresna politika na edna suverena drzava od strana na premier na sosedna drzava.....patem na koja denes siroko i ja ponudivme nasata humanost!?

-------------

Постирано од: Red`Black
Датум на внесување: 15.Март.2008 во 21:12

Albanskiot premier Sali Berisa, denes, mu dade bezrezervna podrska na "vojvodata" Menduh Taci za odlukata DPA da ja napusti Vladata, kako i za baranjata koi ostanaa neispolneti a "dogovoreni" so majskiot dogovor.....zarem ova ne e mesanje vo vnatresna politika na edna suverena drzava od strana na premier na sosedna drzava.....patem na koja denes siroko i ja ponudivme nasata humanost!?
sega humanost ne vleguva vo politika

a za poderskata od strana na Sali Berisa sto go imase Taci
za malku dena ke go ima i od site derzavi demokratski vo svet

ti kako makendonka sakas da se povtori 2001 godina?
sakas mak da ne go ispolni oxridskiot dogovor ?
jas ne mislam deka ke dojde nekoja vlada koja nema da gi ispolni ivie baranja

nema nisto loso tuka

zar na vas vi preci nekoje zname koe ke se stavi vo tetovo gostivar sk ku
i drugi da se stavi nekoje zname na brazil ili argentina nikomu nema da mu preci a  albanskiot sekomu

zar mu preci na nekoj sto mene mi se ovozmozuva da ucam na moj majcinski jazik ?
zar na nekoj mu preci site borci na ona sega so status na nevraboteni da zinamt barem socijalno

????

Датум на внесување: 15.Март.2008 во 21:44
Red ' Black, ramkovniot dogovor e ispolnet vo celost sto se odnesuva do pravata na makedoncite so albanski predznak, no raselenite makedonci se seuste raseleni, bez svoite ognista, za toj del li od dogovorot mislese deka treba da se ispolni?

Se soglasuvam....treba i mora da se vratat na svoite ognista, a za toj moment vie treba da podadete raka i da pomognete. Na toj nacin, i edinstveno taka ramkovniot dogovor ke bide ispolnet do kraj, a ne ovaka pausalno!

Vo vrska so tvojot jazik, za kojsto gledam deka se naogjas diskriminiran i imas nekoi baranja, da te potsetam deka i prethodno gi imase i sega gi imas pravata da zboruvas na albanski jazik i da ucis. Nikogas ne vi bilo zabraneto.

Za znameto mi smeta...da.... i toa kako mi smeta, zatoa sto toa ne e zname na makedoncite so albanski sufiks, tuku e drzavno zname na edna sosedna drzava, koja odrodite kako tebe ja smetaat za svoja tatkovina, iako se rodeni i ziveat tuka, vo Makedonija, iako lebot makedonski go jadat, i site svoite prava gi ostvaruvaat i uzivaat tuka, vo Makedonija, no ne gi ispolnuvaat obvrskite kon Makedonija......
Istotaka mi smeta sto sekogas koga go istaknuvate znameto na zapadniot sosed, nikogas ne go istaknuvate drzavnoto zname na Makedonija, drzavata vo koja ziveete i vo koja ste ramnopravni gragjani, tuku na USA.....i toa mnogu mi smeta.....

Vo vrska so borcite od 2001 godina se soglasuvam, sekako deka drzavata treba da se pogrizi za niv i da udovoli na nivnite baranja....no istotaka ke napomenam deka mi smeta i sum ubedena deka na site razumni lugje ne samo vo Makedonija, tuku posiroko, ke im smeta i ne smee da se dozvoli teroristi koi pukaa vo ustavniot poredok na edna suverena drzava, i ubivaa kukavicki i od zaseda, koi se izzhivuvaa i kidnapiraa civilno naselenie, da se poistovetuvaat so hrabrite junaci, sinovi na nasata zaednicka drzava, i da im se davaat nekakvi prava.....nivnite prava, iako ne se soglasuvam so toa, gi dobija so amnestijata i otkako od planinite skoknaa vo udobnite fotelji vo Parlamentot.

Smetam deka bese i poveke od dovolna, ovaa nevidena sirokogradost koja ja demonstrirase makedonskata vlast i narod.

-------------

Датум на внесување: 15.Март.2008 во 23:39
сепак во овие моменти треба да се внимава многу. Да, member_profile.asp?PF=17309&FID=49 - alekso_2000 , многу да се внимава. Посетиго огранокот на борците од 2001 г0дина утре и добро запамети штотие ќе ти кажат. Не запливувувај во непознати води. Само што се вратив од Прилеп.

-------------

Датум на внесување: 16.Март.2008 во 08:48
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

nema nisto loso tuka

zar na vas vi preci nekoje zname koe ke se stavi vo tetovo gostivar sk ku
i drugi da se stavi nekoje zname na brazil ili argentina nikomu nema da mu preci a  albanskiot sekomu

zar mu preci na nekoj sto mene mi se ovozmozuva da ucam na moj majcinski jazik ?
zar na nekoj mu preci site borci na ona sega so status na nevraboteni da zinamt barem socijalno

????

Има лошотии и тие ти се:

1.Туѓи знамиња на наша македонска територија..означуваат ОКУПАЦИЈА на Македонија...
2.Мајчин јазик кај твојата мајка си учиш..тоа е природно и неспорно.
Другото е учење на државен јазик..општ за сите граѓани.
3.„борците„ беа против Македонија и тие се само „амнестирани„ терористи..а за социјално најдобро е вие да им плаќате..оти за вас се „бореле„..нели?
Барем и вие да ги плаќате трошоците за се ги правите.....а не да барате ние да ви ги финансираме џелатите наши??
Она што го имаат малцинставта во албанија..истото и тука треба да го имаат малцинставата..ништо повеќе..
Тоа се меѓународни стандарди..
изненадување

-------------

Датум на внесување: 16.Март.2008 во 11:17
Читајте спореде ги и накрај оценете ги фактиве:

по одлуката на дпа за напуштање на владата

Груевски нема концепт за излез од кризата

Премиерот порача дека Македонија ќе се справи со предизвиците со мудрост, разум, гордост и патриотизам

Македонија има капацитет да се справи со сите предизвици, со мудрост и со разум, со гордост и со достоинство, со одговорност и со патриотизам, им порача вчера на граѓаните премиерот Никола Груевски.Ова е првата изјава на премиерот по неколкудневниот молк за политичките случувања во земјава, за излезот на ДПА од Владата и по пораката на претседателот Бранко Црвенковски дека со придавка на името што не задира во идентитетот може да се зачува и името и да се добие покана за во НАТО. По средбата со лидерите од коалицијата „За подобра Македонија“ Груевски порача: Нема да дозволам ниеден политичар и ниедна партија преку различни сценарија да им наштетат на интересите на Македонија и на нејзините граѓани. Ова се сериозни времиња. Македонија има капацитет да се справи со сите предизвици со мудрост и со разум, со гордост и со достоинство, со одговорност и со патриотизам.  Учесници на средбата на коалициските партнери велат дека разговарале за името и за приемот во НАТО. Коалициските партнери се заложиле за двојната формула и за зачувување на уставното име. Тие велат дека воопшто не разговарале за состојбите во Владата по излегувањето на ДПА.  Груевски и вчера одби да одговори на прашањата за Владата откако од неа излезе ДПА и за следните чекори. Владиниот портпарол Ивица Боцевски изјави дека сите институции функционираат нормално. Министрите и заменик-министрите на ДПА вчера не депонирале оставки до Груевски. Лидерот на ДПА Мендух Тачи доцна завчера, откако највисокиот партиски орган со акламација одлучи партијата да излезе од Владата, побара од премиерот нов договор за решавање на прашањата на Албанците. Тој повтори дека приоритет е поканата на Македонија за во НАТО. Тачи истакна дека барањата произлегуваат од Охридскиот договор и оти ново е само барањето за признавање на Косово. Тој изјави дека за барањата е во постојана комуникација со лидерот на ДУИ Али Ахмети.

намигнување
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=CBF88C2FD23760499A76DCAC445B91D6 - http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=CBF88C2FD23760499A76DCAC445B91D6

-------------

Постирано од: Tome2
Датум на внесување: 16.Март.2008 во 11:38
Za da vleze vo Europa i NATO-Makedonija trebe da resi site sporni voprosi so site sosedi.
Az smetam,deka nikoj ne saka nesto od Makedonija,koeto e nemojmo da stane.Vo interesn na vistinata-albancite so svoiot demogravski nastap-deka seko albansko semejstvo ima 4-5 deca-ova   e poopasno za Makedonija,od kolkoto voprosot za imeto...i druzite voprosi

Sakam Skopsko

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk