|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 3839404142 146> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МАГИЈА
Метастазите на магијата се расчаталиле низ зглобовите низ крвотокот фрчат експресните возови на последна рожба на сопствената прескакулица, на последното себенадминување, последното себенадраснување, очите на чинкифрлачката талкаат по хоризонтите на повампирената надеж таму кадешто оживуваат од здивот на великомачениците мртвите птици на замолчените илуминации Слушај, слушај како набабрува воздухот на пролетното утро од румените мириси на метафорите! |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde malce i drug jazik
za tie sto ne znaat... ova e na germanski Begreifst Du? Ich möchte dich fühlen, doch ich kann nicht. Ich möchte dich sehen, doch es geht nicht. Ich sage, “Ich liebe dich“, doch du verstehst „ich mag dich“. Du füllst meinen Liebestank Einem Satz, ein Wort Und ich bin hin und weg Ich kann es nicht beschreiben, wieso kannst DU es nicht begreifen? |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mojata prva MAKEDONSKA poezija, se nadevam za prvpat ne e losa ANGEL plavo, vitkano kose, svetlo, nezno lice, ukraseno so beli lkrija... tolku cisto, tolku nezno neopislivo ubavo i slatko mislev toa e Angel no gresev. temno,pravo kose, temno, nezno lice, nema krilja no, tolku cisto, tolku nezno neopislivo ubavo i slatko. so nasmevka me cekas, vo pregarka mi trcas. Angelce moe, toa si ti. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gi slusam tvoite cekori
mislam vrapci se sobrale po skalite, mislam sekoja skala e muzicka i deka orkestar te prati. Vo moeto srce lupaat tapani vo sklad so grizenje na usnite dodeka pot me obliva. A sepak na tuga vrata zvonis, sepak tuga nasmevka slusam sto ti se raduva i ceka so sigurnost za dobivka. |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Super,super! I love it! |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
магдаленче, се надминуваш самата себе...во фаза на себенадраснување си...
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа и јас го мислев... |
|
|
|
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЕКОЈА ЧЕСТ! |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти благодарам најискрено. Без оглед на нашите минати несогласувања, во име на уметноста поради која сите сме собрани овде, се' можеме да простиме и да забораваме. Изменето од Quentin - 13.Март.2008 во 22:44 |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МОСТ
на А.К. (девојчето со носталгична топлина во очите) Камен во воздухот.... Згрутчена каловина во дамарите на светлозорната песна на славејот од незнајните далечини... Огледало - ликови одамна изедени Сенки - се будат неволничките револтирани, јарички што не застаруваат, да распретаат во буништето на глупоста какол – житото да го пронајдат - должник за одговор што им остана. Сонце во ноќта... серенада на отфрелена лач ги отвора со трепет ќепенците на срцето во бигорот длапка што издлабило... Два шпила карти со различни симболи меша судбината на маса со простирка од меланхолични очи... Крик - од обата рида на страданието... Камен во воздухот... Хаосот како мост телото го нуди... Изменето од majstorce62 - 13.Март.2008 во 23:18 |
|
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Приказна
Зад секој лик стои приказна. Знаеш ли дека на улица, изгубени во градската толпа, рамениците си ги потчукнуваат мојата и твојата приказна? Го впиваат краткиот миг, додека со очи се прекоруваме за пешачката немарливост. Во некоја книга за авети, магии и судбини ќе стои запишано дека на тој датум, под тоа сонце, на тој свет, во тој живот, се споиле нашите приказни. Можеби она што мигот ни го кажува, во универзумот е безвременско повторување. Можеби таму некаде, случајноста го изгубила баналното значење коe и' го даваме, и некоја мајка му ја спомнува на своето доенче како измислена приспивна, што ветува сон. Можеби ќе останеме заробени во нашите прекорувачки погледи, не знаејќи дека сме и' ја пресекле папочната врвка на една цела нова приказна. Изменето од Quentin - 14.Март.2008 во 00:57 |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So deka kazav, samo ja usrav,
deka sum umren i gotov dur mirisot na zemja svezo izbiva i za koj ednistveno znam. Moeto srce skapano ne cuka za nikogo pa ni za mene koj sum roden vo dolinata na senkite od kade nikogas ne izleguvam i kade se budam so pesnata na liljacite. Mislev denot nov zivot ke mi dade no kako i sekogas si se lazev zosto nesporedliva e zastitata na mrakot |
|
Внеси реплика | страница <1 3839404142 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |