|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 3738394041 146> |
Автор | ||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
УШТЕ НЕ ДОШОЛ ПОСЛЕДНИОТ ДЕН... СЕ ДОГОВОРИВМЕ СО КОСАЧКАТА...
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако отидам без збор, со солзи натопи ги глуварчињата за девственост на ветрот што му зборуваат. Срна на мермерната плоча насликај, за да дознаеш трепет што е, оти затворените очи ќе те лажат дека повеќе не чувствувам. Водата со искасапена утроба, роса што милуваш да ја наречеш, ќе ти го носи утрото со лик издлабен на ливче од каранфил. Мојот лик е тоа. Облаците ќе се натокмат да ти испратат порака, дека не треба да те боли до самоуништување. Не дели ги реско животот и смртта. Разбери дека таа глупост само луѓето ја прават. |
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ангелу мој
Моите нозе газат по неразгазеното трње без да пуштам глас, а додека моето голо тело на снегот помодрува од студените нескротливи ветришта. Камени солзи се тркалаат по моите образи а моите очи немо бараат некаков спас на патот. Ти ангелу за што ме продаде? Каде си? Чиј чувар си сега? Мој ангел чувар си или чувар на злото? Истоштено е моето тело, болката ме совлада... каде си да ме прегрнеш, да ми помогнеш да продолжам? Знам бессрамнику дека ме гледаш од твоето гнездо! Еден ден ќе дојдеш и ќе молиш, но твоето проклетство ќе биде само сенка од мојот живот, твоите окови ќе бидат твоите покајанија. Но никогаш нема да бидеш осуден од мене, јас ќе ти простам и нема да дозволам да патиш... Знам како е орли да те клукаат, трња да ја разоруваат кожата, да не го почувствуваш мирисот на цветот да помине барем еднаш низ твоите ноздри. Но, благодарение на тебе научив да простувам. |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zar jas sakam ?
Zar sakam da go ostavam zalakot sladok na mrsojadcite iako gladot pogledot mi go koci dur od covecnost se prostuvam vo ovaa nok vo vecnost sto se pretvora za mene a za tebe mig. Изменето од zbunet - 12.Март.2008 во 20:06 |
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Галебу однеси и среќа
ко што јас немам дај и мир во душава спротивно на војната во мене. Само така ќе ме успокоиш. Ветрецу помилувај ја, дај и се што однесе од мене. Расчешлај и ја косата нека го почувствува твојот нежен допир. Само така ќе ме успокоиш. Насмевко од срце, ти која ме напушти без збогум те замолувам украси го нејзиното лице, прегрни го нејзиното срце. Само така ќе ме успокоиш. А јас гледајќи во прозорците на нејзината душа ќе гледам совршенство, ќе гледам пламени кои ќе ја топлат. А мене доволни ми се очиве, само тие ќе ме усреќат гледајќи ја нејзината радост. |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Другар
Другар Мирно спиј, јас ќе те чувам Не сакам ти да бидеш мој ангел чувар. Спиј на облакот направен од свила Долетај ми на рамо со своите крилја. Другар Низ ветрот шепни ми дали Ти недостига некој да те погали. Иако велат дека не си жив Во моите мисли вечно ќе живееш ти. Другар Небеските порти за тебе се отворени Вивни се високо во нив. Во небеските реки полн со живот запливај Дур’ овде заспиваш. Другар Знај секогаш во ѕвездите Крадешкум ќе ги барам очите твои. Сакам пак да ги видам насмевките Оние кои на секој му даваа спокој. |
||
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Го следев твојот глас
замислен длабоко во себе додека во ноќната тишина ти го шепотев името кое не ни го знаев. Го следев твојот чекор кој никаде го немаше а толку сакав да е тука........... како дар од небото те чував не сакам да заминеш. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
The DEVIL SINGS HIS SONG
Someone's at your gates tonight Someone wants your love is it real or just imagination At first all that you can see , is nothing at all but if you look deep in my eyes then you're in for the big surprise I can take your breath away there's nothing you can do or say And the devil sing his song just waiting for you to surrender... ...it wont be too long And it's all set ready to fly into that deep blue sky and there's nothing you can do about it Hey,I've become a wild one I'm not quite a man i used to be I'll come on just like hurricane and put a love spell on you Now I'm far to hot to handle just like fighting fire with gasoline And the devil sings his song just waiting for you to surrender... ...it wont be too long Now baby show me how you feel I need to know your dipest imaginations Come on closer and tell me your wildest dreams I need to feel you... Come on closer baby I'm just hungry for your love... The devil sings his song.... |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Maestro ...Well...
Изменето од moira - 13.Март.2008 во 03:02 |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.....veruvam.... .....no ova e poveke bozestveno.....magija na zborovi....na emocii.....i sekako bozja darba........ |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nokva na tebe mislev
i tazen bev sred ligav priem, sred mrsni lica, pijani i sto plukaat dur zborat, zaradi idnina matna i so lagi polna. Poglednav nagore kon oblace malo i poznav pramen od kosa tvoja solza mi kapna vo casa so vino koja molkum ja zdrobiv. Cekav bolka da ne mislam na tebe, dodeka dlanka vo elka se stori, so staklenca crveni i razni, no bolka ja nemase, samo ti bese tuka i toa pecese gadno zosto vidliva bese duri i vo krvta moja. Dur darezlivo kapese nekoj od tolpata te vrza velejki mi deka me saka, a jas skripejki so zabite go izgovarav tvoeto ime. |
||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мултитаск момче за сите жени и времиња
Миксер, соковник, сецко, бор-машина, електричен депилатор, радио, микробранова... Изменето од filmadzijka - 15.Март.2008 во 19:44 |
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znam deka e tuka,
do tuka srceto i go slusam koe cuka megu gradite sto brgu disat, megu mojot razum i ludosta. Znam deka me gleda niz zidovi i dalecini, znam deka me dopira zosto naezen sum bez prekin. |
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali za tebe sum nesto
so kopcinja polno, so boi i jacini razni po koi si igras za da vidis sto ke bide i kakov kopnez ke stvoris. Nekoj e svirac, a nekoj igrac kako roden e i kolku dadeno mu e. Smeata tvoja me smee i mene koga te dopiram so moite dve levi race i izmesani nisani. Sigurno si angel sto da pomogne e praten pravec da najde na izguben ko ja. |
||
Внеси реплика | страница <1 3738394041 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |