|
Библијата и Археологијата |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | ||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bratche.. Si Slushnal Deka Faraonot e Pronajden Vo Mestoto Kade Shto Se Udavil Iskreno Ne Znam Kaj Beshe Toa. Ama Faraonot Beshe Pronajden Na Kolena (Sedzde). Ako Ne Veruvash Razbarajse na Internetov. I Ke si Se Uverish. I Toa E Nekoj Fakt Za Islamot Iskreno Od Mene.
|
||
Nothing Remains !!
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А дали би можел да ми посочиш каде Библијата вели дека Фараонот се удавил заедно со неговата војска. Прашувам неслучајно,зошто навистина може да се земе многу убава компарација од Библијата и Qur,anot за ова прашање. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве за заинтересираните еден линк во кој се зборува за Фараонот од времето на Муса а.с.
http://www.quranmiracles.com/BOSANSKI/articles.asp?id=11 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Забегавме од темата, ама ајде уште ова, да не останам недоречен... Прво, фараонот заедно со својата војска тргнал во потера по евреите...
"Затоа фараонот ја опреми својата кола и ја поведе својата војска... Господ го закорави срцето на фараонот, египетскиот цар, па тој тргна во потера по Израелците... Кога фараонот се приближи, Израелците погледнаа и забележија дека Египетците се во потера по нив, па ги опфати голем страв.."
(Излез 14:6-10) Второ, не останал ниту еден преживеан кога водите ги поплавиле египјаните...
Така водите, слевајќи се назад, ги потопија колите, коњаниците, и целата фараонова војска, што беше тргнала во потера по Израелците во морето. И не остана ниту еден од нив.
(Излез 14:28)
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не забегавме воопшто од темата,во неа сме,ти благодарам за Библиските цитати.Погледни го линкот кога ќе имаш време ,навистина има што да се прочита. П.С. Те прашав за Библиски цитат поради тоа што во филмот Десетте Божји Заповеди,Фараонот не се потопува,останува жив. Изменето од efendija - 11.Март.2008 во 00:00 |
||
|
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zosto tolku mu se vosh*tuvas?
Kako moze arheologijata, koja e plukni zalepi, pogodi, spoj i oddeli, bilo-ne bilo, da ti donese uveruvanje?
Ete, prosetaj po Sirija, JordaN, S.Arabija, a pred se Palestina, pa vidi originali, neiskrseni i ne otkopani zakopani i sl....
Se si e namesto za onoj koj ska da veruva....
A za onoj koj ska da si izmisluva.... Bujrum Ev, prodolzi!
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dali?
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Efendija, filmot ne e arheologija!
|
||
|
||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секоја легенда е преувеличена. Илијадата спомнува борба меѓу Грците и Тројанците во која на секоја страна и помагаат некои Богови од Грчката митологија. Кој од вас верува во тие Богови? Сигурен сум никој. Значи се докажа дека настаните од Илијадата се вистина, дека навистина имало опсада, војна итн, дека навистина постоела Троја, но она со Боговите е дел од приказната, тоа ја прави интересна. Тоа од приказната не прави историја, туку легенда. Исто е со Библијата. Настаните се вистински, местата се вистински, Божјата помош е додатокот, преувеличувањето на настаните, легендата!
Археологијата не го негира Божјото влијание, туку не го потврдува! Не може да го потврди, затоа што нема Божјо влијание во настаните од Библијата! Изменето од tofu - 11.Март.2008 во 09:20 |
||
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од кај знаеш? Ниту си ја прочитал Библијата, ниту пак си истражувал на тоа поле.
Пророштвата на библискиот пророк Исаија што ти ги наведов се доволен доказ дека човек не можел да напише такво нешто.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Библијата сум ја прочитал и престани да шириш лажни информации. Библиските теми сум ги проучувал. А пророштвата на Исаија може да се однесуваат на било кој човек! Многу се општи. Тоа е една од одликите на сите пророштва. Општи се! Може да се стават во различни контексти!
|
||
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние треба да трагаме по Бога, а не Бог по нас.Тој одамна не нашол.
|
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ُЕпа тоа велам бре ефендијо јас...ама останав неразбрана од братот твој (па и мој, што да не, па нели бре сите сме од адам и Ева, а?)
Еве сама се цитирам:“Морам да кажам дека првата книга што почна да ме наведува да трагам по Бог, пред мноооогу години, беше токму “Археологијата потврдува-Библијата е во право“. Оттогаш кај мене се разгоре жарот за вистината....и потрагата започна....за да на крајот откријам дека всушност не јас, но Бог трагал по мене“ Значи “открив“ дека Бог ме барал мене. Одамна. Поздрав до тебе |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |